I del 1 snakket vi med norske NBA-fans om hvem de hadde som vinnere av MVP, ROTY osv osv. Les den her:

Og som alltid setter vi pris på Vipps-bidrag til 90280763 om du liker jobben som gjøres og sånn at vi ikke trenger å bruke penger fra egen lomme på domene etc.

I del 2 har fansen vært mer kritiske og sett på hvem som har skuffet osv. Vi kjører i gang!

Hvilke spillere har skuffet mest?

Daniel R: Hele New York Knicks. De har jo mange spennende spillere, med masse potensial, men ingen fungerer som de skal.

Aleksander: Er litt skuffet over Karl-Anthony Towns. Selv om han offensivt er veldig god, og snitter på sterke tall hadde jeg forventet at de skulle vinne flere kamper. Selv om laget rundt ikke er det aller beste.

Philip O: Joel Embiid. Stundtals ostoppbar, stundtals anonym, ibland i en och samma match.

Vinnith: Den spilleren jeg synes har skuffet mest er Embiid, virker ikke som han lærer, ute av form og skal bare skyte 3ere.

Markus: Jeg synes det er vanskelig å trekke frem en enkelt spiller, men kanskje Eric Bledsoe. Han har ikke vært den utgaven vi har sett tidligere, og det virker som Hill blir prioritert foran Bledsoe.

Ulrik: Hadde et håp om at dette skulle bli året Julius Randle virkelig slo gjennom. På et rotete New York Knicks-lag har han ikke klart å bygge videre på fjorårssesongen og effektiviteten hans har sunket som en stein.

Sebastian: Joel Embiid har et potensiale til å være dominant som ingen annen, men ser utrent og slapp ut veldig ofte.

Daniel M: Må si at Mike Conley i Jazz har skuffet meg ekstremt. Har selvsagt slitt med skader denne sesongen, men Jazz så mye bedre ut når han var ute med skade. Har ikke funket optimalt med laget og starter fra benken nå. Det er nok en god løsning siden Jazz har vært i eksepsjonell form mens han var ute. De vil nok ikke ødelegge denne kjemien med det første, men de trenger Conley i toppform når playoffs starter eller så blir det en skuffende playoffrun for Jazz.

Thomas: Mest skuffet over Embiid. Statsen er der, men fyren klarer jo ikke å komme i god nok form. Synes også det ser ut som han ikke vil nok i regular season. Det er greit når du har noen ringer, men før det vil jeg se mer. KAT hos Minnesota sitt forsvar er også svært skuffende. 10 poeng dårlig snitt pr 100 med han på banen er latterlig. Spesielt når man ser hvordan han fusker. Før han går i bresjen for forsvaret vil ikke Wolves bli noe annet enn et fringe sluttspillag i beste fall.

Joel Embiid (til høyre) har ikke sett bra ut denne sesongen, mener den hardbarka NBA-fansen.

Hvilken rookie har skuffet mest?

Daniel R: Cam Reddish og DeAndre Hunter trodde jeg kom til å gjøre det mye bedre. De har vært litt usynlige. Under draften fjor sommer håpet jeg Cleveland skulle velge en av dem, men så ble det Darius Garland, som egentlig også har skuffet litt i sin rookie-sesong.

Aleksander: Av rookiene som har skuffet mest må det bli Cam Reddish. Trodde han skulle være en mer effektiv skytter enn det det har vist seg at han er.

Philip: Jag hade inte så höga förväntningar på någon förutom Zion, och som han har levererat!

Vinnith: Den rookien som har skuffet mest ut i fra forventninger er RJ Barrett, hadde store forventninger.

Markus: Den som har skuffet mest er i mine øyne RJ Barrett, det var han jeg personlig trodde skulle ha et kjempe år, men det har vært helt middelmådig. Var aldri med i ROY diskusjonen, og spiller før en ødelagt klubb. Forhåpentligvis så får han et bedre andre år!

Ulrik: Med unntak av Morant og noen få kamper fra Zion er det få av topp 10-pickene som virkelig har levert. Cam Reddish er på vei til å ha en av de verste skuddsesongene noensinne og RJ Barrett er ikke mye bedre.

