Vi har nådd halfway point for NBA-sesongen 2020/21, en svært innholdsrik sesong! Hva tenker skandinaviske fans om sesongen så langt?

Før sesongen spurte vi skandinaviske NBA-fans om spådommer for sesongen. Nå spør vi fansen om hvordan de vil oppsummere sesongen så langt. Hvem er i førersetet for MVP? Hvilket lag har skuffet mest? Hvilket lag er sesongens mest positive overraskelse?

Vi har tatt en prat med Brooklyn Nets Norge, Henrik Johansson, Stefan Jovanovic, Arnstein Friling, Ulrik Sydnes, Daniel Rausand, Philip O’Conor, Milos Crnogorac, Vinnith Andersen, Jacob Prytz og Morten Stig Jensen
Vegar Fjell representerer AltomNBA.

Shoutout til den svenske podkasten Bänkvärmärne med bl.a. Henrik og Stefan, samt til podkasten The NBA Podcast med Morten Stig!

Hvilke lag har overrasket mest, og hvorfor?
Morten Stig: Oklahoma City har været mest overraskende. Forventningen var, at de knapt nok ville vinde 10 kampe i år, men de kæmper hårdt og giver alle kamp til stregen, hvilket har ført til en del sejre.

Arnstein: Største positive overraskelsen er Jazz. Man ante interne stridigheter der mellom Gobert og Mitchell. I stedet er de NBAs ca beste lag. Knicks er den nest største overraskelsen. Thibodau har klart å få til at de spiller forsvar og hatt en stødige rotasjon og latt de rette folka ha ballen. Spurs og Cavs er også positive overraskelser, ut fra forutsetningene.

Brooklyn Nets Norge: Må bli Phoenix for meg. Vi visste at de kom til å bli være et sluttspill lag når de byttet til seg Chris Paul, men at de skulle ligge på 2. plass i et knallsterkt øst hadde jeg ikke sett for meg. CP3 gjør alle rundt seg bedre, Booker begynner å se ut som i bobla igjen etter en litt treg start og spillere som Ayton, Bridges, Cam Johnson og Crowder gjør sine ting veldig bra. Godt sammensatt lag som har imponert meg veldig. Knicks og Spurs også veldig imponerende

Henrik:
Största överraskning är klart Knicks, inte en chans att någon hade Knicks så hör nära att ta en slutspelsplats. Thibs har faktiskt lyckats. Än så länge.

Stefan:
Jag tycker att Suns, Philly, Knicks, Jazz och framförallt Hornets har överraskat mest. Vi vet att det alltid kommer att vara lag som presterar över förväntan, men har det någonsin varit såhär många?

Ulrik:
Må nok si Utah Jazz her. De har virkelig imponert og er på kurs mot det som hadde vært over 65 seiere i en vanlig sesong. Jeg hadde tenkt at de ville være et solid playoff-lag, men hadde ikke sett for meg dette. De gjør det uten en ordentlig superstjerne, men Conley, Mitchell og Clarkson er enda bedre enn i fjor og de gjør veldig mye riktig taktisk.

Philip:
Brooklyn – det är fortfarande “early days” men det verkar som det faktiskt funkar med tre av de största stjärnorna i ett och samma lag.

Daniel: Utah Jazz. For øyeblikket er de et lag som har vunnet 75 % av kampene sine, leder ligaen og virker bunnsolide. Må nevne Phoenix Suns også. Der har det skjedd ting etter at Chris Paul kom in døra.

Jacob:
Utah Jazz, fordi ingen havde regnet med at de skulle være tophold halvvejs inde i sæsonen. De ligner NBA’s mest velsmurte maskine, har perfekt balance på holdet og vi skal vel tilbage til Stockton/Malone-æraen for at finde den seneste Utah-hold, der kunne måle sig med det her.

Vinnith:
Det laget som har overasket meg mest er Utah, hadde ikke særlig tro på de før sesongen. Der snakker vi lag ball.

