Vi setter stor pris på Vipps-bidragene fra saken om Magnus Midtvedt! Hvis du vil at Altom skal dra på reportasjetur til Tromsø, send over en slant til 90280763, da vel! Ryktes om billige flypriser og gode hotellrom for tiden!

Vi fortsetter naturligvis å pumpe ut saker om norsk basket foran seriestarten. Pål Berg (65), ja – DEN Pål Berg alle kjenner – har flyttet til Tromsø og skal den kommende sesongen trene Tromsø Storm. I alle dager, tenker nok noen (mange? de fleste? alle?), men det stemmer altså.

Han har allerede rukket å engasjere seg i klubben og har begynt å skrive både på Tromsø sin Facebook-side, samt på sin egne hjemmeside.

Dette skrev Tromsø da Pål ble offentliggjort som ny trener:

Pål Berg (65) er en av landets beste, mest erfarne og suksessrike trenere. Han har som spiller og trener vunnet både mange seriemesterskap og hele 14-15 Norgesmesterskap. Han har i tillegg til å trene blant annet Bærum i mange år også vært landslagstrener. Storm har virkelig skutt gullfugl med denne ansettelsen, sier sportslig leder Ronny Lange. Det hele startet den 1. april i år da Lange tok kontakt for første gang med Pål. Han trodde først det var en aprilspøk, siden han i mange sesonger ledet et Bærum-lag som var i mange år har vært den største erkerivalen til Storm, men når han forstod det var reelt ble han mer og mer trigget av henvendelsen og den mulige jobben.  Pål var en tur i Tromsø for noen uker siden og besøkte klubben og møtte laget. Partene fant skikkelig tonen og det har nå ledet til at klubben og Pål er enig om en avtale for kommende sesong. Klubben har klart å signere en trenerlegende og en stor ressursperson i norsk basket og vi ser frem til å dra nytte av hans erfaring, kunnskap og kreative evner. Pål har i mange år vært journalist i Aftenposten, skrevet for magasiner, skrevet egen bok («Book Of Hormones» og i tillegg har sin egen lille blogg («pauliord.com»). Vi håper og tror Pål kan være med på å videreutviklingen klubben på flere områder, sier Ørjan Sandvik Hansen.

Vi har tatt en prat med Pål om tiden så langt i “Nordens Paris”, hva han forventer seg av sesongen og om han har funnet seg et sted å bo…

– Kan du først og fremst fortelle litt om hvordan dette gikk i havn?


– Det er, om ikke annet, lett å tidfeste eksakt når jeg ble kontaktet: Da Ronny Lange sendte SMS med spørsmål om å trene Tromsø Storm på 1. april, var den første tanken at dette selvfølgelig er en aprilspøk. En litt kuriøs og morsom en også, for så vidt. Det var jo ganske nøyaktig 10 år siden jeg/vi snøt Tromsø Storm for NM-tittelen i 2011. Men det var altså ment alvorlig.

I løpet av 6 år med prosjektet EB02, ble jeg sikrere og sikrere på at det er å jobbe med unge spillere som er morsomt. Jeg hadde lovet meg selv «aldri mer BLNO». Men ettersom jeg på det tidspunktet ikke hadde noen idé om hva jeg skulle gjøre neste sesong, valgte jeg i hvert fall å reflektere over det. Og jeg landet ganske fort på at det er to BLNO-prosjekter jeg kunne jobbet med – Centrum og Tromsø Storm.

– Hadde du i din fjerneste tanke trodd at du skulle bli trener for Tromsø Storm? – Etter seieren i 2011?

– Nei! Ei heller i 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 eller 2020 for den saks skyld.

– Hvordan har mottagelsen vært i Tromsø? Har du funnet deg godt til rette?

– Mottagelsen har vært helt enestående. Jeg har virkelig opplevd at alle har vært på tilbudssiden uansett hva behovet har vært. Det er jeg sikker på at EB-spillerne som har blitt med oppover, kan underskrive på. Men også på gulvet i Tromsøhallen har jeg opplevd å bli mottatt med nysgjerrighet og positive vibber. Jeg er ganske sikker på at jeg representerer ideer som er fremmed for mange. Men alle vil, og alle er tilpasningsdyktige.

– Umiddelbart – hva har vært det beste og hva har vært det “verste” med Tromsø?

– Jeg forsøker å formidle mine inntrykk fra Tromsø på insta-kontoen paul.i.tromso. Utover det, det beste? Menneskene. Spillerne. Klubblederne. For meg var det en skikkelig bonus å møte Stephen Mayes. Også på plussiden: fasilitetene i studentenes idrettsanlegg, Kraft.

Verst? De latterlig mange drit bratte bakkene i denne byen. Folk med artrose bør vurdere andre steder å jobbe. Og gulvet i Tromsøhallen.

– Hva blir målsetningene med Tromsø denne sesongen?

– Vi MÅ ikke på død og liv vinne serien. Vi BØR ikke rykke ned, vi MÅ egentlig ingenting annet enn å få maks ut av mannskapet vi har. Og for meg har det alltid vært viktig at vi synes basketball er like kult og givende i april som det er i september. Da er mye gjort.

– Og har du funnet deg sted å bo?

– Jepp, jeg flyttet inn i dag (torsdag) faktisk, etter noen dager i det som kommer til å bli «Storm Mansion», et hus der 5 tilreisende spillere får hvert sitt soverom. Det var fantastisk hyggelig å være leieboer sammen med unge mennesker i noen dager; like fantastisk hyggelig å flytte fra rap-musikk (som de riktignok dempet med en gang de så meg i nærheten). Jeg flytter inn i noe som vel er en mellomting mellom hotellrom og hybelleilighet. Helt fint for mitt formål: dusj, seng, kaffetrakter og wifi.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.
Mitt nye krypinn i Tromsø. Her finnes alt jeg trenger. God litteratur. Fin kaffetrakter.
Ingen beskrivelse er tilgjengelig.
Fire karer som bruker mye tid sammen: Olle Welander, Elisar Johansen, Hallvard Staff og Joachim Aabel.

Vi anbefaler alle å følge bloggen til Pål underveis i sesongen! Vi ønsker han og Storm lykke til neste sesong. De serieåpner hjemme mot Ammerud 26. september.