Som alltid setter vi pris på bidrag til siden ved å vippse til 90280763😁

Tobias Rotegård er akkurat nå i Atlanta for å vise seg frem for collegelag og andre, når han nå deltar på NBA Academy Games. Under ser vi laget Tobias spiller på, der nordmannen er nummer 7, rett under kurven.

Tobias og hans lag tok seg til finalen, som de tapte for NBA Global Academy. Tobias noterte seg for

PS – fått med deg denne? Klikk linken og les (NBA-draft – årets vinnere og tapere)

Tobias sine ord om kamp 1:

Kjempegøy å spille med så mange flinke og talentfulle spillere på et lag. Møtte et litt svakt NBA-India lag som hverken matchet oss på fysikk eller talent, så det ble en del nice dunker i transition. India spilte for å ta vekk alle drivene våres til kurven og hjalp veldig hardt og ga opp åpne skudd utenfra så det ble ikke så masse avslutninger rundt kurven pga det.

Jeg er veldig fornøyd med egen innsats i kampen, ble toppscorer.

Neste kampene vi har gruppespillet er mot NBA Academy Africa og Latin America. To lag som spiller veldig hardt og fysisk. Ikke så mye finesse fra begge to, men Latin har ett par som og kan skyte litt. Det kan bli noen interessante kamper. Vi har 5 kamper igjen, blir som en vanlig turnering hvor vi skal ha både finale og bronsefinale.

Tobias, med 0-2 fra gulvet, 2 turnovers, 1 steal, sine ord om kamp 2 (tap 74-79 for NBA Academy Afrika):

For mange spillere på laget som ikke ville spille ballen rundt så mye færre skudd til mange på laget også for ingen grunn så spilte jeg bare 2 min i første halvdel og sekretæret gjorde mye feil så alle 3 skuddene jeg traff ble annullert.

Tobias, med 3 poeng (1/4 fra treern), 3 returer, 2 assists og 0 turnovers, om kamp 3 (seier 87-52 over NBA Latin America):

Det gikk veldig bra for laget, vi slo Latin America med ca 30 poeng og ble vinnere av vår egen gruppe

Tobias scoret 12 poeng, 4/5 fra trepoengslinjen og hadde 8 returer i kvartfinalen. Der vant hans lag 104-60.

Tobias scoret 13 poeng, hadde 2 assists, 3 steals og 0 turnovers i semifinalen mot World Select Red.

I finalen tapte Tobias og hans World Select Blue X-X for NBA Global Academy. Tobias sine ord:

I denne saken vil det komme oppdateringer etter Tobias sine kamper, med hans egne ord!

OPPRINNELIG SAK:

Norske Tobias Rotegård har akkurat lagt bak seg en meget god sesong på det ærverdige Oak Hill Academy, som har oppfostret NBA-stjerner som Carmelo Anthony, Kevin Durant og Rajon Rondo. Han spilte denne sesongen med Cole Anthony, som på diverse “forslag til 2020-draften”-sider kommer til å bli valgt topp 6. Han skal spille for North Carolina, en skole som har oppfostret mange NBA-stjerner.

Bilderesultat for tobias rotegård oak hill
Tobias (helt ute til venstre) med sitt Oak Hill. Cole Anthony er nummer 3.

Det var lenge uvisst hvor Tobias skulle gå på college eller om han skulle gjøre noe helt annet. Nå vet vi hvert fall litt mer. Tobias sier følgende til AltomNBA:

– Det jeg skal på nå heter NBA Academy Games og er den tredje gangen den holdes. Det er i Atlanta og holdes på Atlanta Hawks sine faciliteter og samler noen av de beste internasjonale talentene fra hele verden.

Det er ikke bare-bare for en norsk 19-åring å dra til Atlanta for å vise hva han er god for, men vi er bombesikker på at Rotegård kommer til å gjøre sakene sine meget godt. Som deltaker på ett av World Select-lagene får han prøve seg mot NBAs fem akademier, i tillegg til The Skill Factory i Atlanta som er arrangør.

– Dette betyr utrolig mye for meg fordi det er en bekreftelse på at jeg blir sett på som ett av de største talentene i verden som nå blir invitert til dette og er ett av mange steg nærmere min største drøm om å spille i NBA, sier Tobias.

Hva som skjer etter at han er ferdig i Atlanta er fortsatt uvisst, men det er hvert fall et meget godt utstillingsvindu for Tobias. Han har tidligere sagt at han har fått tilbud fra en tysk klubb, men denne sjansen kunne han ikke gi slipp på. Han er på vei til Atlanta nå og spiller første kamp på tirsdag, så vi får håpe jet-lagen ikke spiller noe rolle her.

– Jeg må bare ikke være redd for å vise meg fram, det blir viktig ikke å gjemme meg bak de andre. Det er jo college som har vært drømmen min, men de tilbudene jeg har fått derfra har ikke helt nådd opp, sier Rotegård til forbundet sine sider.

I april var Tobias og Mikal Gjerde med Kongsberg Miners i Scania Cup, der Tobias ble kåret til MVP da Miners vant. En måneds tid senere herjet han for Miners i U19-NM, hvor de – selvfølgelig – vant.

Tobias på Oak Hill.