Vi fortsetter å skrive om våre unge norske talenter som skal ut på college! Hvis du har tips til saker, send oss gjerne en melding på “Ola Nordmann” på Facebook eller AltomNBA@gmail.com!

Og tusen takk for Vipps-bidrag til 90280763, fortsett gjerne med det!


Denne gangen er det Ullern-spilleren Lina Stranger-Johannessen som skal flytte på seg – fra høsten av skal hun spille for Florida Tech.

Lina gjorde en god figur for Ullern sist sesong med 8.6 poeng, 5.1 returer, 2 assists og 2.4 steals i snitt per kamp.

Bildet kan inneholde: 5 personer, folk som driver med idrett, basketballbane, sko og barn
Lina i aksjon mot Høybråten, der hun på bildet er omringet av fire (!) hvitkledde.

Mange drar sikkert kjennskap på navnet Florida Tech, og det er ikke så rart: Amanda Allen har tidligere spilt basket for Florida Tech, mens Severine Uggen går der nå.

Coach John Reynolds har vært trener for damelaget til Florida Tech siden 1987/88-sesongen! Laget har nådd NCAA Div II-turneringen ni ganger totalt.

Vi tok en prat med Lina for å høre hvordan dette kom i hop!

Altom: Hvordan kom du i kontakt med colleget ditt? har du sendt mixtapes, har de sett noen av kampene dine?


Lina: Egentlig hadde jeg ingen tanker om å dra til USA og spille basketball. Men begynte å få lyst i februar/mars. Jeg hadde fått noen henvendelser fra universiteter som hadde sett videoer og en scouting rapport som USA College Network hadde laget etter U18 EM i fjor. Jeg snakket med noen av dem. Jeg hadde mest lyst til D2, fordi jeg tror det passer meg best. Og jeg hadde også, for å være ærlig, lyst til å dra et varmt sted.Jeg kan egentlig takke Joseph og Amanda Allen for at det ble Florida Tech, ettersom de snakket med coachen og viste videoer av meg.

Altom: Gleder du deg? hva kan du forvente av dem og de av deg?


Lina: Jeg gleder meg, selvom jeg syntes det er litt skummelt også! Jeg har ingen store forventninger, men tar det som det kommer. Jeg vet egentlig ikke hva de forventer av meg, selv om coachen er veldig positiv og hyggelig, men vet jeg har store sko å fylle med de andre norske jentene som er der og har vært der.

Altom: Hva skal du gjøre siden av basketballen?


Lina: Har ikke helt bestemt meg. Min opprinnelige plan var å ha friår å finne ut av det. Men jeg har foreløpig søkt business administration – entrepreneurship.

Altom: Du skal jo til en “norsk” skole vel. Hjalp de deg (Severine og Amanda)?


Lina: Det var Joseph som snakket med coachen for meg. Og jeg har fått et veldig godt inntrykk av Florida Tech etter å ha snakket med Amanda. Huun er ferdig med å spille, men skal ta en master, så hun kommer til å være der neste år også. Severine spiller der også, så det er veldig hyggelig.

Bildet kan inneholde: 5 personer, inkludert Flaka Kelmendi, folk som driver med idrett, basketballbane og sko
Her spiller Lina forsvar på Flaka Kelmendi.

Vi ønsker Lina masse lykke til og gleder oss til å følge henne i fremtiden!