VI fortsetter å fremme norsk basket, etter at vi i november skrev om de ti beste spillerne i BLNO Menn, samt en Power Rankings av BLNO-lagene på herresiden.

I denne saken tar vi for oss de elleve beste BLNO Kvinnespillerne så langt i sesongen, og det er viktig å huske på at dette bare er våre tanker. Vi har også fått god hjelp av flere dyktige kilder fra basketmiljøet.

PS! Vi takker stort for alle bidrag som har kommet inn, det gjør at vi får opprettholdt siden og får betalt domene + holde unna hackere. Om du setter pris på jobben vi gjør og ønsker å lønne flinke som hjelper til, settes det pris på. Da kan du vippse til 90280763.

Husk å følg oss på Instagram!

Husk å lik oss på Facebook!

Husk å følg oss på Twitter!

I tillegg har vi spurt enkelte å spillerne hva det betyr å være på en sånn liste. Svarene deres står i uthevet.

Honorable mentions: Emma Perry (Tromsø), Tuva Andersen (Bergen Elite), Sofie Paulsen (Bergen Elite), Marte Moe (Ullern), Maria Myklebust (Sandvika), Flaka Kelmendi (Høybråten), Julie Winther (Gimle), Shiba Ahmadi (Høybråten).

Makala Roper – Sandvika

Stats: 21,3 poeng, 5,4 returer, 5,0 assists, 19,0 effektivitet, 38,2 minutter per kamp

Importen har vært en de desidert beste så langt denne sesongen. Point Guarden snitter på ligabeste på 21,3 poeng, samt nest beste assist-snitt med 5,0 per kamp. Hun har løftet nykommeren Sandvika til et bra nivå, de har vunnet tre og spilt jevnt med Gimle, Høybråten og Asker. Hun styrer spillet til Sandvika og er toppscorer i ligaen. 96-modellen kan det meste og har vært en solid tilvekst til klubben. God skytter (53,1 % fra gulvet og 73,3 % fra straffelinjen), samt årvåken – 2,1 steals per kamp. Hadde årets beste kamp med 32 poeng på 10–13 fra gulvet, 4–5 fra trepoengeren, samt 9 returer. 

Makala: I think it’s good to be on the list. The blno league has some solid competition. And it’s good that I’m playing well in the league

Bildet kan inneholde: en eller flere personer, folk som driver med idrett og basketballbane

Karyn Sanford – Ulriken Eagles

Stats: 15,4 poeng, 5,1 returer, 5,6 assists, 1,7 steals, 34 minutter per kamp

Til å være bare 14 år (fyller snart 15), er det helt utrolig å se hva Karyn Sanford gjør ute på parketten: Spiller som en rutinert spiller og er det største BLNO-talentet på kvinnesiden på mange år. Karyn kan bli god – skikkelig god. Et poengsnitt på 15,4, samt assistsnitt på 5,6 (best i ligaen) snakker for seg selv, og man blir nesten stum. 14-åringen (!) spiller 34 minutter per kamp for et lag som har vunnet fem av de første syv kampene, og har allerede fire kamper med 17+ poeng, deriblant 21 poeng og 9 assists mot Sandvika for to uker siden. Kom deg til en hall der hun spiller og få med hva hun har å by på, før det er for sent.

Karyn: Det er veldig inspirerende å bli valgt ut blant de 10 beste BLNO-spillerne denne sesongen. Jeg er jo i min andre sesong på dette nivået og det er fortsatt tidlig i min basketkarriere. Målet er selvfølgelig å bli best, så jeg kommer til å fortsette å spille og jobbe hardt til jeg blir det!

Anniken Eika Frey – Ullern

Stats: 6,6 poeng, 3,4 returer, 4,3 assists, 25,4 minutter per kamp

Selv om det nok er broren Harald Frey som har hatt flest overskrifter her i Norge de siste årene, er det bare å få øynene opp for Anniken Frey. Point guarden på 1,65 har et veldig bra blikk for spillet og snitter på 4,3 assists per kamp, tredje best i ligaen. Hun har et bra driv og skjønner basketball bra, selv om hun bare er 18 år. Å være starting Point Guard for det beste laget i ligaen som 18-åring er sterkt. Fortsatt ung og har mye å lære, men utviklingskurven går rett vei for Eika Frey.

