Etter en fartsfylt og veldig spennende kamp mellom Ullern og Asker på Nesodden (68-67-seier til Ullern), har også kvinnene en god ferie før sesongen går i gang igjen 5.januar.

Vi har i denne saken tatt en prat med alle BLNO-trenerne på kvinnesiden og hørt med dere om hva de tenker så langt denne sesongen. Alle lag har spilt minst 9 kamper (Asker 9, Gimle 10, fem lag har spilt 11 kamper og Ullern 12) og er med det litt over halvveis, så vi har spurt trenerne følgende spørsmål:

  • Hva syntes du om sesongen så langt, har de vært etter forventning?
  • Hvilket lag har overrasket mest?
  • Hvor tror du dere avslutter etter endt sesong?
  • Hvilke(n) spillere har overrasket mest i egen stall?
  • Hvem tror du møtes i finalene, og hvem havner i kvalik?
  • Hva må laget jobbe mest med i juleperioden som kommer?

Fra før har vi lagd følgende saker (klikk på f.eks. Power Rankings for å komme til saken): her er BLNO Herrer Power Rankings, her kan du lese kåringen av de ti beste mannlige spillerne så langt og her de elleve beste kvinnelige spillerne så langt, her kan du lære mer om alle importene i BLNO og her kan du lese om alle de norske BLNO-spillerne som tidligere har vært i USA! Og om du vil lurte, så finner du linken til saken om hva trenerne på herresiden syntes om sesongen så langt, her!

PS! Liker du arbeidet du gjør, setter vi stor pris på et bidrag til 90280763, som går til domene og vedlikehold av siden! Det betyr mye for oss, selv om ikke bidragene er vanvittig store😊👌

Husk å følg oss på Instagram!

Husk å lik oss på Facebook!

Husk å følg oss på Twitter

1.plass – Ullern – 12-0  – 24 poeng

Coach: Gunnar Nesbø

Varierende prestasjoner, overraskende jevnt blant samtlige lag og uforutsigbart. Likevel går vi til juleferie med tolv seire, så vi får vel være fornøyd med det i hvert fall… Vi har vel hatt resultater som har vært langt over forventning. Vi går jo alltid inn i kamper og ønsker å vinne, men å være 12-0 til nå hadde vel få trodd. Samtidig hadde vi nok forventet å finne mer flyt til nå i sesongen enn det vi har hatt. Vi har vært ustabile både offensivt og defensivt, og har slitt i mange flere kamper enn vi skulle ønske. –

Mange overraskelser i serien, og det mest overraskende er vel hvor jevnt det har vært mellom lagene og hvordan alle lagene ser ut til å kunne vinne mot hverandre.

Vi kan vel ikke si noe annet enn at vi satser på seriegull… Men vi vet at de neste ni kampene blir svært tøffe, og vi er helt avhengige av å prestere bedre enn det vi har gjort til nå.

Vanskelig å peke på enkeltspillere, i det hele tatt har vi en gjeng med spillere hvor alle drar i samme retning og bidrar for lagets beste.

Om man skal tippe etter halvspilt sesong så er vel Gimle og Ullern favoritter til å gå til finalekampen i NM ja. Imidlertid er det flere andre lag som har spilt jevnt med oss, så det er helt åpent i et final-8 sluttspill slik som det er på kvinnesiden.

I juleperioden må vi finne flyt, identitet og kontroll. God jul!

2.plass – Gimle – 8-2 – 16 poeng

Coach: Audun Eskeland

Sesongen har så langt vært ganske så opp og ned. En voldsomt treg start for oss, spesielt offensivt, gjorte at lagets selvtillit kanskje var litt nede i starten. Men de siste fire kampene har vært bra, så kanskje det er starten på en god periode som forhåpentligvis varer for alltid. Jeg hadde håpet på hvert fall en seier til, så sesongen har nesten vært etter forventning.

Jeg sliter litt med å bli skikkelig overrasket over ting, men Ulrikens unge spillere er et friskt pust. Bergen Elite har blitt litt bedre. Sandvika har og forsvart en plass i serien.

Jeg håper vi ender på andreplass. Tviler på at gull i serien er mulig siden Ullern har ødelagt innbyrdes for oss.

Den spilleren som har utviklet seg mest siden i fjor er Julie Winther. Hun er beintøff, jager alle returer og er veldig intelligent i forsvar. Ellers venter jeg på en positiv overraskelse etter nyttår. Jeg håper vi ender i finalen igjen, og der vil vi gjerne møte Ullern igjen. Men jeg hører prat om ny import hos naboen, pluss at de får inn Austgulen igjen, så de blir nok mye bedre etterhvert. Ingenting er sikkert, men det er jo lov å håpe.

Vi har godt av å trene noe helt sinnssykt med skyting. Uttellingen vår har vært under hva et elitelag skal kunne prestere.

Bildet kan inneholde: 3 personer, folk som driver med idrett, basketballbane og sko

3.plass – Ulriken – 7-4 – 14 poeng

Coach: DuRell Sanford

The season thus far has been fine, with basically the same team as last season we’ve gotten off to a good start. With the exception of 4 players we are REALLY Young. With that being said the experience they gained last season has helped us so far.

