Vi er ikke langt unna hverken julepause eller halvspilt sesong, og hva passer vel bedre enn å se på de vi mener har vært BLNOs ti beste spillere så langt denne sesongen?

Vi rangerte alle de ti lagene for et par uker siden, en sak som ble en stor suksess innad i basketmiljøet, og satte også stor pris på donasjonene som kom inn. Det gjør at vi kan holde siden ved like og produsere saker til folket! Fortsett gjerne med det med vipps til 90280763!

NB! Lista er satt opp tilfeldig og ikke nummerert.

Honorable mentions: Øivind Lundestad (Centrum Tigers), Tony Tolovae (Gimle), Joshua Hart (Bærum Basket), Stian Emil Berg (Bærum Basket), Tylor Wimbish (Nidaros Jets), Johannes Lange (Tromsø Storm), Austin Williams (Frøya).

Stian Mjøs – Bærum Basket

Stats: 21,8 poeng, 6,0 assists, 37,3 % fra tre, 33,2 minutter per kamp

Kanskje den beste skytteren gjennom tidene, og som vi har skrevet og sagt tidligere: Det er bare å komme seg til hallene hvor Mjøs spiller for å se han før det er for sent. Har et enormt skudd, samtidig som han er en genial spiller med et veldig godt blikk for spillet. Utfyller en fin duo med Stian Emil Berg og Mjøs er mye av årsaken til at Bærum har startet 8–5. Rekorden ser kanskje ikke så veldig pen ut på papiret, men foruten det overraskende tapet for Tromsø, har Bærum røket for topplag i Fyllingen x2, Gimle og Kongsberg.

Mjøs snitter på 21,8 poeng (fjerde best i ligaen), samt 6,0 assists (nest best i ligaen), på “bare” 33,2 minutter per kamp (flere av de andre på listen snitter opp mot 40 minutter fordi de sliter stort når stjernene deres er ute). 37,3 % fra trepoengslinja på 2,8 treff per kamp er nok ikke helt der Mjøs vil være, men han har satt 4+ treere i fire kamper denne sesongen, inkludert seks treere og 27 poeng, samt fire assists, i storseieren over Ammerud.

Robert Hubbs III – Kongsberg Miners

Stats: 22,2 poeng, 6,0 returer, 5,9 assists, 36 minutter per kamp

FØRTE LAGET TIL SEIER: Robert Hubbs scoret 27 poeng totalt i kampen, 12 av dem i siste periode.

Et voldsomt friskt pust for Miners, og det at Hubbs og Ndow har storspilt for Miners, gjør at tapet av Tobias Rotegård, Mikal Gjerde, Brian Voelkel og ikke minst Fred Thomas har blitt mindre. Hubbs har en solid range og kan treffe fra nesten hvor-som-helst fra trepoengslinjen og inn. Har i tillegg en vanvittig spenst og har opptil flere ganger fått Kongsberg-publikumet hoppende ut av stolene sine for hans elektriske dunker.

Hubbs spilte i NCAA DIV I på college og har møtt flere av de beste spillerne i NBA, deriblant Ben Simmons. Møter et helt annet nivå i BLNO, men man ser at han inneholder gode kvaliteter. Er ikke den aller giftigste defensivt, men offensivt er han et fyrverkeri av en spiller. 22,2 poeng er tredje best i ligaen, 5,9 assists fjerde best. Tre kamper med 28+ poeng, han blir nok bare bedre og bedre utover i sesongen.

Chris-Ebou Ndow – Kongsberg Miners

Stats: 19,8 poeng, 10 returer, 2,7 assists, 24,8 effektivitet, 33,1 minutter, 67,5 % fra gulvet

ALLSIDIG: Chris-Ebou Ndow er like farlig for motstanderlaget fra trepoengslinjen som han er under kurven. Her dunker han inn to poeng mot Team USA 1. Alle foto: Torgrim Gotland Bakke
ATLETISK: Chris-Ebou Ndow. Foto: Torgrim Gotland Bakke

Ndow er nok en av de mest meritterte spillerne på et høyt nivå – han har vunnet NCAA Div II på college og kommer rett fra fire gode år for Northwest Missouri State. Har ikke herjet i BLNO, men vært en av de beste spillerne på et av de beste lagene i ligaen. Er flink til å “pick his spots”, noe 67,5 % fra gulvet viser. Han er god til å komme seg til kurven, selv om han ikke får Miners-publikumet opp av stolene som Hubbs gjør. Landslagsspilleren kan også skyte treere, selv om han trives best med å drive til kurven.

