Vi har spilt en drøy måned med NBA-ball, og vi har i den sammenheng sett på et par spillere som har overrasket uten at de får de største overskriftene. Vi har derfor utelatt spillere som Anthony Davis, LeBron James, Giannis Antetokounmpo og Kawhi Leonard – som har vært gode, men som har vært forventet å være gode. Dette er spillerne vi mener har overrasket mest, og som ikke er av den aller mest kjente sorten:

Av Even Lübeck og Ulrik Sydnes

PS! Liker du arbeidet du gjør, setter vi stor pris på et bidrag til 90280763, som går til domene og vedlikehold av siden!

Husk å følg oss på Instagram!

Husk å lik oss på Facebook!

Husk å følg oss på Twitter!

JJ Redick – Philadelphia 76ers

2018/19-stats: 31,4 minutter, 18 poeng, 2,5 returer, 3,3 assists

I en alder av 34 er JJ Redick bedre enn noensinne. Skarpskytteren har et scoringssnitt på 18 poeng per kamp, som er det høyeste han har hatt i sin NBA-karriere. Måten han skaper rom for de andre profilene er viktig for et 76ers-lag som ellers mangler litt skyting. De prøvde å bruke Fultz fra start i begynnelsen av sesongen, men laget presterte mye bedre hver gang Redick kom inn og han har nå fått tilbake plassen sin i startoppstillingen. Er konstant i bevegelse, flyr rundt screener og må være blant de verste spillerne å forsvare i ligaen.

76ers fikk en ny mann i Jimmy Butler for et par uker siden, les hva NBA-Norge tenker om traden!

Montrezl Harrell – LA Clippers

2018/19-stats: 15,5 poeng, 7 returer, 1,5 assists, 1,8 blokkerte skudd, 1,1 steals, 24,8 minutter 

94-modellen spilte for fire år siden på Louisville med norske Matz Stockman. Nå er han en av NBAs desidert heiteste spillere og en bidragsyter til at Clippers har vunnet fem av de siste seks og totalt 11–6 i rekord, sterkt til øst å være. Mannen med et hårbånd som ligner på et russebuss-bånd på hodet snitter på 15,5 poeng og 7 returer per kamp denne sesongen, samt 66,9 % fra gulvet, på bare 24,8 minutter! Veldig god på pick-and-rolls, og har også fått seg et brukbart skudd som han benytter seg av utenfor tresekundersfeltet.

Han ble draftet som nummer 32 i 2015 og spilte mye i G-League for Rio Grande Valley Vipers de to årene han var i Houston. I 2017 var han en del av avtalen som gjorde at Chris Paul gikk til Rockets. Han har closet ut mange av kampene til Clippers og vunnet rotasjonsplassen i laget fra Boban Marjanovic. Har hatt tre kamper så langt med 25+ poeng (to 25+ poeng-kamper HELE forrige sesong – 76 kamper), derav 30 poeng (karrierebeste) på 28 minutter mot gamleklubben Houston Rockets i slutten av oktober.

E’Twaun Moore – New Orleans Pelicans

2018/19-stats: 31,8 minutter, 56,3 % fra gulvet, 48,5 % fra 3, 16,9 poeng

Mannen med det snodige fornavnet E’Twaun har herjet for Pelicans denne sesongen, syv år etter at han ble draftet som nummer 55 av Boston Celtics. Det er svært få som blir draftet i andre runde, og spesielt 50 og senere, som får seg en karriere i verdens tøffeste basketliga, men det har E’Twaun klart.

Så langt denne sesongen snitter komboguarden på 16,9 poeng, mer enn fire poeng bedre enn karrierebeste på poengfronten fra sist sesong på 12,5. På de siste seks kampene har han tre 30+ poeng kamper – 30 mot Raptors på 18 skudd, 31 mot Timberwolves på 23 skudd og 30 mot 76ers på 25 skudd. Han snitter på kruttsterke 48,5 % fra trepoengslinja denne sesongen – 51,8 % på elleve kamper i november, også det soleklart karrierebeste (snittet på 45,2 gjennom hele 2015/16-sesongen), i tillegg til spinnville 56,3 % fra gulvet (tidl. karrierebeste var 50,8 % fra sist sesong).

Positive og negative NBA-trender etter de første ukene: Kan de vare?

Khris Middleton – Milwaukee Bucks

2018/19-stats: 30,8 minutter, 46 % fra gulvet, 42,3 % fra 3, 5,5 returer, 4,4 assists, 1,4 steals, 19,4 poeng

Khris Middleton er en av de spillerne som stadig forbedrer seg litt for hvert år og snuser nå på en All-Star opptreden som den nest beste spilleren på et Milwaukee Bucks-lag som ser råsterke ut. Lagets nye trener Mike Budenholzer har instruert spillerne om å skyte flere trepoengere og Middleton har økt effektiviteten sin ved å bytte ut noen lange topoengere. En solid toveisspiller som åpner opp rom for Giannis, kan levere gode pasninger og kan forsvare en av motstandernes bedre spillere.

Bleacher Report skriver faktisk at de tror han får en max-kontrakt denne sommeren, les mer om det her. 

Domantas Sabonis – Indiana Pacers

2018/19-stats: 24,2 minutter, 69,6 % fra gulvet, 9,3 returer, 3,1 assists, 14,2 poeng

Domantas Sabonis er en sterk kandidat for 6th Man of the Year denne sesongen med det han leverer fra benken i Indiana. Pacers-centeren snitter nesten en double-double og treffer på hele 69.6 % av skuddene sine, som er høyest i hele NBA. På to år har han gått fra å være stasjonert i hjørnet for OKC og være blant ligaens minst effektive spillere offensivt til å dominere rundt kurven og ha den høyeste eFG% og TS% av alle spillerne i ligaen. Han har også tatt steg defensivt og får tak i nesten alle tilgjengelige returer. Begynner Indiana å angre på at de ga Miles Turner en dyr kontraktsforlengelse?

Vi har sett på de ti beste NBA-spillerne under 25 år her!

Pascal Siakam – Toronto Raptors

2018/19-stats: 29,2 minutter, 62,4 % fra gulvet, 6,7 returer, 1,2 steals, 14,6 poeng

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Toronto Raptors tror de har en juvel i Pascal Siakam. Den kamerunske forwarden har startet så godt som alle kampene for det som til nå er NBAs beste lag og virkelig levert varene. Han har doblet scoringssnittet sitt til 14.6 poeng per kamp, men samtidig økt treffsikkerheten sin på både vanlige skudd, trepoengere og straffeskudd. Likevel er det i forsvar Siakam har størst verdi. Raptors-spilleren er blant de få spillerne som faktisk kan forsvare fire-fem forskjellige posisjoner og sammen med Kawhi Leonard gir han Raptors mange muligheter defensivt.

Zach LaVine – Chicago Bulls

2018/19-stats: 36,1 minutter, 5,2 returer, 4,1 assists, 25,5 poeng

Etter å ha fått 2017–18 sesongen ødelagt av skader er Zach Lavine for alvor tilbake. På et ellers svakt Chicago Bulls-lag har han stått frem som en av ligaens beste scorere og har et scoringssnitt på 25 poeng per kamp. Han har måtte ta mange vanskelige skudd og treffprosenten er ikke like solid som den har vært tidligere, men han veier opp for det med å være flinkere til å komme seg til straffelinjen. Lavine leverer også karrierebeste når det gjelder returer og målgivende pasninger. Så kan vi heller hoppe over det ganske fraværende forsvarsspillet hans.

Vi har også sett på – før sesongen – hvem vi tror blir All-Stars for første gang denne sesongen!