Det er ikke lenge til 2020/21-sesongen tippes i gang! Hva tror NBA-fansen rundt om i Skandinavia om den kommende sesongen?

De første kampene spilles natt til 23. desember norsk tid – med Nets-Warriors og Lakers-Clippers.
Her er link til kampoppsettet denne sesongen.


Vi har tatt en prat med Henrik Johansson, Stefan Jovanovic, Arnstein Friling, Ulrik Sydnes, Kjetil Kleveland, Daniel Rausand, Philip O’Conor, Vinnith Andersen, Jacob Prytz og Morten Stig Jensen.
Vegar Fjell representerer AltomNBA.
Shoutout til den svenske podkasten Bänkvärmärne, som du finner på alle mulige plattformer (med blant andre Johansson og Jovanovic)!

Vipps gjerne til 90280763 hvis du liker jobben som legges ned og for at vi skal bestå i 2021 også!

– Hvilke lag overrasker mest og hvorfor?

Kjetil: Jeg er litt fristet til å svare Utah Jazz her. Vet mange har pekt på dem som taperne i draft og silly season, og det er kanskje riktig. Samtidig har de en ganske uendret stamme fra et lag som nesten, nesten slo ut laget som tross alt gikk til Conference Finals. Med det sagt er det ikke sikkert at det en gang blir playoff på dem. Men jeg tror de presterer bedre enn dommedagsprofetiene tilsier.
Jeg ble sjarmert av Memphis i høst. De har unge spillere, selv om bortsett fra Ja Morant er det få av det helt rå kaliberet. Men de er et lag som bør kunne være med og fighte i det som ser ut som en ekstremt tøff Western Conference.

Arnstein: Atlanta, Washington og Cleveland blir bedre enn folk tror i Øst. Atlanta såpass bra at de når sluttspillet. Cleveland og Washington blir konkurransedyktige. Mange gode, unge spillere i disse lagene. Sitter med en følelse av at Sacramento kanskje blir bedre enn forventet i Vest. Og at LA Clippers blir dårligere enn forventet.

Henrik: I West tror jag att det är Denver, alla verkar inte prata om dom utan om Lakers, Clippers, Mavs med flera. Även om de tappade Plumlee och Grant så får de tillbaka Barton och JaMychel Green var en bra pick up. Det plus att jag tror Jokic och Murray kommer fortsätta på bubblans höga nivå. Topp två i west.

I East Toronto. Tror att alla tror att Toronto faller ner pga förlusterna av Ibaka och Gasol men med Lowry, Van Fleet och Siakam och framförallt Nurse tror jag fortfarande att de kan komma topp tre i East.

Stefan: Dallas. Luka kan det här nu och är en av ligans 5-6 bästa spelare och han har alltid presterat när han har haft förväntningar på sig. Alltid! Topp 4 i West. Atlanta är också en het kandidat att överraska i East. Bred trupp!

Ulrik: Jeg tror Philadelphia 76ers vil kjempe helt i toppen i Øst igjen. Fjorårets lag fungerte dårlig sammen og hadde altfor få gode skyttere. Nå har de gått tilbake til den gamle suksessoppskriften med mye skyting rundt stjerneduoen Embiid-Simmons, i tillegg til å få inn en bedre trener i Doc Rivers.

Philip: Philadelphia. Doc Rivers är en coach av högsta rang och han kan få till en struktur som får ut det meste av 76ers talanger.

Morten Stig: Klubben der overrasker mest bliver Portland Trail Blazers. De har opgraderet bænken, de har endelig en wingspiller i form af Robert Covington, der kan binde forsvaret sammen, og så er Dame og C.J. i deres bedste alder. De kan noget.

Daniel: Houston Rockets. Harden forsvinner muligens, de har fått inn ny GM og ny head coach, og ikke minst to tjommier som garantert har noe å bevise, nemlig John Wall og DeMarcus Cousins – The Wildcats Brothers. Jeg har også trua på Atlanta Hawks, ikke nødvendigvis at de kommer til sluttspillet og plutselig er et lag med 50 seire, men jeg liker det de har klart å bygge opp. En herlig miks av unge og spennende spillere og spillere med noen gode år i NBA bak seg. Trae Young, Onyeka Okongwu, DeAndre Hunter og Cam Reddish sammen med Bogdan Bogdanovic, Clint Capela, Rajon Rondo og Danilo Gallinari.

