Death, taxes og LeBron James på All-Star-laget. Enkelte ting forandrer seg aldri. Hvert år er det nye spillere som dukker opp i All-Star-kampen. 17. februar 2019 smeller det i Charlotte, Spectrum Center er stedet der sesongens All-Star-weekend skal finne sted.

Spillere som Anthony Davis og Karl-Anthony Towns skjønte man fort skulle delta i en All-Star-kamp, grunnet deres enorme potensial. Men så har vi også spillere som Victor Oladipo og Kemba Walker, som er gode hver sesong, men som ikke blir valgt inn til All-Star-kampen.

Mest sannsynlig får ikke alle de vi har skrevet om i denne saken plass på sesongens All-Star-lag. Kanskje ingen, kanskje flere. Det er umulig å vite. Men vi har hvert fall tatt en titt på fem spillere (og noen honorable mentions) som vi tror kan debutere i Charlotte i 2019:

Devin Booker

Siste nytt på Devin Booker, 96-modellen som tjener brukbart med penger de neste årene, er at han har gått gjennom en tommeloperasjon på hans “hovedarm”, skytterarmen. Det betyr nok mer ansvar til rookie Deandre Ayton, samt Josh Jackson og Dragan Bender. Men talentet og produseringen til Booker er det lite å si på. Han var ikke langt unna å være en All-Star-reserve sist sesong, og han kommer nok bare til å bli bedre når han blir skadefri.

Hvis Suns blir litt bedre og tallene til Booker blir litt bedre, kan han fort være en All-Star denne sesongen. Men konkurransen på posisjonen (eller backcourt) er tøff: Steph Curry, Damian Lillard, James Harden, Russell Westbrook, Jimmy Butler, Chris Paul, Klay Thompson, DeMar DeRozan, samt C.J. McCollum, Donovan Mitchell og muligens Lonzo Ball. Men Booker har god sjans.

Ben Simmons

Der Booker sin vei ser noe tøff ut, kan man ikke si det helt samme om Ben Simmons sin vei til å bli en All-Star den kommende sesongen, med tanke på at konkurransen i øst er en helt annen enn i vest. Han var en plass unna å bli reserve sist sesong, men Goran Dragic tok plassen foran nesa på førstepicket i 2016-draften. Det kommer lite sannsynlig til å skje i år, om Simmons opprettholder den gode formen fra sist sesong (15,8 poeng, 8,1 returer, 8,2 assists). 76ers er gode nok til å ha flere All-Star-spillere i denne kampen, og Joel Embiid er rimelig bankers om han holder seg skadefri. Så får vi se om Simmons har lært seg å skyte over sommeren, for da er han en soleklar “lock”.

Nikola Jokic

I likhet med Booker, har Jokic et veldig trangt nåløye å komme gjennom for å nå laget, selv om posisjonen hans er litt enklere. LeBron James, Kevin Durant og Anthony Davis er de største favorittene som omtrent er selvskrevne, med Paul George, Jimmy Butler, Karl-Anthony Towns og Draymond Green kjempende tett bak de tre stjernene.

Jokic har to gode argumenter for å sikre seg en plass på laget: Han er en ekte center, noe det ikke er så mange All-Star-aktuelle som er, spesielt med tanke på at DeMarcus Cousins trolig er ute med skade frem til januar eller senere. I tillegg er han den beste spilleren i Denver Nuggets. Jokic har fått mye respekt fra mange i NBA, og går inn i sesongen med momentum etter at Nuggets var nære på sluttspillet i fjor.

Khris Middelton

Middelton er en veldig god toveis-spiller som scorer overraskende mye (karrierebeste 20.1 poeng per kamp i 2017/18 grunnserie, 24.7 poeng per kamp i sluttspillet). Undervurdert spiller som mistet mye av 2016/17-sesongen med skade, men er i kjempeform nå. Hvis Milwaukee gjør det bra under sin nye trener Mike Budenholzer, er Middelton den klart største kandidaten til å bli en All-Star-spiller for første gang i karrieren. Giannis Antetokounmpo er selvskreven om han har en god sesong, noe alt tyder på.

Aaron Gordon

Aaron Gordon har et enormt talent, men hvis ikke det slår ut i full blomst i år er det nok 3–4 spillere fra øst som er over han på lista. Med det sagt, Orlando Magic har ny trener i Steve Clifford, mannen som fikk Kemba Walker til å bli en All-Star. Gordon har i sommer signert en ny og megafeit kontrakt. Nå er virkelig tiden inne for at Gordon viser hva han er god for og får ut sitt enorme potensial som ligger og venter.

Skrevet av Vetle Dahl Frislie og Even Lübeck