Universiaden 2019 (student-OL) foregår i Napoli og er allerede godt i gang med de fleste sommeridrettene som er i et vanlig OL. Norge stiller med basketlag på herresiden, og i denne saken skal vi bli bedre kjent med de norske gutta som skal blø for de røde fargene i Italia! Kalles også U24-OL og Norge har med spillere alt fra født i 1995 til 2000.

Setter stor pris på Vipps-bidrag til undertegnede på 90280763, kommer mye snacks utover i sommer, og for å holde viruset unna trenger vi litt penger til det😁🏀

Norges jente-Universiade-lag er ikke med fordi de ikke kvalifiserte seg.

Innledende kamper:
Norge-Tyskland torsdag 4.juli 10.30
Norge-Italia fredag 5.juli 10.30
Norge-Canada lørdag 6.juli 10.30
Litt usikker på om kampene streames, bare å si fra til oss om du vet, så legger vi inn!

PS – sjekk gjerne ut #FraLoffTilProff med Even Lübeck som skal bli bedre i basket!

Støtteapparat:
Trener: Mathias Eckhoff – trenger vel ingen større introduksjon? Vært med på det meste – trener til vanlig Bærum og har vært med i OL som ass.trener for Nigeria. Meget respektert trener i Norge.
Assistenttrener: Audun Eskeland – supercoachen som tok NM-gull med Gimle-jentene og sølv med Gimle-gutta. Tvers igjennom en bra kar, med et solid temperament.
Fysio: Lene Eide
Scout: Stian Mjøs – scouter etter nye spillere til Bærum? Kanskje tidenes beste skytter i Norge er med som “scout”, ikke den verste mannen å ha med på slikt

Eckhoff:

Fin oppkjøring, dog uten kamper og det at vi ikke har med mer eller mindre ti meter spillere er ugunstig med tanke på motstanden. Er jo heller ikke ideelt at Eivind Lamo og Sjur Dyb Berg har råtne ankler og flere andre har litt vondt i skrotten.

Jeg håper jo at det skal være mulig å kunne spille jevnt med og slå noen lag men vi snakker om A-nasjoner og spillere på bra nivå. Vi spilte treningskamp mot Australia som nok har spist grøten sin under oppvekst og med spillere fra store universiteter. (Type kapteinen på Duke osv) Mye bra i den kampen som til slutt ble et tap på noen og tjue poeng, samt endel som viser hva som må jobbes med. God læring om man skal være politisk korrekt og kjedelig.
God øvelse før kampen mot Tyskland i morgen tidlig som kommer med et riktig bra lag med spillere på svært høyt nivå. Er ikke bombesikker på at en eviglang åpningsseremoni og en kort natt er beste oppladning, men pytt pytt.

Gutta er offensive i hodet og vårt mål er å ta tak i de tingene vi kan kontrollere og vokse utover turneringen så får vi se om det er noen skalper vi får tatt.

Vi legger jo litt i potten nå med landslagsarbeidet i et forsøk på å stadig komme nærmere en identitet og spillestil som gjør at vi kan konkurrere med presumptivt bedre lag.

Blir artig det her. 😊


Tropp:

#5 Harald Frey (1997) – Montana State University
Eika Frey rakk å sette sitt preg i BLNO (vant NM-gull med Bærum i 2013 og Centrum i 2016) før han dro “over dammen” til Montana State University. Gjort sakene sine meget godt der og er en viktig spiller for laget, snittet på 33 min, 4,5 returer, 5 assists og 17 poeng per kamp i 2018/19 (egen ESPN-side, ganske fett). Høy kvalitet på laget hans og – Tyler Hall skal spille Summer League med Chicago Bulls, Keljin Blevins med Portland Trail Blazers. Frey er kaptein for det norske laget og blir veldig viktig.

#1 Sigurd Lorange (2000) – Valparaiso University
Vi har skrevet mye om Lorange før. Hadde en glimrende sesong for Gimle i 2018/19 og ble årets talent. Er en liten guard med et svært godt skudd, er meget hurtig og har et bra blikk for spillet. Skal nå spille collegebasketball på samme skole som Ryan Broekhoff (Dallas Mavericks) gikk på fra 2009-2013.

