Dette må ha vært den sykeste off-season-starten noen sinne i NBA-historien? Flere milliarder dollar har blitt delt ut til spillere som har gått til hytt og pine. De største stjernene har skiftet beite. Cleveland Cavaliers har ikke fått inn noen i juli, mens Memphis Grizzlies har fått inn åtte spillere, Brooklyn Nets har forlenget og fått inn seks spillere.
Vi har laget en fullstendig oversikt med alle overgangene i 2019, de kan du se her (trykk på linken).

I den sammenheng (at starten på off-season har vært ellevill) har vi tatt tempen med mange NBA-fans fra Norge og stilt dem et knippe utvalg spørsmål. Hvem er vinner, hvem er taper, hvor er den beste kontrakten og hvor er den verste?

Hvem er årets vinner(e) så langt? Og hvorfor?

Philip O’Connor: Brooklyn Nets har gått från “zero” till “heroes” och lyckats ta de två största namnen som var tillgängliga. Även om man måste vänta ett år till på Durant så ser det riktigt spännande ut för dem. New Orleans Pelicans har inte gjort så mycket vad det gäller just free agency men Zion Williamson och de spelarna de har fått från Lakers för Anthony Davis gör dem till ett “must-see”-lag kommande säsongen.

Espen Vedå Skålnes: Jeg mener Utah Jazz har gjort en formidabel jobb. Når du har Gobert i midten og den av de rundt han med dårligst 3 point % er Donovan Mitchell bør de ha et meget solid offense, noe som holdt dem litt igjen de siste par årene. Ut med Rubio, inn med Conley er en stor oppgradering. Bojan Bogdanovic er en fin offensiv spiller og kommer til å gli silkemykt inn i Quinn Snyders pick ‘n roll offense. De har også fått inn solide spillere som Jeff Green, Emmanuel Mudiay. Ed Davis fyller rommet Derrick Favors etterlater seg. 60 wins?

Daniel Mohajer: Vanskelig å komme seg utenom Brooklyn Nets. De vant kampen om Kyrie og Kevin Durant rett foran Knicks. Dette er stort for organisasjonen. Jeg vil også trekke frem Utah Jazz. Jeg liker virkelig det de har gjort så langt. Conley og Bogdanovic inn er stort. De kommer til å bli et problem i Vest. Den offensive byrden på Donovan i playoffs vil minke nå. Så har vi Philadelphia 76ers som virkelig fikk til gode avtaler når free agency åpnet. Al Horford og Josh Richardson inn kommer til å hjelpe dem sterkt i playoffs. De har også gitt ut en dårlig kontrakt som jeg kommer tilbake til senere. Vil også trekke fram lag som Pacers og Grizzlies.

Magnus Renå: Brooklyn Nets, fått inn 2 all-stars i Irving og Durant. Også nevne Sacramento Kings: Liker spillerne de har signert og ser ut som de har en strategi.

Daniel Rausand: Brooklyn Nets fikk til mest, så med Kyrie Irving og Kevin Durant som er i sin prime på laget, så har det overtatt New York City. Vi må nok bare glemme Knicks en stund til. Jeg synes også at Brooklyn er vinneren med tanke på hvor de var for 5-6 år siden. De har vært i en tund rebuild i flere år nå. I 2013 gav de bort hele framtiden sin til Boston Celtics i bytte mot aldrende Kevin Garnett og Paul Pierce. Det funket ikke, og de måtte starte fra skrætsj.
Philadelphia 76ers er også en vinner så langt i free agency. Jeg vil også ta med Utah Jazz.

Arnstein Friling: «Vinnere» kåres ikke før resultatene er i boka etter endt sesong. Toronto er fire sprett unna å bli en taper i fjorårets sesong. I stedet blir de NBA-mestere. Små marginer. Det laget som ser ut til å ha stått seg best så langt i sommer, er Philadelphia 76ers. Som har, det jeg vil si, et bedre, mer balansert lag nå enn i fjor, og vil være en av de største favorittene til å ta tittelen. Andre lag som har klart seg bra, er Indiana, Utah og Portland, lag som var «nesten»-mesterkandidater i fjor, som jeg mener er forsterket i år.

Sebastian Bjørnson: Vi må selvfølgelig nevne Brooklyn Nets som har signert en duo i Kyrie Irving og Kevin Durant som fort kan vinne dem et championship. Også blir det spennende å se hva Lakers finner på
fremover. Om de får Kawhi og hva de eventuelt kan bygge rundt stjernespillerne sine.