Jacob: Denver Nuggets. Jeg tror de vinder Western Conference eller kommer i top 2. De udviklede sig enormt under sluttspillet siste år. Jokic er en top-spiller i NBA og Jamal Murray er blant de bedste guards. Holdet har god dybde og god kemi.

Vinnith: Jeg tror Portland og Hawks kommer til å overraske mange, elsker det de har gjort i FA og det Hawks gjorde i draften, Okongwu blir god. Tror Hawks kommer til sluttspillet og Portland kan gå langt i sluttspillet.

AltomNBA: Hawks har forsterket laget enormt, spesielt offensivt. De bør absolutt nå sluttspillet og hvem vet hva de kan stelle i stand med playoff-Rondo på laget? Kanskje kan også Wizards med Westbrook og Beal finne på noe i et øst som ser sterkere og sterkere ut. I vest skal Suns virkelig kunne melde seg på. Booker har fått sin etterlengtede makker i back courten i Chris Paul og både Booker og Ayton tar nok et steg eller to til i år.

– Hvilke lag skuffer mest og hvorfor?

Kjetil: LA Clippers. Kjempehypa foran forrige sesong, og er fortsatt det. Men jeg har av en eller annen grunn ikke helt troen på det prosjektet der. For Kawhis del tar jeg gjerne feil. Ikke fullt så mye for Paul Georges skyld. Dark horse her er Philadelphia 76ers. Det er ikke grenser for ovasjoner og «frelsen er her»-stemning etter at Doc Rivers tok over og det er gjort noen spillertransfers. Men jeg er litt «tror det når jeg får se det» også her.

Arnstein: Philadelphia, Milwaukee og Toronto vil skuffe i Øst, ut fra forventningene. LA Clippers blir dårligere enn forventet i Vest. Sluttspill-smellen i fjor vil sitte igjen.

Henrik: Tror att många tror att Golden State ska göra en stor comeback men med Klay skadan så tror inte jag inte ens att de klarar slutspel.

Stefan: Jag tror att Rockets kommer att ha en horribel säsong och vara det laget som förlorar flest matcher jämfört med forgående säsong. Harden är en tikkende bomb och både Wall och Cousins kan bli riktigt stökig sprängdeg. 

Ulrik: Vi har alle gledet oss til å se Golden State Warriors tilbake i toppen igjen, men da Klay Thompson skadet seg på nytt røk det håpet. Jeg tror faktisk de skal slite med å nå sluttspillet. Steph er tidenes beste skytter, men ellers er det ingen andre som er over middels.

Philip: Det laget James Harden hamnar i. Det är något som inte är riktigt rätt med den killen och oavsett hvem han spekar med verkar det aldri bli riktigt bra.

Morten Stig: Houston. Alt falder fra hinanden disse dage. Mike D’Antoni, Daryl Morey og Russell Westbrook er allerede væk og James Harden ryger nok indenfor et par måneder. Total genopbygning i Texas.

Daniel: Detroit Pistons. Jeg tror de har fått tak i en ålreit spiller i Killian Hayes under årets draft, men å betale 89 millioner dollar for Jerami Grant, Mason Plumlee og Jahlil Okafor er ikke oppskriften på en god rebuild eller å komme seg til sluttspillet. Og New York Knicks. De er rett og slett på en evig rebuild. Nå går de inn i nok en sesong uten å klare å lokke til seg en god free agent. «Neste år er vi klare for å hente en superstjerne» – den har vi hørt i mange år nå.

Jacob: Brooklyn Nets. Der er virkelig store forventninger til det nye super-hold, men der er riktig mange spørsmålstegn. Hvor god er Durant etter næsten to års skadespause? Hvilken spiller er Kyrie Irving nu? Og kan Steve Nash fungerer som head coach. Det kan godt ende som et stort sirkus.

Vinnith: Jeg tror Miami blir å skuffe på den måten at jeg ikke tror de kommer til finalen denne sesongen. Jeg tror vel som mange andre at Houston også blir enorm skuffelse, der snakker vi vepsebol.

AltomNBA: Grizzlies unge stjerner tar helt sikkert nye steg, men vi tror ikke laget gjør det samme. Vest kan komme til å bli enda tøffere i år, og vi tror ikke Memphis holder følge. Vi tror heller ikke Indiana henger helt med. Vil en ny coach hjelpe de til et bedre sluttspill-run? Vi tror McMillan fikk maks ut av et ålreit mannskap i Indiana og med et sterkere øst kan Pacers faktisk få det tøft med å i det hele tatt nå sluttspillet. Sluttspillets skuffelse blir Clippers. Pekeleken startet nesten før de kom ut av boblen og ikke minst virker Paul George mer opptatt av å skylde på alle andre enn å ta ansvar selv. Mange har de nok som favoritter også i år, men vi tror skuffelsen blir minst like stor som forrige sesong.