Milos: Utah Jazz. Hvorfor er relativt enkelt. Ingen kan ha forventet det de har levert så langt. En fin mix med to All Stars med Gobert og Mitchell, Joe Ingles og Jordan Clarkson.

AltOmNBA:
Knicks og Hornets, samt Spurs står for oss frem som de største positive overraskelsene så langt. Knicks har først og fremst vært ligaens laughing stock, men i år har de ledet av Julius Randle og Thibs overrasket alle. De spiller hardt og lar seg ikke pelle på nesen av noen. Hornets er i en seriøs kamp om sluttspill-plass. Spurs har på sin side blandet seg godt inn i sluttspill-kampen i et mange ganger sterkere vest. Hvem hadde trodd det før sesongen? Men vi må også nevne Jazz. Klart beste record i ligaen ved half way point. Spiller overlegen basketball! At de skulle henge med i vest trodde vel de fleste, men at de skulle levere på dette nivået er en stor overraskelse.

– Hvilke lag har skuffet mest, og hvorfor?

Morten Stig: Minnesota Timberwolves var ikke ventet at være gode i år, men de var heller ikke ventet at være så ringe. De har mistet en del spillere til skader og suspensioner, så der ligger en årsag. Men samtidig er der interne konflikter, hvilket ikke hjælper på situationen.

Arnstein: Celtics har skuffet mest, sett ut fra at omtrent var NBAs beste lag i sluttspillet, helt til de klønet det bort mot Heat. Nå var de nylig to kamper under .500. Har elendig benk. Andre lag som har skuffet, kan skylde på skader. Houston har i tillegg gjort mye teit administrativt. De har på én sesong gått fra å være en farlig utfordrer, til å være NBAs klart dårligste lag.

Brooklyn Nets Norge: New Orleans Pelicans. Hadde virkelig trodd at det laget her med Stan Van Gundy som trener skulle ta steget videre fra forrige sesong og virkelig være med i kampen om sluttspillsplassene i vest. Forsvaret ikke noe bedre enn i fjor og nysigneringene Eric Bledsoe og Steven Adams funker ikke. Ofte bedre uten de to på banen. Et lag som spiller med Lonzo Ball, Eric Bledsoe, Zion og Steven Adams skal ikke være et av de dårligste lagene i ligaen defensivt. I tillegg er de elendige i angrep på slutten av jevne kamper. Zion blir lite involvert og Ingram skaper ikke gode nok looks på egen hånd. Her må Van Gundy ta mye av skylda. Hadde også forventet at Mavericks og Hawks skulle være mye bedre.

Henrik:
Faktiskt mest besviken på Denver. Även om Jokic har spelat fantastiskt så har laget varit en besvikelse. Vägen till första platsen var öppen men de tog den inte

Stefan:
Det är svårt att undgå det faktum att Nuggets började säsongen riktigt risigt och kämpar fortfarande. Likaså Dallas. De läcker oerhört mycket defensivt samtidigt som spelare som Luka varit i dålig form och MPJ inte kunnat träffa havet från en båt. Det har varit en konstig säsong på många sätt och vi kan säkert förvänta oss ännu konstigare saker – som att Miami går och vinner hela skiten!

Ulrik:
Vil si at mange av de som skuffet i begynnelsen av sesongen har snudd det litt og skader/koronafravær har utjevnet seg litt. Den største akkurat nå er kanskje Miami. Som fjorårsfinalist forventet man gjerne at de skulle være i toppen. Butler har mistet en del kamper og de andre har vist at forrige grunnserie egentlig var mer beskrivende for kvaliteten på laget.

Philip:
Boston. Visst har man haft skador och corona och otur men ibland har laget spelat helt utan hjärta och det går bara inte för mig. En ung trupp förvisso men man kan inte bara lägga sig när saker och ting går emot. Finns mycket mer att önska från de mer seniora i laget.