Utenom de to så synes jeg Utah Jazz har gjort det veldig bra på markedet. De har signert Mike Conley som rett og slett er en fantastisk spiller. Han kommer til å passe veldig bra inn med resten av laget. De har også skaffet Bogdanovic fra Pacers som er en utrolig god skytter. De fikk også inn Ed Davis på en ganske god kontrakt som kommer til å hjelpe laget deres med å vinne kamper. Mudiay har jeg fortsatt troen på at kan bidra av benken. Pacers har også hatt en god sommer hittil. Signerte Brogdon som har vært utrolig god for Bucks. En av mine favorittsigneringer. De får også inn Jeremy Lamb som har utviklet seg hvert eneste år. Pacers har bygd seg et godt lag med relativt unge, men også erfarne spillere. De gikk heller ikke i fella og ga Thad Young en stor kontrakt. Kommer til å lage bråk i øst i år. Jeg vil også trekke frem Mavericks som beholder Porzingis på en 5 års makskontrakt. Kommer til å ha Doncic og Porzingis i 10 år fremover. Ser veldig lyst ut i Dallas. Signerer også Seth Curry som kommer inn som en av de aller beste skytterne i NBA. Pacers, Mavericks og Jazz er mine tre vinnere.

Årets taper(e)? Og hvorfor?

Philip: New York Knicks, för att … de är New York Knicks. Lyckas inte med någonting, någonsin. Inga stora stjärnor vill dit, och till slut överbetalar de för medelmåttor som vanligt. Det kan inte finnas ett lag i NBA som är sämre skött än Knicks.

Espen: Knicks? Ingen Kyrie, ingen Durant, ingen Jimmy Butler. Som Stephen A. Smith sa, Brooklyn Nets har fått mer til på 3 år en Knicks har på 20 år. Knicks-fans kan ikke annet enn å føle seg utrolig skuffa. Ikke bare ville ingen av de store spillerne komme til dem, de gikk til nærmeste nabo og rival i Brooklyn Nets. Knicks-eier James Dolan følte seg ikke komfortabel med å gi Durant en max contract. Jeg mener, hva har du å tape? Istedenfor sitter du igjen med Julius Randle, som forsåvidt er en ok spiller, og en gjeng halvgode veteraner. Knicks blir nok bedre enn de var i fjor og de har noen lovende unge spillere, men de er langt unna å sette sitt fotspor i NBA og vi vet at et sultefora New York hadde håpet på så uendelig mye mer.

Daniel: Knicks er en soleklart taper her. Så høye forhåpninger underveis i sesongen med Durant- og Kyrie-ryktene. Tradet bort Porzingis sånn at de hadde nok cap space til å hente begge. Ender opp med Julius Randle, Taj Gibson, Bobby Portis og Reggie Bullock. Vet faktisk ikke hva mer jeg skal si. Det er gøy å se at Nets som har gjort så mye riktig de siste tre årene ender opp med å hente disse to superstjernene. Jeg vil også trekke frem Houston Rockets. Skrev i fjor at de var blant de største taperne etter å ha gitt Chris Paul makskontrakt. En umulig kontrakt å få bort og de fikk heller ikke Butler som de håpet på. Har ikke gjort noe for å forbedre laget enda. Mulig de kvitter seg med Capela senere, men ingen god start på sommeren for dem. Siste laget jeg vil nevne er Golden State Warriors. Forstår ikke helt hva de skal med D’Angelo Russell annet enn å bruke som brikke i en trade. Tradet bort Andre Igoudala og har allerede mistet KD. Klay ute i lang tid. Forsvarsmessig er de sterkt svekket. De kan bli et morsomt regular season lag å følge med på, men er en ankelskade fra Curry unna å slite kraftig.

Magnus: New York Knicks: All den praten om å få inn all-stars og de sitter igjen med ingen. De har signert Julius Randle til en kostbar pris. De velger å bygge rundt sine unge spillere og fyller på med veteraner med en akseptabel kontraktslengde på 2 år. Hornets: Tapte sin starting point guard, lagets viktigste spiller. Det spørs om det blir tøffe tider i Charlotte nå. De fikk i det minste inn Terry Rozier i en slags sign-and-trade, så de står ikke helt tomhendt etter at Kemba gikk.