– Hvem «vant» draften og Free Agency og hvorfor?

Kjetil: Det er fristende å trekke fram lag som har forsterket seg dramatisk her, heller enn de som allerede var gode. Da kommer Atlanta Hawks opp med en gang. De har vært le av-lag i noen år nå, og det blir de definitivt ikke i år. Samtidig: regjerende mestere LA Lakers har kommet meget godt ut av det. Man kan argumentere for at resigneringene av LeBron og Anthony Davis alene var nok til å vinne overgangsperioden. I tillegg har de dytta inn Schröder, Harrell og Gasol. Dette blir et tøft lag å slå i år igjen.

Arnstein: Atlanta gjorde det bra, med Bogdanovic, Rondo, Gallinari, Dunn og Okongwu inn, uten å miste viktige spillere.

Henrik: Draften är jag för dårlig på så jag vet faktisk inte men Free Agency finnes flera. Tycker Lakers gjorde ett riktigt bra jobb med att forma om sitt lag. Portland ble starkare helt klart.

Stefan: Alla lag som inte pickade i topp tre. Det här är en dårlig draft på många sätt, men den känns samtidig dyp på rotationsspelare. Sen tycker jag att Miami Heat har gjort det bra med att bredda laget. Visst, man har tappat Jae Crowder, men man har också adderat Avery Bradley, Moe Harkless och Precious Achiuwa. De kliver in i sesongen med nästan 15 spelare som är redo att kliva in när som helst och jag tror att det kommer att vara viktigere än någonsin med just bredd. Lakers har så klart också gjort det väldigt bra.

Ulrik: OKC fikk inn bøttevis med draft picks og sikret seg et godt grunnlag for å bygge opp et nytt lag. Av favorittene likte jeg det Lakers gjorde best. Gasol er fortsatt blant ligaens smarteste spillere. Schroeder og Harrell kan bære laget i perioder i grunnserien og la LeBron spare på kruttet.

Philip: De har betalat aldeles för mycket för Gordon Hayward, men Charlotte ser ju onekligen spännande ut. Det kan forstås gå käpprakt åt helvete men Hayward och LaMelo Ball ska bli kul att se. Kan de få til en hierarki som funkar med Balls passningsspel (som är något underskattat) och Hayward som den självklare ledare så kan det slå riktigt fint ut.

Morten Stig: Der var mange klubber, der «vant» draften ved ikke at gå i panik. Dallas, Charlotte og Philadelphia skiller sig ut. Men hvor Charlotte står som vinder af draften, tapte de free agency. Kigger på det hele, er Lakers nok de store offseason-vindere. De fik løst alle deres problemer.

Daniel: Cleveland Cavaliers «vant» draften med Isaac Okoro. Jeg lar coach Bickerstaff svare på hvorfor: «I think how intense he plays on each possession going to get a lot of people fired up. He has a team first mentality and he’s prideful about that.» Med Okoro så fikk Cleveland spilleren de ønsket seg, og han kan være med på å snu en trend med ræva forsvarsspill, for coach Bickestaff har sagt at han ønsker å adoptere «grit and grind»-mentaliteten fra tida i Memphis Grizzlies. Los Angeles Lakers «vant» free agency rett og slett fordi de klarte å bytte ut Dwight Howard, Danny Green, Rajon Rondo og Javale McGee mot Wesley Matthews, Dennis Schröder, Montrezl Harrell og Marc Gasol. Jeg tror det gjør dem enda sterkere og mer stabile.

Jacob: Los Angeles Lakers fordi de formåede at holde på LeBron James og Anthony Davis og samtidig tilførte dybde og rutine med Marc Gasol, Trez Harrell og Dennis Schröder. De er mine favoritter til at vinde mesterskapet. Klart endda.

Vinnith: Cavs med Okoro, Hawks med Okongwu og Kings som får Haliburton så lavt. Jeg tror om 5 år at Okoro og Okongwu er de beste spillerne fra denne draften. I FA så mener jeg Lakers, Portland, Hawks og OKC, der snakker vi lag med endel fremtidige picks.

