Lønnsnivået i NBA er vanvittig. Spillerne i den amerikanske basketligaen tjener til mer enn salt til grøten, men for noen er nok lønningene litt vel pepret.

NBA-spillere signerer ofte kontrakter som gjør dem om til klubbenes eiendom. Dette innebærer strenge krav, og det er store forventinger knyttet til spillerne som følger av dette. På https://www.tv2.no/a/11483240/ kan du lese mer om hvilke krav spillerne må rette seg etter.

Det er altså mer enn en alminnelig fulltidsstilling å være NBA-spiller, og med all oppmerksomheten og økonomien som sporten og ligaen tiltrekker seg, er det naturlig at spillerne får sin del av kaken. På https://www.vg.no/sport/ diskuterer de lønnsnivået i prestisjefylte NBA.

Selv om det er sikkert at NBA huser spillere i verdensklassen, er det også noen klubber som mest sannsynlig synes det svir litt ekstra når månedslønnen overføres. Nedenfor kommer vi med et utvalg spillere som neppe klager over kontrakten de har inngått.

Kevin Love

Cleveland Cavaliers trodde nok de gjorde en god deal da de i 2018 signerte en fireårsavtale med Kevin Love. Kontrakten har en verdi av 120 millioner dollar, drøyt én milliard kroner.

Sett i ettertid er det lett å argumentere for at en spiller på den «gale» siden av 30, og med en ikke-uvesentlig skadehistorikk, ikke er verdt slike summer. Dette til tross for at Love fortsatt har offensive kvaliteter.

Andrew Wiggins

Wiggins var et top pick for Golden State Warriors, og 25-åringen har i bunn og grunn alle kvaliteter som bør kunne gjøre ham til en førsteklasses spiller. Trøbbelet kommer når vi ser nærmere på to problemer.

Andrew Wiggins har så langt ikke prestert på forventet nivå. Likevel, blir han betalt som om han presterer på toppnivå, uke inn og uke ut. Med tre år igjen av en femårskontrakt verdt nesten 150 millioner dollar, kan vi kun håpe at Wiggins trapper opp og spiller slik supporterne, samt trenerne, ønsker han skal.

Russell Westbrook

I 2019/2020-sesongen var Russell Westbrook den tredje best betalte spilleren i hele NBA. Prestasjonene var imidlertid langt fra noen pallplass, og hvis Westbrook ikke hever nivået de kommende årene, vil det svi hver gang Rockets’ kasserer overfører lønn. Westbrook venter på over 130 millioner dollar de neste tre årene.

Houston Rockets tapte Western Conference-semifinalen forrige sesong, men blir trolig en utfordrer på langoddsen også neste sesong. Resultatene er imidlertid avhengig av prestasjonene til Westbrook. Du kan lese flere basketnyheter på https://extra.bet365.com/news/nn.

Tobias Harris

Rapportene sier at Tobias Harris er en fenomenal lagkamerat i Philadelphia 76ers. Han er også en brukbar trepoengsskytter. 

Spørsmålet er om kvalitetene forsvarer en femårskontrakt til en verdi på 180 millioner dollar. Det virker i alle fall som om ledelsen har tillit til Harris. Vi får håpe at han viser seg denne verdig for å unngå flere slag i ansiktet.

John Wall

Washington Wizard betalte over 38 millioner dollar i lønn til John Wall i forrige sesong, en sesong hvor Wall ikke kom på banen på grunn av en alvorlig skade. 

Det er ingen tvil om at Wall er en fenomenal spiller, men hvis ikke den femdobbelte All Star-deltakeren kommer tilbake i toppform, vil de kommende årene bli en dyr fornøyelse for Wizards.

Neste sesong skal Wall ha 41,3 millioner dollar i lønn, i de to neste henholdsvis 44,3 og 47,4 millioner.