PS! Hvis du vil at siden skal bestå med flere breaking nyheter og andre saker – vipps gjerne til 90280763! Don’t take it for granted 😉

I august skrev Altom at Niko Skouen var klar for den danske storklubben Bakken. Et drøyt halvt år senere returnerer skarpskytteren til Norge og Kongsberg Miners. Det får Altom bekreftet.

Dermed ser Miners meget sterke ut med en spillerstall bestående av blant andre Ognjen Nisavic, Juan Ferrales, Aly Hudgins, Fred Thomas og Marin Mornar. Og nå Niko Skouen! Miners ligger på 2.-plass i BLNO med 12 seirer og 3 tap i det serien er satt på pause.

– Miners er en klubb som satser og insisterer i å vokse som en klubb og forhåpentligvis kunne også spille internasjonalt. De gjør mye som minner om satsingen Bakken Bears gjør. Å være med på å heve nivået i norsk basket er målet, sier Skouen.

Trener Stein Erik Rotegård er selvsagt glad for å ha Skouen tilbake i sine rekker.

– Skouen er en utrolig dedikert spiller og et forbilde for alle yngre basketspillere. Ja, for alle som driver med idrett, sier Miners-treneren til Laagendalsposten.

– Han kommer til å bli en viktig spiller for oss, sier Rotegård.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Planen til Skouen i Danmark var å trene med Bakken Bears, som har vunnet den danske serien de siste fire årene og totalt 18 ganger, samtidig som han skulle spille kamper for Bears Academy. De spiller også i Basketligaen (toppnivået) i Danmark.

Skouen spilte flere gode kamper for Bears Academy og scoret 20+ poeng i flere kamper mot et knippe topplag. Han trente også ukentlig med Bakken Bears og spilte en treningskamp, men fikk ingen seriekamper for det danske laget som leder den danske serien med 15-1 i rekord og som har imponert stort i Champions League med 3-3 i rekord i en tøff gruppe med Tenerife, Sassari og Galatasary. Det

Nå er Skouen tilbake i Norge og til gamleklubben Miners, der han ble seriemester sist sesong.

– På grunn av korona ble de delte treningene for meg med Bakken Bears mindre. Og da et godt tilbud med klubben som minner mest om Bears – Kongsberg Miners – spurte, så føltes det riktig. Den norske ligaen er jevnere enn noensinne, og med så mange gode spillere, er jeg giret og veldig klar til å spille mot bedre konkurranse enn i fjor!

Innholdsrik karriere

Han har hatt en interessant karrierevei etter årene på college. Først spilte han tre år for Pepperdine (2011/12, 12/13 og 13/14) på nivå 1, et college som har gitt NBA hele 18 spillere (senest Malcolm Thomas, som fikk kamper for Philadelphia 76ers i 2014/15-sesongen). De to mest kjente må nok være Dennis Johnson (14 år i ligaen, 1100 kamper, tre ganger NBA-champ (med Seattle SuperSonics i 1979, med Boston Celtics i 84 og 86, en gang NBA Finals MVP i 1979, fem ganger NBA All-Star i 1979, 80, 81, 82 og 85, i tillegg til å ha fått nummeret sitt retired av Celtics) og Doug Christie (15 år i ligaen, 827 kamper).

Men Skouen ble ikke draftet til NBA i 2014, og gikk deretter til Herzoege Wolfenbuettel i Tyskland, før Iraugi BC i Spania ble hans arbeidsgiver i 2015/16-sesongen. Så spilte han for GBC i Leb Oro i 2.div i Spania (de er nå i ACB (toppdivisjonen i Spania) i 2016/17. Sesongen etter (2017/18) ble det Frøya, før han i 2018/19 spilte for slovakiske MBK Handlova. Sesongen etter spilte han for Kongsberg Miners, før han fra august til januar fikk et halvt år for Bakken.

Bli bedre kjent med Niko fra før han skulle til Slovakia og Handlova: