I disse koronatider setter vi spesielt stor pris på bidrag til siden på Vipps til 90280763!

Vi har tatt en prat med Anders Nymo, som flere kjenner – enten fra Skjetten, Bærum eller å ha fulgt han her på AltomNBA i løpet av hans år på college. Nå har han fått en meget lekker jobb i Google, og vi har tatt en prat med Nymo-gutten selv for å høre litt “ka det går i”.

PS! Takk for tips, Mark Vincent, til denne saken. Add Ola Nordmann-profilen på Face og send melding der med forslag til saker!!!

Altom: Anders! Fortell oss litt først om oppveksten din og karrieren din før du reiste over til USA!


Anders: Jeg gikk på Wang Toppidrett mens jeg spilte for Bærum Basket. Vi hadde to gode år på Bærum, både på junior laget og BLNO-laget. Var heldig nok til å ha trenere som Inge, Ståle, Pål, Lars Gunnar og Mark, og spillere som Stian Mjøs, Harald Frey, Johannes Dolven og mange flere i løpet av de 2-3 årene før jeg dro til college. Og før det spilte jeg for Skjetten Basket og hadde mange flotte år der også!

Andesr får en bamseklem av Mark. Morsom tilleggfact – bak til høyre ser vi Jørgen Henriksen – min fetter!

Altom: Nice! Fortell gjerne litt om tiden din i USA også. Du spilte jo for Menlo på NAIA-nivå, som ikke er NCAA. Hva var det?

Anders: Jeg spilte for Menlo College for fire år. Menlo College er en NAIA skole. NAIA er en liga for mindre Universiteter og Colleges, og er sammenlignbar med NCAA 2 nivå messig. Jeg fikk en del tillit første året og spilte rundt 20-25 minutter hver kamp som PG av benken. Andre og tredje året fikk jeg ikke så mye spilletid i det, og kom av benken mer som en 2er og en spot up skytter i hjørnet. Men i løpet av junior året mitt fikk jeg mer ledelserolle som en upperclassmen og begynte å få tilliten til coachene igjen. Det ledet til at jeg ble starter i siste året mitt som en 3&D guy og kapteinen for laget.

Jeg har alltid slitt med anklene mine helt siden junior basket i Norge. Og i løpet av senioråret mitt hadde jeg smerte i høyrefoten hver dag. Jeg bestemte meg for å sjekke det ut hos legen etter sesongen, og der fant jeg ut at jeg hadde «bone spurs» og slitasje og sprekk på brusken. Deretter bestemte jeg meg for å ta operasjon for å reparere brusken på slutten av mai i fjor. Det tok meg 3 måneder før jeg kunne gå igjen, men nå er jeg helt frisk!

Anders med selveste Jermey “Linsanity” Lin! Han spilte ni år i NBA og ble mester med Raptors sist sesong. Han har spilt over 500 NBA-kamper, men er nå i Beijing Ducks etter at han ikke fikk fornyet kontrakt med noe NBA-lag etter 2018/19-sesongen.

Altom: Spilt med NBA-champ Jeremy Lin?! Det må du fortelle om!

Anders: En av roommatene mine jobber som en trener for en lokal basketballklubb for unge barn, og hver sommer hoster JLin en basketballcamp for barna for den klubben. Da corona begynte å spre i Kina og basketsesongen var utsatt for CBA (China basketball association) rundt tidlig februar, så kom han hjem til Palo Alto. Han ville holde seg i form ved å spille med lokale spillere, og han spurte trenere for den klubben samt andre de kjente i området til å spille pick ups med han. Så jeg var heldig nok til å spille pick up 4-5 ganger med han før han dro tilbake til Kina.

Altom: Fett! Hva med basketen nå? Det går ymse rykter om at du jobber i Google…

Anders: Akkurat nå jobber jeg på et Google Ads-prosjekt hos Google. Jeg jobber hjemmefra i leiligheten min nå siden alle Google-campusene er stengt pga Covid-19. Men før alt ble stengt pleide jeg å jobbe fra 8-16, men jeg hang ofte på Google-campusene før og etter jobb og tok nytte av godene man får der som gratis frokost, lunsj og middag, gratis treningssenter, gratis transport og mye mer.

Det er veldig dyrt her i Bay Area (jeg bor på USAs dyreste postnummer i Mountain View, California), og det er derfor jeg bor med tre av mine tidligere lagkamerater til å ha råd til å bo i et såpass dyrt område. Men samtidig så er det aldri stille og kjedelig her i leiligheten også, mye NBA 2K, haha!

Med tanke på basketen – mine roommates og jeg pleide å spille et par ganger i uka på open gyms rundt i område og jeg spilte også mye på jobb med folk fra Google Men jeg savner veldig å spille basket på et høyere nivå. Jeg har begynt på MBA (Master of Business Administration) her i USA, så jeg blir her i to år til for å studere og jobbe samtidig. Men planen er å komme seg hjem til Norge etter å ha fått et par år med jobberfaring og mastergraden.

Anders med sin tidligere lagkamerat Harald F.

Les saken om Kari Kyrkjebø her: