Vi setter som alltids veldig stor pris på Vipps-bidragene til 90280763 hvis du er fornøyd med jobben som gjøres og at vi skal fortsette å skrive om norsk og annen basket. Tusen takk 😊🏀

Én sesong holdt for Kari Kyrkjebø på UC Riverside i California, der hun spilte i the Big West Conference. Etter å ha spilt i 19 kamper for laget, har hun nå bestemt seg for å reise hjem.

– Jeg har valgt å dra hjem, fordi jeg har lyst til å studere i Norge. Jeg ble litt lite motivert for både studier og basket når jeg var der borte, i kombinasjon med hjemlengsel og mye restriksjoner pga. covid-19. Har tenkt mye på avgjørelsen, og det føles veldig riktig, sier Kyrkjebø til AltomNBA.

Kari Kyrkjebo

Hun fikk variert med spilletid i løpet av sesongen – alt fra seks minutter i en kamp mot UC San Diego, til over 30 minutter i fem strake kamper på rad i januar. Da var hun nok også på sitt beste – i kampen mot Southern California herjet hun med tolv poeng (3-4 fra treeren) og 7 returer.

– Det gikk litt opp og ned med spilletid ja, det gjorde det for de fleste på laget. Vet ikke hvorfor, tror trenerne slet litt med å finne ut hva og hvem som fungerte best når, sier hun.

– Jeg var heldig og fikk mye tillit fra coachene, som pushet meg veldig. Fikk starte de fleste kampene, og fikk generelt mye minutter, som var utrolig kult!

Kari endte med snitt på 3,3 poeng og 4,5 returer etter å ha skutt 39,3 prosent fra gulvet og 64,7 prosent fra straffelinja.

– Jeg sitter igjen med en helt ny erfaring. Har vært veldig kult å få prøve å spille på et så høyt nivå med og mot mange gode spillere, og å få kjenne litt på det «profesjonelle» rundt kampene. Er veldig glad for at jeg har fått denne opplevelsen, og for de gode vennene jeg har fått, samtidig som det har vært veldig kjipt og vanskelig med covid-situasjonen.

Kan være et bilde av 1 person

Hva som skjer til høsten, er Kari usikker på.

– Jeg vet ikke hva jeg skal til høsten enda, men om jeg blir i Bergen så vil jeg selvfølgelig spille for Ulriken!

Vi setter som alltids veldig stor pris på Vipps-bidragene til 90280763 hvis du er fornøyd med jobben som gjøres og at vi skal fortsette å skrive om norsk og annen basket. Tusen takk 😊🏀