Denver Nuggets mot Miami Heat i NBA-finalen! Det er nok tvilsomt om noen i det hele tatt hadde tippet det før sesongstart, og ytterst få hadde nok disse to lagene i finalen etter grunnserien. Nuggets vant vest og så meget bra ut, mens Heat kriget seg inn via play-in, tapte første play-in-kamp og holdt på å ryke for Chicago Bulls i andre play-in. Men de klarte seg, vant og er nå i finalen.

Hva tror norske fans og eksperter om finalene? Vi har tatt tempen. Finals BABY!

– Hvem tror du vinner og hvorfor?

Vegar Fjell: La oss være ærlig: Heat har no business i å være her, og nå må det være over. Nuggets har virket bunnsolide hele sluttspillet, og stjernene har vært strålende. Nå kommer de også inn i finalen med veldig friske bein. Jeg tror ikke Nuggets er en god matchup for Heat i det hele tatt.

Morten Stig Jenssen: Denver, tror jeg, vinder den her. De har ikke bare mere kvalitet og talent, men de spiller med samme slags edge som Miami, og giver sig ikke en tomme. De har muligvis den bedste spiller i sporten, i form af Nikola Jokić, og Jamal Murray har selv udfoldet sig som en stjerne. Jeg stoler på deres kombinerede talent og indsats. Men det bliver ikke en walk in the park.

Ulrik Sydnes: Denver har hatt god tid til å hvile, mens Miami må opp i høyden to dager etter kamp. Bør være en fordel, men Nuggets har uansett vist så mye kvalitet dette sluttspillet at jeg hadde hatt de som store favoritter. Ingen lag har klart å utnytte at Jokic har noen mangler defensivt og jeg tror heller ikke Heat har mannskapet til å sette han i high pick and rolls. Heat derimot skal få store problemer med å stanse Jokic og Nuggets offensivt. Sonen de spilte mye av mot Celtics kommer til å bli plukket i stykker. Når det er sagt, så har jeg avskrevet Heat mot både Bucks og Celtics. Jeg gjør det enda en gang, men risikerer at de nok en gang gjør mine spådommer til skamme. Nuggets vinner etter 5 kamper.

Adrian (Out of Bounds):
En serie få om noen hadde på sin bracket? Jeg har spådd Heats motstandere som favoritter i 2/3 serier så langt, og kommer ikke til å endre der her. Jeg mener at Denver Nuggets er et mye sterkere lag, som allerede har slått ut lag sterkere enn Heat.

Philip O’Connor:
Mitt facit från conference finals var ju ganska uselt – jag var helt övertygad att Boston skulle möta Lakers nu! – men jag har lärt mig en del, inte minst den gamla sanningen att hårt jobb slår talang när inte talang jobbar hårt. Därmed tror jag att Miami kommer att segra – knappast några stjärnor men SOM de offrar sig för lagets bästa, och självtilliten är på topp just nu också.

Vinnith Andersen:
Blir en spennende finale mellom Nuggets og Heat. Blir meget spennende å se hvordan Heat skal stoppe Jokic. Tror nok Nuggets vinner dette, de har den beste spilleren.

Milos Del Toro:
Nuggets. Mest fordi jeg håper de vinner, men jeg tror ikke det her blir noe sweep eller gentleman sweep. Mye som spiller inn, som gjør det her mer uforutsigbart enn de andre kampene. Kan det hjelpe Nuggets med lang pause? Eller er det motsatt effekt? Heat har momentum, og føler sikkert at de kan fly etter å ha overrasket «hele verden».

Thomas Nordbø-Rasmussen:
Jeg blir sjokkert om ikke Denver vinner denne klart. De har et bedre lag på papir og på eye test. De har den klart beste spilleren i serien. De har massiv hjemmebanefordel og de har spilt færre kamper i sluttspillet. På toppen av det matcher de svært godt mot Miami. Etter min mening er det tidenes sjokkseier om Miami vinner.

Henrik Johansson:
Jag tror att Denver vinner, helt enkelt för att de är ett bättre lag med mer talang. De har byggt ett nästan perfekt lag med skytte, storlek och försvar runt den fantastiske Jokic.

Anders Ham: Nuggets in six, tror til slutt at Nuggets via Jokic vil finne ut av sonen til Heat og dobling på Jokic. Heat sin beste forsvarsspiller spiller i samme posisjon som Nuggets sin beste spiller så derfor tror jeg de kan ta to kamper i tillegg til at de har Butler som evt. også kan guarde Murray. Heat sin største «mismatch» i en eventuell Love kan også få gode minutter på Jokic og være en god matchup for Heat som frigjør andre spillere. Nuggets har slitt litt med å finne ut av doblingene. Nuggets spiller bare sju/åtte spillere. Pausen har kanskje også vært for lang?

