AltomNBA er oppe og står igjen etter å ha blitt hacket. Det kostet mye å få hjelp til å få siden ren igjen, så dersom noen ønsker at det skal bli mer norsk og amerikansk basket på vår sider, med dybdeintervjuer og ekspertsaker, setter vi stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!
Hvis dere ønsker å sponse oss eller ha reklame på hjemmesiden – send en e-post til altomnba@gmail.com eller SMS til 90280763!

Hvis du lurer på hva tidligere Centrum Tigers- og U-landslagsspiller Marko Lepovic gjør om dagen – heng med!

Først litt info om Marko:

Han er født i 1994 og er opprinnelig fra Kragujevac, Serbia. Marko kom til Norge da han var 10 år gammel og spilte i BLNO for Centrum i tre sesonger – 2011/12, 2012/13 og 2019/20. Han spilte collegebasketball i USA (NCAA D2 for Northwest Nazarene Crusaders). Han har også spilt for aldersbestemte landslag – U16, U18, U20 og U23.

Og nå jobber han som baskettrener i Dubai! Vi har tatt en prat med Marko og stilt han et par spørsmål.

– Først og fremst – hva skjedde med basketkarrieren din?

– Jeg prøvde å være veldig dedikert til basketen og elsket å spille, jeg elsker fortsatt å spille for å si det sånn… men etter mange år med spilling, dedikasjon og mye tidsbruk på trening og reisene for basketball begynte kroppen å sakte ned farten litt… Det var full gass året rundt fra da jeg begynte å spille basketball og helt til jeg var ferdig på college. Så når siste sesongen min var ferdig på college, stoppet det brått for meg fordi jeg knakk foten og måtte operere foten og være på krykker i 3 måneder.

Så da begynte jeg å se hva jeg skulle videre og jeg ville bli i sporten, så jeg bestemte meg for å bli i USA og starte min trenerkarriere til høsten det året jeg var ferdig på college. Dette var i høsten 2018. Jeg brukte det året (2018-2019) her til å bli frisk, men også være rundt basketballen, siden jeg var trener, og prøve å komme tilbake sakte, men sikkert. Når det året var ferdig (2018-2019 sesongen), innså jeg at jeg burde bare fortsette med å bygge på min trener erfaring så jeg bestemte meg for å gå for det utenfor USA ett annet sted i verden.

Jeg endte opp med å komme tilbake til Norge en liten stund og da spilte jeg litt for Centrum Tigers, frem til (Desember 2019-2020 sesongen), mens jeg ventet på en trenerjobb i India. Dette var siste gang jeg spilte organisert og seriøst basketball, men hvem vet? Det kan hende det blir et comeback i nærmeste fremtid!

– Hvor god kunne du blitt, tror du?


– Dette er ett godt spørsmål… men jeg kan ikke svare på det, fordi jeg prøvde meg ikke på en proffkarriere etter jeg var ferdig på college siden jeg var ikke veldig keen på å gå etter en proffkarriere da på grunn av skaden jeg hadde pådratt meg. Og dessuten så tenker jeg at de som har spilt med meg i en lengre periode og de trenerne som har trent meg, altså de som kjenner meg en lengre periode og vet hvordan jeg trente og spilte, de kan svare på dette bedre en jeg selv kan svare.

– Hva er du aktuell med om dagen?

– Om dagen er jeg trener i Dubai for et U12- og et U16-guttelag i Dubai Basketball Club. Jeg har jobbet med Jr. NBA i India, også har jeg jobbet med NBA Basketball School i Dubai. NBA Basketball School er en basketballskole for barn mellom 6-19 år, der hovedfokuset er å utvikle de grunnleggende basketballferdighetene til spillerne og også hjelpe barn med å utvikle livs ferdighetene utenfor banen.

– Jeg fikk jobbmuligheten fra NBA Basket School i Dubai mens jeg var i Norge, så da bestemte jeg meg for å ta den sjansen og flytte til Dubai. Det ble Dubai på grunn av jobbmuligheten og basketballen. Jeg trives her og liker det jeg gjør, så planen er å være her en stund til, men vet ikke helt hvor lenge. Får se hva slags muligheter kommer i fremtiden. Jeg flyttet til Dubai i januar 2022.

Her er Marko med NBA-legende Dominique Wilkins (ni ganger All Star):– Har du sett mange stjerner på nært hold?


– I den tiden som jeg har vært her i Dubai så har jeg vært heldig med å møte en god del «gamle» stjerner fra NBA, som Tony Parker, Clyde Drexler, Dominic Wilkins, Robert Horry, Paul Pierce, Luis Scola, Shaq, og Darryl Middleton (tidligere Euroleague Champion både som spiller og trener).

– Hva er drømmene dine? Bli trener en dag eller noe annet?

– Jeg har en del ting jeg ønsker å oppnå. En av de er å gi tilbake til basketballen i Norge og forhåpentligvis få muligheten å være en del av landslaget og utviklingen som NBBF har i planen for norsk basket. Jeg har også ønske om å nå et høyt nivå som trener et sted ut i Europa, men det kommer til å ta tid. Og hvis ikke det ønsket oppfylles så blir nok fokuset på å fortsatt være i sporten, bare behind the scenes, eller som trener på lavere nivå.Oppsal-trener Jarl Kristian Jespersen er full av lovord om Marko.

– Marko Lepovic er spilleren som trente seg god! Innsats, pågangsmot og selvdisiplin er ord som beskriver han🔥🔥 Leder på laget, smart person og alltid et smil rundt munnen. Lever livet, gått en annen vei enn andre coacher. Årets talent i debut sesongen BLNO også!

Marko med Luis Scola, argentineren som spilte i en årrekke i NBA.

AltomNBA er oppe og står igjen etter å ha blitt hacket. Det kostet mye å få hjelp til å få siden ren igjen, så dersom noen ønsker at det skal bli mer norsk og amerikansk basket på vår sider, med dybdeintervjuer og ekspertsaker, setter vi stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!
Hvis dere ønsker å sponse oss eller ha reklame på hjemmesiden – send en e-post til altomnba@gmail.com eller SMS til 90280763!