Daniel:
Miami Heat. De har gått rett fra NBA-finalen i oktober i fjor til å være et lag som har tapt flere kamper enn de har vunnet så langt denne sesongen.

Jacob:
LA Clippers er muligvis det hold, der har skuffet mig mest i år. Deres trup indikerer, at de bør være et top 3-hold, men jeg er slet ikke overbevist. Tyronn Lue mangler at sætte sit præg, deres point guards ser svage ud og deres rekord-nederlag på 50 point tidligere i sæsonen er bekymrende for et hold, der er championship eller bust.

Vinnith:
Det laget som har skuffet meg mest er Celtics og Minnesota. Celtics har lag til å være mye høyre på tabellen og Minnesota skal ikke ligge der de er med så mye talent.

Milos: Føler at man hadde mange å velge mellom, men landet på Bucks. Synes at de har underprestert veldig. Gleder meg alltid til å se på de spille, og det mest pga. Giannis, men synes de er altfor trege og «stive». De har 18-13, og beveger seg jo i toppen i East, men forventet mye mer av dem.

AltOmNBA:
Rockets må nevnes, selv om det bunner mye i at Harden har forsvunnet og at Wood, som startet sesongen fantastisk, har vært skadet en liten stund. Celtics, Mavericks og Heat har begynt å finne formen, men har en stund slitt overraskende mye. Kanskje får de en bedre andre halvdel på sesongen?

– Hvilket lag er favoritt til å vinne NBA-tittelen?

Morten Stig: Lakers. Af samme årsager som sidst.

Arnstein: Min favoritt er Milwaukee Bucks. Jeg tror dette kan være deres år. Foran eventuelt Jazz, Clippers og Sixers. Lakers hadde et ord med i laget, men med den skrantende fysikken til Davis, tror jeg de vil slite. Men, som alltid, regelen i NBA er man aldri skal vedde mot LeBron James.

Brooklyn Nets Norge: Brooklyn Nets – beste laget i ligaen siden Harden traden etter min mening og «big 3» trioen har bare spilt 6 kamper sammen. 10 seiere på de 11 siste der durant har vært ute 10 av de. Få KD inn igjen her så bør de være ustoppelige.

Henrik:
Så länge Lebron och AD är hela så är Lakers fortfarande favoriter!

Stefan:
Fortfarande Lakers när/om AD är frisk. Annars Nets.

Ulrik:
Når det drar seg til i sluttspillet har jeg fortsatt mest tro på at vinneren kommer fra Los Angeles, med en liten knapp på Lakers. Men trioen i Brooklyn ser veldig skremmende ut!

Philip:
Så svårt att säga – det är en konstig säsong och nu när Anthony Davies är skadad känns det verkligen som vem som helst kan vinna det. Det i sin tur kan öppna för en Phoenix eller Utah att briljera.

Daniel:
Philadelphia 76ers eller muligens Brooklyn Nets. Philly ser meget bra ut (bortsett fra når de spiller mot Cavs da). Simmons, Embiid og Harris er flammebra.

Jacob:
Stadig LA Lakers, som jeg sagde inden sæsonen. LeBron James er i min bog stadig verdens bedste basketballspiller og hvis Anthony Davis kommer ordentligt retur efter sin skade, så bliver de svære at slå. Brooklyn Nets er min favorit til at komme ud af Øst nu.

Vinnith:
For meg står det mellom Nets og Lakers. Da regner jeg med at AD er skadefri. Tror Bron og AD tar tittelen på nytt da.

Milos: Brooklyn eller Lakers. Men når Anthony Davis er frisk er Lakers min favoritt.

AltOmNBA:
Før sesongen hadde vi Lakers som klare favoritter, og favoritter er de fortsatt. Men det er umulig å komme utenom Nets som en veldig tøff contender etter at de fikk landet sin big three. I tillegg har Jazz imponert voldsomt i regular season, mens 76ers tidvis viser et stort potensialet. Vi kan nevne et knippe reelle utfordrere til ut i fra hvordan sesongen har gått så langt, men Lakers med en LeBron i fortsatt supermann-modus, en AD trolig tilbake i form og med en dyp roster, så anser vi Lakers fortsatt som favoritt.