-Hvem blir en slags x-faktor for hvert lag og hvorfor?

Vegar: Utover de største spillerne, er det lett å peke på Martin hos Heat etter det han leverte mot Celtics. Heat er ekstremt avhengig av at spillere som han leverer, og han spiller på et stabilt høyt nivå for øyeblikket. For Nuggets trekker jeg frem KCP. En fantastisk 2-way guard som blir viktig både for å stoppe Heats skyting fra utsiden, men også bidra med spacingen rundt Jokic.

Morten: Det bliver utvivlsomt Caleb Martin for Miami, og Michael Porter Jr for Denver. Begge kan svinge en kamp, på hver sin måde. Martin er en to-vejsspiller, der kan give dig 15-18 point i snit, samt spille eliteforsvar. Porter Jr er langt mere offensivt gearet end defensivt, men han er en af de bedste skytter i ligaen. Han er en type, der kan smide 30 any given day, og det giver Denver noget fleksibilitet.

Ulrik: Heat kommer til å gjøre alt for å stoppe Jokic, inkludert å sende hjelp. Da må Gordon straffe dem med kutting og treffe sine trepoengere. Jeg tror Heat sin største mulighet er å bli skikkelig heit fra trepoengslinjen. Da blir Duncan Robinson veldig viktig.

Adrian: Caleb Martin har hatt et enormt sluttspill til nå, og tenker at en slik wing kan være med på å tippe kamper i Heats favør. For Nuggets er min store favoritt rolle spiller KCP helt essensiell. En strålende forsvarsspiller, skytter og kutter – komplimenterer Jokic perfekt.

Philip: Caleb Martin var otroligt bra mot Boston – fortsätter han skjuta sådär blir han en stor tillgång. Sen tror jag att Kentavious Caldwell-Pope kommer att vara av stor betydelse för Denver – han var med och vann hela kalaset med Lakers 2020 och det är bokstavligen guld värd att ha en sådan spelare i garderoben i finals.

Vinnith: Tror det laget hvor spillerne 2-7 er beste tar dette. Nuggets har Murray som kan dominer og gå for 50 i en kamp, Heat har Herro som kan det samme, men han er ute med skade og usikker på nivået han er på når han er tilbake. Meget usikker på om Caleb har det nivået inn han har vist over tid. Men spiller han som mot Celtics så kan Nuggets få problemer.

Milos:
Vanskelig å si ikke si Caleb Martin og Jamal Murray, men kjører en vri å tror at Bam og Aaron Gordon blir de viktigste for laget som vinner tittelen. Forsvar vinner championship.

Thomas:
X-factor er muligens Gordon for Nuggets. Miami må hive mye mot Murray og Jokic og de vet at de ikke kan slippe Porter Jr. og KCP fra treeren. Det gir masse rom for Gordon i dunker spot og han er større enn hele Miami minus Adebayo.

Henrik: En X factor måste vara Michael Porter Jr. Han har verkligen visat i det här slutspelet att han är mer än bara en skytt. Men samtidigt en fantastisk skytt. För Miami är det kombinationen Vincent/Struss, Miami behöver att de är bra och sätter sina skott.

Anders: Tror Gordon blir x-faktoren for Nuggets. Den type forsvarer en kan tenke passer bra på Butler. Her kunne Brown/KCP vært nevnt og. For Heat så tror jeg det blir Love på Jokic. Kan han holde unna Jokic slik at Bam kan ta Gordon så tror jeg det vil hjelpe mye.

– Hvilken “random” spiller tror du kan score 20 poeng en kamp/vinne et av lagene en kamp?

Vegar: Heat har en rekke spillere som plutselig kan vinne en kamp med en svær kamp, selv om de på papiret virker litt random. Setter nesten penger på at Gabe Vincent får en kjempekamp. Jeg tror det er mindre sjanse for at vi får en random spiller som vinner en kamp med poeng hos Nuggets. Men kanskje får vi en svær kamp av Bruce Brown?

Morten: En random spiller, der kan score 20 kan være Jeff Green for Denver, eller en Duncan Robinson for Miami. Green er langt mindre sandsynlig, men han kan blive varm fra distancen over en hel kamp, trods hans avancerede alder.