I’m not quite sure of which team that has surprised me because in a sense most of the teams are in the same position as how they finished the playoffs last season with the exception of 2 teams, and one of those teams are new to the league.

Well with the unbalanced schedule this year we’ve played the league leading team twice in the first month so that pretty much ruined any possibilities of first place in the series, but we’re hoping for a 2 or 3 seed in the postseason. In the past we’ve been a good 2nd half of the season team, so we’ll see.

As far as who I can see in the finals: I just hope we’re in a position to play for the championship when it’s all said and done, it’s a long road ahead and a lot can happen.

I feel that our young players have been really impressive, we’re talking about 14,15,and 16 year olds competing and not being afraid to go up against some of the best players in the league. They’ve helped keep us in the race for a good seed in the playoffs. It just shows that we’re on the right track and what we do at the youth level is working.

For the second half of the season the team needs to develop continuity on offense, cut down turnovers and work on being a better defensive rebounding team. Hopefully that’s the recipe to success.

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som driver med idrett

4.plass – Asker – 5-4

Coach: Jan Nyegaarden

For de to beste lagene, har sesongen så langt vært som forventet ved at Ullern har vunnet alle kampene og at Gimle har vunnet alle unntatt to mot Ullern. Sandvika har overasket positivt i sin første sesong på toppnivå blant annet ved å slå både Høybråten og Ulriken, mens Bergen Elite viser fremgang for hver sesong. For Asker sin del var vi forberedt på at prestasjonen ville varierer spesielt i først halvdel, da vi mistet 7 sentrale spillere fra fjorårets lag og trenger mer tid på å skape stabilitet. Dette har medført noen gode kamper blant annet gjennom to seirer mot Sandvika og en knepent tap (1p) for Ullern. På den motsatte enden av skalaen imponerte vi ingen i hjemmekampene mot Bergen Elite og Høybråten. Det laget som kanskje har skuffet litt i år er Høybråten. De har mistet Tina Nesse, men har ellers stort sett samme laget som tok sølv i fjorårets serie. Med 3/8 må de heve seg betraktelig for å komme topp 4 i år.

Asker hadde som mål å komme topp tre når sesongen startet. Vi mener fremdeles det er mulig, selv om vi det ble et par tap for mye i første halvdel av sesongen. For å nå det målet, må den offensive samhandlingen forbedres og ikke minst må vi vinne de jevne kampene som vi tror kommer. Sannsynligvis må vi også vinne en kamp eller to mot de lagene som har gjort det best så lang dvs. Ullern og Gimle.

Laget må jobbe med å få mer flyt offensivt og etablere situasjoner hvor vi får utnyttet våre sterke sider på en bedre måte. Vi må blant annet bli bedre til å bruke den høydefordelen som vi har mot de fleste lagene. På generelt nivå, må vi jobbe videre med utholdenhet som grunnlag for å ta gode beslutninger på banen i avgjørende situasjoner.  I egen stall ser vi at alle spillerne har hatt fremgang siden vi startet i høst. Flere spillere har ikke spilt på dette nivået, men andre ikke har gjort det på noen år. Vi er avhengig av at samtlige spillere bidrar positivt i kamper og har fokus på å løfte alle slik at vi som lag presterer best mulig.

Av de etablerte spillerne, har Ingrid Selvik tatt steg utover det å være returtaker. Hun er fremdeles beste returtaker i serien så langt, men er i tillegg nummer 3 på toppscorerlisten med et snitt på 16 poeng per kamp. Julie Wilborn er på andreplass på samme liste (18 poeng per kamp) og har økt stabiliteten på de gode prestasjonene denne sesongen. Solid skytter som også er i stand til å drive på kurv. Julie er etter min mening den raskeste spilleren i serien som er over 1,80 og er blitt enda bedre til å utnytte dette i kamper. Kari Kyrkjebø er 17 år og har definitivt tatt store steg siden forrige sesong. Som de fleste sikkert har sett, har ikke Asker en typisk Point Guard i stallen og Kari på 1,82 får ofte jobben med å få ballen opp. Dette har fungert bra selv mot press og Kari har i tillegg solide ferdigheter både som skytter (2P og 3P), pasningslegger og returtager.

I utgangspunktet blir det Ullern og Gimle som kommer til å møtes i finalen. Begge lag har en bred stall med spillere som har spilt sammen lenge. De var i finalen også i fjor og har erfaringen som kan tippe de jevne kampene i riktig retning når det drar seg til. Samtidig vil Ulriken forbedre stallen etter nyttår og vil da bli en sterk utfordrer og som fort kan ende med en finaleplass. Jeg velger se på eget lag Asker som en outsider som gitt riktig utvikling etter nyttår kan klare en finale, men ser samtidig at mye skal falle på plass på relativt kort tid for at det skal skje.

Kan til slutt nevne at vi i mai i år kun hadde 4 spillere i stallen og var da usikker på om Asker ville klare å stille lag i årets sesong. En solid innsats fra flere sentrale personer gjennom sommeren endte til slutt med at vi fikk en stall på 12 spillere og har i tillegg tatt opp to spillere fra eget J15 lag.

