NBA-sluttspillet er rett rundt hjørnet. Tidligere i august tok vi en titt på hva som har overrasket og skuffet mest.

Vipps gjerne til 90280763 for jobben som gjøres.

I denne saken skal vi ta for oss alle matchupene i den første runden av sluttspillet, som starter mandag 17. august. Vi har fått med oss et knippe norske navn som har analysert alle seriene og kommet med sin prediction:

Western Conference

#1 Los Angeles Lakers – #8 Portland Trail Blazers (hvis det blir det) …

Skader/forfall: Avery Bradley er ikke med Lakers til Orlando. Trevor Ariza er ikke med Portland.

Arnstein Friling: Lakers har sett helt grusomme ut (for det meste) de siste ukene, mens et helt nykomponert Portland, med Nurkic og Zach Collins tilbake fra skader, har sett motiverte ut. De aller fleste vil nok tror at dette er en kandidat for en kjempeoverraskelse, men da vil de i så fall ta feil: Selv om Lakers har skader på flere av sine (høyst erstattelige) guarder, møter Lebron James og Anthony Davis opp og tar dette alvorlig, og Lakers vinner 4-2.

Ulrik Tallhaug Sydnes: Portland har fått viktige Nurkic tilbake fra skade og har hatt boblens MVP i Damian Lillard. Har de dagen så kan de score store mengder poeng og Lillard har ofte dagen. Problemet er på andre siden av banen, hvor de sliter veldig. Det er ingen på dette laget som tør late som han kan forsvare LeBron James engang! Selv om Lakers ikke har sett gode ut i Orlando, så har plasseringen deres vært sikker og de har tatt det med ro. Nå starter alvoret og da kan man stole på at James og AD møter opp.
Lakers vinner 4-1.

Kjetil Kleveland: Det er virkelig Shakespeariansk drama over den matchupen: LeBron har ikke vært seg selv i bobla, og har nå eventyrlig mye å bevise. Men det vet jo alle at han antakelig gjør når det gjelder som mest. Men selv han må få noen grå hår av Lillard nå. Mannen snitter 51,333 poeng de siste tre kampene, mot bare de beste lagene i NBA. Det er helt ute. Og han er forbanna! Så du reaksjonen hans etter 61-poengskampen? Han er drittforbanna og vil ha dette!

Og ja: Lakers har mer enn LBJ. Mange har pekt på AD og hans rolle. Men: Nurkic har vært en av boblas store ess, og hvor mye kan han utlikne AD? Pluss: hvis Portland spiller på samme måte mot Lakers som mot Dallas har Lakers et problem. Lillard ble ustanselig satt opp på en pick n roll som fikk Dallas til å måtte velge mellom å comitte på treern og risikere en blow by, eller falle tilbake og risikere en feil i painten eller en treer. Porzingis ble jo et lam til slakteren på det der. Det kan AD også bli, og da kan styrkeforholdet utjevnes noe. Offensivt synes jeg at matchupen er spennende.

For Lakers bør ikke være såååå overlegne på andre posisjoner enn center, der AD jo bør leke med Nurkic, i hvert fall på antall poeng. LBJ -Lillard? Lillard kan ta den. McCollum – Green? McCollum kan helt klart ta den. Og Carmelo Anthony skal jeg aldri ytre et sarkastisk ord om igjen, promise. Forskjellen blir vel til slutt hva Lakers kan pøse inn fra benken i en lang serie. Når de i utgangspunktet kan dytte inn folk som Kuzma, Howard, JR Smith, Waiters og Morris fra benken, er det klart at Portland vil få et jevnt trykk mot seg. For å gjøre dette enda bedre er det jo sånn at Clippers nå har fyra opp Portland noe helt sinnssykt, og kan håpe på at det gjør at Blazers sliter ut byrival Lakers mer enn Lakers har lyst til i første runde. Rent medialt og historiefortellingsmessig er dette helt gull! 🙂

Markus Walderhaug: Jeg tror og håper det blir Lakers mot Blazers her, og det blir en bra serie. Blazers vinner ikke serien, men jeg kan se dem vinne 2 kamper. Men Dame kommer til og skinne!

Vinnith Andersen: Lillard er i enorm form, og jeg tror Lakers skal slite med å stoppe han, men POR har ikke noen som kan stoppe AD OG Bron, de slipper inn 120 poeng eller mere i hver kamp og tror derfor et Lakers som endelig får kamp som betyr noe slår POR i 5 kamper. Bron vil vise hvem som er kongen.

Thomas Nordbø-Rasmussen: Pelicans ga opp for noen uker siden og bør gå hjem for å trene. Lakers tar denne serien, men det blir ikke enkelt. Tipper at Lebron må opp mot 44 minutter i snitt og kommer til å være helt kjørt etter 6/7 kamper mot et heltent Blazers. Lillard skaper seg fiender overalt, og hvis de ikke er der, så dikter han dem opp. Han og Nurkic sammen er en av de mest effektive duoene i ligaen og laget til Portland er bedre enn Lakers fra 3 og ned. Lebron og AD blir likevel for sterke, men de må slite for seieren. En skade på en av Lakers stjerner som gjør at de mister en kamp eller to kan være nok til en tidlig exit.

