Zion Williamson er født i 2000 og sammenlignes med LeBron James. Hvem er dette enorme talentet som tar college-basketball med storm?

Av Ulrik Sydnes

PS! Vi takker stort for alle bidrag som har kommet inn, det gjør at vi får opprettholdt siden og får betalt domene + holde unna hackere. Om du setter pris på jobben vi gjør og ønsker å lønne skribenter som Ulrik og de andre flinke som hjelper til, settes det pris på. Da kan du vippse til 90280763.

Husk å følg oss på Instagram!

Husk å lik oss på Facebook!

Husk å følg oss på Twitter!

De største draft-nerdene kjenner allerede navnet og har sett mixtapene hvor han
dominerer på high school-nivå, men for andre basketinteresserte har Zion Williamson
blitt et navn å kjenne til etter en sterk sesongstart for Duke. Laget mistet hele sin
førstefemmer fra i fjor til NBA, men har nå kanskje de tre største talentene på college-
nivå i Williamson, Cameron Reddish og RJ Barrett. I første kampen knuste de Kentucky
og Zion bidro med 28 poeng og 7 returer på bare 23 minutter. Han fulgte opp i
søndagens kamp mot Army og ga seg ikke før han hadde servert de fremtidige offiserene
27 poeng, 16 returer, 4 assists og 6 blokkerte skudd.. Det mest imponerende med
scoringen hans er at han har en field goal prosent på 81.5 så langt (til sammenligning leda Clint Capela ligaen sist NBA-sesong med 65,2 %)!

Sett denne? Positive og negative NBA-trender – kan det vare?

Det første man legger merke til med Williamson er den enorme fysikken hans og den gjør han til et ganske unikt basketballprospekt. Han er sterk som en bjørn, bred over skuldrene og veier allerede mer enn alle spillerne i NBA (ekstreme 129 kilo!!! Shaq veide i sin tid rundt 150 kilo), med unntak av Boban Marjanovic (132 kg). Likevel har han et kjapt førstesteg og kan dunke fra straffelinjen!

Butler til 76ers: Dette tenker NBA-Norge om traden

Det skal liksom ikke være mulig å være så kjapp og spretten som Zion er, samtidig som
man har den fysikken og styrken. Det føltes som han var en mann blant gutter da han
spilte på high school, men spørsmålet var hvordan han ville takle college og NBA, hvor
motspillerne i større grad kunne matche hans fysikk. Overgangen til college har foreløpig gått strålende, og selv i NBA er det nok få som kan måle seg med han på det området. Det største minuset med fysikken hans er lengden, siden han har et wingspan på 6’10 (208 centimeter). Det er greit nok som forward, men kan gjøre det vanskelig å beskytte kurven godt nok til å spille center.

Zion kombinerer de fysiske talentene med gode pasningsferdigheter og ballbehandling. Han starter overganger og har tatt ballen fra kurv til kurv ved flere anledninger. Når han angriper kurven er det som å stoppe et lokomotiv! Det at han angriper kurven så ofte og avslutter så bra der gjenspeiles i hans veldig høye Field Goal % og er noe han gjorde mye av på high school også. Må han skyte fra lengre avstander er han ikke like god. Der har han skutt under 65% fra straffelinjen og under 25% på trepoengere.

Det er fortsatt en lang college-sesong igjen før Zion Williamson skal draftes, men han har allerede lagt inn solide aksjer for å bli førstevalget. Innen den tid vil man større klarhet i om han har forbedret skuddet sitt, hvor god han er defensivt og hva hans fremtidige posisjon er. Han har blitt sammenlignet med spillere som Charles Barkley, Draymond Green og Larry Johnson, samt selveste LeBron James. Veldig ulike spillertyper, men alle har til felles at de ”spiller større” enn hva høyden skulle tilsi. Det gjør også Zion, men at sammenligningene er så ulike forteller også hvor unik han er som talent.

Her diskuterer Max Kellerman og Stephen A. Smith om Zion Williamson kan ta over for LeBron:o