Tor Henrik Stensland – Bettingekspert og OKC-fan.

Frederik Gnatt– Tidligere basketspiller og nåværende kommentator for TV2.

AltomNBA – Redaksjonen. Even Lübeck og Morten Bjerkelund


Tor Henrik, 4-2: Denne serien kommer for det første til å bli helt fantastisk. Det kommer til å bli så gritty, det kommer til å spilles så ekstremt mye forsvar, og jeg tror at Warriors til slutt går seirende ut. Rett og slett pga Steph Curry. Hadde Memphis Grizzlies hatt Conley i hele serien så kunne det kanskje ha sett annerledes ut, men det svekker laget akkurat nok til at Warriors tar det. Nøkkelen i matchen er hvordan Memphis løser Klay/Curry, og hvor godt forsvar Bogut klarer å spille.  Memphis er kjent for å dominere under kurven, så Bogut må opp i ringa igjen til denne serien. Jeg tror ingen av disse kampene kommer til å ende med at et lag vinner med mer enn 6-7 poeng. Disse blir jevne helt inn, og da er det ofte magikerne som avgjør.

Frederik, 4-2: I denne serien er GSW klare favoritter. Warriors kan spille all slags basket, go big eller de kan go small. Draymond Green mot Zach Randolph kommer til å bli en nøkkelduell. Med Curry/Klay/Barnes/Livingston etc er de aldri ute av kamper. Lå under med 20 i 4. mot Pelicans og vant. For Grizzlies er det spennende hva som skjer med Mike Conley, han er viktig. Også Tony Allen’s forsvar på Curry blir veldig spennende å følge. Klarer Memphis å få til sin basket “grit and grind” og tøft spill har de sjans. Warriors favoritter, men kommer til å koste.

AltomNBA, 4-2: Naturlig nok er det GSW som går inn i denne serien som favoritter, men Grizzlies er et sterkt kollektiv og er kapable til å ryste grunnseriens beste lag. Skadesituasjonen til Mike Conley, Memphis sin gode defensive PG, er fortsatt uklar. Om han er med blir det naturligvis tøffere for GSW. Memphis og Golden State er begge gode defensive lag, og hvis Grizzlies skal ha mulighet til å avansere må Zach Randolph og Marc Gasol stå fram og bære laget i de jevne kampene som helt sikkert kommer til å oppstå. Stephen Curry har fått en knallstart på sluttspillet og tipper denne serien i GSWs favør. Hele laget, inkludert benken, har begynt å finne flyten og vi tror at GSW tar denne etter 6 kamper. Da kan vi fort få en høyinteressant finale i Western Conference, mot de voksende rivalene i LA Clippers.


Tor Henrik, 4-3: Denne tror jeg Clippers tar greit, selv om alle matchene kommer til å bli jevne. Jeg tror det blir syv kamper fordi jeg er litt usikker på utfallet av skaden til CP3(pådro seg strekk i kamp 7 mot Spurs), og det kan ødelegge de første kampene for Clippers. Ekstremt imponert over det nivået de viste i serien mot Spurs og jeg tror Warriors er litt bekymret nå. Rockets med hjemmebanefordel selvfølgelig, men Clippers er kanskje det aller beste bortelaget i ligaen, og jeg tror det blir grei skuring. Det finnes selvfølgelig håp for Rockets, og Dwight Howard har sett god ut i sluttspillet så langt. Blir spennende å se hva han kan gjøre mot DeAndre Jordan. Rockets mangler to ekstremt viktige spillere i Patrick Beverley og Donatas Motiejunas, sistnevnte har vært ekstremt god i regular season og det svekker laget så utrolig mye når han er ute. Hadde Rockets vært fulltallige så hadde jeg gitt den til de. Nå spørs det også hvor mye Chris Paul skal spille i denne serien, fikk jo en liten kjenning igår så det blir spennende å se hvor langt Doc Rivers tørr å presse sin store stjerne. Her slipper Clippers å tenke på “Hack-a-Jordan” like mye også, for Rockets kan varte opp med tre stykker som skyter samme tall som DeAndre. Clippers tar det etter en tøff serie.

Frederik, 4-1:, Jeg ser på Clippers som favoritter i denne serien, men er veldig spent på skaden til Paul. Er han klar tror jeg det blir grei skuring for Clippers. Selvfølgelig handler det meste om Harden for Rockets og ham er nær sagt umulig å stoppe, men Clippers har flere våpen. Det kommer til å bli en morsom duell mellom Dwight Howard og DeAndre Jordan. Ganske sikker på at Griffin bør og kommer til å dominere denne serien.