Snitter på en double-double så langt og hadde nok sin beste kamp for sesongen mot Ammerud da han scoret 28 poeng, plukket 14 returer og satte 4/6 trepoengere. Er i tillegg en god forsvarsspiller og flink til å lese spillet, som ofte leder til vidåpne lay-ups/dunker. Har tatt ansvar med Juan Ferrales ute, og blir en nøkkelmann for Miners inn mot – og i – sluttspillet.

Ognjen Nisavic – Frøya

Stats: 20,8 poeng, 5,4 returer, 7,4 assists, 37 % fra trepoengslinja, 1,8 steals, 33 minutter per kamp

For en trepoengsskytter Nisavic er! Litt som Mjøs, de kan skyte fra hvor-som-helst innenfor motstanderens halvdel. Nisavic har hatt fire kamper med 5+ treff fra trepoengeren, deriblant 6/10 i 83-90-tapet for Miners i starten av november. Er i tillegg en god driver til kurven og snitter på 20,8 poeng for sesongen. Er også ligaens assists-leder med 7,4 per kamp, hans enorme blikk for spillet er en stor grunn til at Frøya er på 5. plass etter 12 kamper.

Serberen er god i pick-and-roll og vinner mye på at han er en såpass god skytter på hele 196 centimeter (til forskjell er Mjøs 1.83). Ikke en gnistrende god forsvarsspiller, men på langt nær en akilleshæl for Frøya-laget.

Milovan Savic – Gimle

Stats: 16,3 poeng, 10,4 returer, 4,3 assists, 26,3 effektivitet, 63,3 % fra gulvet, 46,7 % fra trepoengeren, 86,9 % fra straffelinjen, 32,2 minutter per kamp

Savic sine tall ser ikke ekstreme ut ved første øyekast, men han er “limet” i dette Gimle-laget som har startet 13–0. Svinger litt i prestasjonene, men åtte double-doubles de første 13 kampene er kruttsterkt. Er en god screensetter og spiller aggressivt, og importspilleren har vært viktig på parketten for Gimle.

Har et veldig bra blikk til å være big-man (205 centimeter) og ser spillet som få andre, rett og slett en veldig smart spiller. Gimle involverer han mye offensivt med post-upene til mannen fra Montenegro. 86,9 % fra straffelinjen er kruttsterkt for en så svær spiller som Savic. Er også god defensivt og leser spillet bra, spiller “korrekt” basket. Ingen spektakulære highlights, men det trengs ikke når man er såpass solid som Savic!

Eivind Lamo – Gimle

Stats: 16,2 poeng, 9,0 returer, 2,5 assists, 62,7 % fra gulvet, 1,2 steals, 29 minutter

Vi skrev at Savic var limet i Gimle-laget, da er Lamo hjertet i laget. Jobber utrettelig hardt når han er utpå og er ikke den mest elegante spilleren, men hva gjør vel det når han har vært en av Gimles beste denne sesongen. God til å poste opp, har et bra trepoengsskudd og kan også sette skudd fra mid-range. Rett og slett et bra offensivt våpen for Gimle, som har mange strenger å spille på.

Landslagsspilleren plukker også returer – både defensive og offensive – og er aggressiv og bra i forsvar. Kan også blokke skudd – har tre kamper denne sesongen med 4+ blokkerte skudd. Snitter på 2,2 offensive returer per kamp, det er sterkt. Et skikkelig arbeidsjern som har funnet sin rolle i dette Gimle-laget.

Sigurd Lorange – Gimle

Stats: 18,1 poeng, 4,5 returer, 3,6 assists, 40,4 % fra tre, 1,8 steals, 30,5 minutter per kamp

Veldig god skytter som også er hurtig og smidig på bare 178 centimeter. 18,1 poeng per kamp som 18-åring i ligaen på et så bra og velspilt Gimle-lag er sterkt, har også stått frem i enkelte kamper og har scoret både 28 og 31 poeng denne sesongen. 40,4 % fra trepoengslinja er sterkt, det samme er 50,6 % fra gulvet. Er fortsatt ung og noe uerfaren, men har ikke sett sånn ut så langt denne sesongen. Vært en viktig bidragsyter til at Gimle er 13-0, og fremtiden ser veldig lys ut for Lorange.

