En legende i Magnus Midtvedt takker av. Vi har tatt en prat med hovedpersonen selv om mottakelsen etter å ha bestemt seg for å gi seg, hva han sitter igjen med etter X antall år med basket og hva de største høydepunktene er.

Har du litt sparepenger igjen etter sommeren, eller noe til overs siden du ikke fikk dratt på ferie? Det tar mye tid for oss å skrive saker, men vi gjør det fordi folk setter pris på det! Hva setter vi pris på – bidrag til hjemmesiden slik at vi kan fortsette å levere saker. Det koster å ha hjemmeside med både domene og vedlikehold, samt å holde unna virus og andre ting. Vi setter enormt stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!


Her kan du lese innlegget til Magnus

Innlegget har generert 600 (!!!!) likes, og Magnus har fått hele 72 kommentarer, blant andre fra flere profilerte BLNO-spillere.

– Først og fremst Magnus, hvordan har responsen vært etter at du skrev at du skulle legge opp?

– Responsen har vært overveldende og over all forventning. Tilbakemeldingene har vært varme og rørende. Jeg er rett og slett utrolig heldig og privilegert som har så mange bra mennesker i livet mitt! Tusen takk – det er tidvis vanskelig å holde tårene tilbake når jeg scroller igjennom alle kommentarene og meldingene. Jeg setter stor pris på alle sammen!

– Hva er dine beste basketballminner?


– Har så mange gode minner at jeg ikke vet hvor jeg skal starte eller hvordan jeg skal rangere. Her er hvertfall noen høydepunkter:

* Spille mot Marcus Jordan (sønnen til Michael Jordan) med selveste His Airness på tribunen
Midtvedt har tidligere sagt følgende om kampen:

Jeg så heldig å spille mot sønnen til Michael Jordan og hans Whitney Young. Marcus Jordan var god, men han kom fortsatt av benken. I kampen deres mot oss satt selveste Michael Jordan på tribunen – og kampen ble sendt live på Comcast Sportsnet i Illinois. Jeg var så heldig å få et par minutters spilletid og satte en trepoenger mens Michael Jordan så på. Det er fortsatt et av de beste basketballminnene jeg har!”

Bilde fra kampen. Jordan sitter over Gatorade-boksen til venstre. Rått!


* Vinne NM to år på rad som kaptein med Centrum Tigers i 2016 og 2017
* Være med landslaget til Universiaden i Kazan, Russland i 2013. Det var verdens største idrettsarrangement i 2013, og vi fikk spille mot stormakter som Litauen, Brasil, Kina og USA
* Sesongen 11/12 med Asker Aliens var også ganske kul. Det var første året etter at Mustafa Mahnin, Ronny Karlsen, Frank Nyborg, Christian Hinsch, Thomas Vangen og Lars Jæger Torkildsen hadde dratt fra Asker. Vi som ble igjen var unge og med lite erfaring – og ble tippet i bunn av tabellen før sesongen. Med god coaching, to importer som spilte lojal basketball og sultne unggutter kriget vi oss helt til finalen som nesten holdt helt inn. Underdog is the best dog!

Kan være et bilde av 2 personer, inkludert Magnus Midtvedt, folk som driver med idrett og innendørs

Red anm:
Norge ble nummer fire i gruppa med Litauen, Brasil, Finland, Kina og Chile. I plasseringskamper tapte de 51-91 for USA, samt seirer over Mongolia og Sør-Korea. Norge ble nummer 13 etter fire seirer og fire tap.
De møtte blant annet følgende spillere i mesterskapet:
* Cristiano Felicio – spilte for Bulls fra 2015 til 2021 – totalt 258 kamper. Brasilianeren spiller nå for tyske Ulm.
* Spencer Dinwiddie – Spiller for Wizards. Har spilt sju år i NBA for Pistons og Nets, og har bare blitt bedre og bedre de siste årene. Har spilt 326 NBA-kamper.
* Sean Kilpatrick – 157 NBA-kamper for Timberwolves, Nuggets, Nets, Bucks, Clippers og Bulls (fra 2014 til 2018). Spiller nå for spanske Gran Canaria.
* Adreian Payne – 107 NBA-kamper for Hawks, Timberwolves og Magic (fra 2014 til 2018). Var senest i tyrkiske Ormanspor.
* Cory Jefferson – 58 NBA-kamper for Nets og Suns (fra 2014 til 2016). Spilte sist for Atleticos de San German i Puerto Rico.
* Yogi Ferrell – Spiller for Clippers. Har spilt 268 NBA-kamper for Nets, Mavericks, Kings, Cavaliers og Clippers.
* Treveon Graham – har spilt 180 NBA-kamper for Hornets, Nets, Timberwolves og Hawks (fra 2016 til 2020). Klubbløs for øyeblikket.
* Doug McDermott – Spiller for Spurs. Har 491 NBA-kamper for Bulls, Thunder, Knicks, Mavericks og Pacers (fra 2014). Ble i sommer klar for Spurs, da han signerte en treårsavtale verdt 41,5 mill dollar (365 millioner kroner)

Magnus har tidligere pratet om hvordan det var å spille basketball i USA:


– Noe du IKKE kommer til å savne ved basketen?

– Jeg kommer til å savne alt med basketen, men jeg merker at det skal bli litt godt med ekstra frihet. For meg har basket vært gøy når det har vært seriøst, men det koster krefter. Både psykisk og fysisk fordi jeg har stilt så høye krav til meg selv, og at ingen skal trene hardere enn meg. Det skal bli deilig å slippe å stresse for å være best mulig forberedt til hver eneste trening og kamp når man har en fulltidsjobb som idrettsfagslærer som også krever sitt. Det skal bli godt å kunne være mer med venner utenfor basketen, fremfor å ofte måtte takke nei pga basket.

– Kommer du til å være i miljøet? Coache eller andre ting?


– Jeg kommer garantert til å være i miljøet, men trenger nok å få alt dette litt på avstand før jeg engasjerer meg i noe mer konkret. Til slutt vil jeg ønsker alle i norsk basket masse lykke til med ny sesong! Jeg gleder meg til å følge med!AltomNBA mener selv dette er Midtvedts største høydepunkt – da han var med på #fralofftilproff!

Magnus har alltid vært høflig og hjelpsom når vi har spurt om ting, noe vi setter stor pris på. Tusen takk for alle gode minner, Magnus aka Magdog!

Har du litt sparepenger igjen etter sommeren, eller noe til overs siden du ikke fikk dratt på ferie? Det tar mye tid for oss å skrive saker, men vi gjør det fordi folk setter pris på det! Hva setter vi pris på – bidrag til hjemmesiden slik at vi kan fortsette å levere saker. Det koster å ha hjemmeside med både domene og vedlikehold, samt å holde unna virus og andre ting. Vi setter enormt stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!