– Hvilke spillere har overrasket mest og tatt størst steg?

Morten Stig: Jerami Grant er det åbenlyse svar, men Zach LaVine og Thaddeus Young, begge fra Bulls, har også løftet deres spil og produktion. Derudover Jaylen Brown, som nærmest er fast navn på disse lister.

Arnstein: Terry Rozier, Collin Sexton, Fred Van Vleet, Jordan Clarkson, Keldon Johnson, Dajounte Murray, Shake Milton, Jerami Grant.

Brooklyn Nets Norge: Julius Randle, Jeremi Grant og Malik Beasley. Randle var virkelig ikke bra forrige sesong og så ikke ut som en som kunne lede det Knicks laget her til noe som helst. Har tydeligvis jobbet bra siden ligaen stengte ned for nesten et år siden og er fortjent all star i år som den soleklart beste spilleren på 5. seeden i øst. To andre spillere for meg er Malik Beasley som har vært et lite lysglimt på et trist Timberwolves lag, og Jeremi Grant som virkelig får vist frem sine offensive kvaliteter som leder for et lag

Stefan:
Sexland, va? När de har varit skadefria har de slukat sina motståndare. Sen tycker jag att Randle ska vara med i den diskussionen, han har på egen maskin lyckats ta Knicks såhär långt. Vad skulle hända om han fick lite draghjälp?

Ulrik:
Jerami Grant har vist ferdigheter jeg aldri hadde trodd at han kunne dra frem. Må også trekke frem Julius Randle, som ikke bare har tatt steg som skytter og playmaker, men spiller tunge minutter for et av NBAs beste forsvar.

Philip:
Robert Williams i Boston är numera en riktig NBA-center men det måste vara LaMelo Ball. Jag köpte inte hajpen i början men han håller på bli en riktig bra spelare.

Daniel:
Veldig mange! Collin Sexton, Jarrett Allen, Bradley Beal, Julius Randle, Jaylen Brown og Jerami Grant for å nevne noen.

Jacob:
Hatten af for Julius Randle fra New York Knicks. Han er blevet billedet på Knicks’ flotte sæson. Han snitter karriere bedste i point, rebounds og assister, og han spiller stort set samtlige minutter for Knicks. Mange havde dømt ham færdig, men han spiller bedre end nogensinde.

Vinnith:
For meg har Sexton tatt størst steg, den utvikling han har hatt er meget sterk.

Milos: Jokic og Embiid hadde de fleste troa på, men få trodde vel at to centere skulle knive om MVP? Ellers er jeg overrasket over LaMelo da jeg hadde NULL tro på han.

AltOmNBA:
Det er mange som kan nevnes her, men vi kommer ikke utenom Collin Sexton og Jarrett Allen hos Cavs, Julius Randle hos Knicks og Pistons Jerami Grant. Men herre min hatt for en utvikling også en spiller som Jaylen Brown har tatt! Og kanskje er det et hot take, men Nikola Jokic kan være en kandidat til MIP. Har han overrasket? Nei, kanskje ikke. Men serberen har tatt et gigantisk steg som scorer. Fra 19.9ppg til 27.1ppg og langt mer effektiv i alle kategorier. Og til slutt, put some respect on Zach LaVines name!

– Hvilke spillere har ikke levd opp til hypen?

Morten Stig: Aaron Holiday fra Pacers havde jeg store forventninger til, men han har spillet ret skidt. Jeg troede han ville blive fast mand på point guard positionen, men han ligner mere en der skal trades.

Arnstein: Obi Toppin, Tristan Thompson, Kristaps Porzingis, Marvin Bagley.

