Mike Conley bidro til en sterk Memphis-seier, Wizards uten Wall var sjanseløse, LeBron med 33 poeng i overbevisende seier og Howard med 24 poeng og 16 returer. Dette var kamp 2 i semifinalene i Eastern og Western Conference!

Grizzlies slo tilbake i Conleys retur

   1-1. Første kamp: 101-86. Andre kamp: 90-97.

Kamp 2 i semifinalen i Western Conference mellom Golden State Warriors og Memphis Grizzlies ble spilt i Oakland natt til onsdag. Warriors tok den første kampen komfortabelt med 101-86, og var klare favoritter før den andre også. Før kampen ble årets MVP i NBA, Steph Curry, overrakt trofeet som bevis på hans fantastiske grunnserie med Warriors. På den andre siden sto krigerne fra Memphis klare til å spolere festen. Før denne serien ble skadesituasjonen til Grizzlies PG Mike Conley flittig diskutert. Conley spilte ikke kamp 1, men var tilbake på banen i kamp 2 kun en uke etter å ha gjennomført en ansiktsoperasjon. Under intervju etter kampen forteller Conley at han fokuserte på å lede laget, være effektiv, og spille tøft. Point guarden var fornøyd med egen prestasjon, men overrasket over at han klarte å produsere hele 22 poeng.

Etter å ha vært den mest dominerende spilleren på banen, ble forsvarsterrieren Tony Allen hyllet blant ekspertene. De gangene Allen ropte “First Team All-Defense” etter motstanderlaget vil bli husket. Stephen Curry var nest sist eller sist på de syv første scoringene til GSW, men utover kampen fikk Curry, som var 2 av 11 fra trepoengslinja, lite hjelp av den andre halvdelen av “Splash Brothers”, Klay Thompson. 25-åringen ble nøytralisert av Allen, og Conley og Allen har nå vist at de kan senke produksjonen til Curry/Thompson på sitt beste. Det blir uhyre viktig for Grizzlies som nå kan bygge momentum siden serien flyttes hjem til Tennessee. Golden State må nå snu trenden så fort som mulig, og kan ikke fortsette med 20 turnovers slik som i kamp 2. Randolph, Gasol og Lee produserte til sammen 50 poeng, da Golden States seiersrekke på 21 hjemmekamper tok slutt.

Høydepunkter fra kampen kan sees her! Neste match spilles natt til søndag.

Hawks slo kraftig tilbake mot svekket Wizards

1-1. Første kamp: 98-104. Andre kamp: 106-90.

Rett før kampen kom nyheten i Atlanta om at Wizards PG John Wall ikke kunne spille grunnet håndleddsskade. Mange trodde at dette skulle gjøre jobben enkel for Hawks, men slik ble det ikke. Etter en jevn kamp dro Hawks ifra og avsluttet kampen med et 11-2 run. Atlanta Hawks vant 106-90. Atlanta Hawks visste at de måtte slå tilbake etter tapet 3. mai og spilte fysisk og tøft, offensivt og defensivt. Hawks slet offensivt i første kamp, mens DeMarre Carroll ledet an i kamp 2 med 22 poeng. Carroll satte flere skudd og spilte aggressivt i sin sjette kamp på rad med 20+ poeng.

All-Star spillerne Al Horford og Paul Millsap noterte seg begge for 18 poeng hver. Ramon Sessions (21 poeng) kom inn for John Wall og gjorde et hederlig forsøk på å erstatte stjernen, men dessverre holdt det ikke for Wizards. Bradley Beal spilte med en vond ankel og hadde 20 poeng, mens Otto Porter og Paul Pierce bidro med 15 hver. John Wall er en matchvinner for Wizards, og hvis de får Wall og Beal helt skadefrie blir de vanskelig å slå. Mot et Hawks-lag som er avhengig av å spille fysisk og aggressivt på begge ender av banen, blir det spennende å se om Wizards kan finne flyten igjen.