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som driver med idrett og basketballbane

Tori Solberg Halvorsen – Ullern

Stats: 11,8 poeng, 11,2 returer, 3,7 assists, 27 minutter per kamp

Solberg Halvorsen er en tøff spiller å møte: Hun er svær (1,83) og god under kurven, hun er sterk, men hun kan også drive og er god til å plukke returer. Ullerns ledende spiller snitter på en double-double for sesongen (på bare 27 minutter) og er veldig effektiv når hun er på banen. Har hatt flere store kamper, som 20 poeng og 17 returer mot Tromsø, samt 18 poeng, 14 returer og 5 assists mot Gimle. 51,3 % fra gulvet er sterkt, og hun har også et bra blikk, noe som gjenspeiler seg i 3,7 assists per kamp. Bidrar med litt av alt og blir viktig for dette Ullern-laget utover i sesongen og i sluttspillet. Ullern er favoritt til å ta kongepokalen, med Solberg Halvorsen i spissen.

Tori: Jeg er heldig som spiller på et lag med mange gode spillere som utfyller hverandre bra og jobber for å gjøre hverandre gode. Jeg prøver egentlige bare å levere det laget trenger og forventer fra meg. Kult å gjøre det bra individuelt, men det viktigste for meg er at laget gjør det bra, vinner kamper og utvikler seg i løpet av sesongen!

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som driver med idrett, sko og utendørs

Sigrid Davidsen – Høybråten

Stats: 17,3 poeng, 9,6 returer, 1,1 assists, 20,3 effektivitet, 32 minutter per kamp

Davidsen er den spilleren på Høybråten som lager mest trøbbel for motstanderens forsvar. Er stor og sterk, og kan både angripe kurven, skyte trepoengere og assistere. Hun har bra med skills til å være Forward og spiller også aggressivt forsvar. Det har ikke helt gått på skinner for Høybråten så langt denne sesongen, men Davidsen har stått frem og bidratt på alle fronter. I den sterke borteseieren over Asker bidro hun med 9 poeng, 14–15 returer og 7 blokker. Har nok hatt en av de beste BLNO-kampene av alle denne sesongen med 34 poeng, 11 returer og 6 blokkerte skudd i seieren over Tromsø. På bare 33 minutter!

Mia Henriksen – Ullern

Stats: 15 poeng, 5,8 returer, 2,1 assists, 27 minutter, 1,3 steals per kamp

Tre 20+ poeng kamper for Henriksen, som bidrar med litt av alt. 36,6 % fra trepoengeren og 48,1 % fra gulvet vitner om en god skytter, med et poengsnitt på 15 per kamp. En av de spillerne med mest rutine i hele ligaen med sine 34 år – har sett og opplevd det meste ute på parketten. I tillegg til å være en bra skytter, kan hun også drive til kurven. Rask og allsidig, er Ullerns toppscorer.

Ingrid Selvik – Asker

Stats: 16,2 poeng, 14,2 returer, 3,3 assists, 31 minutter per kamp

Selvik har vært den beste returtakeren i ligaen de siste sesongene og i år er heller intet unntak – 14,2 per kamp er ledende. Kapteinen er en viktig spiller for Asker-mannskapet, og med sin rutine er hun uunngåelig for de gulkledde. God under begge kurver og 26-åringen snitter også på 16,2 poeng per kamp – femte best i ligaen. Jobber utrettelig under begge kurvene og har så langt kanskje årets “monster-kamp”, med 21 poeng og 25 (!) returer, hvorav 12 offensive (!!!!), i seieren over Sandvika i serieåpningen.

Bildet kan inneholde: 5 personer, folk som driver med idrett

Julie Wilborn – Asker

Stats: 19 poeng, 7,7 returer, 2,3 assists, 32 minutter, 44 % fra gulvet

Er nesten 10 år yngre enn Selvik, men likevel en veldig viktig spiller for dette Asker-laget. En stabil scorer med 19 poeng per kamp – nest best i ligaen. Scorer jevnt og trutt, og har satt 30 poeng en gang denne sesongen, samt 20 og 23. Skyter ikke trepoengere, men er solid innenfor ringen og kan både drive til kurven, samt å skyte. 7,7 returer er også brukbare tall, og har hatt tre kamper med 11+ returer. Utgjør en fryktinngytende Forward-duo i tospann med Selvik.