Spiller bra og aggressivt forsvar, selv om han bare er 1,78.

Tre av spillerne – Sigurd Lorange (nr. 2 fra venstre), Milovan Savic (nr. 31) og Eivind Lamo (ikke på bildet) har vi valgt ut som tre av de ti beste denne sesongen.

Cam Gregory – Tromsø Storm

Stats: 23,6 poeng, 15,5 returer, 3,1 assists, 30,6 effektivitet, 35 minutter, 59,2 % fra gulvet

Importen til Tromsø har overrasket stort de første kampene og har vært et sant returmonster de første kampene – 15,5 er ganske soleklart best i ligaen. Har hatt fire kamper med 19+ returer, og i alle disse kampene har han scoret 24 poeng eller mer. Alt toppet seg med 37 (!!) poeng og 21 (!?) returer mot Bærum i helgen etter 13/19 fra gulvet og 11/15 fra straffelinjen. Er veldig ujevn fra straffelinjen med bare 49,4 % for sesongen, men utover det har han vært en av ligaens beste etter halvspilt sesong med 23,6 poeng per kamp. Ekstremt atletisk til å være 203 centimeter, og imponerende smidig og.

Har måttet gjøre mye på egen hånd for dette Tromsø-laget, men de har så absolutt åpnet bra med seks seirer og fem tap. Mye av æren skal Gregory ha – det hadde – mildt sagt – sett stygt ut uten han på laget. Sterk som en okse under kurvene, men har ikke blitt matchet stort på altetisismen (er det et ord??) sin – enda. Fortsetter han i dette sporet, er han en av kandidatene til å vinne MVP-prisen.

Magne Fivelstad – Fyllingen Basket

Stats: 19,2 poeng, 11,8 returer, 3,9 assists, 25,2 i effektivitet, 6,5 i +/-.

Den langhårede spilleren med den velkjente manbunen har vært god for et Fyllingen-lag som åpnet sesongen svært sterkt og vant de syv første kampene. Snitter på 35 minutter og har scoret 17+ poeng i åtte av 13 kamper så langt, inkludert tre (!) 30+ poeng kamper. Den beste kom nok i 123-93-seieren over Frøya – 32 poeng (11/18 fra gulvet, 10/11 fra linjen), 11 returer og 4 assists.

19,2 poeng er åttende best i ligaen, 11,8 returer er tredje best. Også brukbart med 3,9 assists per kamp, han har hatt tre kamper med 7+ assists. I tillegg tar vi med 25,2 i effektivitet (fjerde best). Fivelstad er bra defensivt og offensivt, i tillegg til at han er en aggressiv driver til kurven som kommer seg ofte til straffelinjen (noe 11 straffer mot Frøya viser). God både i painten, men kan også sette midrange-skudd. En spiller det er vanskelig å stoppe. Han blir en veldig viktig brikke utover i sesongen for Fyllingen, og må stå frem i det som har vist seg å være en liten “mid-season-slump” for bergenslaget (fire tap på de siste seks).

Evan Harris – Fyllingen Basket

Stats: 17,5 poeng, 10,8 returer, 2,2 assists, 24,9 effektivitet, 59,3 % fra gulvet. 34 minutter per kamp

Mannen som gikk på Harvard for mange, mange år siden, ser ikke ut til å være en dag over 30 på måten han spiller på så langt denne sesongen (er bare 32 altså …). Jevnt over har han vært veldig god for Fyllingen, og man ser hvor mye bedre han blir med gode medspillere rundt seg, noe han ikke hadde like mye av i Nidaros sist sesong. 59,3 % fra gulvet er sterkt, og han har en god evne til å komme seg til kurven med en god smidighet. I tillegg har han et bra jumpshot, så han er en trussel fra flere forskjellige posisjoner på banen. Har rett og slett et bra arsenal offensivt.

Også defensivt har Harris vært god. Har en stor kropp (104 kilo, 206 centimeter), men er som nevnt imponerende smidig til høyden å være. Sammen med Fivelstad blir han viktig for Fyllingen utover i sesongen – er god til å steppe up i de viktige kampene, noe 25 p + 9 r mot Miners og 20 p + 15 r mot Frøya viser. Veldig viktig at han holder seg skadefri fremover i det som er en tynn Fyllingen-tropp.

Bilderesultat for evan harris fyllingen