Brooklyn Nets Norge: Flere som skuffer men aller mest for meg er Porzingis som jeg hadde håpet at virkelige kunne være en skikkelig partner til Luka i jakten på hjemmebanefordel i playoffs. Med den størrelsen og talentet han har vist tidligere burde han dominert motstanderne i painten på begge ender av banen. Ser lost ut defensivt og bruker nesten ikke kroppen til å score i angrep. En spiller som burde gjort så utrolig mye mere med de fysiske forutsetningene han har. Devonte Graham og Tyler Herro er to spillere jeg også skulle ønske tok enda større steg i år.

Henrik:
Jamal Murray har inte levt upp till bubblan. Var helt övertygad om att han skulle ta nästa steg och bli mer av en stjärna. Men något håller honom tillbaka, oavsett om det är skador, motivation eller annat.

Stefan:
MPJ och Jamal Murray. Förväntade mig AS-nummer av dem i år.

Ulrik:
Kristaps Porzingis har vært en av ligaens verste forsvarsspillere denne sesongen. Noe av det skyldes nok forrige skade han hadde, noe går på mentalitet og ork. Alt går ikke på skinner offensivt heller, men der hjelper han i hvert fall laget. Skal Dallas gjøre noe i sluttspillet så trenger de en KP som spiller på nivået han viste mot slutten av forrige sesong.

Philip:
Trae Young har underpresterat ganska mycket.

Daniel:
De spillerene jeg syntes har skuffet har det heller ikke vært noen stor hype rundt, så har egentlig ikke et godt svar her.

Jacob:
Tyler Herro fra Miami lignede i sidste års slutspil, at han var klar til at tage sit spil til et nyt niveau. Der var jo var rapporter om, at Miami ikke ville trade ham inden sæsonen – selv for en spiller som James Harden. Han har som sådan heller ikke spillet en dårlig sæson, men han har ikke formået at fortsætte de flotte takter fra sidste sæsons slutspil.

Vinnith:
Jeg er meget skuffet over utviklingen til MPJ og unggutta til Heat.

Milos: Jeg følger Nuggets tett, og er klart skuffet over Jamal Murray. Jeg, i likehet med mange forventet at Murray skulle finne tilbake til formen han hadde i bobla, men har egentlig ikke vært i nærheten. Har møtt opp hver tredje kamp.

AltOmNBA:
Vi var flere som hadde store forventinger til duoen i Dallas. Luka leverer vel som forventet, men at Mavericks har skuffet matcher skuffelsen Kristaps Porzingis har vært. Det skyldes nok delvis skader, og det samme gjelder for Michael Porter Jr. som mange trodde skulle ta et stort steg i år. Hans lagkamerat Jamal Murray har vel heller ikke levd opp til den hypen som var rundt om etter en enorm sluttspill-prestasjon i Orlando. Honorable mention også til Tyler Herro, som av spesielt Heat-fans nok har fått en ufortjent uvurderlig verdi. MEN. Hvis noen kan skylde på skader og ikke minst COVID, så må det være Heat. Og det er nesten dårlig gjort å tro at Herro skulle kunne bære laget i sin andre NBA-sesong.

– Hvem har du som MVP, Most Improved, Defensive Player, Sixth Man, Rookie og Coach of the Year så langt denne sesongen?:

Morten Stig: MVP: Jokic, MIP: Grant, DPOY: Gobert, 6MOY: Thaddeus Young, ROY: LaMelo Ball og COY: Monty Williams.

