Vipps-bidrag til 90280763 settes stor pris på for jobben som gjøres!

Norsk basket er en berikelse fattigere. Ammeruds Ilarion Bonhomme er ferdig i Norge. Han skal ut sesongen spille for ukrainske Mykolaiv, som ligger sist i FBU Superleague (toppdivisjonen i Ukraina). Laget har startet med fire tap og en seier, der seieren kom i forrige kamp mot Budivelnyk 74-68.

– De så meg mot Bærum og Kongsberg, og likte veldig hva de så. De tilbød meg en kontrakt og jeg takket ja, sier Ilarion.

Selv om Altom ikke kjenner så alt for godt til den ukrainske ligaen, noterer vi oss at norgesvennene Cherkaski Mavpy ligger tredje sist med to seirer og fire tap i samme liga.

Kongsberg Miners spilte nemlig FIBA Europe Cup-kvalik mot Cherkaski Mavpy i september 2018, der de tapte 63-83 i Kongsberg og 90-101 i Ukraina. I Kongsberghallen foran over 1000 fremmøtte ledet Miners 48-45 ut i den tredje perioden, før Mavpy scoret 23 strake poeng til 48-68 og avgjorde kampen før den fjerde perioden. De vant til slutt med 20 poeng.

Også i returoppgjøret ble det tap, men det var en opptur med tanke på interessen – flere medier dekket kampene og selveste Eurosport kommenterte begge kampene!

NI POENG: Chris-Ebou Ndow scoret ni poeng i første omgang borte mot Cherkaski Mavpy. Han hadde også fire returer og to assists.
Chris-Ebou Ndow, Petar Kutlesic og Nico Østbye i aksjon mot Cherkaski Mavpy hjemme i Kongsberghallen i slutten av september 2018.

Bonhomme var virkelig elektrisk for Ammerud sist sesong. Amerikaneren endte på 22.7 poeng (femte best) og 9.7 assists (best) i snitt, og gjorde at folk kom til Apalløkka for å se point guarden herje.

Fra sesongen ble stoppet i mars og frem til nå slet Ilarion med en kneskade, men han rakk å få med seg hjemmekampen mot Bærum sist helg som hans eneste kamp denne sesongen. Selv om det ble tap, leverte han meget solide 15 poeng, 13 assists, 6 steals og 5 returer.