PS! Hvis du vil at siden skal bestå med flere breaking nyheter og andre saker – vipps gjerne til 90280763! Don’t take it for granted 😚

Bærum-spiller Eirin Vreim Holm er klar for college, og flytter om bare noen måneder til Canada! Hun skal gå på Cape Breton University og spille for CBU Capers. De oransje-, hvit- og grønnkledde har vunnet seks titler – samtlige de siste 17 årene (2004, 2006, 2009, 2010, 2011 og 2017), så det er et virkelig bra lag Eirin skal spille for.

Hun fikk en nøkkelrolle for Bærum for to sesonger siden og var toneangivende sist sesong med 28,2 minutter, 5,1 poeng, 7,5 returer, 2,5 assists, 1,5 steals og 1,1 blokkerte skudd (sjuende best i ligaen av spillere som har spilt flere kamper).

I dette store intervjuet blir vi bedre kjent med Holm og hennes tanker rundt det å dra på college. Enjoy!

– Det føles egentlig ganske uvirkelig å skulle dra på college. Å spille college har vært en drøm veldig lenge, så at det nå bare er noen måneder til jeg drarm er helt utrolig. Det var ikke bare lett. For det første var jeg usikker på om jeg ville dra med tanke på alt som skjer med pandemien. Jeg hadde også mange grunner til å være i Norge, blant annet to sesonger med Bærum som ble litt «visket bort» av korona så selvfølgelig var lysten der til å bli igjen å fullføre på en ordentlig måte. Det fristet også å starte på studier i Norge og som eneste norske spiller på laget i Canada er det definitivt et litt skremmende miljøskifte å flytte til et helt nytt land, helt alene.

Kan være et bilde av 3 personer, inkludert Josephine Traberg, folk som spiller basketball og folk som står

– Men samtidig så er dette en mulighet man får en gang i livet og om jeg ikke skal dra nå så vet jeg ikke når jeg skulle dratt. Og etterhvert som jeg har blitt litt bedre kjent med campus, coach og de andre jentene på laget (over zoom) så ble jeg overbevist og nå er jeg egentlig bare kjempespent og ivrig på å dra.

– Hvorfor akkurat Novascotia? Hvordan kom det i havn?

– Jeg hadde egentlig først i tankene å dra til USA, men jeg hadde også tenkt litt på å dra til Canada. Canadisk basketball kan av og til falle litt i skyggen av USA, men de har en kjempestor liga med veldig mange gode lag. Da jeg kom i kontakt med CBU var USA inne i sin verste periode med pandemien og med en ganske urolig politisk situasjon på toppen virket det tryggere å dra til Canada.

– Nova-Scotia er noe helt for seg selv, og det hadde egentlig alt jeg ønsket meg. Cape Breton er en mindre by enn Oslo, så jeg slipper å drukne helt i en svær storby, også er campus veldig sentralt for byen så studentene er en viktig del av samfunnet der. De har et veldig samlet basket-miljø, litt som i Norge, hvor college-basketballen er veldig viktig.

– Coach Fabian MacKenzie tok kontakt med meg via Mail etter at han hadde lest en scout-report fra en av landslagskampene mine. Jeg hadde vært i kontakt med et annet universitet i Canada før dette så jeg var litt usikker, men jeg sjekket ut skolen og laget og tenkte kanskje dette kunne være noe for meg. Vi hadde noe møter via Zoom og ble bedre kjent og jeg fikk vite mer om skolen. Jeg sendte en akademisk søknad til skolen og kom inn. Også, i vinter, fikk jeg det offisielle tilbudet om et fullride scholarhip. Det har egentlig ikke krevet så mye initiativ fra min side, annet enn med den akademiske søknaden. Folkene på CBU har vært veldig hjelpsomme og alt har gått veldig smertefritt.

Kan være et bilde av 1 person og spiller basketball

– Hva kan skolen forvente seg av deg? Hva er styrkene dine og hva kan du forbedre, føler du selv?

– Jeg har allerede fått litt tilbakemeldinger av coach på hva de ønsker seg av meg. Laget er kjent for et høyt trykk i forsvar og at de pusher ballen mye. Jeg vet at jeg skal spille guard, 3–4 posisjon, så etter mange år som forward både på junior og i Bærum, så blir det å trene mye guard-skills fremover, bygge en god grunn form og trene mye styrke. Styrkene mine er nok at jeg er ganske atletisk, jeg liker å løpe og pushe tempo (tror det er noe av grunnen til at CBU la merke til meg).

– Samtidig har jeg mye erfaring med å være forward og hatt mye læring i å spille defense på inside-spillere som Julie McCarthy. Jeg har alltid måtte være vant til å bytte posisjon hele tiden så jeg er ganske tilpasningsdyktig og kan spille flere forskjellige posisjoner.

Kan være et bilde av 3 personer, inkludert Shiba Haji Ahmadi, folk som står og folk som driver med idrett– Har du fått noe info om du får begynt til høsten eller må vente lenger?

– Semesteret begynner 8. september og så langt ser det ut til at alt går etter planen. Ting endrer seg jo hele tiden og jeg må nok være forberedt på at det kan skje endringer, men så langt ser det ut til at jeg drar i midten av august for pre-season.

– Gleder du deg, hva tenker du?

– Jeg gleder meg veldig! Det er jo selvfølgelig litt skummelt, og det er jo mye jeg kommer til å savne her hjemme. Men jeg tror virkelig dette kan passe meg veldig bra og jeg kan egentlig ikke vente med å dra.

PS! Hvis du vil at siden skal bestå med flere breaking nyheter og andre saker – vipps gjerne til 90280763! Don’t take it for granted 😚