Lagene møtes igjen til kamp lørdag kveld. Om du er fysen på å se høydepunkter kan du klikke deg inn her!

Cleveland med maktdemonstrasjon mot Bulls

 1-1. Første kamp: 92-99. Andre kamp: 106-91.

Cleveland tok tidlig initativet i kamp 2 mot Bulls og ledet med 20 poeng etter de første 12 minuttene, 38-18. LeBron James hadde 14 poeng i den første quarteren, fem av syv “from the floor”. Til pause knappet Bulls inn med ett fattig poeng, men Cleveland, anført av en strålende LeBron, gikk til pause med 64-45. Mye av grunnen til 19-poengsledelsen var Bulls’ 10 turnovers i første omgang. I løpet av hele kamp 1 hadde de 10, mens i kamp 2 klarte de det på bare 24 minutter.

Et stort skår i gleden kom i 2.omgang da Iman Shumpert måtte forlate banen med en lyskeskade i venstre fot. Shumpert(15 poeng) scoret på fire av hans syv forsøk fra trepoengslinja og spilte en god kamp frem til han måtte ut med skade. Med J.R. Smith og Kevin Love har ikke Cleveland råd til flere skader om de skal avansere til Conference-finale! Cleveland vant til slutt 106-91. Cleveland-fan Daniel Rausand er spent på hva J.R. Smith kan utrette i morgendagens kamp ettersom at han har sonet ferdig for sitt slag på Jae Crowder i kamp 4 i Boston. Han var kjapt ute og kritiserte benken til Cleveland etter kamp 1, men de hadde en bedre dag på jobben i natt og Rausand var spesielt fornøyd med Shumpert. – Veldig gøy at Shumpert har fått masse plass, og gjort seg bemerket i disse to første kampene mot Bulls.

Før kampen sa LeBron at hodebåndet muligens kunne hjelpe Cleveland til å utligne til 1-1 i kamper. Med 33 poeng bidro “King James” med det han kunne, og hans rekkekamerat Kyrie Irving ga seg ikke før det sto 21 poeng etter hans navn på lystavla.

Neste kamp spilles i Chicago natt til lørdag. Høydepunkter? Trykk her!

Harden avgjorde for Houston med 16 poeng i 4.quarter

 1-1. Første kamp: 101-117. Andre kamp: 115-109.

Kamp 2 ble også spilt uten LAC PG Chris Paul. Smått overraskende klarte Clippers å ta kamp 1 uten Paul, men hjemmelaget Rockets slo tilbake i andre og vant 115-109. James Harden satt mye på benken på grunn av feiltrøbbel, men visste at han kom til å få muligheten mot slutten. Harden var virkelig god i avslutningen og dro i land seieren for Rockets, med 16 poeng i 4. quarter. Dwight Howard hadde flere vakre dunker og endte på 24 poeng, og plukket også ned 16 returer. Trevor Ariza hadde 15 poeng og 13 returer. Rockets traff på hele 42 av 64(!) straffeskudd i kampen. Både antall treff og forsøk var rekord for Rockets i sluttspill.

DeAndre Jordan har vært en nøkkelspiller gjennom grunnserien for LAC, men slet med feiltrøbbel tidlig i kampen og ble benket. Inn kom Big Baby Glen Davis som ikke klarte å demme opp for Dwight Howard på samme måte. Uten Paul var det igjen Blake Griffin som måtte styre Clippers-skuta. 26 poeng i første halvdel, kun 8 poeng i andre halvdel. Trener Doc Rivers sa etter kampen at de fokuserte for mye på å få ballen til Griffin i andre halvdel og mistet flyten i det offensive spillet. At Chris Paul er ute med hamstring skade kan se ut til å avgjøre mye av denne serien. Han er også usikker til kamp 3 i Los Angeles, som spilles lørdag 04.30. Ikke særlig publikumsvennlig tid for oss nordmenn!