Julie: Det syntes jeg var veldig kult å høre! Har fokusert mye på basket nå som jeg har friår, så jeg er glad for at det gir resultater. Veldig kult at dere gjør dette også!

Bildet kan inneholde: 4 personer, folk som driver med idrett og basketballbane

Severine Uggen – Sandvika

Uggen er ganske høy (1,83) og er en god skytter, samt at hun er farlig når hun driver til kurven. Snitter på 15,3 poeng, 4,1 assists og 8,7 returer per kamp, altså gjør hun litt av hvert og mye av grovjobben for et Sandvika-lag som også har nytt bra av Roper. Hadde nesten en triple-double mot Ulriken (22p, 9r, 10a), fryktelig sterke tall for en Forward. 16+ poeng fem ganger så langt denne sesongen. Ligger topp 7 i samtlige kategorier og er bare 19 år. Fremtiden er veldig lys for Uggen.

Severine: Takk, så hyggelig! Det er veldig mange gode BLNO-spillere denne sesongen, og jeg jobber for å bli bedre hver dag. Jeg synes basket er gøy! Jeg trener generelt 2–3 ganger om dagen og jeg er så heldig å ha mange forskjellige gode trenere som bl.a. Henning Bergh, Ola Gravem Knutsen, Stian Mjøs, Gunnar Nesbø m.fl. I tillegg har det vært spesielt morsomt å få Makala Roper på laget!

Bildet kan inneholde: 1 person, driver med idrett og basketballbane

Sigrid Hardie – Gimle

Stats: 13,8 poeng, 2,5 returer, 3,5 assists, 27 minutter per kamp.

På sitt beste er Hardie en poengmaskin uten like. Har det meste i sitt arsenal: Kjapp, kan drive til kurven og skyter bra. Er den som scorer flest poeng per kamp for Gimle (13,8 per kamp), et lag som er gode defensivt. Er også bra til å se gulvet og snitter på 3,5 assists per kamp, syvende best i ligaen. Enkelte ganger tar hun skikkelig fyr, som mot Bergen (scoret 21 av lagets 53 poeng) og Ulriken (scoret 22 av lagets 64 poeng). 75 % fra straffelinjen er også sterkt. Og det gjør hun på bare 27 minutter per kamp!

Sigrid: Jeg tror egentlig bare at vi er blitt enda mer samspilt som lag og tryggere på hverandre, samtidig som jeg er blitt tryggere på meg selv og mine egne ferdigheter!Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som driver med idrett, basketballbane og sko

Anna Hammer – Ulriken Eagles

Stats: 14 poeng, 7,1 returer, 3,0 assists, 31 minutter per kamp

På åtte kamper denne sesongen har Hammer snittet på 38 % fra trepoengslinja, uhyre sterkt. Er en veldig god skytter og har stor rutine med sine 29 år, stått frem som en leder med ungjentene på laget. Skyter også 51,4 % fra gulvet, et veldig respektabelt tall. En god allrounder som har åpnet sesongen veldig bra for Ulriken. 24 poeng etter 5–7 fra gulvet og 4–7 fra trepoengeren mot Tromsø sesongens beste poengmessige kamp, har også hatt to double-doubles de siste tre kamper, deriblant en 16 poeng-15 returer-kamp mot Asker. 16+ poeng de siste tre kampene, så dette er en spiller som er i form!

Anna: Dette var hyggelig! Denne sesongen spiller jeg med mange unge gode spillere, noe som er både givende og veldig gøy. For min del er dette kanskje det som er gøyest med basket som lagsport: å se hvordan nye spillere kommer til og at vi blir sterke sammen.

Bildet kan inneholde: 5 personer

Alle bildene er av Marianne Maja Stenerud – vi takker stort for flotte bilder og for at vi får lov til å bruke dem i saken!