Vi takker ydmykt for støtten vi har fått den siste tiden! Likevel settes det stor pris på om noen ønsker å vippes en sum til AltomNBA til nummer 90280763.

Mange gigantiske stjerner har byttet beite denne sommeren. Stjernene har blitt tradet, signert for store summer og litt mindre summer. Et par ting er likevel ganske sikkert: Warriors blir veldig sterke, Lakers har signert mye ymse, og Knicks kommer nok ikke til sluttspill denne sesongen heller. Og en ting er bombesikkert: Fansen til nesten samtlige lag er veldig, veldig optimistiske før den kommende sesongen. Men flere kommer garantert til å bli fryktelig skuffet over sitt eget lag.

Vi tar i denne saken en titt på fire NBA-lag vi tror kommer til å skuffe denne sesongen.

Charlotte Hornets

Kemba Walker har ikke fått nevneverdig hjelp over sommeren. Malik Monk imponerte ikke voldsomt etter å ha blitt valgt som nummer elleve i 2017-draften etter å ha kommet av benken i 63 av 63 kamper han spilte og kun snittet på 6.7 poeng og 1.4 assists, mens de valgte å passere på Michael Porter Jr. for å velge Miles Bridges i årets draft. Bridges er spennende, men kommer nok heller til å være en rollespiller enn en som kan styre showet med Walker. Samtidig har klubben sagt at de kommer til å beholde Walker gjennom hele sesongen, som gjør at de risikere å miste sin eneste All Star i klubben for slikk og ingenting sommeren 2019.

Tony Parker inn ser heller ikke ut som en kruttsterk signering. Han signerte en toårsavtale med klubben, men er 36 år og har slitt med skader de siste årene. Får håpe at han kan være en slags mentor for Bridges og Monk denne sesongen, slik at de to kan utvikle seg og ta steg. Stallen har nok talent til å kjempe om en sluttspillsplass, men når man ser på stallen og hvem de har tilgjengelig, kan det fort ende med fri i april, mai og juni, når de andre klubbene spiller sluttspill, for klubben fra North Carolina.

Los Angeles Lakers

Ja, vi vet at verdens beste basketballspiller og kanskje tidenes beste i LeBron James skal spille fire år for de gulkledde fra Los Angeles.

Men General Manageren Rob Pelinka uttalte følgende tidligere i sommer:

“There is one goal, and we’ve talked about that: It’s to win a championship, and we’re going to play for that this year,”

Altså … Kom igjen. Greit at forhåpningene er høye med Lonzo Ball, Brandon Ingram, Kyle Kuzma og LeBron, men å vinne NBA-tittelen denne sesongen? I kamp mot Toronto Raptors med Kyle Lowry og Kawhi Leonard, Boston Celtics med skadefrie Kyrie Irving og Gordon Hayward, samt Al Horford, Golden State Warriors med Draymond Green, Klay Thompson, Steph Curry, Kevin Durant og DeMarcus Cousins, Houston Rockets med Chris Paul, Carmelo Anthony og James Harden. Det er ganske radikalt å melde av Pelinka.

LeBron har vært i en NBA-finale i åtte strake sesonger, men syv av de gangene har han hatt en All-Star-spiller ved siden av ham. Det har han ikke nå. Han har vært best når han har vært omgitt av skyttere, men sist sesong var Lakers nest sist i trepoengsskytingprosent av ligaens 32 lag. Og de har ikke akkurat signert gode skyttere i sommer i Lance Stephenson og Rajon Rondo. Og i tillegg har han endret Conference fra øst til vest. Dette blir nok en tyngre sesong for Lakers enn det Pelinka og Lakers-fansen tror. Men talenter er der, og det er viktig å påpeke. De blir farlige om et par sesonger.

Hvordan kommer det til å gå med LABron? (ja, du tok den?).

Portland Trail Blazers

Først siterer vi Stig Omland fra forrige AltomNBA-sak:

Det ble helt klart i playoffs at laget er langt unna å være et fryktet lag når det gjelder. Denne sommeren var en mulighet til å skaffe seg gode assets for CJ McCollum, men mulig at de gode tilbudene aldri kom. Sånn det er nå så er de stuck med to veldige gode guarder (Damian Lillard og McCollum) som omringes av spillere det kommer 13 på dusinet av i NBA. Frykter at dette blir en sesong uten playoffs, og at Portland ender opp med en dårlig trade i februar eller neste sommer. Lillard har nylig uttrykt lojalitet til Portland, men lojalitet i amerikanske ligaer er relativt.

Vanskelig å være uenig med Stig her. De kan ikke lenger bære dette laget på egen hånd, men har ikke gjort mye i sommer for å hjelpe duoen. At Ed Davis skiftet beite til Brooklyn Nets kommer nok også til å svi, og Noah Vonleh spiller neste sesong i New York. Lillard og McCollum tjener 52 mill. dollar den neste sesongen sammen, mens resten av laget tjener rundt 70 mill. dollar kombinert.

Trail Blazers overrasket mange da de kom på 3. plass i vest sist sesong, men var det eneste laget som ble sweepet (0-4 i kamper for New Orleans Pelicans), og har ikke gjort mye i sommer for at det skal unngå igjen. Med Warriors, OKC, Rockets og Jazz som favoritter til å kapre de fire første plassene i vest, kan det fort bli tungt for Portland å ta seg til sluttspill.

San Antonio Spurs

Det er nesten rart å skrive opp Spurs på denne lista. Siden Tim Duncan i 1997 ble draftet som nummer 1, har de gått til sluttspill hver eneste sesong. Nå er Duncan borte, Manu Ginobili har lagt opp, Tony Parker har gått til Charlotte Hornets. I tillegg ryktes det om at trener Gregg Popovich kommer til å gi seg om ikke lenge, og fokusere fullt på å være trener for det amerikanske landslaget.

De mistet Kawhi Leonard og Danny Green, to gode spillere med erfaring om å vinne mesterskap. De har fått inn DeMar DeRozan, for all del en god spiller, men hvordan klarer de å balansere hvem som skal styre skuta med LaMarcus Aldridge også på laget? Aldridge styrte sist sesong med Kawhi ute, men nå er DeRozan inne og har fått beskjed om å være lagets hovedspiller. Kan bli en interessant konflikt dette.

De er ikke lenge det uslåelige laget som de var for et par år siden. De kom på 7. plass i vest og tok seg så vidt til sluttspill, men røk 4–1 i kamper for Warriors. De kan fort finne på å ikke komme til sluttspill med flere vest-lag som har forsterket seg. De har mistet en eminent forsvarsspiller i Kawhi, og to veldig gode i Green og Kyle Anderson (Memphis). I tillegg – hvem skal nå sette trepoengerne, med Green og Kawhi ute? En startfemmer med DeRozan, Aldridge, Gasol, Murray og Gay stinker ikke regning fra trepoengslinja hvert fall, men ingen som snitter mer enn 32 %. Nei, dette blir nok en tung sesong for San Antonio Spurs.