Daniel R: New York Knicks. Denne sesongen har de ønsket seg, fokusert på og håpet på tre spillere. Zion Williamson i draften og Kevin Durant og Kyrie Irving i free agency. Og hva endte de opp med? Ingenting. Jo forresten, de fikk tak i Julius Randle, Taj Gibson og Bobby Portis og Reggie Bullock. Det er langt ifra hva de håpet på.
Charlotte Hornets. De burde tradet Kemba Walker under trade deadline i februar, da hadde de sittet igjen med noe, men nå ser de rimelig ribba ut. Boston Celtics. Ja, de signerte Kemba Walker til en makskontrakt, noe som er fint og de er egentlig ingen taper i free agency, men de mistet de to beste spillerne sine til rivaliserende lag i samme divisjon og det gjør dem noe svekket.

Arnstein: «Tapere» er ikke godt å si. Golden State Warriors er åpenbart en taper, siden de mister Kevin Durant. Men han var jo skadet uansett neste sesong. Og kun hans fremtidige helse vil si oss om det er Brooklyn Nets (laget han signerte med, og vil spille for i 2020/21-sesongen) eller Warriors som tjente på at han signerte, rådyrt, der han gjorde. Los Angeles Lakers, ser, i skrivende stund, ut som store tapere. De har ikke signert noe som helst av kvalitet, og håper på at Kawhi signerer for dem. Gjør han det, blir de, på kort sikt iallfall, vinnere. Gjør han ikke det, har Lakers malt seg inn i et hjørne, med et lag ribbet for dybde og bredde. På samme måte, Toronto Raptors blir en taper hvis Kawhi ikke signerer for dem.

Sebastian: Golden State Warriors har vært et av tidenes beste lag den siste tiden. Nå har de mistet Kevin Durant og de sliter fryktelig med lite cap space. Kan kun fylle laget med minimumskontrakter. D’Angelo Russell på en 4 års makskontrakt er fryktelig tungt. De planlegger nok å trade han så fort de har muligheten (tidligst 15. desember). Hvis ikke de får
vekk den kontrakten kan det fort bli stygt. Har likevel signert et par ok spillere i Willie Cauley-Stein og Glenn Robinson III på minimumskontrakter. Beholder også Looney. De blir nok å regne med når Klay Thompson kommer tilbake på slutten av neste sesong, men noe
favoritt til å vinne NBA er de ikke. Knicks og Clippers befinner seg litt i samme posisjon. De har skaffet seg cap space til to makskontrakter, men har ikke klart å lande noen stjernespillere. Nå ser det ut som Kawhi glipper for Clippers. Likevel redder begge lagene seg inn ved at de ikke får panikk og gir ut dårlige kontrakter. Clippers beholder også Beverley. Er i posisjon til å bygge videre neste sommer. Hornets taper også veldig. En klubb som har drevet forferdelig i mange år nå. Bommet på draft picks og gitt ut enorme kontrakter til helt middels spillere. Nå mister de også Kemba Walker og Jeremy Lamb. Løsningen ble å signere Rozier til en svær
kontrakt. Det tror jeg ikke er en god idé. Synes ikke han er spesielt god og har vist seg å være en ganske egoistisk type også. Bucks mister Mirotic som var en viktig del av laget. Reagerer med å signere Brook Lopez til en stor kontrakt og å gi Middleton en 5 år maks. George Hill får også en stor kontrakt som jeg ikke helt liker. Jeg skjønner hvorfor de føler at de må gjøre
det, men det er kontrakter de fort kan angre på. Mister også Malcom Brogdon. Sammen med Hornets så har de hatt den verste sommeren hittil.


Hvilke lag ser farligst ut i øst og vest nå?

Philip: I skrivande stund är det svårt att konstatera då Kawhi Leonard fortfarande inte har skrivit på – går han tillbaka till Toronto blir de farliga igen men utan blir det svårt. Boston har gjort det OK med Kemba Walker och Enes Kanter, men “OK” duger inte – detta är ett lag som tänkte dominera de närmaste åren men när Kyrie och Horford stack så var den drömmen slut. Horfords nya lag, Philadelphia 76ers, ser mest komplett ut just nu och om serien skulle starta imorgon så skulle de nog ta hem den i öst. Väst är vanskligare – Lakers är inte färdigbyggda än, och det är inte Golden State heller. De snurrar fortfarande några stora pjäser såsom Leonard och DeMarcus Cousins som skulle kunna göra en riktigt stor skillnad. För dagen tippar jag Houston Rockets som starkaste då de inte har blivit av med för många stora namn.