AltomNBA: Hvem som faktisk vinner offseason får vi se etter hvert, men med tanke på utgangspunktet og av det vi kan se av endringer, er Philadelphia 76ers vinneren i våre øyne. Kanskje aller viktigst er det at de har styrket hele veien fra topp til bunn. De har gjort store endringer i organisasjonen, en organisasjon som har fått mye kritikk de siste årene. Daryl Morey styrer showet i kulissene nå, og med rutinerte Doc Rivers på benken er det allerede et bedre 76ers som stiller denne sesongen. Men de har også greid å kvitte seg med Horford-kontrakten, samt skaffet seg sårt tiltrengt spacing i Curry og Green, samt viktig rutine med Green og Howard, og at de gjorde en steel med Tyrese Maxey i draften. En gjennomgående W for 76ers.

– Hvem «tapte» draften og Free Agency og hvorfor?

Kjetil: Her er det noen kandidater, av forskjellige grunner. Houston Rockets kan bli den store taperen hvis John Wall ikke fungerer, og samspill med DeMarcus Cousins ikke blir som håpet. Samtidig; skulle begge disse to slå til er Houston tittelkandidater. Toronto Raptors føles som at de er avkledd inside. De har mistet Ibaka og Gasol og erstattet dem med Baynes, Alex Len og DeAndre Bembry. Sorry, men det holder ikke. Nå blir Toronto enda mer avhengige av Lowry/van Vleet enn de allerede er. Tror det blir tøft i Toronto nå. Jeg synes også Chicago Bulls ser ut til å ha fått til merkelig lite med tanke på hva slags stall de har.

Arnstein: Toronto ser svakere ut, og må håpe på storfangst neste år. Jeg tipper Clippers blir stående som tapere. De overbetalte for Morris og Paul George-kontraktforlengelse, og jeg syns laget ser svakere ut enn i fjor.

Henrik: Återigen så free agency är det jag kan svara på och även om det finnes lag som säkert gjorde det sämre så håller jag mig til de relevanta lagene och måste säga Milwaukee eller Clippers. Med stora planer på att förbättra laget så ble det att Bucks fick Jrue men inget mer bra. För Clippers så fick man förbättringar på vissa positioner men för mig så misslyckades de med att fylla de två stora hålen som de hadde, point guard och lederskap.

Stefan: Charlotte Hornets. $120M för Gordon Hayward och LaMelo Ball med tredjepicken är inget annet än dåligt. Jag spyr. 

Ulrik: Jeg skjønner ikke helt hva Detroit Pistons prøver å gjøre. Liker for så vidt valget av Hayes i draften, men etter det har de slengt rundt seg med penger på middelmådige spillere som Grant og Plumlee.

Philip: Knicks. Återigen står de där med ett stort varumärke, en stor TV-marknad och väldigt lite att se fram emot den kommende sesongen medan några kilometer söder om Madison Square Garden står Brooklyn och spänner musklerna.

Morten Stig: Charlotte tabte free agency, Detroit ligeledes. Ingen i draften anser jeg som store tabere.

Daniel: Jeg klarer ikke å finne en taper under årets draft, men jeg er litt overrasket over at Boston Celtics ikke klarte tradet seg oppover i draften siden de hadde hele tre førsterundevalg. San Antonio Spurs og Milwaukee Bucks «tapte» free agency. Det er to lag som absolutt burde gjort noe i free agency, men som endte opp med å gjøre ingenting. Milwaukee styrket seg med Jrue Holiday, men dreit seg skikkelig ut med Bogdanovic, som alle trodde de hadde fått tak i, men som til slutt endte opp i Atlanta. Bogdanovic ville utvilsomt ha hevet Milwaukees tak og blitt en meget spennende trio sammen Giannis Antetokounmpo og Jrue Holiday. I San Antonio står det helt stille. Hva er planen deres? Rebuild? Prøve å nå sluttspillet? Med DeRozan og Aldridge? Hmm …

Jacob: Charlotte Hornets betalte Gordon Hayward en max-kontrakt over fire sæsoner. Det er en af de dårligste kontrakter, jeg nogensinde har set. Nok til at tabe årets offseason.

Vinnith: Mener det ikke er noen taper av denne draften per nå. Synes topp 5 fikk de rette spillerne og vi vet ikke hvem som blir best i denne uforutsigbare draften. I FA så mener jeg Houston: kaos, Pistons: mye merkelig, Clippers: mistet noen + hvem er leder og PG, og Cavs: gjorde lite, men riktig å gi spilletid til de unge. Det var tapere i FA.

