PS! Hvis du vil at siden skal bestå med flere breaking nyheter og andre saker – vipps gjerne til 90280763!

7. april 2019: Gimle og Sandvika møtes i NM-finale i Rykkinnhallen. Sandvika leder 63–39 med ti minutter igjen og 74–63 med 85 sekunder igjen, men etter en helt ekstrem avslutning vinner Gimle NM-gull i basketball med 75–74. I noen svært viktige minutter i den fjerde perioden scoret Mildestvedt sju poeng på rad, av sine 20 totalt i finalen. De vinner etter at Sigrid Hardie scorer tre sekunder før slutt, etter pasning fra Mildestvedt.

Like etter går laget i oppløsning.

Kan være et bilde av 3 personer, inkludert Josefin Winther og folk som smiler
Her jubler Gimle-spillerne for gull. Maren ser du bak, nest til høyre, med åpen munn.


April 2021: Koronaviruset har satt en stopper for BLNO-sluttspillet 2020/21, og det er nå uvisst når lagene igjen kan spille kamper. Men finalehelten fra 2019-finalen i Maren Mildestvedt har ikke vært å se på noe basketbane siden finalen i 2019. Hva skjedde med skarpskytteren?

I semifinalen hadde hun 20 poeng (5-5 fra treeren før hun bommet på sitt sjette like før slutt) og var svært toneangivende da Gimle knuste rival Ulriken og tok seg til finalen. Resten er historie, er det ikke det man sier? I finalen ble det som tidligere nevnt også 20 poeng og en meget sentral rolle.

– Jeg ville kanskje ikke kalt det finalehelt, haha, men hele laget var veldig klar for å ta det gullet! Vi sto virkelig på som et lag og det åpnet opp for skudd og scoringsmuligheter. Jeg tenker en del på hvor nydelig det var at vi fikk en så fantastisk avslutning på sesongen, noe vi hadde jobbet hardt for! Savner det enormt mye, sier Maren.

– Vi må bare spørre rett ut – hvor ble du av?

– Jeg hadde lenge lyst å prøve noe nytt og bestemte meg derfor for å ta et år på folkehøyskole. Dette året kom korona og NM ble avlyst, så sånn sett var jeg ganske heldig med valg av friåret. Jeg fikk likevel spilt basket med et studentlag i Trondheim, også kjente jeg at jeg hadde godt å av dette året. Da det ble bestemt at Gimle ikke skulle ha lag til høsten 2020, falt valget på å begynne i Lillehammer, hvor det dessverre ikke er noe basketlag.

Maren gikk et år på High School i Colorado Springs og spilte basket der. Det vokste hun mye på, forteller hun selv.

– Det var et utrolig bra år! Digger at sport og skole henger sammen og at de fleste alltid var på kamper uansett hjemme eller borte. Basketmessig var det et bra år for meg hvor jeg fikk mye tillit fra laget og utviklet meg som spiller.

Hennes tidligere trener Audun Eskeland i Gimle er full av lovord om sin tidligere skarpskytter:

– Maren var en god scorer og skytter. Hun var veldig viktig for oss den sesongen vi vant, siden hun kunne spille flere posisjoner. Spesielt i finalen mot Sandvika da vi var små, fikk vi skuddkraft og bevegelighet ved å spille Maren og Andrea samtidig. De kunne da veksle mellom posisjoner. Mot Sandvika var hun avgjørende, og det var derfor det siste angrepet var for henne. Nå endte hun opp med å sentre, noe som gjør det enda bedre, sier Eskeland.

Hva tenker du når du får høre at hun ikke spiller lenger?

– Det er synd hun ikke spiller lenger. Det hadde selvfølgelig vært best om flest mulig gode spillere var aktiv, men om ikke lysten ligger der, så er det bare sånn det er. For meg er det ikke så viktig om hun spiller basket eller ikke, så lenge hun trives i livet.

Og om Maren selv vil begynne igjen?

– Ja, jeg vil absolutt starte igjen. Basket har vært en stor del av livet mitt som jeg ikke er ferdig med, men tok en liten pause fra og er super klar for å begynne igjen når jeg flytter hjem igjen til Bergen!

Kan være et bilde av 14 personer og folk som smiler
Maren (10) var med på 99-landslaget i Irland i 2017. Her er det flere nåværende og tidligere BLNO-profiler.
Ingen beskrivelse er tilgjengelig.