Ulrik: Skal vi få en kamp hvor Kevin Love snur tilbake klokken? Dette kan bli en serie hvor han må spille for å takle størrelsen til Nuggets.

Adrian: Jeg tror også at både Bruce Brown og Kevin Love kan finne på å score 15-25 poeng i en av kampene. KLove snitter bare 18 minutt og 7 poeng så langt men når skuddet sitter, så sitter det i mengder!

Philip: Duncan Robinson har inte gjort mycket under säsongen men mot Boston började han visa sin gamla goda form – hans sätt att glida runt en screen, ta emot bollen och sätta en trea är som gjuten för en sådan serie där en het skytt kan vara skillnaden mellan att vinna och förlora en kamp – eller hela serien, för den delen.

Vinnith: KCP kan treffe 5-10 3ere i en kamp og vinne den for Nuggets, han er ikke redd for å ta skuddet. Ser ikke bort i fra at Love kan ha 1 eller 2 enorme kamper. Han har våkent i sluttspillet. Kan gjøre litt av alt, returer, sette tempo, sette 3er og krige rundt kurven.

Milos: Vanskelig å komme med en «random» spiller da begge har brukt hele repertoaret sitt på veien til finalen, men jeg tipper Duncan Robinson kan gjøre det for Heat, og en Bruce Brown for Nuggets.

Thomas:
Tror Miami kan kjempe seg til en seier eller to og da er det fordi det regner treere. Kanskje Strus har en brennhet kamp.

Henrik: Beror på vad man menar med random, alla som för speltid utom möjligt Green kan göra 20. I Miami eftersm Caleb Martin nästan snittade det så säger jag Gabe Vincent.

Anders:
Jeg tror Heat kan få et big game fra Love om han får minutter på banen. Hvis ikke så må en nevne Highsmith som kan være god på en Brown eller Gordon (men er det ikke disse du vil at skal slå deg om du er Heat?), ser ikke for meg at han dropper 20, men har troen på at han likevel kan vinne dem et game «på den andre siden». Nuggets spiller jo en ganske tight rotation, så må nesten være Green. Jeff Green kan være viktig dersom det dobles og kan nok kunne guarde en del av disse vingene til Heat.

– Hvem vinner Finals MVP og hvorfor?

Vegar: Jokic. Klart beste spiller på det laget som kommer til å vinne sluttspillet. Nuggets in 5.

Morten: Nikola Jokić, fordi han er den mest indflydelsesrige spiller for Denver, og den med mest effekt på banen.

Ulrik: Nikola Jokic har dominert hele sluttspillet og jeg tror det fortsetter i finalen. Han og Denver vil overbevise alle tvilerne og Heat er dårlig rustet til å stanse ham.

Adrian:
Nikola Jokic vinner FMVP, det blir så enkelt som at han er beste spiller på beste lag – og Nuggets tar denne på 5.

Philip:
Tyvärr blir det nog Jokic eller Butler, nästan oavsett vad de andra gör. Journalister har en tendens av att vara lat och att välja den som de har hajpat eller skrivit mycket om. Därmed blir det nog ”Playoff Jimmy” eller ”The Joker”, med Miamis Caleb Martin som outsider för mig.

Vinnith:
Vinner Nuggets så tar Jokic MVP, vinner Heat så tar Butler det. Eller kan en luring som Bam være så enorm i forsvar mot Jokic at han tar MVP? God finale folkens. Får litt Dallas 2011 følelse over Jokic og Nuggets, tror de tar det.

Milos:
Vinner Heat, så vinner Jimmy. Vinner Nuggets vinner enten Jamal Murray eller Jokic.

Thomas: MVP blir Jokic. Ligaens beste spiller som vil snitte >20 poeng, 12 returer og 11 assist.

Henrik: Jokic vinner finals MVP. Han kanske inte gör mest poäng men han är navet i allt Denver gör och kommer styra matcherna precis så som han vill!

Anders:
Jokic blir FMVP, jeg bryr meg ikke hva som skjer og hvordan det skjer, Murray er god, MPJ har tatt steg defensivt, masse gode rollespillere, men det er kun en Nikola Jokic i denne verden. Dersom Heat vinner vil det være Butler som vinner FMVP, men jeg tror Heat er avhengige av at ikke det bare blir Bam på Jokic om de skal vinne. Derfor tror jeg det vil ta vekk fra Bam som i så fall burde fått FMVP, om de mot formodning skulle vinne.