AltomNBA: Vi har i utgangspunktet kåret Grizzlies til årets taper i offseason, men denne kåringen var jevn. Grizzlies har nok heller ikke et mål om å kjempe langt inn i sluttspillet. I Houston derimot har man en misfornøyd Harden og en Wall som nettopp har kommet inn i laget og tilbake fra langtidsskade som har store ambisjoner, men som de trolig bare kan glemme. Det var vanskelig nok for Rockets å leve opp til forventningene før, og nå prøver de på nytt med en misfornøyd gruppe. Magic har gjort svært lite i offseason, og det kan bli deres fall. De har nok nye sluttspill-ambisjoner, men som tidligere nevnt er øst sterkere enn tidligere, og de skal virkelig slite med å nå sluttspillet med samme gruppe som forrige sesong.

– Hvem vinner NBA-tittelen 2020/21 og hvorfor?

Kjetil: Lakers. Jeg hadde Golden State som er virkelig het kandidat til å utfordre igjen fram til skaden til Klay Thompson. De er relativt klare favoritter i mine øyne, selv om Clippers åpenbart underpresterte og bør ha mye å gå på. Milwaukee begynner å få et playoff-choke-syndrom, og med årets satsinger må det ta slutt, ellers er det natta for det laget der. Boston har forsterket seg på en spennende måte, og det unge Miami-mannskapet bør etter alle solemerker fortsette å utvikle seg til det bedre. Så det kan bli et bikkjeslagsmål i øst, særlig hvis Philadelphia og kanskje til og med Atlanta melder seg på. Men jeg ser kun Clippers som reelle utfordrere til Lakers i vest, og Lakers må finne seg i et veritabelt favorittstempel.

Arnstein: Nå skal jeg være veldig kjedelig: LA Lakers vinner. Fordi jeg har sluttet å vedde mot LeBron James.

Henrik: Lakers, vann förra året och med LeBron och AD så har de en spets som är omatchad. Nu dessutom med ett bättre supporting cast.

Stefan: Lakers because Bron and AD. Räcker så. 

Ulrik: Jeg tror, som i fjor, at det står mellom Los Angeles-lagene. Clippers dummet seg ut i sluttspillet, men det er veldig mye kvalitet i det laget og hvis kjemien stemmer kan de slå alle. Lakers er regjerende mestere og hadde et solid overgangsvindu. Når de også har den beste duoen i ligaen er det vanskelig å velge noen andre akkurat nå.

Philip: Lakers. Just nu är de det starkaste och djupaste laget i hela NBA och de har medvind. LeBrons förmåga att få ett lag att samlas bakom honom ska inte underskattas.

Morten Stig: Los Angeles Lakers. De vandt sidste år og er nu blevet MARKANT bedre. Hvordan stopper man dem? Kan man stoppe dem?

Daniel: Los Angeles Lakers. Hvorfor det? Jo, de har LeBron James og han har spillere som Davis, Gasol, Schroder, Harrell og Matthews i ryggen.

Jacob: Los Angeles Lakers. Mestrene er blevet bedre. LeBron James behøver ikke spille så mange minutter, og de har virkelig hatt en flot offseason. Det er deres mesterskab at tabe.

Vinnith: Lakers forsvarer tittelen, de har blitt yngre og bedre i FA og AD har fått selvtilliten han har manglet.

AltomNBA: Det er som vanlig vanskelig å spå vinneren, og denne sesongen er det mange spennende lag som har et realistisk mål om å gå hele veien. Kyrie og Durant har skumle planer med Nets, og support castet er bra. Heat vil gi det et nytt forsøk, Giannis har fått nye lekekamerater i Milwaukee, Khawi er nok ekstra sulten og lag som Celtics, Nuggets, 76ers, Mavericks og Blazers vil kunne være der. Men kan noen slå Lakers? Bare glem alderen til LeBron. Han viste for bare noen måneder siden at han fortsatt er blant de aller beste, i noen øyne den aller beste. Anthony Davis er en ustoppelig kraft og Lakers har gjort kloke signeringer i offseason. Riktig nok mistet de mye rutine i Howard, Green og Rondo. Men de har beholdt KCP og hentet Matthews, Schröder og Gasol. Rosteren er dyp og talentet er stort. Vi tror på en back-to-back for LeBron og AD.

– Hvilke spillere overrasker mest og tar størst steg?