Espen: I Vest er mitt tips at Utah Jazz blir laget å slå pr. nå. Jeg ser ingen svakheter. Tidligere var de et defense first lag som slet med shooting og scoring generelt. Det har de nå fiksa med bl.a Conley og Bogdanovic. Donovan Mitchell vil ta enda et steg. Jeg tror Utah blir vanskelige å slå i år. Om Lakers skulle lande Kawhi er nok Lakers i førersetet, men pr. nå er han ikke signert og da tror jeg ikke Lakers har nok rundt LBJ og AD til å hamle opp med de aller, aller beste lagene.

I Øst blir det tett i toppen i år igjen! Det er utrolig vanskelig å si hvem blir best av Bucks, 76ers og Raptors, men jeg skal ta en sjans på 76ers. Ja, de har mista shooting i JJ Redick. Ja, de mangler kanskje et par ball handlers og offensen kan kanskje bli litt kronglete, men hvordan i huleste scorer du på dette laget? Josh Richardson, Al Horford, Embiid og Ben Simmons på samme lag. Hjelp. De er perfekt sammensatt til å stoppe farlige konkurrenter som f. Eks Bucks, der mye ligger på MVP Giannis’s brede skuldre. De drafta også kanskje den beste defenderen i college i Matisse Thybulle. Se opp for 76ers i øst!

Daniel: Et vanskelig spørsmål å svare på siden Kawhi ikke har valgt sitt neste lag enda, men det laget han ender opp med å velge er for meg favoritt til å vinne NBA. Enten om det er Lakers, Clippers eller Toronto. Om det blir Toronto blir det en jevn kamp mellom Philly. Utenom det så synes jeg vest er veldig interessant. Det er flere jevngode lag der. Utah ser sterke ut på papiret. Denver har vist hva de kan og har fått stor playoff erfaring. Lakers vil garantert være blant miksen, men vanskelig å spå dem pdd når laget ikke er helt på plass. I øst så er det Philly som ser sterkest ut akkurat nå, men om Raptors beholder Kawhi så vil de igjen være favoritter. Bucks vil selvsagt være med å kjempe. Celtics og Nets ser jeg på som jevngode lag akkurat nå. Med KD ute klarer jeg ikke å se Nets være en utfordrer helt enda.

Magnus: Vest: Utah Jazz, Los Angeles Lakers. Øst: Philadelphia 76ers, Milwaukee Bucks, Indiana Pacers.

Daniel R: Siden Kevin Durant er skadet, og vi ikke vet hvor Kawhi Leonard skal ennå, så svarer jeg Philadelphia 76ers og Utah Jazz.

Arnstein: Slik det står, 4. juli, er Philadelphia favoritter i Øst, foran Milwaukee og Indiana, og deretter Boston, Brooklyn, Miami og Orlando. Med Atlanta og Chicago som interessante utfordrere. Toronto går enten inn likt med 76ers, eller i gruppen til Boston, Brooklyn, Miami og Orlando, alt avhengig av hva Kawhi bestemmer seg for.
I Vest er det fryktelig jevnt. Jeg holder Portland, Denver og Utah som favoritter, men med San Antonio og Houston rett bak. Deretter blir det en gruppe med Los Angeles Lakers, LA Clippers, Oklahoma City og New Orleans. Lakers flyttes opp i favorittgruppa om det er der Kawhi signerer.

Sebastian: I øst tror jeg Sixers per nå er det beste laget. Har 4 spillere som er av all-star kaliber. De er svære og kommer til å bli et mareritt å møte defensivt med Al Horford og Embiid som ankere defensivt. Har ingen spillere med ett vingespenn under 208 centimeter. Mister en Butler, men
får en solid spiller i Josh Richardson tilbake. Raptors kommer til å være gode neste år. Med Kawhi er de naturligvis helt der oppe. Bucks burde bli gode også neste år, men de har ikke blitt noe bedre enn de var. De har dessverre tatt et stort steg tilbake. Har noen kontrakter som kommer til å bli ødeleggende fremover. Celtics mangler nok litt for å nå opp til Sixers og
Raptors (med Kawhi). Raptors er nok min favoritt i øst hvis de signerer Kawhi. Hvis ikke har jeg Sixers som ganske klar favoritt. Mister en del skyting i JJ Redick, men tror de blir vonde å ha med å gjøre neste år.


