Vi setter stor pris på hvis du vil Vippse til 90280763 for jobben som legges ned og for betaling av domene og for å holde vekk virus!

Helt siden BLNO for menn skilte lag med og dannet sin egen organisasjon utenfor Norges Basketballforbund (NBBF)er den blitt stemoderlig behandlet av forbundet. Med halen mellom beinene måtte klubbene som utgjorde BLNO vende tilbake til NBBF etter at alt gikk over styr.

For å kunne ha en forutsigbar toppserie for menn la NBBF ned den nasjonale 1. divisjon i/før 2014 for å kunne samle lag i en og ikke to divisjoner. Grepet fungerte i den forstand at det siden det har vært et stabilt antall lag i BLNO for menn på minst 10. Det man mistet ved ikke å ha et nasjonalt tilbud nummer to ble likevel ansett som mindre viktig enn et stabilt og forutsigbart antall lag på øverste nivå.

Bildet kan inneholde: 1 person, basketballbane

Noen miljøer i vårt langstrakte land er imidlertid klare på at et nasjonalt tilbud nummer to på herresiden må på plass. Både i nord der Varden var med, i region Midt der minst et trønderlag har interesse for dette og i sør med Kristiansand er det tydelig interesse for reetablering av 1. divisjon for menn.
Det er usikkert om noen lag i vest har interesser for deltakelse hvis da ikke Stavanger skulle vise interesse for spill på nasjonalt nivå igjen. Og i øst er det flere klubber som garantert hører med på et slikt nivå selv om kampene i den regionale serien i dag har høy kvalitet- riktigere hadde før coronaen stoppet alt.

Vi måler pulsen på noen av disse klubbene og ser på ambisjonene for å løfte seg videre inn i det beste selskapet. Både for rekrutteringen og økt fokus på basket i landsdelene det gjelder og kanskje også å løfte toppen i norsk basket. Gjør NBBF noe her for å stimulere til deltakelse på nasjonalt nivå?

Vi starter på det blide sørland!

Kristiansand Pirates prøvde å kvalifisere seg til BLNO for ikke mange årene siden. De lykkes ikke, men viste at det finnes gode nok om ikke mange nok gode nok spillere på Sørlandet til å kvalifisere seg for øverste nivå.

                                                          OUTSIDE LOOKING IN
Gjennom et langt liv i basketen er det blitt en del kontakter i basketmiljøet i sør, men viljen til å uttale seg har ikke vært stor blant kjente. Positivt derfor at Fyllingenspiller sist sesong August Kristiansen som har holdt til i Kristiansand denne sesongen ikke var vanskelig å få i tale i forhold til flaggskipet i sør. 
August mener det er en fin kultur med mange ildsjeler. Nivået er blandet og lider litt av tidligere påvirkninger av de som drev klubben. Likevel leverer de gode ungdoms talenter og etablerte spillere i 1 divisjon.
Personlig synes August det har vært tøft å ikke ha fått spilt noen kamper på grunn av convid, og om Pirates hadde fått sjansen til å spille om kvalifisering tror han absolutt laget kunne gitt bunnlagene i BLNO tøff motstand.  Framtiden er lys, om fokuset er rett og ledelsen er fokusert på de tingene som er viktig avslutter August som alltid positiv.
Også mangeårig BLNO-trener i sør Kevin Juhl Thomsen var positiv da han opptrådte i Bergen i kurssammenheng, positiv i forhold til basketframtiden på den bløde kyststribe!
Mens fjordingen August var positiv var det som å åpne Pandoras eske da spørsmålet om ståen i sør ble løftet inn til en av basketens grand old gentlemen. Bare edder og galle kom ut!
Stridigheter klubbene mellom, Pirates hever seg over de andre klubbene, ingen drahjelp fra NBBF, ingenting om Sørlandet i NBBFs jubileumsbok! Ei heller annerkjennelse av de tro tjenerne i sør som har stått på for basket i et langt liv!
Så vet vi at det ikke bare er sol, sommer og slaraffenliv på Sørlandet!

                                                           AMBISJONENE KLARE
Når så klubben kom på banen var det med virkelig skikkelighet:
Kristiansand Pirates er en basketballklubb hjemmehørende i Kristiansand og er Sørlandets største basketballklubb. Klubben fikk navnet Pirates på tidlig 2000-tallet etter piratene i “Kaptein Sabeltann” fra Sørlandets hovedattraksjonen, Dyreparken. Pirates har omtrent 250 medlemmer. De har 18 aktive lag og har doblet antall medlemmer de siste 2 årene. Organisasjonen holder til i Vågsbygdhallen og Idda Arena, samt diverse gymsaler rundt omkring i Kristiansand.

Klubben har trenere på alle kvalitetsnivåer, men lite impulser kommer fra andre steder i landet. Trenerne som er i Kristiansand har vært her lenge og det trengs nye impulser inn i regionen generelt.

Topplaget skal fungere som klubbens ansikt utad og rekrutteringsagenter inn mot idretten og klubben. Alle herrespillerne bidrar i klubben som trenere og som dommere/sekretariat/administrasjon opp mot barneskolebasket. I tillegg skal disse hjelpe til i klubben som rollemodeller på generell basis og skape god treningskultur.
Herrespillerne ser vi for oss at vil være en miks av lokale unggutter fra juniorlagene, studenter fra andre byer i Norge og unge arbeidstakere som er bosatt i Kristiansand. Hver av spillerne har sitt eget U12-lag sammen med en annen yngre trener (Fra U16, U19 eller U23). I tillegg er de med og besøker skoler, barnehager og andre institusjoner.

Planen er å bygge opp igjen basketballen på Sørlandet slik at Pirates kan konkurrere i nasjonal toppdivisjon igjen. Det er mange dedikerte yngre spillere i regionen og for å holde disse i idretten lengst mulig så må de ha noe å strekke seg etter.

Litt spesielt har det vært at flere lag har deltatt i seriespill i Danmark.

                                                          LITT DRAHJELP,TAKK
Når så klubben kom på banen var det befriende. Her ligger alt til rette for NBBF til å hjelpe til og få klubben opp. Inklubasketstøtte og nytt BLNO-lag er på plass!

Vi sier bare lykke til !

Vi setter stor pris på hvis du vil Vippse til 90280763 for jobben som legges ned og for betaling av domene og for å holde vekk virus!