Straks halvspilt sesong, og da tar vi en titt på hvem som har vært best så langt denne sesongen. Altom har tatt på seg analysebrillene og skal de neste dagene fokusere på BLNO-lagene i dameserien for å klekke ut en konkurransedyktig liste der og. Kommer før jul. Heia!

Har faktisk ikke stengt vippsen helt enda, så om du ønsker at vi skal fortsette med saker fra Norge og USA, vipps gjerne til 90280763!

Devin Gilligan, Frøya

Vi må starte med poengplukker nummer én så langt denne sesongen. Gilligan snitter på 24.9 poeng og har vært en åpenbaring for Baard Stoller og co. Har avgjort flere kamper og vist at han tar ansvar når kampene står og vipper. 37 poeng og 16 returer mot Ammerud, 32 poeng, 15 returer og 6 assists i kampen etter mot Fyllingen, 27 poeng og 10 returer mot Miners, 31 poeng og 13 returer mot Fyllingen i OT-seieren og 37 poeng og 16 returer mot Nidaros (Frøya scora 83) sier sitt. MVP så langt?

Ljubomir Campara, Frøya

Big-manen har ikke vært på samme nivå som Gilligan, men også Campara har vært viktig for Frøya-laget som er 9-2. Snitt på 20.4 poeng og 9.4 returer er sterke tall mot flere meget gode lag. Hook-skuddet med både venstre- og høyrearmen hans er magisk å se på!

Ognjen Nisavic, Kongsberg Miners

Skarpskytteren fra Serbia snitter på 20.7 poeng og gir Miners en ekstra dimensjon i angrep. Lar du Nisavic stå åpen, blir du som oftest straffet. Kan i blant ta fullstendig fyr, og da er han nærmest umulig å stoppe. Men har ikke vært brennhet fra treeren så langt (21 av 45, 31 %), men vil nok tro at det kommer utover i sesongen. Har klart å omsette seg fra å være “the main man” i Frøya til en av mange gode i Miners.

Marin Mornar, Kongsberg Miners

41 av 56 fra gulvet er sterke tall (71 %, best av alle som har spilt mye). 39 % fra treeren er også solid for big-manen fra Kroatia. Også sterk fra straffelinjen (29 av 37, 78 %) og under kurvene med 9.2 returer per kamp. Og 4.1 assists per kamp er niende best av alle i ligaen! En komplett spiller offensivt og defensivt som har vært god for Miners så langt, med sitt karakteristiske pannebånd. Har lange armer og er atletisk, så har bundet sammen forsvaret til Miners.

Har funnet nøkkelen i angrep

Juan Ferrales, Kongsberg Miners

Fortsetter sitt meget solide spill for Miners med både et godt blikk for spillet, evnen til å drive til kurv og å kunne skyte trepoengere. Prestasjonene er kanskje ikke helt på MVP-nivået fra sist sesong, men han har vært en av de bedre denne sesongen. Danner en farlig trio med Mornar og Nisavic i Miners, og snart med Fred Thomas. Snitter på flest poeng av samtlige Miners-spillere med 20.8, samt pene 42.5 prosent fra treeren.

Yannick Anzuluni, Bærum

He’s got it all! Meget god pasningslegger, en spiller med rikelig av erfaring og god til å skyte, samt drive til kurv. Snitter faktisk på bedre treffprosent fra treeren enn Mjøs (Anzu 44 %, Mjøs 38), det er det ikke mange Bærum-spillere som har gjort de siste årene! 23 poeng, 8 assists og 7 returer mot Ammerud, 31 poeng, 8 returer og 5 assists mot Tromsø, 26 poeng, 8 returer og 5 assists mot Nidaros og 23 poeng, 10 returer og 9 assists mot Asker viser om sterke allround-prestasjoner. 32 poeng, 10 returer og 6 assist-kampen mot Gimle sist var virkelig stor!

Stian Mjøs, Bærum

Tja, hva er ikke sagt og skrevet om Mjøs? Ser gulvet som få andre og er en eminent skytter som en av de beste gjennom tidende. Ser ut til å stortrives med å spille med Anzuluni. Duoen herja spesielt mot Tromsø, da Stian hadde 32 og Anzu hadde 31. 8.3 assists per kamp er flest av alle, og det er ikke overraskende. Lagene er ofte ekstra obs på Mjøs fordi de vet om kvalitetene til guarden, noe som gjenspeiler seg i nesten tosifret antall assists per kamp!

Sjur Dyb Berg, Bærum

Gjør litt av alt for Bærum – god under kurven, bra i forsvar og god returplukker (10.4 er tredje flest). Vartet opp med en kjempekamp mot Fyllingen søndag, selv om det ble tap (34 poeng etter 17-20 fra gulvet, 10 returer). Jobber utrettelig og skuddet hans fra gulvet har blitt bedre de siste årene, selv om det er under motstanderens kurv han er farligst. Deilig foot-movements på gutten!

Joshua Hart, Asker

Har tatt ansvar når flere andre nøkkelspillere ikke har vært med. Bra defensivt, god til å finne posisjon ved kurven og også sterk til å komme seg til kurven. Helt ålreit i forsvar også.

