Vipps oss gjerne en liten eller stor sum til 90280763 for jobben som gjøres! Det setter vi VELDIG stor pris på og gjør at vi uke inn og uke ut skriver saker om norsk basket.

Etter to sesonger på Montverde Academy har stortalentet Maria Myklebust bestemt seg for hva hun gjør videre. Valget har falt på… University of Vermont! Hun hadde tilbud fra Rutgers University, men forteller at hun takket nei til dem på grunn av koronaviruset, en reklassifisering og lite kontakt med skolen.

Dermed falt valget på University of Vermont og basketlaget Vermont Catamounts basketball.

– Jeg valgte Vermont fordi jeg har hatt god kontakt med dem i over et år. Jeg digger coachene! I tillegg så var nok de mest keene på meg, som veier inn ganske mye når man skal ta en så viktig avgjørelse, sier hun.

Skolen har kommet til NCAA-sluttspillet seks ganger, senest i 2010. Da var de 10. seedet og slo 7. seedet Wisconsin 64-55 i første runde, før det ble tap 66-84 for 2. seedede Georgetown i andre runde. De fem tidligere gangene har det blitt tap i første runde.

– Målet for de neste årene er å komme seg til NCAA-turneringen og gjøre det bra der! Etter college sā er jo drømmen å spille proft enten i WNBA eller “over dammen”. Jeg tror at hvis vi kommer til turneringen og jeg gjør det bra der, så kan nok de to alternativene være innenfor rekkevidde ja, sier hun.

– Hva kan skolen forvente av deg?

– Skolen kan forvente seg hardt arbeid, leadership og erfaring fra tidligere landslag/ BLNO-spill av meg. Ved siden av basketballen så er det vel egentlig bare skole som gjelder (skal du studere business), i tillegg til å bli kjent med området og nye folk.

Fem kjappe med Maria:
* Alder og høyde: Født 6.januar 2003, er 183 centimeter høy
* Posisjon: Shooting Guard/Guard/Forward
* Favorittspiller all-time: Larry Bird
* Favorittspillere nå: Luka Doncic og LeBron James på herresiden, Sue Bird på damesiden
* Favorittlag i NBA: Boston Celtics-fan always! Liker også Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks og Milwaukee Bucks

På spørsmål om høydepunkter fra de siste årene, sier Maria:

– Høydepunkter var vel da vi vant Florida Prospects i fjor, å være ranket nummer 1 i USA en god stund og da jeg hadde en buzzer beater i turneringen i New Jersey i fjor (Vant Montverde Clutch Award).

Den mest kjente spilleren fra skolen må nok være herrespilleren Anthony Lamb, som spilte 24 kamper for Houston Rockets sist sesong. Han er på en toveiskontrakt med Rockets og Rio Grande Valley Vipers. Han er den eneste fra skolen som har spilt NBA/wNBA.

Dette sier mamma Eilen:

– Vermont ble etter hvert et naturlig valg for Maria; nivået, i kombinasjon med trenere som uttrykker at de virkelig tror på Maria og hennes utvikling, og ikke minst henne som person ble en god match. Selvfølgelig savner vi henne, hun er en gledesspreder av rang!

– Vi kommer til å reise over for å se en del kamper live i november. Jeg tror Maria kan bli så god som hun selv vil: hun har talent og fysikk til å konkurrere på øverste nivå. Så lenge det mentale og fysiske holder seg på plass og blir ivaretatt, er det kun Maria som kan sette grenser på hvor høyt hun kan nå. Hennes første delmål var scholarship på D1 skole – og det har hun nå nådd et år før tiden. Hennes neste mål er mer ambisiøst og det er det opp til Maria å si noe om!

Hennes tidligere Sandvika-trener Ola Gravem Knutsen sier følgende:

– Ut fra hva jeg har forstått så har Vermont over lengre tid vist interesse for henne, så hun kommer til et sted hvor hun er ønsket og hvor hun forhåpentligvis vil bli satset på. Maria har jobbet målrettet gjennom mange år for å oppnå stipend på et div 1 college. Ambisiøs, treningsvillig og et sterkt utpteget konkurranseinstinkt. Gjennom å ha tilbrakt to år i USA nå så er hun godt akklimatisert til «the american way of thinking» så hun vet hva hun går til. Mental robusthet gjør at jeg tror at hun vil ta overgangen til college svært så greit.

Vipps oss gjerne en liten eller stor sum til 90280763 for jobben som gjøres! Det setter vi VELDIG stor pris på og gjør at vi uke inn og uke ut skriver saker om norsk basket.