Nyheten kom helt ut av det blå da Jimmy Butler ble klar for Philadelphia 76ers lørdag kveld norsk tid. Butler går til Philadelphia 76ers sammen med Justin Patton, mens Robert Covintgon, Dario Saric, Jarryd Bayless og et annetvalg i 2022-draften går andre vei, altså til Minnesota Timberwolves.

I Butler får 76ers en fire ganger All-Star (2015, 16, 17 og 18), samt to ganger en All-NBA Third Team (2017, 18). Han ble draftet som nummer 30 i 2011, og det var ikke skrevet i stjernene at Butler skulle bli den store stjernen han har blitt de siste årene. Så langt denne sesongen har han snittet på 21,3 poeng, 5,2 returer og 4,3 assists per kamp for Timberwolves, selv om forholdet mellom klubben og Butler har vært iskaldt.

Les mer om hvorfor det har vært iskaldt her!

Hva får Timberwolves? Dario Saric ble draftet av Orlando Magic som nummer 12 i 2014, men tok to år ekstra i Europa (som ofte europeere gjør siden NBA-klubbene mener de trenger mer tid på profesjonelt nivå før de er klare for NBA) før han i 2016 var klar for Philadelphia 76ers. På draftkvelden i 2012 ble nemlig rettighetene hans tradet til 76ers i bytte mot Elfrid Payton. Saric ble umiddelbart en viktig bidragsyter for 76ers og snittet sist sesong på 14,6 poeng, 6,7 returer og 2,6 assists på 29,6 minutter per kamp, i tillegg til 17,2 poeng og 7,3 returer i playoffs (32,9 minutter).

Vi har i den sammenheng hørt med NBA-Norge om hva de tenker om traden! Vi stilte tre enkle spørsmål: Hva deres umiddelbare tanker er, hvem som kommer mest styrket ut, og om 76ers nå er soleklart best i Eastern Conference. Her er svarene!

PS! Liker du arbeidet du gjør, setter vi stor pris på et bidrag til 90280763, som går til domene og vedlikehold av siden!

Tommy Surland-Hansen: Jeg synes traden ser bra ut for begge lag. Philly får sin BIG 3 i Joel Embiid, Ben Simmons og Jimmy Butler, og Wolves får nyttige spillere som jobber godt uten ego. Philly er mest styrket fordi de får den beste spilleren, men må overkomme mindre dybde i rosteren. Det blir også spennende å se Markelle Fultz sin rolle nå, blir en brattere læringskurve for han med Butler i troppen. Philly må fortsatt sloss med Celtics, Raptors og Bucks, men de er styrket til en playoff-serie mot enhver av disse. Øst er blitt enda tettere og jevnere.

Jeg tenker Philly blir en tøffere konkurrent til Boston Celtics (Surland er Celtics-fan), Celtics har hatt et godt tak på de, spent på dynamikken med Butler inne, men med Saric og Covington borte. Jeg har tro på Celtics uansett dette, jeg forespeilet starttrøbbel i Boston og tror vi ser at helt annet lag i april. Uansett veldig spennende og det er moro!

Arnstein Friling: Umiddelbare tanker: Butler hadde i praksis tvunget seg ut av Minnesota med en absurd oppførsel i sommer og i høst. Han måtte spise noen kameler og returnere til laget, men det lå i kortene, i kroppsspråket til alle involverte, at han måtte vekk for at Timberwolves kunne gå videre. Synd, syns jeg, for en motivert Buler, som var villig til å være positiv og hjelpsom til yngre lagkamerater, så ville T-Woves vært et meget bra lag. Et 50-55-seierlag, Det er bra i West. Slik de var, var de forvirrede og ynkelige. Når det gjelder Sixers, så trenger de en offensiv stjerne ute på vingen. Nå fikk de ham. Prisen er ikke så ille. Saric er god, og Covington er ok i forsvar og kan treffe på treere. Men alt i alt er de langt farligere med Butler.

Hvem er styrket? T-wolves trenger tid, men de har mange fine brikker i stallen. Det de først og fremst trenger, er en kollektiv tro på det trener Thibodau prøver å få til. De trenger, ironisk nok, en Butler-type, men en med en annen innstilling enn Butler! 6-ers er også styrket, naturligvis. Butler er en scorer, en som kan avlaste Embiid, og en god forsvarsspiller også. Samt, han har, når han er motivert, stor positiv påvirkning på forsvarsspillet. 6-ers er ikke “soleklart best” i East. Men jeg ville tatt topp 7 av spillere i 6-ers over topp 7 i alle de andre lag i East. Klart! Spørsmålet er om Brown er god nok coach til å lede dem til finalen, og om de blir samspilte fort nok.

Hot take: Topp fem i East, Sixers, Raptors, Bucks, 6-ers, Celtics og Paces er KLART bedre kollektivt enn topp fem i West. Det er 20 år siden man kunne si det!

