AltomNBA er oppe og står igjen etter å ha blitt hacket. Det kostet mye å få hjelp til å få siden ren igjen, så dersom noen ønsker at det skal bli mer norsk og amerikansk basket på vår sider, med dybdeintervjuer og ekspertsaker, setter vi stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!
Hvis dere ønsker å sponse oss eller ha reklame på hjemmesiden – send en e-post til altomnba@gmail.com eller SMS til 90280763!

Maria Myklebust imponerte i stort i den ene March Madness-kampen Vermont fikk i midten av mars. Sandvika-jenta gjorde sakene sine godt i 52-95-tapet for anerkjente UConn Huskies i første runde – foran over 8000 tilskuere! Maria kom fra benken og scoret åtte av lagets 20 poeng i første omgang, og endte på 13 poeng etter 5 av 13 fra gulvet, 3 av 6 trepoengere, på bare 24 minutter.

– Det å spille på UConns hjemmebane foran 10.000 mennesker var utrolig kult! Jeg husker at et par av lagkameratene mine var nervøse da det bare var 3 min til hoppball, men jeg klarte ikke å stoppe å smile. Og jeg klarte meg bra, sier Maria.

Som NBBF skrev etter kampen: «For et aktivum sophomore Maria fra Norge har vært på UVM-laget denne sesongen», fastslo kommentatorene på ESPN.

Nå kan Maria avsløre overfor AltomNBA at hun ikke blir å se i Vermont-trøya den kommende sesongen. Hun har nemlig bestemt seg for å bytte skole etter lite tillit og manglende spilletid de siste to sesongene. Maria dro rett fra NM-finale med Sandvika i 2019 til to sesonger i Florida, for Monteverde Academy, før hun ble Vermont-spiller høsten 2021.

I 2021/22-sesongen snittet Maria på rundt 10 minutter og 1,6 poeng per kamp, og noterte seg for 11 poeng på 18 minutter mot Brown tidlig i sesongen. I 2022/23 ble det 12,5 minutter per kamp, samt 4,8 poeng og 2 returer per kamp. Hun snittet på sterke 42,9 prosent fra treeren og scoret femte fleste trepoengere på laget. Sandvika-jenta hadde 15 poeng som karrierebeste mot Stonehill i desember!

– Sesongen i år var bedre enn den var i fjor! Vi vant grunnserien og vi “The Conference Championship”, som sendte oss til March Madness. I starten av sesongen fikk jeg svært lite spilletid, men på slutten av grunnsesongen fikk jeg plutselig mer spilletid. Jeg hadde en relativ bra sesong med den spilletiden jeg fikk, men sesongen var likevel ikke det jeg hadde håpet på, sier hun.

For etter varierende spilletid i de to sesongene har Maria nå funnet seg en ny skole.

– Neste sesong så kommer jeg til å spille for FAU (Florida Atlantic University). De skal inn i American Conference og holder et høyt nivå, høyere enn Vermont. Jeg kommer hjem et par uker og skal være med landslaget før jeg skal tilbake til USA for å trene og gjøre meg klar til neste sesong, sier hun.

– Jeg føler egentlig ikke at jeg har utviklet meg så veldig mye i Vermont. Det er en av grunnene til at jeg byttet skole. Samtidig stortrives jeg i USA, sier hun videre.

– Hele startfemmeren til Vermont kommer tilbake neste sesong, så det blir nok lite spilletid for meg, som det ble denne sesongen. Spilletid er veldig viktig for meg nå, så derfor går jeg til FAU.

Maria, som studere business nå og skal fokusere på marketing de neste årene, tror fortsatt WNBA er realistisk. FAU, som hun skal spille for nå, spiller på et høyere nivå enn Vermont.

– I forhold til WNBA så kommer det både an på hvor bra laget gjør det og spesielt hvordan man selv gjør det. Mye er også avhengig av hvor mye tillit man får fra treneren sin også, men jeg har troen. Jeg tenker at FAU trenger spillere som kan spre gulvet, skyte 3ere og være versatile. De har ikke så mange som kan det, så det blir min rolle.

Likte du saken? AltomNBA er oppe og står igjen etter å ha blitt hacket. Det kostet mye å få hjelp til å få siden ren igjen, så dersom noen ønsker at det skal bli mer norsk og amerikansk basket på vår sider, med dybdeintervjuer og ekspertsaker, setter vi stor pris på Vipps-bidrag til 90280763!
Hvis dere ønsker å sponse oss eller ha reklame på hjemmesiden – send en e-post til altomnba@gmail.com eller SMS til 90280763!