Kjetil: Dette er jo egentlig to spørsmål fordi den som overrasker mest kan være en eldre og mer rutinert spiller, mens den som tar størst steg som regel vil være en andre- eller tredjeårsspiller. Den som overrasker mest kan være en av de to løse kanonene i Houston; John Wall eller DeMarcus Cousins. For det ville være en overraskelse om en av dem nå kom tilbake og bare regjerte. Dette er skudd i mørket, men her sier jeg John Wall.
Størst steg vil jeg si Zion Williamson. Grunnen er at han på grunn av skader bare fikk vist fram i glimt hva han kan bli forrige sesong. Ja Morant tok fortjent Rookie of the Year, en pris de fleste mente han hadde lagt beslag på nesten før sesongen startet i fjor. Her tror og håper jeg på en mindre eksplosjon. Og som Cavs-mann må jeg jo håpe litt på alle ryktene om at Darius Garland er noe helt annet nå enn foran forrige sesong! 

Arnstein: RJ Barrett blir bedre enn man kunne forvente. Lonnie Walker utvikler seg mye. Bol Bol blir en slags faktor. Sekou Doumboya blir mye bedre i år. Og så blir Markelle Fultz endelig god.

Henrik: Tror Jamal Murray och Bam Adebayo etablerer sig som en topp 15 spelare och Jayson Tatum som en topp 10 spelare i NBA

Stefan: Precious Achiuwa tror jag blir årets steal i draften och jag håller Shai Gilgeous-Alexander, Jamal Murray och Michael Porter Jr. som de hetaste kandidaterna til årets MIP. Alla har olika roller i olika lag, men sett til deras prestationer i bubblan och kraven de kommer ha på sig i år tror jag de kommer att få större roller och prestera. 

Ulrik: Teller det om de fortsetter å levere på det høyere nivået de holdt i boblen? Der leverte Jamal Murray på en helt ny måte og så ut som en ung Steph Curry. Michael Porter Jr er en annen som viste seg fram der. Med Grant ute av Denver vil laget være avhengig av Porter og gi han mulighetene til å levere.

Philip: Jaylen Brown. Har utvecklats stadiet under sina första år i ligan och nu har Boston en mycket mer balanserad trupp som kommer att ge honom mer utrymme för att spela sitt spel. Han är numera näst viktigaste i laget etter Jayson Tatum och kommer att växa in i rollen.

Morten Stig: Derrick Jones Jr, Ivica Zubac, Wendell Carter Jr og Troy Brown Jr kommer alle til at være betragteligt bedre denne sæson.

Daniel: Collin Sexton, Markelle Fultz og Coby White.

Jacob: Luka Doncic. Selv om han er ung, så viste han i sluttspillet, at han kan bære et hold. Hvis han forbedrer sit skud lidt, så ser jeg ham blive MVP i år.

Vinnith: Det er kanskje hjerte og at det er 9 måneder siden jeg så Cavs spille sist at jeg tar Darius Garland på MIP, ryktene går på at han har tatt store steg og dominerer på trening hos Cavs.

AltomNBA: Se opp for Markelle Fultz. Han har nemlig begynt å skyte, og han skyter ikke så verst. Atletismen har det aldri vært stilt spørsmål ved, og Fultz kan denne sesongen virkelig få 76ers til å angre på at de ga han opp. Colin Sexton er nok også en spiller som gikk under radaren før korona-avbrekket forrige sesong, og han kan komme til å overraske flere. Får Derrick Jones Jr. nok minutter og en passende rolle i Portland, kan også han bergta NBA-publikummet med sitt atletiske spill.

– Hvilke spillere lever ikke opp til hypen?

Kjetil: LaMelo Ball. Punktum.

Arnstein: Jrue Holiday blir en skuffelse for Bucks. Har heller ikke så stor tro på Steven Adams i Pelicans.

Henrik: Jag tror att det är svårt att förvänta sig att både Kevin Durant och Steph Curry kommer leverera på en nivå som innan förra sesongen. Speciellt Curry tror jag är förbi sin prime och Golden state kommer få svårt pga. det.

Stefan: LaMelo Ball. 

Ulrik: Han er en god spiller, men jeg tror ikke Jrue Holiday alene gjør Bucks så mye bedre. En spiller som alle sier er undervurdert, men jeg synes er i ferd med å bli overvurdert. Med tanke på hvor mye de ga for ham, tror jeg de blir skuffet.

Philip: Kyrie Irving. Det finnes få bättre med bollen men han kan vara en negativ kraft i omklädningsrummet och redan har han börjat jiddra med mediene.

Morten Stig: Det blir nok Russell Westbrook. Som alltid.

Daniel: Kyle Kuzma, Tobias Harris og R.J. Barrett.