Bildet kan inneholde: 4 personer, personer smiler

5.plass – Sandvika – 4-7

Coach: Ola Gravem Knutsen

Sesongen startet svært utfordrende for oss. En tynn spillerstall med kun 12 spillere har slitt med skader og sykdom stort sett gjennom hele høsten og frem til desember, og det har ført til at vi kun har hatt 7-8 spillere på trening . Og da er det vanskelig å få kvaliteten og kontinuiteten som er påkrevet i treningssituasjonen. Kun de siste ukene at vi har hatt 10 spillere tilgjengelig. Men jentene som har vært tilgjengelig har vært treningsvillige og disiplinerte. De har utviklet seg godt, satt en bra standard på trening, og tatt det med seg videre i kamp. Vi har hatt 4 seire hittil, og hvor vi kun har en kamp i kategorien klart tap, er godt over det jeg forventet før sesongstart. Vi tar med oss mye positivt inn i andre halvdel av sesongen.

Med bakgrunn i det som er nevnt over, så er jeg overrasket over at vi har tatt nivået såpass raskt, og at vi har konkurrert solid i de fleste kampene.
Utover det så er jeg overrasket over at Ullern foreløpig er ubeseiret(noe som er sterkt av dem), hadde forventet en seier til Gimle og/eller Ulriken.

Har vi en skadefri tropp etter nyttår og får trent med kvalitet og kontinuitet så er målet å plassere oss som nr 4/5 i serien. Det gjør at vi unngår topp 3 lagene i en kvartfinale, og kan sette oss i bedre posisjon til å oppnå en semifinale.

Cathinka Sandsdalen som ble hentet fra Sandvika sitt 1 div lag og Tiril Rokne Hjelde er de to som har utmerket seg mest, og som også setter en standard når det kommer til vilje og det å gå foran og gjøre den viktige «drittjobben» på banen; kaste seg etter løse baller på gulvet, tørr å ha det vondt, returjobbing, fysikk osv.
Samtlige jenter er treningsvillige og det er svært motiverende å få jobbe med en gruppe som vil bli bedre.

Normalt sett vil Ullern møte vinneren av semi mellom Ulriken og Gimle. Ullern har allerede Gimle og Ulriken på innbyrdes i serien og snubler neppe i mange nok kamper utover vinteren til at de gir fra seg topplassen. Disse tre lagene har skilt seg ut i serien, er de mest erfarne og etablerte, og de blir alle forsterket utover vinteren med spillere som har vært ute med skader.

Forhåpentligvis er vi tilnærmelsesvis skadefrie over juleperioden, og får trent med mer kvalitet med det kollektive 5v5 i forsvar og angrep, sammenliknet med hva vi har fått gjort før jul. Det er her det største behovet ligger.

6.plass – Bergen – 4-7

Coach: Geir Bangsund

Sesongen har vært ok så langt. Vi har blitt klart mer konkurransedyktig, men sliter fremdeles litt med å “få ut” det hele og fulle potensialet
Sandvika har overrasket mest
Jeg vet ikke hvor vi ender ved sesongslutt. Vi har et stort offensivt potensiale om vi får alt til å klaffe, men vil nok fremdeles være litt ustabile ift treffprosenten vår. Så lenge vi holder turn-overne nede og klarer å kontrollere returer har vi mye å se frem til
Jeg er veldig fornøyd med alle spillerne i egen stall.
Sannsynlig finale er mellom Ullern og Gimle. Men både Ulriken og Sandvika kan overraske
Vi arbeider med vårt hovedfokus denne sesongen som er fysisk utvikling og stabilisere en spillestil. Det viktigste for oss er å “slippe litt opp” på trening siden vi har trent jevnt over mye i høst og gi spillerne litt restitusjon før vi starter med oppkjøring til Lundaspelen og videre vårsesong.
Bildet kan inneholde: 7 personer, folk som driver med idrett

7.plass – Høybråten – 3-8

Coach: Bilal Rodgers

Its been CHALLENGING to say the least! We have not been consistent on the court as expected due to a number of reason. But we still have time to improve!

 We have yet to play Bergen Elite, but my team has been the biggest surprise. We have been short of players the whole season and yet to get proper chemistry. But we we are still managing to compete and have only lost twice by a big margin. Also Sanvika shoots the ball well as a team!!
We are focusing on placing 4th or 5th placed based on our record at the moment.
Ullern has been a solid team over the years and they have yet to dissapoint this year. So when we make it to the finals…it will either bee against them or we will beat them to advance to get there!
Actually there has not been 1 or 2 players to single out. As a team we have struggled, and we will improve as a team!
We need to get Healthy over the break, we been plagued with alot of injuries! My player are trying to play through them. We will continue focusing on our goal of being sucessful in the playoffs. To get 1 or 2 steps further than we did last season. Progress is the GOAL!
Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som sitter og folk som står

8.plass – Tromsø – 0-11

Coach: Mikki Jackson

Ingen svar/kontakt.

Bildet kan inneholde: 3 personer, basketballbane og barn

Bilder: Arild Sandven og Marianne Maja Stenerud.