I vest har Utah Jazz blitt mye bedre. De har i mange år vært veldig solide og jeg tror de har potensiale til å være det beste laget i vest i år. Mye avhenger av Kawhi, men hvis han skulle velge Lakers blir de soleklar favoritt til å vinne vest neste sesong. Selv uten Kawhi har de gode sjanser, men kommer nok til å ta det rolig i regular season. Tror de hviler seg til en 4. eller 5. seed. Tror Utah kan vinne flest kamper i vest i år. Nuggets beholder laget sitt (selv om kontrakten til Murray er litt stor) og legger til fjorårets draft pick Michael Porter Jr. som er tilbake fra skade. En fantastisk god spiller som jeg har utrolig stor tro på. Er redd Nuggets ikke holder helt i playoffs, men de kommer til å krangle med Utah om å vinne regular season i
vest.

Hvilke spillere tror du kommer til å passe best i sine nye lag? Og dårligst?

Philip: Kemba Walker kommer att göra fantastiskt bra under Brad Stevens – point guards brukar trivas där och han kommer att få båda frihet och ansvar. Sämst går det nog för D’Angelo Russell, inte minst när Klay Thomson kommer tillbaka från skada – vad ska han göra i GSW när “The Splash Brothers” återförenas?

Espen: Mange kandidater, men kanskje JJ Redick i Pelicans? De var ganske desperate for shooting og de skaffa en av de beste av de beste. Jobber utrettelig, løper rundt og er deadly om han blir åpen. Pelicans har også defensivt gode spillere rundt han som kan gjøre opp for han mangler på den siden av banen. Han kommer til å få mye glede av å spille med spillere som Jrue Holiday og Zion Williamson.

Passer dårligst er D’Angelo Russell. Merkelig signering. Steph Curry og Russell er en merkelig fit på både offense og defense. Og hva skjer når Klay Thompson er tilbake?

Daniel: Mike Conley i Utah og Malcolm Brogdon til Pacers er mine favoritter hittil. Tror det kommer til å bli skikkelig bra. En jeg tror kommer til å passe inn dårlig hos sitt nye lag er Hassan Whiteside med Blazers. Ikke fan av spilleren i det hele tatt og jeg skjønner ikke helt hvordan han skal forbedre Blazers.

Magnus: Best: Kemba Walker (Celtics), Ricky Rubio (Suns). Dårligst: Malcolm Brogdon (Pacers), Thaddeus Young (Bulls), D’Angelo Russell (Warriors)

Daniel R: Bojan Bogdanovic i Utah Jazz og JJ Redick i New Orleans Pelicans. Gleder meg også til å se Josh Richardson i Philadelphia 76ers.
DeAndre Jordan som dårligst. Trenger Brooklyn det? Jordan har helt sikkert noe igjen på tanken, men hva med Jarrett Allen? Hvilken rolle får han nå da?

Arnstein: Umulig å si på forhånd, selvsagt. Skader og alskens rare ting kan skje. Malcolm Brogdon i Indiana tror jeg blir bra. JJ Redick vil funke i New Orleans, og Al Horford blir akkurat det 76ers trengte.
Jeg fatter ikke hva New York Knicks skulle med Bobby Portis, da de allerede har en haug andre store forwarder. Og jeg ser heller ikke behovet for DeAndre Jordan i Nets, så lenge de har Jarret Allen.

Sebastian: I år har vi hatt veldig mange utskiftninger og det er mange signereringer jeg liker svært godt. Al Horford kommer til å være med å skape et defensivt monster i Philadelphia. En skikkelig smart spiller. Kommer til å skli rett inn med resten. JJ Reddick er en sårt tiltrengt skytter i Pelicans. Kommer til å være fantastisk å ha for å spre gulvet på et lag med veldig lite skyting. Bringer også erfaring og lederevne til et veldig ungt lag. Malcolm Brogdon kommer til å passe veldig godt inn sammen med Oladipo og resten av laget i Indiana. En spiller som skøyt 50-40-90 fra gulvet i fjor. Effektiv og god guard. Liker også Kanter til Celtics. En fin spiller som kan
komme av benken for dem og skaffe returer og poeng. Celtics har virkelig behov for en sånn spiller. Mike Conley for Jazz passer helt perfekt også. Både han og Bogdanovic passer bra på det laget.

