Torsdag 23. september skjer det noe svært sjeldent i norsk basketball. Da skal nemlig Ulriken Eagles møte Liege Panthers i europacupkvalik! Det er første offisielle europacupkamp for et norsk kvinnelag på 30 år. Kampen spilles i Haukelandshallen, før returoppgjøret spilles i Belgia 29/9.

Kanskje vi får startet en kronerulling for at Altom kan fly over til Bergen? 😉 Da skal vi dekke kampen så godt vi bare kan. Nummer på Vipps er 90280763. Setter utrolig stor pris på bidrag!


Her finner du link til arrangementet på Facebook

Vi har tatt en prat med flere nøkkelpersoner i klubben, deriblant trener DuRell Sanford:

– What do you know about Liege Panthers? Strenghts, weaknesses? Are you the favorites going into the game, you feel?

DuRell: If we are favorites? I doubt it. We as a senior team haven’t made much waves internationally as of yet, Liege was in Europacup last season, so they have a better understanding of how things are. Right now I’m focused on getting my team on the same page with how I want us to play.

– How will it be to play the first game in europacup for women in 30 years for a Norwegian team? what are your expectations?

DuRell: It seems cool to be able to get them to play for the first time in 30 years, the players, myself, and our club as a whole has rallied around this idea for taking this step. This is the perfect time for us! For me, it’s a game. I’ve coached international games before. Won some, lost some, so I try to stay with the same demeanour. The important thing is that the players are ready and properly prepared by tip off.

– What do you feel yourself to be leading your team into those games?

DuRell: My expectations are to play at a very high level. If that comes with us advancing that’ll be awesome. The thing here is that we want to test ourselves in a different platform than BLNO K, our 2003/04’s have done this for years and have made a name for themselves. Now it’s the senior’s turn. This gets the team motivated going into the new season.

Kan være et bilde av 14 personer

Vi har også snakket med Karyn Sanford og Stine Hoff Austgulen. Karyn sier følgende:

– Jeg vet jo ikke så mye om laget, men forventer at det kommer til å bli tøffe kamper. Jeg gleder meg selvsagt til å spille i Europa med Stine (Austgulen), Maren (Austgulen) og Vilde (Tveito). Det blir godt å ha litt stabilitet med veteranene, men ellers er det ikke mye annet å gjøre. Vi har forberedt oss godt den siste tiden og er klar!

Vi tok en lenger prat med Stine:

– Hvordan har treningene vært i det siste? Er laget klare for kamp?

Stine: Treningene har vært bra. Selvfølgelig litt utfordringer med korona, som alle andre lag. Men vi har trent godt siden sesongen ble avsluttet i fjor og har hatt noen gode uker med trening nå inn mot kampen. Alle spillerne gleder seg veldig til endelig å komme i gang!

– Hva er målsetningene i europacupen?

Stine: Målsetningen er selvfølgelig å gjøre en god figur og spille vårt beste, og forhåpentligvis er det godt nok til å ta seg videre til gruppespillet.

– Vet du noe om motstanderen?

Stine: Vi vet ikke så veldig mye om motstanderne. Belgia er jo en veldig god basketnasjon, spesielt på damesiden, så regner med laget vi møter holder et høyt nivå. Vi har forberedt oss på fysisk tøft spill, og uten om det fokuserer vi på oss selv og hva vi skal gjøre for å sette oss i en best mulig posisjon for å ha en sjans til å ta oss videre.

– Hvis noen er på vippen av fans, hva vil du si for å få de med?

Stine: Vi håper selvfølgelig på å fylle hallen i den grad det er mulig med tanke på koronarestriksjoner. Dette er det største som har skjedd på kvinnesiden i norsk basket på veldig lenge, og første gang et norsk kvinnelag deltar på over 30 år, så håper selvfølgelig folk tar turen for å støtte oss. Dette er rett og slett en utrolig kul start på sesongen som man ikke vil gå glipp av!
– Også må jeg si takk til Ulriken som tørr å satse på oss, det er gøy å være i en klubb som ser potensiale og tar utfordringer på strak arm. Vi føler oss heldig som har så mange gode støttespillere i ryggen og som jobber utrolig hardt for at vi skal få denne muligheten!

Her kan du se en liten “preview” før kampen!

Kanskje vi får startet en kronerulling for at Altom kan fly over til Bergen? 😉 Da skal vi dekke kampen så godt vi bare kan. Nummer på Vipps er 90280763. Setter utrolig stor pris på bidrag!