Takk til alle som donerte penger fra saken om Maria Myklebust! Vippsen vår på 90280763 står alltid åpen. God påske!

2003-modellene Kristoffer Nesse og Daniel Gulbrandsen går på sportscollege i Danmark og er to store talenter. Målet til ungguttene er NBA!
PS! Også Maria Haukenes går på samme skole, hun skal vi intervjue litt senere!

Duoen bor i Holbæk, som er en by 20 minutter unna Roskilde, forteller Nesse. De bor på Stenhus Kostskole sammen med de fleste andre på sportscollege i byen som er en liten time unna hovedstaden København, og gutta er en del av Stenhus Sportscollege (Basket). Der får de tilrettelagt baskettrening for å kunne bli best mulig!

Daniel og Krsitoffer spiller på et lag som spiller i den landsdekkende U19-serien i Danmark. Det er den beste U19-ligaen i landet, kan duoen opplyse om.

Siden de er yngst på skolen spiller de på 2.laget som tapte mange jevne kamper denne sesongen, men førstelaget består hovedsaklig av spillere født i 2001 og 2002. Forhåpentligvis blir det ikke lenge til vi får se den norske duoen spille på førstelaget!

– Daniel ble introdusert til programmet av U-landslagstrener Kevin Juhl Thomsen. Han syntes det var interessant i forhold til valg av videregående skole. Så fortalte Daniel meg om muligheten for å dra på programmet og jeg syntes det hørtes veldig spennende ut, sier Kristoffer.

Her er duoen i Danmark – Daniel med #88 og Kristoffer med #55. Hvorfor 55 på Kris? “Da jeg startet så spilte jeg center. Og da tenkte jeg at jeg skulle være som Dikembe Mutombo!

Før de reiste over til Danmark for å kombinere basket med videregående skole sist høst, spilte de sammen i tre år i Asker Aliens. De avsluttet tiden her hjemme med å vinne NM-gull med 2003-generasjonen til Aliens.

Og i sommer representerte duoen Norge i det nordiske mesterskapet i Finland. Der gjorde Nesse seg bemerket med å treffe på flest trepoengere av samtlige spillere i hele mesterskapet!

I Danmark har begge gutta fått mye spilletid. De har begge startet mange kamper, selv om det har vært tøff konkurranse innad i laget.

Etter årene i Danmark håper begge på en mulighet til å gå på college i USA og fortsette basketdrømmen.

– Målet vårt med basketballen er å få et stipend på et så bra college i USA som mulig. Så ser vi hvor vi kan ta det utover dette målet og om vi kan hjelpe med å heve nivået i Norge.

Og NBA er det langsiktige målet?

– Naturligvis er det et mål, ja!

Bildet kan inneholde: 6 personer, folk som driver med idrett, basketballbane og sko
Guttene er selvsagt på det norske 2003-landslaget, med flere spillere om har spilt i BLNO denne sesongen. Daniel er #8 og Kristoffer #55, til høyre for Daniel.

Vi har også tatt en prat med landslagstrener Kevin Juhl, som sier følgende:

* Om Daniel: Han er en spiller som tidlig i forløpet gjorde seg bemerket. Han tenker mye… om mye! Han gjør seg mange tanker… om spillet, om hans reaksjoner, om motstandere og hvorfor vi som trenere disponerer slik vi gjør. En “true student of the game”. Som spiller er han hardt arbeidende og alle legger nok mest merke til Daniel som en agressiv forsvarsspiller. Under mesterskapene i sommer brukte vi mye tid på å prøve å få han til å score selv, for han er god til å sette opp medspillerne sine, men uten å være en offensiv trussel selv, så blir spillet ensidig og lett å stoppe.

Han gjør fremskritt og det er mitt håp at tiden på Stenhus gir han tid til å fokusere på egentrening og fysisk trening. Daniel har store ambisjoner og jeg håper at han har ork og vilje til å innfri dem… At han reise til Danmark i år beviser helt sikkert, at han har et ekstraordinært drive. Jeg gleder meg til å følge han videre.

* Om Kristoffer: Kristoffer er en spennende historie. Kall det en solstrålehistorie! Han ble ikke valgt ut på NTC i 2018 og ble ikke med til København, fordi jeg mente at han ikke var moden nok og ikke viste den riktige innstilling. Han ble derfor heller ikke kalt inn til samling, da vi startet opp med landslag for 2003-årgangen. I løpet av høsten ble jeg kontaktet av en stor mengde foreldre og trenere fra Østlandet, som mente at jeg skulle ta en kikk på spiller nr 55 fra Asker, som hadde 40+ poeng i flere kamper på rad i GU16 elite.

Jeg inviterte han inn på samling og Kristoffer har siden utmerket seg. Han jobber hele tiden på å forbedre sine svakheter, søker hjelp og veiledning fra spillere og trenere rundt seg, og viser i det hele tatt en utrolig moden holdning som toppidrettsutøver. Veldig gøy, at akkurat svakheten hans skulle vise seg å bli styrken hans! Spennende å følge han videre. Jeg tror at Stenhus er en god test for han… det er lang tid vekk fra mamma og pappa, det er et nytt språk, det er – til tider – et ensomt liv, som treningsnarkoman på en internatskole.

* Om skolen: Stenhus er en internat skole, så spillerne har god tid til å trene utenom skoletid. De har også tilgang til gode fasiliteter. Personlig elsker jeg hallen på Stenhus. Der har jeg selv gjennomført mange treninger for danske talenter på deres høstferie camp. Stenhus har flere landslagsspillere og gode trenere. Jeg tror det som gjør Stenhus til et godt alternativ for norske spillere, er at det er internatskole. De får tid til å teste om livet som proff kan fungere for dem.


Vi Altom ønsker gutta masse lykke til videre!