Sulus: Jeg synes ikke det er helt rettferdig å skulle kalle rookies
skuffende, de er tross alt rookies og man kan ikke forvente annet
en ustabilitet første året, men jeg tror nok at både Hawks og
Wolves hadde håpet deres høye draftpicks hadde prestert bedre
enn de har gjort til nå. Men som sagt, det kan snu allerede til neste
sesong.

Sebastian: Trodde Cam Johnson skulle få en større rolle i Suns, men det har ikke vært det helt store helt enda. Av top picksa har Coby White vært litt dårligere enn forventet. Cam Reddish har vært like dårlig som forventet. Jarrett Culver har vært litt skuffende også, men blir bedre og bedre.

Daniel M: Av rookies har RJ Barrett hittil vært en skuffelse for meg, men han spiller i en dysfunksjonell franchise med masse problemer. Det er vanskelig å bedømme han når miljøet rundt han ikke er den beste.

Thomas: Skuffelse blant rookiene er for tidlig. Reddish har vært rubbish, men det var ingen overraskelse. Mest skuffet over at jeg har fått sett beistet(Zion) i kun 9 kamper til nå.

Hvilke lag har overrasket mest?

Daniel R: Oklahoma City Thunder, Indiana Pacers og Miami Heat.

Aleksander: Litt overrasket over OKC, selv om man strengt tatt ikke burde være det. CP3 har vist at han fortsatt er en klassespiller, og Shai har hatt en utrolig fin utvikling denne sesongen. Morsomt lag å se på!

Philip: Toronto – få som trodde de skulle vara såhär bra efter att Kawahi stack.

Vinnith: Ingen tvil for meg hvilket lag som har overasket mest, må være Raptors. Hvem skulle tro det etter Kawhi dro?

Markus: Her er det mitt Heat som topper listen, men jeg kan også trekke frem Memphis og OKC. Tre lag som få hadde kjempestore forventninger til, men som alle har overasket på sitt vis.

Ulrik: Forventet at Pacers skulle vært et sluttspillslag, men måten de har hengt med de beste i Oladipos skadefravær er imponerende. Har et jevnt mannskap med mange gode spillere og en trener som har satt et effektivt system. Har nå falt ned til 6., men hvis Oladipo får ristet av seg rusten og leverer så blir de tøffe å møte for ethvert lag.

Sulus: Mest overraskende lag er for meg Memphis. Mest skuffende er
Sixers. Og i det svaret ligger egentlig hvem jeg mener har
overprestert og underprestert mest også. Men om Sixers klarer å
samle troppene og gå til finalen er det ingen som bryr seg om
underprestering i februar. Skulle det derimot fortsette å trøble og
man ryker i for eksempel andre runde av playoffs også i år, blir
det nok endel forandringer i Philadelphia.

Sebastian: Det er ikke altfor mange lag som har overrasket, men det kommer tilbake til Raptors som er et sterkt kollektiv. Presterer bra på begge sider av banen. Også har Lakers vært en del bedre enn forventet så langt i grunnserien. Trodde de skulle ta det roligere, men de har virkelig kjørt på for full maskin. Og Heat er så klart også ganske overraskende.

Daniel M: OKC og Pacers er to lag som har overrasket meg veldig. OKC fordi jeg ikke så for meg Chris Paul spille på det nivået her denne sesongen og være den store lederen som han har vært. Han har bidratt positivt med å ta til seg lederrollen i organisasjonen og det har gitt resultater på fremgangen til Shai Gilgeous-Alexander.
Pacers har også gjort en utmerket jobb uten en skadet Oladipo. Sabonis har tatt enda flere steg fra en strålende sesong han hadde forrige sesong og Nate McMillan har coachet dette laget ekstremt bra. De er blant de beste lagene i forsvar og det har vært nøkkelen til å vinne kamper med Oladipo ute.

Thomas: Toronto største overraskelse, men vi får se i sluttspillet uten Kawhi. I west er det likt mellom Mavs og Grizzlies.

Domantas Sabonis er en av grunnene til at Pacers har vært så gode denne sesongen. Også Raptors trekkes frem av fansen.

Hvilke lag har skuffet mest?

Daniel R: Brooklyn Nets. Kyrie Irving fortsetter å skuffe, både med skader og rykter om dårlige holdninger i garderoben.

Aleksander: 76ers underpresterer noe voldsomt. Forstår ikke hvordan de spiller så bra på hjemmebane, og taper så mange kamper borte. Tror det må gjøres noen endringer der etter sesongen.

