I del II går vi gjennom resten av starterne(Melo, KP og Noah), benken og forventninger til sesongen.

Carmelo Anthony er Knicks ubestridte stjerne og leder, og er nå den mestscorende spilleren på USA sitt landslag etter OL i Rio. I tillegg er «Melo» den eneste basketballspilleren i verden som har vunnet tre OL-gull.

En offensivt strålende spiller som har trykket New York-livsstilen til sitt bryst. Han har vært litt plaget av småskader de siste par årene, men er nå skadefri og ser bedre trent ut enn på lenge. Det er ingen tvil om at Anthony ønsker å gjøre en god jobb for Knicks, og være den lederen på banen klubben desperat trenger. Jeg synes dette taler for at Melo går mot en god sesong. Motivasjonen og den generelle formen er en ting, jeg tror også bedre medspillere vil hjelpe godt til her. I tillegg er han den fødte scorer som kan bli ”hot” når det skal være.

Det som taler imot Anthony er alderen. Han er nå 32 år og i den dalende enden av karrieren. Jeg synes noe av spillet hans i OL virket som var preget av det. I et format som FIBA som vanligvis har passet som hånd i hanske for han, hadde han flere bom og ble guardet enklere enn vi er vant til å se i disse turneringene. Han virket ikke så atletisk og sterk som før, og klarte ikke dominere presumtivt svakere spillere som før. I tillegg virket han tidvis hjelpeløs i forsvar. Er det en Carmelo på vei ned vi ser? Eller er internasjonal basketball bedre og sterkere? Gikk det for lett i oppkjøringskampene, noe som ble en hvilepute i starten?

Det blir uansett spennende å se Anthony i et Knicks med ny giv denne sesongen. Han har helt sikkert fortsatt kamper i seg hvor han er ustoppelig.

Embed from Getty Images

Som PF kommer Knicks til å starte den nærmere 220 cm høye ultratalentede Kristaps Porzingis. Latvieren, som bortskjemte og uvitende Knicks-fans presterte å bue på da han ble draftet som nummer fire i fjor, er en skikkelig posterboy for det moderne NBA – allsidige spillere som kan både drive til kurven, skyte trepoengere og poste opp, samt guarde flere posisjoner i forsvar. Porzingis har alt dette og i tillegg et nesten ubegripelig potensiale når han nå går inn i sin andre NBA-sesong. Det er fascinerende hvordan unggutten har vunnet over skeptiske New Yorkere med sitt spill og sitt sjarmerende vesen. Imponerende er det også hvordan han takler presset av å være midt i forventningene i hovedstaden samt hvordan han møter presse og fans med bena plantet godt på jorda. Porzingis er en person man håper lykkes og jeg ser frem til å følge utviklingen hans.

Another day at the office!!! #KP6 #StayMe7o 😂

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on

Som C tror jeg NYK kommer til å starte med Joakim Noah. Fransk-amerikaneren, som har spilt for Chicago hele sin karriere, ble noe overraskende signert i sommer for 4 år/72 mill $ kontrakt som free agent. Dette kom noe overraskende fordi Noah har vært en skadeutsatt spiller de siste sesongene, og har måtte kaste inn håndklede før sesongslutt to år på rad. Det er derfor mye penger å binde opp i en spiller som det er så mye usikkerhet rundt.

Når det er sagt er det ikke tvil om at gutten kan spille. Man vet man får en høyenergi-spiller som tar returer og som kan gi assists, og som gir 100 % i enhver duell. Slike spillere drar gjerne med seg lagkameratene et hakk opp. Han er også en strålende forsvarspiller som fra sin posisjon bakerst ser alle picks og alle screens, og er i stand til å forstå mange av motstanderens spill tidlig og kommuniserer dette videre til sine medspillere. Denne rutinen og spilleforståelsen kommer til å gi Knicks et løft defensivt. At han og Rose kjenner hverandre godt fra Bulls er heller ikke negativt.

Jeg synes som sagt starting-five for Knicks ser spennende ut. Det er mye potensiale og mye talent. Men det er også store spørsmålstegn her.

Hvor god er Rose? Er Anthony preget av alder? Holder Noah seg skadefri? Fortsetter Porzingis sin utvikling?

Hvilken utgave av Knicks får vi se?

Men en førstefemmer er ikke nok i seg selv i dagens NBA. Ikke i Eastern Conference, nei ikke engang i Atlantic Division. Her vil de nemlig møte fjorårets tapende finalist i øst, Toronto Raptors, og et fremadstormende og dypt Boston Celtics, som er prosjektert kun bak NBA-mester Cleveland Cavaliers og kanskje Raptors.

Så hvordan ser benken ut for Knicks?

Her har det også vært en rekke utskiftinger.

Som backup PG har man signert Brandon Jennings fra Magic. Jennings ble tradet midt i sesongen i fjor fra Pistons til Magic etter å ha vært en skygge av seg selv. Han var nemlig ute nesten et år pga en kneskade, og Pistons hadde ikke tid til å vente på han.

Knicks så sitt snitt til å se om Jennings kan komme tilbake der han var, og ga han en ett års kontrakt til 5 mill $. Dette kan også slå begge veier, men er verdt å prøve ut for en relativt billig penge.

Videre synes jeg benken ser tynn ut. Klubben signerte Lance Thomas til en 4 år/28 mill $ kontrakt, en spiller som snitter 37 kamper i året i sine fem sesonger i NBA for tre forskjellige lag. Også, etter min mening, et sjansespill. Lengre ned på benken har Knicks hentet to talentfulle europeere, Mindaugas Kuzminskas fra Litauen og Willy Hernangomez fra Spania. To spillere med utvilsomt potensiale, begge hadde gode perioder for sine landslag i OL, men kan ikke forventes å bidra noe større denne sesongen. Men jeg liker signeringene i et fremtidsperspektiv.

Etter dette ser det svakt ut, synes jeg. Verken Kyle O´Quinn, Justin Holiday eller Sasha Vujecic kommer til å spille mange meningsfulle minutter eller bidra til plusser i vinner-kolonnen. Ungguttene som ellers slåss om en plass i stallen kommer til å bruke mesteparten av denne sesongen til utvikling i Knicks D-Leauge-team, Westchester Knicks, og får bare sporadiske innhopp i NBA. Om noe i det hele tatt.

Så hvor står New York Knicks nå?

De har utvilsomt oppgradert startfemmeren. De har også en bedre trener. Viktigheten her ligger i tror jeg å unngå skader på nøkkelspillere. Dette gjelder selvfølgelig for alle lag, men Knicks har nå en samling spillere med en litt ruskete skadehistorie.

Videre er jeg spent på spillestil.

Får Hornacek så frie tøyler fra Jackson til å variere offensivt som signalisert? Blir det nedtoning av Triangle-systemet? Hvor lett tilgjengelig er dette systemet for spillere som Rose og Noah? Hvor lenge vil kravstore Knicks-fans vente før det blir buing og surmuling om resultatene lar vente på seg?

Kommer Melo til å lempe på sin no-trade klausul om det blir svake resultater og lysten på en ring overtar? Eller kommer dette Knicks-laget rett og slett til å blande seg helt i toppen av Eastern Conference tidlig og ri på en medgangsbølge?

Det er ingen klubber jeg synes er vanskeligere å spå denne sesongen. Kan bli gull eller granbar.

Hva tror du om Knicks denne sesongen? Diskutere gjerne i kommentarfeltet, på Twitter eller Facebook.