Arnstein: MVP: Embiid, MIP: Collin Sexton, DPOY: Ben Simmons, 6MOY: Jordan Clarkson, ROY: Lamelo Ball, COY: Quin Snyder

Brooklyn Nets Norge:
MVP: Close mellom Embiid og Jokic for meg halvveis. To helt fantastiske centere som dominerer hver eneste kamp. Embiid trekker det lengste strået ved å lede laget sitt til 1. seeden i øst
MIP: Christian Wood – fra å være en rotasjonsspiller i Detroit i fjor til å være den desidert viktigste spilleren til Houston etter Harden forsvant. Klar mip for meg
6moy: Jordan Clarkson – ikke veldig mange gode kandidater i år men Jordan Clarkson storspiller fra benken på ligaens beste lag. Fortsetter han sånn etter pausen bør det ikke være en diskusjon rundt denne prisen DPOY: Ben Simmons – på tide å gi en guard oppmerksomheten han fortjener rundt denne prisen og Simmons har virkelig gjort seg fortjent til å vinne i år. Spilt lockdown defence på flere av de beste offensive spillerne i ligaen og ser rett og slett ut som den beste forsvarsspilleren i NBA
ROY: LaMelo Ball -ingen diskusjon her. Rookie klassen ser faktisk bedre en forventet ut men LaMelo har vært i en klasse for seg. Trodde det skulle ta tid med Melo men gutten har en så kontroll på spillet sitt og ser ut som han har vært i ligaen i flere år allerede
Coy: Monty Williams. Står mellom Monty Williams og Quinn Snyder men Monty Har ledet Suns laget til en 2. seed langt over det noen hadde forventet. Får ut alt av spillerne han har tilgjengelig og plukker opp seire på rekke og rad.

Henrik:
Embiid som MVP, Julius Randle som MIP, Gobert som DPOY, Quin Snyder som COY, Clarkson som 6MOY, LaMelo som ROY,

Stefan:
Nu har jag Embiid som MVP, Randle som MIP, Bam som DPOY (även om han inte är det), Clarkson som 6MOY, LaMelo B*ll som ROY och Quin Snyder som COY

Ulrik:
Her endrer mye seg fra uke til uke, men akkurat nå: MVP: Embiid, MIP: Randle, DPOY: Gobert, 6MOY: Clarkson, ROY: Ball, Coach: Snyder

Philip:
MVP: Luka Doncic, MIP: Robert Williams, DPOY: Alltid Draymond Green!, 6MOY: Jordan Clarkson, ROY: LaMelo Ball, COY: Ingen sticker ut – ännu…

Daniel:
MVP: Joel Embiid, MIP: Collin Sexton, DPOY: Ben Simmons, 6MOY: Jordan Clarkson, ROY: Tyrese Haliburton, COY: Steve Nash

Jacob:
MVP: Joel Embiid. Philadelphia ligner et sikkert tophold i Øst, og Embiid spiller som en blanding mellem Kevin Durant og Shaquille O’Neil. Ustoppelig i både forsvaret og angrebet.
MIP: Ud fra statistikkerne tror jeg, det bliver Jerami Grant fra Detroit, der nærmest har fordoblet samtlige statistikker, og som vel også kunne have være blevet All Star i år.
DPOY: Giv den nu bare til Rudy Gobert. Manden er NBA’s absolut mest dominerende forsvarsspiller og har bør ifølge mig vinde den nemt i år. Sixth Man: Det er svært at se andre end Jordan Clarkson fra Utah Jazz vinde den. Spiller virkelig en flot sæson på et af NBAs bedste hold. Der er vel kun Shake Milton fra Philadelphia, der kan ende med at tage den fra ham
ROY: Generelt har årets rookies overrasket positivt. Både Immanuel Quickley og Tyrese Haliburton har virkelig været gode, men mon ikke Lamelo Ball alligevel vinder prisen i sidste ende?
COY: Der er mange om budet i år. Jeg synes dog Tom Thibodeau fortjener prisen for det arbejde, han har lavet i New York Knicks. Jeg forstår ikke, at Knicks kan spille med om slutspilspladserne med det hold de har, så derfor skal Thibodeau have den.

Vinnith:
MVP står mellom Bron, Jokic og Embiid. Tar nok Embiid nå som MVP. MIP er Sexton for meg, enorm utvikling. DPOY er Simmons, enorm i forsvar. Sixth man denne sesongen er ganske enkel, Jordan Clarkson har dominert fra benken. Rookie har vært Ball, vært enda bedre enn jeg trodde denne sesongen. COTY har vært Snyder på Utah.