Jacob: Svært at sige. Der er en del hype omkring Steph Currys retur til banen, men jeg tror ikke, vi får den gamle Curry at se. Hans hold mangler for meget og for mange spillere til at han kan blive fri. Og så kommer han lige fra en langvarig skade.

Vinnith: Tror Harden blir den store skuffelsen uansett hvor han spiller. Ellers ganske usikker på hvem man skal ta her.

AltomNBA: I utgangspunktet ser vi ikke for noen skikkelige nedturer, men vi tror det stilles i overkant store forventninger til bl.a. R.J. Barrett og Andrew Wiggins. Mange har tro på at Barrett tar store steg denne sesongen, og mange virker å tro at Wiggins skal steppe opp og vise seg 1st pick i 2014 og ROY året etter verdig. Vi tror verken Barrett eller Wiggins lever opp til disse forventningene. Vi vil også nevne Paul George, som ikke virker å være helt på nett. Så spørs det kanskje om det egentlig pågår en hype av han om dagen. Han deler ut skyld for dårlig førstesesong i hytt og vær og snakker om tidligere MVP-sesonger. Er PG13 lenger i stand til å være den stjernen Clippers trenger at han er?

– Hvem har du som: MVP, Most Improved, Defensive Player, Sixth Man, Rookie og Coach of the Year?

Kjetil: MVP: Giannis tar den ikke tre år på rad, og LeBron får den ikke av rent prinsipp, så med en god sesong for Dallas råsjanser jeg på Luka Doncic! Skulle han heve taket sitt ytterligere, og spille enda bedre i år, da blir dette spektakulært.
MIP: Her er det noen heite kandidater så klart. Synes det er vanskelig å komme utenom Tyler Herro, særlig siden han liksom kom for sent til å være en del av Rookie of the Year-debatten. Om han fortsetter å imponere, bør han være der oppe. Og så er det jo Zion da, som jeg har på den som tar største steg. Blir rart å ikke nevne ham i den sammenhengen da.
DPOY: Noen sier at Marcus Smart er spilleren Patrick Beverly tror han er. Vel talt. Setter pengene mine på Marcus Smart.
Sixth Man: Greia er at Marcus Smart kan være en kandidat her også, nettopp fordi han kan komme inn og forandre kamper så veldig. Men tradisjonelt er det jo noen typer som har dominert denne kategorien her, klassiske naturlige scorers som kommer inn og bøtter inn poeng. Da sitter vi igjen med Lou Williams, Eric Gordon og slike spillere, som jo har vunnet flere ganger. Litt avhengig av om LeBron spilles point eller SF kan Dennis Schröder melde seg på her også. Men det er klart at han fort kan bli starting. Lakers har jo så mye å dytte inn fra benken at en Kyle Kuzma som får det til å stemme ikke er helt utenkelig i debatten heller. Hadde vært moro om det ble noe annet enn en shooting guard egentlig.
ROY: Jeg sier nesten pass. Her er det kul umulig å si noe synes jeg, og det avhenger veldig av hvordan lagene presterer. Denne lar jeg stå åpen.
COY: Får vel følge mitt eget resonnement og tro på at Atlanta får en god sesong. I så fall kan den fort ramle i hendene på Lloyd Pierce. Men her er det noen andre kandidater også, som Doc Rivers hvis Sixers-prosjektet nå endelig klaffer. Og selv om jeg ikke er noen Celtics-fan hadde jeg unnet Brad Stevens æren. Det Celtics-laget vi får i år kan gjøre det mulig.

Arnstein: MVP: Doncic, MIP: Fultz, DPOY: Giannis, Sixth Man: Rose, ROY: Okoro, COY: Carlisle

Henrik: MVP: Jokic, MIP: OG Anunoby, DPOY: Anthony Davis, 6th Man: Tyler Herro, ROY: Obi Toppin, COY: Mike Malone

Stefan: MVP: Dame Lillard, MIP: SGA/Murray/MPJ, DPOY: Bam Adebayo, 6th man: Kanskje Jordan Clarkson?, ROY: Obi Toppin/Isaac Okoro, COY: Rick Carlisle

Ulrik: MVP: Luka Doncic, MIP: Michael Porter Jr, DPOY: Giannis Antetokounmpo, Sixth Man: Danilo Gallinari, COY: Monty Williams

Philip: MVP: Anthony Davis, MIP: Omöjligt att tippa! Sixth man: Dennis Schroder, om inte Lou Williams tar det igjen!, ROY: Onyeka Okongwu, COY: Brad Stevens

Morten Stig: MVP: Luka Doncic, MIP: Troy Brown Jr, DPOY: Giannis Antetokounmpo, 6MOY: Boycotter prisen!, ROY: Obi Toppin, COY: Lloyd Pierce.

