Memphis med råsterk seier hjemme mot GSW, D-Rose og Pierce med buzz beaters mot Cleveland og Hawks og Clippers med initiativet i serien mot Houston. Vi oppsummerer runde tre i tekst, bilder og høydepunkter!

Marc Gasol ledet an i sterk Memphis-seier

Memphis brukte all sin sluttspillsrutine i kamp 3 mot Golden State Warriors. Grizzlies klarte å skape et ganske likt kampbilde som i kamp 2, hvor de vant 97-90. Marc Gasol hadde allerede en double-double i første halvdel med 16 poeng og 10 returer. Mike Conley spilte også med masken denne kampen, og Grizzlies har enda ikke tapt i sluttspillet med han i startoppstillingen. Tony Allen viste mye av det fantastiske defensive spillet som i kamp 2, noterte seg for fire steals og plaget “Splash Brothers” grenseløst. Zach Randolph ble Memphis’ toppscorer i kampen med 22 poeng. Memphis ledet med 16 poeng til pause, 55-39. Overraskende svak første omgang av GSW, som i kamp 1 hadde  61 poeng etter de første 24! Golden State klarte å komme seg tilbake i matchen, og lå på et tidspunkt i 4. quarter kun fire poeng bak.

Selv om GSW klarte å komme kraftig tilbake mot New Orleans Pelicans i første runde av sluttspillet, er det ikke like lett mot et så bra defensivt lag som Grizzlies. Curry hadde 23 poeng, Thompson 20 og Harrison Barnes 16, men det hjalp lite. Trener Steve Kerr sa etter kampen at laget er i en læringsprosess som et relativt ungt og urutinert lag, særlig i sluttspillssammenheng. En meget viktig seier for Grizzlies som nå har mulighet til å ta en 3-1 ledelse i kamper når lagene møtes i Memphis i kamp 4, som spilles natt til tirsdag.

Høydepunkter fra kampen kan sees her(ekstern link)

J.R. Smith kunne ikke hindre tap for Cleveland

I de to første kampene har kampforløpet vært følgende: Det ene laget har tatt ledelsen 2-0 og ledet gjennom hele kampen.  I den første kampen var det Chicago som tok initiativet fra det første minuttet og vant 99-92, mens i den andre så ikke Cleveland seg tilbake og vant med 15 poeng, 106-91. I kamp 3 var ikke dette tilfellet, kampen vippet frem og tilbake gjennom samtlige 48 minutter, den største ledelsen var på åtte poeng til Cleveland i 1.quarter! Cleveland ledet med to fattige poeng til pause, 49-47.

Som nevnt i overskriften var J.R. Smith tilbake etter suspensjonen han pådro seg i kamp 4 mot Boston. Den tidligere Knicks-spilleren bidro med 14 poeng og traff på fire av åtte trepoengsforsøk. De fleste trodde nok at kampen ville gå til overtime etter at han utlignet til 96-96 med kun 10 sekunder igjen, men Derrick Rose ville det annerledes.

Tristian Thompson uttalte seg til media etter kampen at skuddet til D-Rose kun var flaks. “It was a lucky shot. He hit off the glass. It’s tough”. Ironisk nok var det nevnte Thompson som skulle sørge for at Rose ikke fikk av et skudd i tide, slik at kampen hadde gått til overtime. Men det skjedde ikke, Rose avgjorde med 0,5 sek igjen og bidro til at Bulls nå leder 2-1 i kamper. Han spilte en meget god kamp og viste takter fra 2011-12 sesongen, hvor han ble MVP. 30 poeng, syv assists og syv returer på 38 minutter er sterkt! Cleveland-fan og NBA-twitrer Daniel Rausand følte at Irving, som kun noterte seg for 11 poeng på like mange minutter som D-Rose, fikk for lite rom til å skyte fordi Bulls er beinharde defensivt. Det går hardt ut over Kyrie, som igjen gjenspeiler seg i poengprotokollen. LeBron James ble Clevelands toppscorer med 27 poeng og 14 assists, men traff kun på åtte av 25 skudd. Rausand hedrer “King James” for hans ekstreme lederevne og tror at James er en spiller som har vært med på slike kamper før og vet hva som skal til for å vinne kampen etter. Allerede i kveld møtes lagene på nytt, det gleder vi oss til!

Paul Pierce avgjør kampen i siste sekund

Washington måtte igjen klare seg uten deres store stjerne John Wall mot Atlanta Hawks. Han skadet venstre håndledd i kamp 2, og er ute på ubestemt tid.

Washington ledet gjennom store deler av kampen og hadde en 21(!)poengsledelse med rundt ti minutter igjen. Da giret Hawks om og hadde et 21-3 run de siste minuttene. Da Mike Muscala satte en trepoenger med 15 sekunder igjen hadde Hawks plutselig utlignet. De ledet 2-0 og 4-3 i starten av kampen, men var ellers aldri i nærheten av å knappe innpå. Hawks vant 4.quarter 35-18, men en mann ved navn Paul Pierce var en skikkelig festbrems for Hawks. 37-åringen, som har vært i slike situasjoner utallige ganger før, avgjorde med 0,8 igjen på klokka, og ble den store helten for Washington.

– Jeg pleier å spare slike skudd til senere i sluttspillet, fortalte Pierce etter kampen. Washington vant til slutt 103-101 og leder 2-1 i kamper. Neste kamp går av stabelen tirsdag 01.00, også den i Washington.

CP3 tilbake i storseier for Clippers

Kamp 3 mellom Los Angeles Clippers og Houston Rockets ble spilt fredag i Staples Center i LA. I fraværet av LAC PG Chris Paul, hadde lagene vunnet en kamp hver. Chris Paul returnerte fra hamstringskade og bidro med 12 poeng og 7 assists. Blake Griffin som har vært seriens store spiller til nå var ikke like dominerende og endte på 22 poeng og 14 returer. Kveldens snakkis ble trenerens sønn Austin Rivers, som egenhendig distanserte Rockets i 3. quarter med 15 poeng. Rivers noterte seg til slutt for imponerende 25 poeng på 23 minutter! Clippers avgjorde i 3. quarter og ledet 99-76 før fjerde. De vant til slutt klart 124-99.

J.J. Redick var heit og satte ny personlig beste i sluttspill med 31 poeng. For Rockets var det ingen god dag på jobben. James Harden kom seg lite til straffelinja, som han ofte gjør når han har store matcher. Kun 5 straffeforsøk fra Harden på fredag. Harden endte med 25 poeng og 11 assists. Dwight Howard hadde 14 poeng og 14 returer. Houston holdt ikke nivået i matchen, og spørs om det blir flere hakk for tøft med Chris Paul tilbake for Clippers. James Harden sa etter kampen at de ble knust, men at det bare er en kamp. Han øyner muligheten til å snu serien. Chris Paul spilte kun 23 minutter på fredag for å ikke slite ut hamstringen og sier at han kommer til å spille i kamp 4 i Los Angeles mandag 02.30 også.