AltomNBA, 4-2: Etter en fantastisk serie i første runde møter LA Clippers nå Harden & Co. fra Houston. Virker som Clippers har funnet god form, og det var meget sterkt å snu serien mot Spurs slik de gjorde. CP3 som snublet i sluttspillet når det virkelig gjaldt i fjor, har vist seg avgjørende i tilsvarende situasjoner i år. Spøkelse som ligger over Chris Paul, som aldri har kommet til en Conference-finale, ser ut til å forsvinne i år. Vi tror at LAC tar denne serien ganske greit og vinner etter 5 eller 6 kamper. Houston møtte et Dallas helt uten flyt, med skader, og svært varierende kvalitet. Å se Rajon Rondo var kun trist. Selv om James Harden kan skaffe Houston et par seire i serien, og Dwight Howard og Josh Smith har vist glimt av gammel storhet, har ikke Houston den skadefrie troppen til å slå ut Clippers akkurat nå.


 atlantalogo

Tor Henrik: Hawks 4-3: Wizards så ganske bra ut i serien mot Raptors selv om de møtte et fryktelig lag. Det virker kanskje som om laget er litt på glid igjen, og er de det så kan de gi Hawks kamp hele veien inn her. Hawks også litt plaget av skader, som ødelegger endel. Ser ut til at Wizards hørte på meg etter at jeg etterlyste at de måtte gå mer til innsiden sin. Gortat og Nene er to spillere som kan dominere de aller fleste, og jeg tror de lett kan kjempe mot Horford og Millsap. En god match av de to, John Wall kan vinne deg en match og Bradley Beal kan det samme. Allerede der har man tre mulige grunner til seier, også har jeg enda ikke nevnt den aller største grunnen til at jeg tror det blir jevnt: Paul Pierce. Han var helt rå i serien mot Raptors, og han er så clutch at jeg har nesten ikke ord for det. Han blir den aller viktigste spilleren for Wizards i denne serien. Jeg tror at dette kan være nok til at Wizards kan ta denne, men jeg gir den til Hawks. Wizards blir litt for ustabile for meg, men jeg blir ikke sjokkert om de vinner.

Frederik, 2-4: Her tror jeg vi kan få en “overraskelse”. Når Wizards spiller med Paul Pierce som 4er passer de bra til Hawks. Nevnte Pierce mot Paul Millsap og Jeff Teague mot John Wall blir nøkkelduellene. Millsap har sett litt hemmet ut av skulderskaden sin som han pådro seg i midten av april. DeMarre Carroll har en X-factor for Hawks og kommer til å bli svært viktig. Otto Porter har vært fantastisk for Wizards, kan han fortsette på det nivået han har vært på? Har en følelse av at Wizards tar denne.

AltomNBA, 4-3: Dette kan virkelig bli en meget interessant serie. Hawks så veldig sterke ut i regular season, mens Wizards var til tider svært varierende. Etter at Brooklyn til tider yppet seg stort mot Hawks, og Wizards sveipet serien mot Toronto, ser det nå svært annerledes ut, og det er vanskelig å spå resultatet her. Begge lag har stjerner og flere X-faktorer i laget til å vippe serien i sin favør. Vi tror at Hawks muligens kan få en stigende formkurve i løpet av denne serien og at Wizards kanskje faller ørlite tilbake. Hawks er avhengige av at alle stjernene leverer og at de klarer å senke produksjonen til Wall og Beal, samt demme opp for Gortat under kurven.


 Tor Henrik, 4-2: Jeg har hatt troa på Bulls siden midten av sesongen, og nå ser den endelig ut til at Derrick Rose klarer å holde seg skadefri. De har et meget bra lag nå, og det mest imponerende er kanskje benken. De har en dybde svært få lag i NBA har. Cavs har også en brukbar benk, men det blir mye rotasjoner der nå. Det er fordi Kevin Love er ute, samt JR Smith. Jeg tror at sistnevnte vil bli savnet mest i de to første kampene i denne serien. Kevin Love er ute hele serien. De to ute, samt at Bulls lag som ser fryktelig sterke ut gjør at jeg gir denne til Bulls. Selvfølgelig alltid vanskelig når LeBron og Kyrie Irving står på motsatt banehalvdel, men denne bør Bulls ta greit.

 Frederik, 4-2: Dette kommer til å bli en tøff kamp mellom to lag som ikke legger skjul på at de ikke liker hverandre (særlig Joachim Noah har vært ute og meldt flere ganger, blant annet sagt at “Cleveland really sucks”). Hvor frisk er Rose? Hvordan klarer Cavs seg uten Love og Smith i to (burde vært mye fler) kamper? Hvem stepper opp for Cavs? Her handler det om hvor mye Irving og LeBron klarer å dominere. Ikke lett mot et svært lag som Bulls og Butler er en veldig god forsvarer. Cavs må sette skudd utenfra og kommer til å savne Smith i de første kampene. Kan Miller/Jones/Marion bidra kan være nøkkelen. Mot Celtics kunne LeBron ta ballen til kurven når han ville, det går ikke mot Bulls. For Bulls så handler det om Rose/Butler og Gasol. Noah har ikke vært seg selv, men typisk han å steppe opp i en sånn serie. Gjør han det så vinner Bulls.

AltomNBA, 4-2: Det er klart at dette blir en annerledes serie enn Cleveland hadde sett for seg. Etter at Kelly Olynyk skadet Kevin Love, og J.R. Smith er ute i de to første hjemmekampene med suspensjon, blir det fort en del vanskeligere for Cavs. Vi ser for oss at Chicago vinner minst en av de to kampene i Cleveland og tar et godt grep om serien tidlig. Bucks fikk to seire mot Bulls, og vi tror at det skyldtes at Bulls slappet litt av på gasspedalen, noe de ikke kommer til å gjøre i denne serien. Rose virker å være tilbake for fullt, Butler har vært fantastisk, og Irving og James klarer ikke å bære Cavs videre denne gangen. Spillerne som kommer inn og skal fylle laget til Cleveland skal slite med å holde nivået. Chicago er gode nok både offensivt og defensivt til å ta denne serien etter 6 kamper.