Daniel: MVP: Luka Doncic, MIP: Jamal Murray, DPOY: Bam Adebayo, Sixth Man: Spencer Dinwiddie, ROY: James Wiseman, COY: Steve Nash (han skal tross alt coache Kyrie Irving OG Kevin Durant)

Jacob: MVP: Luka Doncic, MIP: Christian Woods, DPOY: Marcus Smart, Sixth man: Tyler Herro, COY: Brad Stevens

Vinnith: MVP: Doncic. MIP: Garland. DPOY: AD. Sixth man: Montrzel. Rookie: Ball. COY: Vogel.

AltomNBA: MVP: Luka Doncic – For en spiller, for et talent. I utgangspunktet kan dette lukte LeBron, men han har vært dønn ærlig på at han gir nøklene til AD denne sesongen. Sånn sett er nok AD en het kandidat. Men både AD og LeBron kommer mulig til å spare seg litt ekstra denne sesongen med tanke på belastningen fra bobla. Luka derimot er klar for å leke videre. Etter en kjempesesong i sitt rookie-år, fulgte han opp med ENORME tall forrige sesong. Mavericks har forsterket forsvaret med Josh Richardson og de ser stadig sterkere ut. En god, rutinert coach og en forhåpentligvis mindre skadeplaget Porzingis rundt Luka vil kunne gi sloveneren en rekordsesong og Mavericks en knallsesong.
MIP: Markelle Fultz – Se opp for det tidligere nummer 1-picket til 76ers. Det er mange gode kandidater her. Vi tror f.eks. at Michael Porter Jr. vil heve seg dersom han får mer tillit. Det er vi ikke helt sikre på at han får. Shai kommer til å leke fritt i OKC. Men Markelle er mysteriet som endelig begynner å få ting til å løsne. Han så meget god ut utover i forrige sesong, og i år tror vi det virkelige gjennombruddet kommer. Og dersom det gjør det – kan Magic ha en sjanse til å nå sluttspillet også. En longshot – men vi har troa på deg, Markelle!
DPOY: Giannis Antetokounmpo – Simmons, Smart og Gobert kommer til å være med i diskusjonen, men er det noen som kan levere slike tall som Giannis gjør, som spiller så mye og som alltid gir 100 % på banen? Uansett motstander vil Giannis gjøre alt for å vinne og tallene hans er veldig sjeldent tomme. Kanskje må han se noen andre motta MVP-prisen etter sesongen, men vi tror han går back-to-back som DPOY.
Sixth man: Dennis Schröder – Tyskeren har vokst mye som 6th man i OKC de siste sesongene, og nå får han muligheten til å vokse ytterligere på et vinnende lag. Det store spørsmålstegnet rundt Schröder er hvor god han kan være i et sluttspill, men om han leverer som i OKC kommer han uansett til å bli svært viktig for Lakers i regular season. Leverer poeng og assists av benken og er av mange nevnt som en het kandidat til denne prisen.
ROY: LaMelo Ball – Mens Wiseman og Edwards går inn på lag med store stjerner, får LaMelo innta førerposisjonen fra start. Riktig nok må han finne seg i å dele rampelyset med rekord-signeringen Gordon Hayward, men LaMelo vil få mye plass og tillit i Charlotte. Og selv om det helt sikkert kommer til å kunne føles som verdens lengste berg-og-dal-bane, tror vi LaMelo kommer til å imponere med sin flair og atletiske stil. Om han kommer til å bli en superstjerne på et tidspunkt er vi ikke like sikre på, men han ser ut til å ha best forutsetninger for å markere seg og vise potensialet sitt denne sesongen.
COY: Rick Carlisle – Champion som spiller i 1986 og som coach i 2011. Denne sesongen blir kanskje hakket for tidlig for en ny chip, men vi tror Carlisle tar Mavericks tilbake til gamle høyder i regular season. De er nok helt avhengige av at Porzingis er mer på banen enn i MR-maskinen, men fjorårssesongen virker som en god pekepinn på hvor dette laget er på vei. Med en Doncic på MVP-jakt, en Porzingis tilbake i storslag og et litt bedre forsvar – kan Mavericks bli en ren delight å følge i regular season. Rick Carlisle kan uten tvil sørge for mye jubel i Dallas fremover.

Vipps gjerne til 90280763 hvis du liker jobben som legges ned og for at vi skal bestå i 2021 også!