Det er ingen hemmelighet at basketballsportens superstjerne, LeBron James, liker å engasjere deg i samfunnssaker. Den suksessrike LeBron har blant annet opprettet «The LeBron James Family Foundation», og er kjent for å bidra til at de fra små kår skal få et bedre liv. For mange er LeBron James det utlimate forbildet blant sportsstjerner i USA, og det kom derfor som en overraskelse både blant media og fans da James fikk rettet kritikk mot seg fra uventet hold nå nylig. 

Brown Basketball on Basketball Court

Kilde: Pexels

«Det er feil av idrettsstjerner å involvere seg i det samfunnsmessige og politiske»

Dette utsagnet kom fra den svært kontroversielle svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic i et intervju med svensk TV. Svensken startet med å si at LeBron er fantastisk på det han driver med, men at han ikke likte det når de går og bedriver politikk samtidig. Deretter fulgte han opp med å si at han selv spiller fotball fordi det er det han er god til, og derfor driver han ikke å sysler med politikk.

Det er ikke første gang svenske Ibrahimovic skaper mye blest, enten det er på eller utenfor banen. I det nylige byderbyet mellom Zlatans AC Milan og erkerival Inter, kom svensken i klammeri med motstanderlagets stjernespiss, Romelu Lukaku. Det ble svært ampert, og de to kjempene måtte holdes igjen av lagkameratene for å unngå å ryke i tottene på hverandre. Situasjonen endte med at begge fikk gult kort, men for Ibrahimovics’ del ble det skjebnesvangert, da han fikk marsjordre senere i kampen etter sitt andre gule.

For svenskens del føyer dette seg inn i en lang rekke med saker som gir mye oppmerksomhet rundt han, noe som kritikere ofte mener er nettopp det han er på utkikk etter. Det er en dårlig bevart hemmelighet at temaet rundt Ibrahimovic gjennom hele karrieren hans har prøvd å bygge opp imaget hans, og PR-teamet lar aldri gode muligheter for oppmerksomhet passere. Ved flere tilfeller har svensken blant annet snakket om seg selv i tredjeperson, noe som alltid får det til å koke i sosiale medier når Sveriges mest kjente fotballspiller diskuteres.

Person Wearing Pair of Red-and-white Nike Lebron 12 Shoes

Kilde: Pexels

LeBron lar seg ikke prelle på nesen

Det tok naturlig nok ikke lang tid fra intervjuet med Zlatans utsagn ble spredt på tvers av Atlanteren, og ble forelagt basketstjernen. Han uttalte at han aldri kommer til å holde munn om ting han mener er feil, men det virket uansett ikke som om basketstjernen var interessert i å starte noen langvarig feide, men heller prøvde å legge en demper på oppstyret.

Det er nok liten tvil om at det skal mer til for å få LeBron James ustø på beina, og James har nok mer fokus på fremtiden sin i LA Lakers, enn å fortsette en digital feide med Ibrahimovic. James forlenget kontrakten sin med to nye år etter å ha vunnet NBA-tittelen med tre ulike klubber etter at Lakers løftet trofeet i 2020 og laget hans er odds tips-favoritter også foran neste sesong, der bet365 gir 3.75 i odds på at de løfter pokalen nok en gang. 35-åringen er mer profesjonell enn de fleste i bransjen, og er allerede godt i gang med å legge grunnlaget foran en ny sesong.

Ifølge amerikanske medier er den nye kontrakten verdt 85 millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 750 millioner kroner. Det er dermed liten tvil om at James fortsatt har motivasjon til å fortsette storspillet som gjør han til NBA mest populære og høystlønnede spiller.