Det er ikke alt for lenge til en ny BLNO-sesong går i gang (håper vi). Oppsatt dato er 3. oktober med Asker-Nidaros og Bærum-Fyllingen, så blir det spennende å se om det a) starter da og b) hvordan det blir med publikum på kampene.

I denne saken tar vi for oss samtlige BLNO-lag (damer og herrer) og ser hvem som har forlatt lagene og hvem som kommer inn!

Vi har garantert ikke fått med alle. Send gjerne innspill til spillere inn/ut på AltomNBA@gmail.com eller etter at du har vippset en liten sum for jobben som gjøres til 90 28 07 63!

BLNO herrer:

Asker Aliens

Inn: Stian Emil Berg (Bærum), Torgrim Sommerfeldt (Bærum), Joshua Hart (Kongsberg)

Ut: Plaisir Mukoko (Ammerud)

Vurdering: Aj, aj, aj, Asker ser solide ut! S.E.Berg er tilbake der han var meget god i 2018, da det ble NM-sølv. En av de beste BLNO-spillerne med både gode drives, trepoengere og bra forsvarsspill. Blir spennende å se han i lag med Eric Gilchrese og Ludvig Bergh. Kan det at Berg er tilbake gjøre at Aksel Bolin kommer ut av retirement? “Muligheter for det”, kommer det kryptisk fra Bolin, som må se an hva som skjer med tilskuere etc. i England det kommende året (bror Sander spiller i Sheffield United).

Også Hart og Sommerfeldt er klare, så om Bolin blir klar har de monsterlineupen fra 2018/19-sesongen. Stien og Hellebust blir med videre, to viktige brikker – evigunge Stien og ferske Hellebust. Mukoko gjorde en ålreit figur sist sesong, men blir ikke noe kjempetap. Litt overalt med mange rare valg og litt mye seg selv i blant.

Askers stjernegalleri kjørte over Bærum – VG
Kan Stian Emil Bergs overgang tilbake til Asker Aliens gjøre at Aksel Bolin også blir med igjen?

Ammerud

Inn: Plaisir Mukoko (Asker), Joshua Sykes (Moncton Magic, Canada)

Ut: Oliver Bojang (Miners), Kevin Austria, CJ Omego, Thomas Vangen

Vurdering: Blir spennende å se om Mukoko finner tilbake til godformen han hadde sist han spilte for Ammerud. De har også beholdt Illarion Bonhomme, det er meget viktig. Han var spinnvill sist sesong og en attraksjon i seg selv. Hva kan Sykes bidra med? En imponerende CV med bra bounce (ut ifra klippene på nett), men så får man jo bare se det beste av en spiller i mix-tapen også… Blir spennende å se! Sluttspill er så absolutt noe som bør være mulig for de grønnkledde fra Apalløkka.

Bærum

Inn:

Ut: Stian Emil Berg (Asker), Torkel Westby (Nidaros Jets), Mateusz Nilsen (Nidaros Jets)

Vurdering: Selvfølgelig tungt å miste Berg for Bærum, og spesielt til naboene fra Asker. Snakkes om en import inn, da må de treffe bedre enn det gjorde i fjor på sin første import (Brian Ofori). Tomas Raadik var flere hakk bedre. Gunnar Voigt Nesbø inn som ny assistenttrener lukter det krutt av. Tungt for talentsatsende Bærum å miste to gullkalver (Westby og Nilsen)

Nidaros Jets

Inn: Mateusz Nilsen (Bærum), Torkel Westby (Bærum)

Ut: Tor Anders Ringen (studier i Oslo), Simon Midtvedt (jobb i Oslo), Even Skjellhaug (jobb i Oslo)

Vurdering: Spesielt Midtvedt og Skjellhaug er tunge å miste til Oslo. Skjellhaug hadde et par magiske kamper sist sesong med nærmere 30 poeng og haugevis med returer. Midtvedt er en solid allround-spiller. Kult med talentene Nilsen og Westby fra Bærum, som begge skal kombinere studier med spill. Duoen har fått spilletid i Bærum, men får nok desto større roller de kommende årene.

Bildet kan inneholde: 11 personer, personer smiler
Superduoen Torkel (liggende nede) og Mateusz (oppe til høyre) skal herje for Nidaros Jets de neste årene.

Centrum Tigers

Inn:

Ut:

Vurdering: Ingenting nytt fra Centrum sin side. Kommer de i det hele tatt til å stille lag? Det har vært stille som i graven fra Oslo-klubben, så vi venter og ser hva som skjer der.

Fyllingen

Inn: Peter Bullock (Frøya), Marius Berntsen (Frøya via Bønes), Iben Ervik (U19 i Ulriken), Jordan Harris

Ut: August Kristiansen (skole i Kristiansand), Kenneth Carpenter, Brede Ellingsen, Evan Harris

Vurdering: Selvfølgelig tungt å ikke ha med Carpenter videre. Han var en attraksjon i seg selv og en av de beste spillerne i ligaen sist sesong. Ellingsen og Harris ut er også to store tap, spesielt Harris, som har vært en solid brikke for laget de siste sesongene. Hva kan vi forvente av Harris? Har 29 kamper i G League (for Raptors 905 med spillere som Norman Powell, Lucas Nogueira og Anthony Bennett, og Delaware 87ers, med Jordan McRae og Christian Wood) og ser ut som en solid trepoengsskytter. Veteranen Bullock inn blir viktig.

Jay Harris er ny Fyllingen-spiller.