#12 Mikkel Kolstad (1995) – NSU
Heiteste skytteren i USA i 2018/19? Virker hvert fall sånn. Vant regionstittelen med laget som spiller på college-nivå-to, som en av åtte regioner i USA. Var brennheit fra trepoengslinja og snittet i februar på 57,8 prosent fra treeren, soleklart høyest i hele USA (college, NBA, you name it). Lagets eldstemann.

#14 Johannes Dolven (1996) – Barry University

Fått mye tillit hos Barry etter å ha gjort seg bemerket i Norge før han dro til USA. Kom også hjem i august 2018 og gjorde sakene sine godt i to landskamper mot Island. Spilte 29 kamper for Barry denne sesongen med 22 poeng som sesongbeste. Ble også “Sunshine State Conference Commissioner’s Honor Roll”, uten at vi skjønner helt hva det er. Sikkert noe bra! En av nøkkelspillerne for Norge i Napoli.

Johannes Dolven trener skudd på landslagssamlingen før avreise. FOTO: NBBF

#7 Sjur Dyb Berg (1996) – University of Alaska Anchorage
Spiller i eksotiske Alaska hvor han startet 22 av 25 kamper denne sesongen. Leverte solide 20-9 mot Western Oregon, i tillegg til 14-14 og 4 blokkeringer i preseason kamp. Sist gang vi snakket med han slet han med en skade, men frisk igjen nå.

#20 Eivind Lamo (1996) – Universitetet i Bergen
Herjet til tidvis sist sesong i BLNO for Gimle. Smart spiller med et stort hjerte og enorm innsats som virkelig syntes på banen. Plukker også returer som et realt monster. AltomNBA satte han på All-BLNO Second Team etter denne sesongen.

#2 Marcus Larsson (1999) – The University of the Incarnate Word
Larsson skal til USA på college fra høsten, men først spille Universiaden for Norge. Var meget god for Frøya sist sesong og tok et enormt steg etter at Austin Williams dro til Frankrike. Snittet på 13 poeng, 8,6 returer, 1,8 assists, 1 blokk og 1 retur for Frøya, som tok seg helt til semifinale. God til å drive til kurv, smart og bra footgame, og kan skyte.

#3 Gaute Haugen (1997) – OsloMet

Stolt av å ha gått på samme skole som skarpskytteren Gaute Haugen! Studerer grunnskolelærerutdanning trinn 5-10, for de som lurte. Bærum-spilleren snittet på rundt 15 minutter per kamp denne sesongen og satte et par feite treere i kampene til Bærum. Spiller med sin karakteristiske man-bun og pannebånd, og er vanskelig å ikke legge merke til på benken til Bærum med Benjamin Cox. En av Norges beste lagkamerater hvert fall!

Bilderesultat for gaute haugen oslomet
Gaute Haugen (i midten) på OsloMet. Herjer der, herjer for Bærum! Foto: Mina Ræge

#9 Mats Selboe (1997) – Norges Idrettshøgskole
Ingen stats å hoppe ut av vinduet av fra Selboe sist sesong, men så absolutt en habil BLNO-spiller som setter bra screens og er en god forsvarsspiller. Lukter en liten #FraLofftilProff-episode med Selboe der vi blir bedre i defense, for flere spillere har sagt han som den tøffeste forsvareren i ligaen. Stay tuned…

Sander Aslesen (1996) – Universitetet i Oslo
Hadde en bra sesong for Centrum og snittet på 50,9 % fra gulvet og 32,8 % fra trepoengeren, totalt 8 poeng per kamp. Tar også med oss 4,2 returer og 1,8 assists.

William Lybæk (1997) – University of Sioux Falls Cougars
Spilte ikke mye for USFC (er det forkortelsen?), men er med til Universiaden. Har dessverre ikke sett Lybæk i aksjon før, men sikker på at han kan tilføre mye til det norske laget. Spilte i Sverresborg i Norge før han dro på college og har aldersbestemte landskamper for Norge.

Spillere som Kristian Sjølund, Lars Espe, Mikal Gjerde, Tobias Rotegård og Espen Fjærestad var opprinnelig med, men har takket nei på grunn av diverse årsaker.

Dette sa coach Eckhoff etter tapet for Tyskland:

Bakglatte ski og kladdeføre ligner på opplevelsen… Eller for deg, bandy på sløve skøyter og med barnekølle. Nyttig læring mot et svært godt lag. Blir drept på størrelse og sliter med å score. Men å slippe inn 66 poeng er ikke halvgæernt. Vil hjelpe oss masse å ha spilt mot to så store og gode lag…