Philip: Cleveland – herregud vilket haveri. Klart man kan ha en rebuilding-season men uff så segt att se på.

Vinnith: Portland har skuffet meg, de har kommen seg litt, men hadde mye større forventninger.

Markus: For meg så er det helt klart 76ers som er den største skuffelsen. De var en klar lock til top 2 i øst, men har underprestert skikkelig.

Ulrik: Før sesongen hadde jeg trodd det skulle bli en skikkelig tøff kamp om de siste sluttspillsplassene i West, med mange lag som kunne vinne 40+. Sånn har det ikke gått og San Antonio, Portland, Sacramento og New Orleans har vært skuffende.

Sulus: Jeg synes også Portland skuffer noe. Ikke Damian Lillard, han er
enorm, men resten av laget har prestert under pari. Her blir det
nok også forandringer om man skulle misse playoffs helt.

Seb: 76ers har skuffet meg veldig. De har så mye talent, men virker ikke som de helt finner nøkkelen til å ta det neste steget opp til champions. Også har selvfølgelig mitt kjære Timberwolves raknet helt og det meste ser mørkt ut i Minnesota dessverre.

Daniel M: Minnesota, Kings og Philly har definitivt vært tre skuffende lag så langt. Philly har har vist tendenser til at de er et sterkt lag, men de har ikke vært stabile nok. Må få igang Embiid som alltid sliter med noe. Kings har også vært en skuffelse. Forventa noen steg fra sist sesong hvor de kjempet om en playoff plassering. Minnesota startet sesongen friskt og Towns så ut som en MVP kandidat, i tillegg til at Wiggins spilte ekstremt bra. Har dabbet helt av for laget de siste månedene.

Thomas: Største skuffelse er Sixers, men jeg tror de kan snu det i sluttspillet.

Ben Simmons og hans Philadelphia 76ers har skuffet stort i år.

Hvilke lag har overprestert og underprestert?

Daniel R: Jeg er overrasket over hvor mye som klaffer for OKC denne sesongen, jeg så for meg de ville prøve å kvitte seg med Chris Paul og kanskje «tanke» for å begynne på en rebuild, men nå kan de fort klare å komme seg til sluttspillet til og med. Og Shai Gilgeous-Alexander. Der har du framtida! Toronto Raptors har også overrasket meg stort! Jeg trodde både Nets, Suns og Hawks skulle gjøre det bedre enn de har gjort til nå. De har brikkene til å få det til, men de har ikke falt helt på plass ennå.

Philip: Toronto har överpresterat, Lakers också trots Davis. Underprestert? Definitivt 76ers, de får det inte att klaffa fullt ut.

Vinnith: Mener at OKC er det laget som har overprestert mest, før sesongen var det snakk om at de skulle havne helt i bunnen og trade det meste av spillere, men neida de kommer seg til sluttspillet mest sannsynlig. Laget som har underprestert er Philly, det laget der burde være mye bedre. Her tror jeg Brett Brown ligger tynt an.

Ulrik: Toronto Raptors har virkelig levert, selv om de mistet Kawhi og Danny Green. Siakam har tatt enda flere steg og Nurse er kanskje ligaens beste trener for tiden. Atlanta Hawks skulle ikke være et sluttspillslag denne sesongen, men de kunne kanskje yppe seg og vinne noen-og-tretti kamper. Sånn har det ikke gått, Collins ble utestengt 25 kamper og rookiene har ikke vært klare til å levere. Da blir du fort det tredje dårligste laget i NBA.

Seb: Pacers har overprestert lenge uten Oladipo. Oladipo har vært veldig skuffende etter han kom tilbake, men hvis han finner formen kan Pacers bli interessante. Timberwolves har mer talent i laget enn recorden deres tilsier. Dessverre slitt med en del skader og ting har falt sammen.

Daniel M: For meg har Pacers, Memphis og OKC klart overprestert. Spesielt Memphis og OKC. Jeg trodde ikke at Memphis med to såpass unge spillere i Ja Morant og Jaren Jackson Jr skulle kjempe om en playoff plass allerede nå. De har en god miks mellom veteraner og unge spillere som har gjort at de spiller meget god basketball. OKC trodde jeg før sesongen skulle slite med å gjøre altfor mye positivt denne NBA sesongen, men der tok jeg virkelig feil. Har aldri sett Chris Paul være så god leder som han har vært nå og det har positivt overrasket meg. Blant mine favorittlag å følge med på denne sesongen.

