Kilde: Unsplash

2019/20 sesongen i NBA er nå godt over halvspilt, og vi ser frem mot slutten av sesongen i April. Vi går også en spennende post-season i møte, og valget av nye spillere i junis NBA draft 2020 kan prege neste sesong. Men spørsmålet vi lurer på i disse dager er om det blir noen overraskende resultater i både øst og i vest som et resultat av hendelsene i vinterens overgangsvindu som ble avsluttet den 6. februar.

Western Conference Hele ligaen og idrettsverdenen forøvrig er selvsagt preget etter Kobe Bryant sin helikopterulykke den 26. januar. Los Angeles Lakers legenden står i historiebøkene som en av tidenes beste spillere i NBA og er en av grunnene til at LA Lakers fortsatt er mange sin favorittklubb. I skrivende stund ligger LA Lakers øverst i Western Conference med 39 seire, to foran både Denver Nuggets og Los Angeles Clippers. På motsatt ende av tabellen har vi sett Golden State Warriors slite denne sesongen med 12 seire og 41 tap etter 53 spilte kamper. Laget som har kronet på toppen av tabellen de siste fem årene har så langt hatt en jumbo av en sesong, og lite ser ut til å kunne endre det.

Det er nettopp her overgangene kommer inn i bildet. Vi husker godt hvor stor innflytelse signeringen av LeBron James hadde da han forlot Miami Heat til fordel for Lakers i 2018. Uten ham ville de nok ikke vært der de er i dag. Om vi skal tro diverse odds tips kommer det til å bli en tøff kamp mellom Lakers og Clippers, der begge har 2.80 i odds for å vinne Western Conference. Ekspertene mener at Lakers har vært best til å forsvare seg, men at Clippers kan muligens overrumple dem om de spiller som best. Lakers gjorde ingen bytter i løpet av overgangsvinduet, mens Clippers har sikret seg Marcus Morris mot å gi fra seg Moe Harkless til New York Knicks. Flere eksperter har sett på dette som et utrolig bytte som bare kommer til å styrke Clippers troppen. For Warriors sin del vil det bli spennende å se hva som skjer i løpet av sommeren og om de kommer til å bytte deres draft valg og den noe ustabile Andrew Wiggins som ballast til å tiltrekke seg en stor stjerne.

Eastern Conference

I Eastern Conference ligger Milwaukee Bucks på toppen med 45 seire og kun 7 tap på 52 kamper. Etter deres historiske sesong i fjor har de bare blitt sterkere, og går mot en ny sesongslutt med enda flere klubbrekorder. Flere har nevnt at hverken Boston Celtics, Toronto Raptors eller Miami Heat gjorde noen store bytter for å lukke gapet på tabellen. Derfor ser det ut som om de kan løpe vekk med serien om de holder tempoet oppe. Selv om et bytte ikke alltid gjør en stor forskjell, kan det tydeligvis ha en innvirkning på klubben, noe signeringene av stjernene Kevin Durant og Kyrie Irving i juni gjorde for Brooklyn Nets som ikke lenger pryder bunnen av tabellen. Allikevel vil det i følge ekspertene bli spennende å følge Heat neste sesong, som byttet bort både Dion Waiters og James Johnson. Det gir dem et stort budsjett til å skaffe seg et topptalent til 2020/21 sesongen. Vi gleder oss til å se hvem det blir, men det er nok Bucks som kommer til å bli mest spennende å følge med i NBA 2019/20 finalene etter at hovedsesongen er ferdig.  

Kilde: Pexels