Frøya

Inn: Tord Berge (Tromsø), Ljubomir Campara (Vrsac), Devin Gilligan (spill i Indonesia)

Ut: Peter Bullock (Fyllingen), Ognjen Nisavic, Flash Armani

Vurdering: Meget tungt å miste Nisavic, kanskje den største attraksjonen i ligaen siste årene. Armani var ikke med så lenge, men hevet laget. Viktig at Stranger-Johannessen, Ingebrigtsen og Vasojevic har forlenget. Campara kommer fra en serbisk toppklubb og har europeisk erfaring på toppnivå, mens Gilligan har blitt draftet til G League og spilt tre sesonger på bra nivå rundt om i verden. Baard Stoller inn som coach er spennende og bør løfte laget.

Kongsberg Miners

Inn: Oliver Bojang (Ammerud), Marin Mornar, Valen Tejada

Ut: Joshua Hart (Asker)

Vurdering: Har forlenget med Ferrales – viktig. Bojang er en spennende, men litt uferdig spiller enn så lenge. Niko Skouen er fortsatt usikker på hva han gjør. Valget til skarpskytteren kommer til å ha mye å si. Og hva skjer med Hudgins, Hubbs, Kutlesic, Richardson? Mange spørsmål, få svar. Mornar virker å være spennennde, men kjenner ikke til. Å miste Hart blir et tap.

Tromsø Storm

Inn: Anthony Elechi (Surrey Scorchers, nivå tre i Spania), Håvar Brattli (retirement)

Ut: Tord Berge (Frøya)

Vurdering: Gutta i Troms har hatt nok å gjøre med å legge ut fete klipp av at de spiller basket 1044 meter over havet. Onsdag ble den første spilleren klar – Elechi – som den nye treneren Sergio Vicente Belena fra Spania. Elechi kommer fra spill i Spania og får gode skussmål av Belena. “Kan passe perfekt i denne ligaen siden han kan spille både power forward og center. Han er rask, kan løpe langs gulvet og score i overganger. Han er god under kurven, men kan også skyte”, sier han til iTromsø. Så får vi se om Elechi kan levere varene.

Tord Berge blir å se i Frøya-drakt kommende sesong.

Gimle

Inn:
Espen Fjærestad (Danmark)

Ut: Jørgen Odfjell (spill ved Balboa Academyschool i San Diego)

Vurdering: Lite som har skjedd hos Gimle enn så lenge, men viktig at Milovan Savic blir. Kommer til å satse ungt og norsk denne sesongen. Spennende med Fjærestad inn – han har tidligere vunnet NM-gull med Gimle. Vært i Danmark og Værløse de siste årene. Stortalentet Odfjell skal på academy i USA, å miste han er et tap.

BLNO damer:

Asker Aliens

Inn: Siri Granheim

Ut: Josephine Traberg (Bærum), Julie Wilborn (studier i Trondheim), Hedwig Follestad (studier i Bergen)

Vurdering: Tungt å miste nøkkelspillere i Wilborn og Follestad, som var viktige sist sesong. Får en “ny” spiller tilbake i Andrine Bergseth, som var skadet sist sesong. Granheim er en uegoistisk og bra returtager. Asker blir farlige under kurven med henne + Ingrid Selvik. Fortsatt usikkert om Julie Skorpen er med, hun er viktig for dette laget.

Bærum Basket

Inn: Josephine Traberg (Bygdøy/Asker), Mia Henriksen

Ut: Astaja Tyghter, Brooke Fields, Anniken Hartveit (militæret), Pernille Mellem, Josefin Winther (lagt opp)

Vurdering: To sterke signeringer denne sommeren med Traberg og Henriksen. Begge kommer til å heve dette laget, som også blir svekket uten stjernespilleren fra sist sesong i Brooke Fields, som kanskje var BLNOs beste spiller før koronaen tok over. Også deres andre import Astaja Tyghter er borte. Kjedelig at returmonsteret Winther legger opp etter bare én sesong. Kommer en ny import, Bærum/Sandvika har truffet bra der siste årene (Makala Roper for to sesonger siden var også bra).

Josephine Traberg er ny Bærum-spiller.

Ulriken

Inn: Sofia Burkow (Tromsø Storm)

Ut: Kari Kyrkjebø (college i USA)

Vurdering: Bare Kyrkjebø ut og Burkow enn så lenge. Kyrkjebø er talentfull og kan det meste, til tross for hennes unge alder, som kommer til å utvikle seg i USA. Burkow har vært mye skadet, men har et høyt toppnivå. Trener DuRell Sanford forteller at han ikke begynner å tenke på sesongen før august/september, så da noterer vi det og går videre.

Ullern

Inn:

Ut: Lina Stranger-Johannessen (college i USA), Mia Henriksen (Bærum)

Vurdering: Gunnar Nesbø ferdig som trener, Stranger-Johannessen til USA og Henriksen til Bærum. Blir det i det hele tatt lag?

Tromsø Storm Ungdom


Inn:

Ut: Sofia Burkow (Ulriken)

Vurdering: Bare Burkow ut, som har slitt med skader lenge. Håper å få forlenget kontrakten med Kyasia Durling i august.

Bildet kan inneholde: 2 personer
En ny coach om noen år? Sofia Burkow blir å se i Ulriken denne sesongen.

Høybråten

Inn:

Ut: Ariana Sefaj

Vurdering:

Bergen Elite

Inn: Kaia Brendesæter (militæret), Karoline Killingrød (Ytrebygda), Annabel Wendel (nederlandsk medisinstudent)

Ut: Susanne Blydt Paulsen

Vurdering: Viktige Blydt Paulsen ut er tungt. Hva kan Wendel bidra med? Brendesæter kjenner laget fra før og har en periode i klubben bak seg tidligere. Tilbake fra militæret nå.