Embla Bøckmann Øvstebø skal de neste årene spille universitetsbasketball i Spania. Vi har tatt en prat med Embla for å høre litt mer om valget hennes og hva hun kan forvente seg!

PS! Vi fortsetter å dekke norsk basket i tiden fremover. Vipps gjerne til 90280763 hvis du er fornøyd med jobben som gjøres. Ikke ta noen ting for gitt 😉


– Jeg ble veldig interessert i å studere i utlandet, og Spania virket som et veldig interessant land (bra klima hele året, god mat, annerledes kultur, og ikke minst god basket), så jeg fant en skole som hadde det programmet jeg ønsket. Skolen jeg skal gå på heter UCAM (Universidad Católica de Murcia), og jeg skal studere en bachelorgrad på 4 år i psykologi på engelsk. Siden 3.klasse på barneskolen har jeg spilt basket ved siden av skolen, det har funket veldig fint og er ikke noe jeg vil slutte med. Jeg sjekket ut laget og det ene førte til det andre og jeg fikk et basketballstipend.

Hun forteller at nivået der borte er mye høyere enn her i Norge, og at det kommer til å merkes allerede fra første trening.

– Jeg har spilt to år for Bærum, og de årene har vært knallbra. Det har vært veldig bra miljø, og vi har spilt kjempebra sammen. Jeg vil takke Ola, som har vært treneren min i 7 sesonger, for tillit og tålmodighet, og mine lagkamerater, som har kommet og gått, for mange gode minner. Bærum kommer alltid til å være klubben min, og jeg kommer til å komme tilbake en eller annen gang.

Hun forteller at hennes sterkeste side på banen er hovedsaklig skyting, men at hun også har et godt blikk for spillet. I tillegg er hun en god lagspiller.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

– Jeg har spilt basketball i 13 år og har alltid spilt fordi jeg har syntes det har vært gøy, og det er det som har holdt det gående i alle år. Selv synes jeg at jeg har hatt en jevn utvikling, og krabbet meg opp på det øverste nivået i Norge. Det blir derfor veldig spennende å se hvordan jeg takler nivået i Spania og hvordan jeg tilpasser meg deres spillestil og intensitet!

Bærum-trener Ola Gravem Knutsen sier følgende om sin tidligere disippel:

– Hun får stipend basert på at head coach har vurdert henne til å være god nok, og da er det jo i aller høyeste grad fortjent. (tror aldri jeg har hørt at noen har fått et ufortjent stipend, eller at skoler gir stipend til spillere de ikke vil ha 🙂 ) Embla er en treningsvillig spiller. Hun er gjerne det en omtaler som en «late bloomer» hvor utviklingen har begynt å skyte fart de siste sesongene, og hvor det fortsatt er uforløst potensiale.

– Først og fremst får de en spiller som kan skyte og som ikke er redd for å gjøre det. Og de ser at hun har kvaliteter som kan komme til nytte umiddelbart men også at det er en spiller som de kan forme og utvikle videre. Dedikert og treningsvillig, og en lagspiller som ikke setter seg selv først.

Vi ønsker Embla masse lykke til!

PS! Vi fortsetter å dekke norsk basket i tiden fremover. Vipps gjerne til 90280763 hvis du er fornøyd med jobben som gjøres. Ikke ta noen ting for gitt 😉

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.