Først og fremst er det veldig gøy med så mye interesse rundt sakene våre om norske profiler! Saken om Maria Myklebust har blitt lest 805 ganger, Kristoffer Nesse- og Daniel Gulbrandsen-saken har fått 796 klikk, Harald Frey med 767 klikk og Kristian Sjølund 734. Det er kult!

I tillegg setter vi som alltid stoooor pris på noen bidrag på Vipps til 90280763!

Så til saken! Vi gratulerer Kari Kyrkjebø så mye med plass på et meget bra college i University of Riverside (og et lekkert bilde!):

UC Riverside i California spiller i the Big West Conference. Kari var egentlig på vei til Arizona, men – som moderklubben Kirkevoll skriver:

Prosessen frem til signering har vært langvarig, blant annet med offisielle besøk til ulike universiteter før jul. Egentlig var planen å dra til Arizona, men da treneren Nicole Powell nylig aksepterte jobb ved UC Riverside, valgte hun å følge med.


Kari forteller følgende om prosessen selv:

– Jeg var jo innstilt på å spille på GCU (Grand Canyon Antelopes i Phoenix, Arizona), siden jeg først hadde sagt ja der. Det kom litt overraskende på da jeg fikk beskjed om at treneren min hadde takket ja til den nye jobben, men da hun ringte meg og spurte om jeg ønsket å følge med, og jeg fikk litt mer info, så var ikke det et veldig vanskelig valg.

Bildet kan inneholde: 2 personer, folk som driver med idrett, basketballbane og sko
Kari i farta mot Bærum og Josefin Winther.

Hun forteller videre:

– Jeg var jo borte å besøkte et par universiteter i desember, så jeg fikk møtt og snakket en del med trenerteamet da. Nicole Powell, som er hovedtrener, ga meg et veldig godt inntrykk. Foruten om å bygge laget, er hun flink til å utvikle spillere! Jeg ligger veldig godt spillestilen hennes. Jeg så også på noen treninger de hadde, og likte det veldig godt. Det virker som hun har troen på meg, og jeg tror at hun er riktig coach for meg når det gjelder min utvikling. Jeg syntes også at resten av trenerteamet virker bra, og ikke minst er de utrolig hygglige.

At skolen er bra akademisk er positivt for Kari.

Skolen ligger jo i California, som er positivt. Det er veldig bra akademisk, som også er viktig for meg, slik at jeg ved siden av kan få en god utdannelse, så da syntes jeg det var det beste alternativet! Nå gleder jeg meg egentlig bare veldig, og er klar for å komme meg bortover!

Det ble altså UC Riverside, som har tatt seg til NCAA-sluttspillet tre ganger – i 2006 som 16. seedet (tap 51-75 for 1. seedet North Carolina), i 2007 som 15. seedet (tap 50-57 for 3. seedet Arizona State) og i 2010, som 16. seedet (tap 47-79 for 1. seedet Stanford). Med andre ord har de fått rimelig tøff motstand i alle de tre førsterundekampene!

Dette er treneren som skal coache Kari de neste årene. Hun var en meget rutinert spiller og vant WNBA-sluttspillet i 2005 med Sacramento Monarchs. Hun var også en All-Star i 2009, en sesong hun snittet på 97,8 % fra straffelinja!

Så hva kan skolen forvente seg av Kari? Hun sier følgende selv:

– De kan forvente at jeg alltid gjør mitt beste, og kjemper for hver eneste ball! Styrkene mine er nok at jeg er høy, rask og allsidig. Jeg jobber hardt på returene, og skal fortsette med det! Jeg håper å bli bedre både som forsvarsspiller og skytter, siden jeg ønsker å spille en 3/4 posisjon. Det er jo et helt annet nivå der borte, så det blir spennende å se hva jeg kan bidra med, men jeg skal hvertfall jobbe hardt og gi mitt beste!

Koronaviruset har jo rammet alt av idrett over hele verden, som de fleste har fått med seg. Kari håper hun kan begynne som normalt på skolen der til høsten.

– Jeg tror alt er veldig usikkert både for dem og meg, angående situasjonen vi befinner oss i. I utgangspunktet vil de at jeg skal komme bort i august, men det er jo vanskelig å vite hvordan ting utvikler seg både der borte og her. Jeg håper selvfølgelig at situasjonen til den tid er sånn at jeg får dra! Men man vet aldri…

Bildet kan inneholde: 1 person
Her skriver Kari under på papirene som gjør at hun skal til California de neste årene.

Får lovord av gamletrenerne

Kyrkjebø har spilt i både Asker Aliens og Ulriken Eagles i BLNO, og på diverse aldersbestemte landslag. Vi har tatt en prat med hennes tidligere trenere i Ulriken (DuRell Sanford) og Asker (Jan Nyegaarden) om Kyrkjebø.

DuRell: Kari definitely deserves the scholarship opportunity that UCR has given her. The coach there has faith in her to want to bring her to the new school, she’s lucky to be in that situation becomes oftentimes coaches leave and the new recruits have to play for a coach that maybe doesn’t fit their playing style.

Kari is already naturally strong, but would benefit from a college weight program and extra individual/skill coaching that schools provide and can help with in game decision making. The school can expect a player that’s a hard worker, that can play multiple positions if need be. A good teammate and someone that’s willing to take in coaching.

It was great having Kari and seeing her develop over the years and I’m happy that she gets to live out her dreams.

Jan: Definitivt fortjent at det blir college for Kari! Høy spiller som behersker alle posisjoner. Spilte PG i Asker og løste det på en imponerende måte gitt alder (17- 18 år). God 3p skytter, stødig på 2p og solid returtager. Legger du på treningsvillig og opptatt av å lære så forventet jeg USA hvis hun selv ønsket. Kari kommer helt klart til å bli en av norges beste spillere hvis hun holder seg skadefri og får gode trenere fremover og det er vel sannsynlig i USA. Fysisk er hun høy, sterk og rask, god kombinasjon!

Bildet kan inneholde: 1 person, driver med idrett, shorts og basketballbane
Kari på trening med A-landslaget i august 2019.

Og vi setter veldig stor pris på følgende ord fra Kari:

– Jeg er veldig fan av AltomNBA! Jeg syntes dere legger inn en god innsats, og skriver mange gode artikler! Et viktig bidrag til basket-Norge.

Tusen takk Kari, lykke til videre, vi heier på deg!!