Milos: MVP: Joel Embiid eller Nikola Jokic, MIP: Zach LaVine DPOY: Ben Simmons, 6MOY: Jordan Clarkson, ROY: LaMelo Ball, COY: Quin Snyder

AltomNBA:
MVP: Joel Embiid – I år er det veldig mange om beinet, og kanskje er det 6-7 mann som kan diskuteres inn i toppen så langt. Men for oss er det to big men som har stukket seg ut som de to store favorittene. Jokic og Embiid leverer på et SKYHØYT nivå. Honorable mention også til LeBron! Men vi går for spilleren som flertallet av fansen i denne saken, bookmakerene og NBAs egen MVP Ladder selv peker på: Joel Embiid. Dominerer hver eneste kamp for det ledende laget i øst, og er lagets soleklart beste spiller. Er også en av ligaens aller beste forsvarsspillere og det hjelper godt på kandidaturet. Spiller også overraskende mye – det hjelper mildt sagt at han virker å være i mye bedre form enn de siste sesongene.
MIP: Jerami Grant – Denne er kanskje enda vanskeligere enn MVP faktisk. Jerami Grant er et naturlig valg fordi han har tatt et massiv steg. Plutselig er han en scoring machine, riktig nok på et fryktelig svakt lag. Men Collin Sexton, Julius Randle og Jaylen Brown banker hardt på døren. Og vi nevner det igjen – med den utviklingen Jokic viser som scorer, så bør han nevnes i diskusjonen. Honorable mention til Christian Wood som ledet an helt til skaden. Den har nok satt en bråstopp for hans kandidatur.
DPOY: Ben Simmons – Her er det vel to reelle kandidater pdd. Rudy Gobert er mot de aller fleste lag en håpløs fyr og møte, og han er en ekstrem rim protector som gjør livet surt for de fleste som vil drive til kurven. Problemet hans er at han flere ganger har blitt avslørt. Spesielt av Embiid og Jokic. Men detfinnes få om noen så spiller så hardt hver eneste kamp som Ben Simmons, selv i regular season og han kan i stor grad forsvare 1-5. LeBron oppsummerer det bra: “mister play hard every possession”.
6MOY: Jordan Clarkson – Den enkleste prisen å dele ut ved half way point. Jazz har vært det klart beste laget denne sesongen, og en del av forsen er at de har en overraskende stor dybde i laget der også de av benken kan komme på å ødelegge motstanderne med skytingen sin. Det fremste beviset på det er nettopp Clarkson. Få i nærheten som en brikke av benken, og få betyr like mye i denne rollen for sitt lag som Clarkson.
ROY: LaMelo Ball – Her har vi truffet bra, i motsetning til i de andre kåringene. Vi tippet at LeMelo ville få mye tillit og at han ville imponere med flair og atletiske egenskaper. Og er det noen som har skapt overskrifter og dominert hightlights i år, er det nettopp LaMelo. Men ikke nok med det – han har overrasket mange med en basket-IQ, tilstedeværelse og pasningsegenskaper ut av en annen verden. Superstjerne in the making? En klar ROY så langt. Haliburton den klart nærmeste utfordreren.
COY: Quin Snyder – All ære til Thibs som har gjort underverker med Knicks, og til Doc i Philadelphia som har gitt 76ers og deres stjerner akkurat det de trengte, men det skal godt gjøres å slå Snyder foreløpig. I likhet med 6MOY en pris som markerer laget med stor L. Som fansen her har sagt nesten alle mann alle: Jazz er sesongens store overraskelse. Ingen hadde sett denne prestasjonen komme. De har selvsagt gode spillere, som Gobert, Mitchell og Conley, men dette er først og fremst ligaens beste LAG for øyeblikket. Alt i alt er Snyder en klar leder i COY-racet.