Den 73. sesongen av NBA er allerede godt i gang, og alle lagene har allerede spilt godt over 40 kamper siden 16. oktober. I amerikanske idretter er det allikevel sluttspillet som teller, men grunnspillet varer i tre måneder til før alvoret starter 13. april. Den store forhåndsfavoritten Golden State Warriors har lagt seg i teten i Western Conference sammen med Denver Nuggets. Begge lagene står med 26 seire, men Golden State har tapt hele 14 oppgjør, noe som er et tegn på at selv de beste lagene ikke er uslåelige i NBA.

40 kamper på knappe tre måneder vitner også om et hektisk kampprogram, og dette er kanskje noe å tenke på for utøvere av andre idretter som klager på at det blir for mye å spille mer enn to kamper i uken. I NBA kommer oppgjørene tett som hagl, og det er viktig å komme inn i en god seiersstim for å havne blant de åtte beste i enten Eastern eller Western Conference. I tillegg får de som liker å tippe også bedre odds og vinnermuligheter hos de fleste bookmakere, siden en basketballkamp bare kan ha to utfall.

Flere lag er allerede ute av dansen

I Eastern Conference har Toronto Raptors skaffet seg en solid ledelse, men det er mer
oppsiktsvekkende at fire lag allerede er mer eller mindre sjanseløse på å nå sluttspillet. Cleveland Cavaliers ligger dårligst an, og med 32 tap på 40 kamper er det ikke rart at trener Tyronn Lue ble byttet ut med Larry Drew. Trenerskifte har vi også fått hos den gamle storheten Chicago Bulls, som erstattet Fred Holberg med Jim Boylen. Chicago ligger nest sist i Eastern Conference, og har tapt 30 av 40 kamper. New York Knicks og Atlanta Hawks står med henholdsvis ti og tolv seire, og det må derfor til et mirakel av de sjeldne hvis disse klubbene skal lykkes med å havne blant de åtte beste. Det mest sannsynlige er allikevel at Knicks-fansen snart blir nødt til å finne fram papirposene igjen.  I Western Conference er det bare Phoenix Suns som er hektet av, og i skrivende stund er det veldig jevnt mellom Los Angeles Lakers på åttendeplass ned til New Orleans Pelicans på fjortende.

Spillere som har utmerket seg

Giannis Antetokounmpo er spilleren de aller fleste snakker om etter at første halvdel av NBA- sesongen er tilbakelagt. Grekeren har blitt ukens spiller fire ganger, samtidig som han ble kåret til månedens spiller både i november og desember. Antetokounmpo har blant annet utmerket seg som den mest effektive spilleren per kamp, men det er James Harden som topper målstatistikken med 33,6 poeng i snitt per oppgjør. Harden spiller i Western Conference for Houston Rockets, og han ble også kåret som månedens spiller i denne avdelingen for november.

NBA er en intens liga hvor det ofte kan være vanskelig for nye spillere å ta nivået, men dette har ikke
vært tilfellet for Luca Doncic som spiller for Dallas Mavericks i Western Conference. Doncic ble kåret til månedens «rookie» i både november og desember, men klubben hans ligger allikevel tredje sist i Western Conference. To andre nykommere som har utmerket seg er Trae Young og Kevin Knox i Eastern Conference. Begge disse har vært få av lyspunktene på Atlanta og New York Knicks som er to lag som har slitt med å få tingene til å stemme i Eastern Conference.