Magnus Renå: Overraskende fra Philly er min første tanke. Hadde forventet at de ville vente til FA 2019 med å forsterke stallen ytterlige. Her tror jeg Philly vil bli vinneren. Butler løfter taket på lagets potensial. Ben Simmons og Joel Embiid er vel kanskje typen spillere som Butler vil trives med, personer som vil vinne. Også litt overrasket over at Dario Saric gikk til Minnesota, blir et spørsmål om hvem som tar posisjonen som PF hos Philly nå. Men det er en deal man tar for å få inn en All-Star. Minnesota tror jeg vil prøve å kjempe om playoff-plass, om de får til det nå er ikke sikkert. Jeg tror ikke at de greier playoffs nå. Og å få tilbake bare et second round pick synes jeg var svakt, men de får inn to solide lagspillere i hvert fall. 76ers er et bra lag, men ikke det beste i east. Men ser for meg at de kan bli sterkere i playoffs med denne traden.

Stig Omland: Første jeg tenkte var at Butler må være den mest fornøyde mannen i NBA i kveld. Sixers er et pitch perfect scenario for ham ut denne sesongen. Wolves får noe bra ut av en situasjon hvor de egentlig ikke hadde gode kort. Får inn Covington og Saric, som begge kan bidra med én gang. Sixers går mest styrket ut av denne overgangen, helt klart. Men det lå i kortene at Wolves ville få 75 cents on the dollar. Hvis Butler signer extension med Sixers så er det helt fantastisk deal for dem. Uansett så skaffet de seg en topp 25 spiller i NBA, som med Embiid og Simmons, kan slå alle lag i East i playoffs. Betyr ikke at de blir favoritter her og nå, men best topp 3 talent i en og samme klubb i East har de nå. Så får vi se på hva slags kjemi de får.

Noe jeg tenker blir interessant å se på er om Towns og/eller Wiggins nå tar mer lederansvar. Tror Wiggins er glemmesak, men Towns burde stå frem nå. Og så lukter det en eller to signeringer til før deadline på Sixers. Tipper de vil følge nøye med på lag som ønsker å dumpe kontrakter etter hvert.

Dario Saric har blitt tradet til Minnesota Timberwolves.

Daniel Mohajer: 76ers mener alvor og Øst blir mer spennende enn Vest når playoffs starter. Drev å undret på det for et par uker tilbake hvorfor 76ers ikke har prøvd seg på Butler. Det blir et vanskelig lag å score mot og de har flere strenger å spille på med Butler på laget. Hvem går mest styrket og hvorfor? 76ers selvsagt når de får en All-star kaliber spiller og vil bli tatt mer seriøse når playoffs er i gang. Så på dem som det fjerde beste laget i Øst bak Raptors, Celtics og Bucks, men nå er diskusjonen om de kan slå Celtics eller Raptors i en playoffs serie. Når du har en All-Star trio er forhåpningene store.

Er 76ers nå soleklart best i East? Mener fortsatt Raptors og Celtics er de to aller beste lagene i East. Synes ikke 76ers har nok skyttere til å konkurrere mot de to lagene og Kawhi er den beste spilleren i Øst. Celtics har bedre balanse i laget, både skyttere og forsvarsspillere til å håndtere seg mot Simmons, Butler og Embiid. Litt usikker på dybden til 76ers laget. Det er fortsatt et lag med mange spørsmålstegn. Ingen av dem har Championship erfaring som f.eks. rivalene har i Kawhi, Danny Green og Kyrie Irving.

Andre takes: Synes Wolves har gjort en god deal. Det var på tide å kvitte seg med Butler, resultatene har vært under pari og Butler spilte når han hadde lyst. Mye ustabilitet i laget. Nå fikk de to veldig gode rollespillere i Savic og Covington. En all-defensive spiller i Covington og stretch four spiller i Saric. Nå er Karl-Anthony Towns den største stjerna på laget og har spillere rundt seg til å dominere kamper. Han må vise hvorfor han fikk den store kontrakten i sommer.

Dan-Michael Nordby: Umiddelbart ser dette meget spennende ut for begge lag. Trioen Butler, Embiid og Simmons har massiv upside! Har stor tro på at de kommer til å passe bra sammen. Så lenge Brett Brown klarer å kontrollere egoene. Hvis ikke blir alt å implodere. Det er vanskelig å si hvem som går mest styrket ut av traden. Minnesota mister en (på sitt beste topp 10 spiller i Butler, men får inn to meget habile spillere – som kommer til å styrke de defensivt.

Nei, 76ers ser ikke soleklart best ut i East, men de nærmer seg kraftig med denne signeringen. Mener fortsatt at Celtics og Raptors er sterkere. Er noe med dybden de har som er ganske imponerende. – hot take: betyr dette at 76ers har mistet troen på Fultz? Har en feeling av at JJ Redick går inn i starting lineupen nå. Blir spennende å se hva som skjer fremover nå.

Fra AltomNBAs Twitter: