Vi har mer fokus på norske spillere i tiden fremover, spill gjerne inn tips til saker! Og Vipps til 90280763 for at vi skal fortsette å skrive – alt her gjøres frivillig!

Erik Borg er på vei til Hawaii. Den høyvokste spilleren som tok store steg sist sesong skal de neste årene spille for University of Hawaii, som er en div-2 skole på collegenivå.

Borg forteller at det var litt tilfeldig at det ble den skolen.

– Treneren min i Miners i Stein Erik har mange kontakter og et stort nettverk i USA. Han var i snakk med flere skoler, så det var nok litt tilfeldig at jeg fikk et tilbud fra akkurat denne skolen, sier han.

– Nivået ser bra ut, de spiller i en conference med lag fra Hawaii, California og Alaska. Jeg tenker det blir bra å prøve seg på et høyere nivå enn i Norge. Jeg tenker å studere kinesiologi ved siden av basket, som minner om fysioterapi, sier Borg, som også har spilt for Bøler og Holmlia tidligere.

Borg fikk gjennombruddet sitt i BLNO sist sesong og snittet på 7,3 poeng, 64 % fra gulvet (noe av det sterkeste av spillere som spilte flere enn en-to kamper), samt 33 % fra trepoengslinja og 2,3 returer.

– Jeg hadde et veldig bra år i Kongsberg og føler jeg har utviklet meg mye på tre år. Startet kjipt med å være ute med jumpers knee i åtte måneder, men etter det har det vært gøy å spille U19 og etter hvert få mer spilletid i BLNO. Jeg er også glad for at jeg tok et friår etter videregående for å fokusere på basket. Det er veldig mange å takke, lagkamerater som har mye kunnskap å lære bort, folk i klubben og trenerne Stein Erik og Juan Ferrales. I tillegg har jeg fått mye hjelp av “bigmans” som Marin Mornar og Aly Hudgins, sier Borg.

– Det var veldig lærerikt å få mere ansvar og spilletid i forrige sesong, noe jeg tror kommer godt med til neste sesong, sier han om fjoråret.

Trener Rotegård har følgende å si:

– Erik har utviklet seg mye årene han har vært i Miners. Først og fremst skuddet med trepoengsrange. Erik hadde skader første året, men viste stayerevne og trente på det han kunne, herunder utallige timer på sidelinjen hvor han terpet på skuddteknikk. Erik er en super fyr med høy arbeidsmoral. På Kongsberg er det mye halltid til egentrening og gode fasiliteter for styrketrening samt mange som har basket på heltid. Dette har bidratt til god utvikling for Erik.

– Dette året var veldig krevende å få plass på college siden alle fikk et ekstra år og derav få ledige plasser. Ekstra gledelig at vi klarte å hjelpe Erik til college for det var planen/målet når han kom til Kongsberg Miners.

Erik får Kaniela Aiona som trener, en kar Anders Nymo hadde som trener da han gikk på Menlo. På hjemmesiden til skolen heter det følgende om Erik:
Erik Borg is a 6-foot-10 post player from Kongsberg, Norway. He most recently played for the Kongsberg Miners in Norway’s BLNO. He was coached by Stein Erik Rotegaard. 

“Erik is a well rounded inside-out player,” says Aiona. “He provides legitimate size and has great hands and touch around the basket. Erik has experience playing at a high level in Norway for a great club, and he will fit well in our system.”

Vi har mer fokus på norske spillere i tiden fremover, spill gjerne inn tips til saker! Og Vipps til 90280763 for at vi skal fortsette å skrive – alt her gjøres frivillig!

Vi ønsker Erik masse lykke til!