Har veldig lite tro på Rozier i Charlotte. Det laget kommer til å bli så dårlig neste år. D’Angelo Russell er også helt feil spillertype for Warriors. Kommer til å være enda dårligere defensivt neste år. Men han skal nok trades før sesongen er over. Thad Young i Bulls har jeg ikke spesielt troa på. Ser ikke noe poeng i den signeringen for Bulls. Omtrent alle Knicks har signert. Bobby Portis, Julius Randle, Taj Gibson og Elfrid Payton. Knicks har en roster som er stappfull med forwards nå. Beholder cap space og fleksibiliteten, men kommende sesong kommer til å bli et skikkelig rot. Aminu til Magic er så krise at jeg knapt kan skjønne det. Magic har draftet forwards i alle år og har nå Aaron Gordon på en diger kontrakt, Vucevic på
en ny stor kontrakt, Johnathan Isaac, Mo Bamba, og drafpicket deres, Chuma Okeke. Helt tullete å skulle signere Aminu på en 3-års kontrakt.

Største kontrakt ‘scoopet’, altså hvem har signa den beste kontrakten? Ikke lov med Kyrie og de aller største!

Espen: Kanskje ikke noe superscoop, men at GSW klarte å resignere Kevon Looney til en 3 år 15 mill deal var ganske bra gjort og jeg tror de fikk bra verdi for pengene der med tanke noen av de andre kontraktene som ble gitt til andre big men.

Daniel: Kevin Looney til Warriors med en 3-årskontrakt verdt $15m synes jeg er et stort scoop. Han kunne fått mye mer penger et annet sted. Enormt viktig for Warriors at han blir.

Magnus: Al Horford. Å få så mye cash i en alder av 33 er sterkt. Horford er en veldig god spiller både i angrep og forsvar, men denne skjønner jeg ikke for Sixers sin del.

Daniel R: Den helhetlige jobben som Utah Jazz har gjort. De har gjort mange spennende signeringer i free agency, og jeg synes alle spillerne de har hentet virker perfekte for klubben. Spesielt Mike Conley og Bojan Bogdanovic. Jeg har også lyst til å nevne Derrick Rose til Detroit, det virker som han har innsett at han har en del gass igjen, og syntes det er morsomt å spille basketball igjen. Han har signert en to-års 15 millioner-kontrakt med Detroit Pistons. Jeg har trua og håper dette blir gøy.

Arnstein: Al Horford er kjempedyr, og han er gammel. Men han er en garantist for at det levers kvalitet og forsvar og smartness. Og det er akkurat det de unge superstjernene Embiid og Simmons i 76ers trengte. Så den signeringen er det største scoopet.

Sebastian: Jeg er veldig fan av Austin Rivers sin kontrakt. Solid NBA-spiller som de får for 2 år/5.4 millioner dollar. Det er en latterlig god signering av Houston. At Warriors får beholde Looney for 3 år/15 millioner dollar skjønner jeg ikke. Var helt fantastisk for dem i forrige sesong. Viste at han kan leverer skikkelig bra i playoffs. Steal. Clippers beholder på Beverley på en helt ok kontrakt. Veldig viktig for dem. Beverley var hjertet og sjela i det laget. Ed Davis til Jazz på en 2 år/10 millioner dollar kontrakt. Veldig god back up bak Gobert. Valanciunas er en spiller som har gått litt under radaren for de fleste. Er fortsatt bare 27 år. Går inn i det som skal være hans beste år på basketbanen og Memphis får han for 15 millioner dollar i året. Putta opp 20pts/10 rebs for Grizzlies i fjor. Sjeldent skadet. Veldig god signering.

Hvem har den dårligste?

Philip: Det finns väl inga dåliga kontrakt från en spelarsynpunkt, alla som får ett jobb som NBA-proffs nästa säsong är väl glada och nöjda. Från lagsynpunkt tycker jag att $142 miljoner för Jimmy Butler från Miami är överkurs – killen är inte direkt än ”glädjespridare” i garderoben och det kan bli så att de ångrar det i framtiden.
Også DeAndre Jordan – fyra år och $40 miljoner för en tämligen begränsad spelare. Han är fantastisk på det han gör, men hans stil hör hemma i gårdagens NBA, inte framtidens.