Kawhi Leonard dro fra Raptors sist sesong etter å ha vunnet NBA-finals, men Raptors har fortsatt spilt meget bra.

Hvem går til finalen?

Daniel R: Los Angeles Lakers og Milwaukee Bucks.

Aleksander: Tror Clippers og Bucks går til finalen. Clippers når de får det til å stemme ser ut som det beste laget i NBA, og i East sliter jeg med å finne lag som kan true Bucks.

Philip: Finalen blir förmodligen Lakers mot Milwaukee.

Vinnith: Jeg tror på en litt overraskende finale mellom Philly og Lakers. Selv om Philly har skuffet mye, så tror jeg i sluttspillet at de blir meget farlig når tempoet går litt ned og forsvar blir viktigere. Lakers er kanskje litt drømmetenking med Bron, og hadde vært fantastisk hvis de kunne hedret Kobe med seier og ring.

Markus: NBA-finalen i år blir mellom Clippers og Bucks, drømmefinalen er dog Lakers-Heat!

Ulrik: I West står det mellom LA-lagene for min del. Begge har enorm star power, men jeg stoler mer på Clippers sine rollespillere. I East går jeg for Milwaukee Bucks. De er det beste laget i grunnserien og har antagelig vokst på erfaringen de fikk i fjor. Nå er det ingen Kawhi i øst som kan stoppe de.

Sulus: Jeg trodde at det skulle bli Clippers-Bucks i finalen før sesongen
og jeg tror fortsatt det. Spillermateriale og kvalitet, star-power og
dybde i rosteren er best i disse lagene, etter min mening.

Sebastian: Står fortsatt for at vi får Clippers-Bucks i finalen. Det er på tide at vi får Giannis i en finale. Men tror de blir utfordret godt av henholdsvis Lakers og Celtics.

Daniel M: Før sesongen spådde jeg Clippers-Philly i finalen og det kan fortsatt skje, men Philly har ikke overbevist meg og de har et Ben Simmons-Joel Embiid problem. Akkurat nå ser jeg for meg Clippers-Bucks i finalen.

Thomas: Fristende å komme med en bold prediction til finalen, men det virker ganske klart. Bucks-Clippers og Kawhi tar tittel med tredje lag. Liten upset er at Pelicans klarer sluttspillplass og tar Lakers til 6 kamper.

Så og si alle tror Giannis og Bucks mot Kawhi og Clippers i finalen.

… Og hvem får 1st pick neste år?

Daniel R (Cavs-fan): Cleveland Cavaliers!

Aleksander: Warriors kommer til å ha den dårligste recorden når sesongen er over, men med de nye reglene for hvordan picksa fordeles er det umulig å vite. Hadde ikke gjort noe om Cavs får 1st pick, hehe!

Philip: Hoppas Phoenix får första pick – har många kompisar som hejar på dem och det har inte varit lätt för dem!

Vinnith: 1st pick må gå til mitt kjære Cavs, er tunge tider å heie på de nå. Hvis de får det, så er topp 3 listen over spillere jeg ønsker en av disse: 1. Deni Avdija fra Israel. 2. Anthony Edwards. 3. Jaden MacDaniels.

Markus: Det er utrolig vanskelig å tippe siden det er tilfeldig, men jeg tror det blir Suns som ender opp med det.

Ulrik: Det blir jo lotteri, men av de som har gode odds kunne jeg tenke meg at Minnesota Timberwolves får det. Towns må absolutt ta sin del av skylden for deres svake sesong, men han trenger desperat hjelp.

Sulus: Golden State får 1st pick i draften og kommer grusomt tilbake
etter en tafatt sesong mest preget av skader.

Seb: 1st pick er opp til skjebnen å bestemme. Men ser for meg at Warriors, Hawks, Knicks og Cavs stiller med best odds.

Daniel M: Umulig å forutsi 1st pick med de nye draft reglene, men akkurat nå står det mellom Warriors, Hawks og Cavs. Blir ikke overrasket om det ender opp til et lag med bedre rekord. Kanskje mitt lag Spurs blir litt heldige der som Pelicans ble i fjor.

Thomas: 1. pick: Knicks….Steikje for en katastrofe av en franchise!