Stein Håkon Nes og Even Lübeck skal i tiden fremover samarbeide om forhåndssaker til BLNO-kamper! Vi skal hver fredag levere de herligste ord om alle kampene, både på dame- og herresiden. Litt lettbeint og med et glimt i øyet.

Vi setter stor pris på alle som vil dele rundt og også sende et bidrag hvis dere liker det på Vipps til 90 28 07 63.

Lørdag 14. november

Nidaros Jets-Gimle 14.00

Tabellplassering: Nidaros nummer 8 med en seier og fem tap, Gimle nummer 2 med seks seirer og ett tap

Tanker: Nidaros tar imot Gimle lørdag, nok en tøff oppgave for de glade amatører fra Bartebyen. Det gikk ikke greit sist gang mot Bærum og Gimle er et langt bedre lag. Men det er ikke gitt at resultatet blir borteseier selv om mye skal til for at det ikke skulle bli det. Men vi tror Gimle blir for sterke for et Nidaros-lag som har svingt voldsomt i prestasjonene, og som her får et godt smurt Gimle-lag på besøk.

Resultattips: Gimle-seier 90–65

Når får vi Milovan Savic igjen? Gimle har klart seg ganske så bra uten sin stjernespiller fra Montenegro.

Frøya-Asker 16.00

Tabellplassering: Frøya nummer 1 med seks seirer og ett tap, Asker nummer 7 med tre seirer og fire tap

Tanker: Frøya hadde Kongsberg på gaffelen for en uke siden, men så puslete ut helt mot slutten. Nok til at et svekket hjemmelag snek seg et poeng foran og sørget for at ingen lag i BLNO for menn er ubeseiret. Asker kommer for andre helg på rad til Bergen for spill. Sist helg ble det to tette oppgjør med en seier og et tap. Frøya er nok seriens beste lag, men Asker har spillere som kan avgjøre kamper på egen hånd så her er ingenting avgjort. Veldig vanskelig kamp å spå, det meste avhenger av hva Asker stiller opp med på Gardermoen lørdag morgen.

Resultattips: Hmmmmmmmm. 84-80?

Devin Gillingan har vært kanskje BLNOs beste spiller så langt denne sesongen.

Søndag 15. november

Fyllingen-Centrum 15.00

Tabellplassering: Fyllingen nummer 9 med en seier og seks tap, Centrum nummer 10 med null seirer og seks tap

Tanker: Søndag er det duket for et skikkelig bunnoppgjør i Fyllingsdalshallen når Centrum kommer på besøk og lagene på nedrykksplass setter hverandre stevne. Bør det bli annet enn hjemmeseier? Centrum viste krigersk innstilling mot Ammerud så resultatet vet vi ikke før kampen er over. De slet mye mer mot Kongsberg. Her kan det fort løsne ordentlig for Fyllingen, selv om Vilius Sumskis har forlatt Fyllingen-skuta – bokstavelig talt.

Resultattips: 90–70

Fyllingen sikter høyt
Jay Harris har spilt for G League-laget til Toronto Raptors.

Tromsø-Ammerud 16.30

Tabellplassering: Tromsø nummer 5 med tre seirer og tre tap, Ammerud nummer 6 med tre seirer og fire tap

Tanker: Ammerud tar turen til Nordens Paris og kan gi Tromsø skikkelig kamp om poengene. Så mye bra har Ammerud vist så langt. Spent på å se om Armani Cotton blir med opp eller ikke, det kan avhenge mye av hva vi tror. Med han mot Asker var Ammerud latterlig gode, mens de var meget svake mot Centrum uten ham … Spennende kamp, og en ting er jo verdt å tenke på – Tromsø har ikke spilt på to uker. Det kan ha en del å si.

Resultattips: 84-81?

Plaisir Mukoko og Mustafa Dibba herjet for Ammerud torsdag.
Foto: Even Lübeck
Plaisir Mukoko og Mustafa Dibba må bære mye av lasset for Ammerud etter at Ilarion Bonhomme ble klar for ukrainsk basket tidligere i november.

Kongsberg Miners-Bærum 17.00

Tabellplassering: Kongsberg nummer 3 med fem seirer og ett tap, Bærum nummer 4 med fem seirer og to tap

Tanker: Her bør vel Miners være greie favoritter. Bærum til tider slitt i Kongsberg, og de tapte fortjent for Frøya sist helg. Tror Miners er et knepp opp for Bærum som fortsatt venter på en ny import. Men Miners sliter med småskader på flere av spillerne sine, det kan ha noe å si. Her tror vi en grei hjemmeseier.

Resultattips: 90–82

Yannick Anzuluni, som her spiller mot Marc Gasol og Willy Hernangomez, har vært en åpenbaring for Bærum denne sesongen.

Tromsø-Asker 13.30

Tabellplassering: Tromsø nummer 6 med to kamper og to tap, Asker nummer 5 med en seier og tre tap

Tanker: Tromsø har slitt med koronaviruset og spilte ikke sist mot Bærum. Her tror vi de gulkledde vinner greit. Se opp for skytingen til Julie Skorpen og returplukkingen fra Ingrid Selvik og Siri Granheim!

Resultattips: 40–65

Ullern-Bærum 16.00

Tabellplassering: Ullern nummer 1 med fire seirer og null tap, Bærum nummer 3 med to seirer og ett tap

Tanker: Ullern er ubeseiret og ser meget velfungerende ut, mens Bærum har slitt noe når flere nøkkelspillere har vært ute med skade. Har fått inn en ny importspiller i Bobbi-Jo Colburn, som visstnok skal være en solid forsterkning. Embla Øvstebø skyter til tider lights out, mens Julie McCarthy er et monster under begge kurver (topper returstatistikken med 16.7 per kamp!!!). Alison Lewis blir varmere og varmere i trøya, men her får Bærum en skikkelig test mot et sterkt Ullern-lag. Tori Solberg topper poengstatsa med 18 per kamp og Cecilia Gnaly plukker ned 12.8 returer, har 2.8 assists per kamp og scorer 9.8 poeng per kamp – gjør litt av hvert. Denne skal ses!

Resultattips: 63–60

Bærum har fått på plass en ny import. Hun heter Bobby-Jo Colburn og kommer fra Canada.

Bergen Elite-Ulriken 17.00

Tabellplassering: Bergen Elite nummer 4 med to seirer og to tap, Ulriken nummer 2 med tre seirer og null tap

Skadeinfo: Bergen Elite: #7 Emma Thowsen Harloff og #10 Annabel Wendel er langtidsskadde, #20 Hedwig Follestad Johansen er sykemeldt, mens #8 Kristin Skåtun Hannestad er tilbake igjen etter overtråkk mot Bærum

Tanker: I Bergen gjør Hopspillere seg klare til å møte Ulriken. Denne gangen iført Bergen Elite Baskets drakter. Nettopp Hop og Ulriken er klubbene som har greid å holde jentebasketen i hevd i vest etter at Gimle la inn årene for elitesatsing på spinnesiden for 6 år siden. Ulriken Eagles er nok klare favoritter når Amalie Skram åpner dørene for nabofeide og kvinnekamp. En av Norges store forfattere har fått en videregående skole oppkalt etter seg og er enormt populær å søke seg til for jenter. Om det vil hjelpe Bergen Elite er uvisst selv om laget har vist lovende takter så langt og har til nå ikke stilt med sitt antatt beste lag. Så her er mulighetene for hjemmeseier så absolutt til stede.