Espen: Han er ikke elendig, men jeg syns det å gi Dwight Powell 3 år og 33 mill var ganske dyrt. Jeg føler du kan finne spillere som han på NBA-skraphaugen for nesten minimumsavtaler. Jeg er også skeptisk til at Malcolm Brogdon fra mitt kjære Bucks får betalt 85 mill fordelt på 4 år hos Indiana Pacers. Det er mye penger for en spiller som var i en perfekt situasjon og var ganske skadeutsatt. Han får mye mer ansvar her og det er spørs om han kan leve opp til denne summen.

Daniel: Tobias Harris 5 år $180m med Philly synes jeg er en elendig kontrakt å gi. Aldri i verden om han er verdt så mye penger. Blir en vanskelig kontrakt å kvitte seg med i fremtiden. Synes det er håpløs butikk å drive. Skjønner heller ikke hva Kings har drevet med så langt. Gitt noen litt for store kontrakter til spillere som gjør dem marginalt bedre.

Magnus: Jeg mener at Bojan Bogdanovic har fått en av de dårligste lag-kontraktene. For mye penger for en 30-årig small forward. Her må jeg nevne Al Horford igjen, fra Sixers sin del kan denne dealen bli stygg om noen år.

Daniel R: Personlig så «vant» DeAndre Jordan ved å bli hentet til Brooklyn, men den kontrakten hans kan svi i lengden for Brooklyn Nets. Et par andre kontrakter som kan bli kjipe over tid er Tobias Harris sin fem-års 180 millioner dollar-kontrakt og Harrison Barnes som klarte å lure til seg en 4-års kontrakt med Kings til 85 millioner dollar.

Arnstein: Sacramento Kings har gjort mange rare ting. Signert flere middels centere, til gode lønninger. Og de signerte Harrison Barnes for 80 millioner dollar i lønn framover. Det er for meg ikke noe som forbedrer dem. Jeg forstår heller ikke egentlig hva Warriors skal med D’Angelo Russell og Willie Cauley-Stein. Ser ikke at de passer inn i Warriors’ identitet, særlig ikke når Klay Thompson er tilbake fra skade.

Sebastian: Terry Rozier er jeg som sagt ingen stor tilhenger av. Får alt for mye penger. Jeg trenger også nummeret til agenten til Frank Kaminsky, for hvordan de lurte 10 millioner dollar ut av Suns aner jeg ikke. Suns har sikkert ikke noe annet å bruke penger på, men hvis man ser på den
kontrakten i vakuum så er den helt krise. Tobias Harris får en makskontrakt på 5 år og 180 millioner dollar fra Sixers. Overbetaler så kraftig for en spiller som er helt på grensa til å være en all-star. Den kontrakten kommer til å plage Sixers. Tobias Harris skrev et “Hvorfor jeg ble i 76ers”-brev. Vi skjønner det Tobias. Skulle klart å leve i Philly i 5 år for halvannen milliard, jeg også. Samme situasjon med Middleton. Diger makskontrakt for en spiller som er helt på grensa til å være en all-star. Hjelper å være kompis med KD og Kyrie for den kontrakten DeAndre Jordan får fra Nets er så krise. Kraftig overbetalt for en spiller som begynner å eldres og som baserer hele spillet sitt på å være atletisk.

Eventuelle andre tanker

Philip: Mycket snack om stjärnorna men i slutändan är basket en lagsport – Toronto hade inte bästa truppen men ändå vann de mästerskapet förra året. Det ska bli spännande att se vilken coach och vilket lag lyckas bäst med att svetsa samman något!

Arnstein: Det har vært en hektisk periode med signeringer i NBA etter at Free Agent-perioden startet. Fremdeles, fire dager etterpå, er det et stort usikkerhetsmoment, og det er: Hvor signerer Kawhi Leonard? Hans valg av lag, avgjør også for flere lag hva slags vurdering man står igjen med for hvordan sommerrekrutteringen har gått.

Sebastian: Jeg synes ikke Knicks har gjort det så ille som mange skal ha det til. Dessverre bommet de på KD og Kyrie, men de har signert kontrakter som gjør at de kan være med i free agency allerede neste år. Kommer til å kunne signere makskontrakter. Neste sesong kommer til å bli tung for Knicksfansen, men det er ikke bare mørkt heller. Hadde vært mye verre hvis de hadde signert komboen Middleton/Butler på makskontrakter.