Mustapha Dibba, Ammerud

Let’s address the elephant in the room. Hva driver Dibba med på straffer?! Ikke at jeg er bedre – eller jo, på straffer tror jeg faktisk det. Dibba, tar du challengen?? 30 av 70 på straffer er ikke veldig sterke tall for en spiller som er såpass sterk til å ta seg til kurven (ryktes om at han har operert begge skuldrene, så det gir jo noe mening). Når det er sagt – svensken har til tider herjet stort, og når han først tar fart og bestemmer seg for å drive til kurven, blir han enten feilet eller scorer to poeng (evt. begge deler). 22.2 poeng er tredje flest av alle, 7.4 returer er også respektabelt og han blokkerer nesten ett skudd per kamp.

Espen Fjærestad, Gimle

For en skytter! Det er et par spillere du bare ikke lar stå åpen – Fjærestad er en av disse (sammen med Mjøs, Nisavic, Harris). Fjærestad, som tidligere har spilt i USA og i Danmark, er en polert spiller som er en trussel både når han driver til kurven, samt når han kjører catch-and-shoot fra treeren.

Eivind Lamo, Gimle

En av de smarteste spillerne i BLNO. Har et meget godt baskethode og også hans fotarbeid er av ypperste klasse. Han er sterk under begge kurver og en fysisk spiller som er vrien å bryne seg på for samtlige motstandere. 19.2 poeng og 9.2 returer vitner om en allrounder. En primus motor i dette velsmurte Gimle-maskineriet.

Jay Harris, Fyllingen

Har dannet en farlig trio for Fyllingen med Bouna og Magne – mer om de to andre senere. Var litt vanskelig å vite hva man fikk av Jay, men han har imponert og herja fra første stund. Har de fleste verktøyene offensivt, og spesielt fra treeren er han sterk. Kan både pulle opp fra treeren og et godt stykke bak også, og han er treffsikker – 44 av 93 (47 %) er flest treff av alle i ligaen. 23.9 poeng per kamp er nest flest. Ikke rart å se hvorfor han har spilt i G League!

Bouna Ndiaye, Fyllingen

Hever nivået betraktelig i den norske ligaen. Forsvinner han ut av landet snart? Holder hvert fall nivået til å spille på høyere nivå. Er en lang spiller i en “liten” liga. Han er god til å skyte over forsvarsspillere, i tillegg til å skape gode skudd for seg selv. Også smart som til tider klarer å smyge seg til kurven uten at han bruker så mye energi. 22.2 poeng, 60 % fra gulvet og 41 % fra treeren er sterkt.

Phil Henry, Tromsø Storm

Et ordentlig beist å møte, denne Phil Henry. Ser kanskje ikke så sterk ut, men det er mye kraft i den kroppen. Han kan bli fryktelig heit – både fra treeren og når dommeren caller mot ham. Sliter ofte med feiltrøbbel og har kanskje ikke fått vist seg helt fra sin beste side så langt, selv om han har vært god med 21.3 poeng (femte best) og 7.3 returer.

Honorable mentions:

Johan Flaa, Centrum – ser ut som en helt annen spiller nå enn før han reiste over dammen. Har tatt tak som Centrums sjef i skadefraværet av kaptein Magnus Midtvedt, og levert med stil (16.2 poeng per kamp).

Simon Midtvedt, Centrum – lillebroren til Magnus (som er skadet, god bedring!) har vært frisk for Centrum med Flaa og har fortsatt der han slapp fra den gode fjorårssesongen med Nidaros. God skytter og sterk til å drive.

Anthony Elechi, Tromsø – nesten dødt løp mellom Elechi og Henry når det kommer til hvem som skulle vært på lista. Vært en solid tilvekst til Tromsø med meget solide 19.6 poeng og 12.9 returer (nest flest).

Olle Welander, Tromsø – ikke kommet helt i gang enda, men har vært god av benken i enkelte kamper. Sto virkelig frem mot Nidaros borte med 27 poeng (4/4 fra treeren).

Magne Fivelstad, Fyllingen – den langhårede Fyllingen-spilleren fortsetter å levere solid kamp etter kamp. Har – sammen med resten av Fyllingen-laget – vært litt for svake defensivt, men offensivt er det en drøm å se på Fivelstad!

Joshua Sykes, Ammerud – en av de mest spektakulære spillerne i BLNO. Har bidratt med mange lekre dunker som har fått publikum opp av setene.

Haakon Hellebust, Asker – med Hart kanskje vært Askers mest stabile og beste spiller. Det tok tid før han ble fast i BLNO, men han har så absolutt tatt nivået. Rå styrke og god inside.

Brage Sørensen, Nidaros – en av få lyspunkter for Nidaros denne sesongen. God begge veier og har et bra fotarbeid til å være big-man.

Chip Flanigan, Gimle – Lang, atletisk og vanskelig å få haus på offensivt, samt veldig bra defensiv. En av de beste begge veier for Gimle.

Alle bildene er fra glitrende flinke Marianne Maja Stenerud!

Likte du saken? Da settes det stor pris på Vipps-bidrag til 90280763 for å få mer norsk basket!🤑🤑🤑🤑🤑