#2 Los Angeles Clippers – #7 Dallas Mavericks

Oppgjør denne sesongen: 26/11 – Mavs-Clippers 99-114, 21/1 – Mavs-Clippers 107-110, 6/8 – Mavs-Clippers 111–126

Skader/forfall: Courtney Lee (legg) og Dwight Powell (akilles) er ute for resten av sesongen. Willie Cauley-Stein er ikke med Mavs til Orlando.

Arnstein: Det er her storsjokket kommer. Dallas, uten rollespilleren Dwight Powell, har sett bra ut. Clippers, en brennheit kandidat for NBA-finalen, har sett middels ut. Nå får de nok tilbake tennpluggen Montrez Harrell, som ennå ikke har spilt i «boblen» i Orlando. Men i den formen Luka Doncic er i nå, aner jeg en overraskelse her. Så her sjanser seg: Mavs vinner 4–3.

Philip: Det här skulle ha varit året där Clippers hade sin stora chans, men sen kom Anthony Davis till stadens andra lag och de fick vara “lillebror” igen. I Luka Doncic har Dallas en av de absolut bästa offensiva spelare i ligan men än så länge har han för lite back-up för att kunna hota Kawahi och gänget ordentligt. Clippers kan nog göra processen kort om inte Dallas får ihop det.

Ulrik: Nå kan Dallas angre på at de rotet vekk muligheten til 6. seed, for her skal de få det tøft. Rollespillerne rundt Doncic og Porzingis er rett og slett ikke gode nok, i tillegg er Clippers det laget som har flest gode valg til å forsvare Luka. Skulle det være jevnt mot slutten av kampene har Mavericks choket i flere tette oppgjør, mens LA har NBAs beste closer i Kawhi Leonard. Dallas har en lys fremtid, men her får de en ordentlig syretest.
Clippers vinner 4-1.

Kjetil: Drømmeoppsett på en måte. Offensiv kraft mot defensiv kraft. Tror at Clippers tar dette. Men de skal nok få jobbe litt for det, og det kan bli både 4-2 og 4-3 her. Så får vi se om PG13 er en bedre closer enn han synes Lillard er. Han har litt å svare for nå.

Markus: Mavs har to All-Stars i Luka og Kristaps som er mer enn gode nok til og komme til neste runde, men laget deres er ikke bra nok per nå. Tror størrelsen deres vil ta en kamp fra Clippers.

76ers Scandinavia: Det Luka Doncic har holdt på med, spesielt i år, har vært helt ekstraordinært. Det blir spennende å se hvordan han kan prestere mot så gode forsvarsspillere som Paul George og Kawhi Leonard i et sluttspill. Tror dog at Luka har et for dårlig supportcast for øyeblikket til å kunne holde Clippers i veldig mange kamper, med Porzingis som et hederlig unntak. Selv om det har vært litt vanskelig å bli helt klok på Clippers i regular season, og spesielt i bobla, så er det fortsatt en av de store favorittene i sluttspillet. Om Clippers-gutta stiller så heltente som man bør i et sluttspill, så skal det nesten godt gjøres å score på dem. Paul George, Kawhi Leonard, Pat Beverley, Lou Will, Montrezl Harrell. For et lag!
Clippers har vunnet alle oppgjørene mot Mavs tidligere denne sesongen og de bør være storfavoritter også her. Clippers etter fem.

Vinnith: Tror Doncic og KP får det tøft, men WOW dette Dallas-laget blir gode etterhvert. Men i år så SKAL Clippers slå de, tipper de vinner etter 6 kamper. Ingen lag i NBA har større bredde enn Clippers, Raptors er nærmest og de er noe etter også.

Thomas: Er Mavericks voksne nok til denne bataljen? Jeg tror dessverre ikke det. Luka er helt fantastisk god, men når Clippers kan veksle mellom PG13 og Kawhi som forsvarer på ham og til nød doble så vil han få problemer. KP har vist frem gamle kunster i glimt i sesongen og han må spille som en All-Star og vel så det om Mavs skal kunne hevde seg her. I tillegg har Mavs vært kronisk dårlig i jevne kamper som er ganske typisk for et ungt lag. Tipper 5 eller 6 kamper, noen jevne kamper, men Clippers med en komfortabel seier.

Sulus: Nok en vanvittig spennende og morsom serie. Doncic og Porzingis mot Kawhi og George, kan man ønske seg mer? Clippers har gitt helt blaffen i hvordan regular-seasonkampene i boblen har vært og Mavericks har benytte muligheten til å spille seg frem til en rotasjon som fungerer. Når jeg sier fungerer mener jeg offensivt, for defensivt er det fortsatt huller å tette. Men ett angrep ledet av Doncic har vist seg vanskelig å stoppe for de fleste, men er de noen som kan det er det Clippers. Her blir det glad-basket all the way. Clippers tar det dog, 4-2.

#3 Denver Nuggets – Utah Jazz

Oppgjør denne sesongen: 30/1 – Nuggets-Jazz 106-100, 5/2 – Jazz-Nuggets 95-98, 8/8 – Jazz-Nuggets 132–134

Skader/forfall: Mike Conley (kne) er usikker til kamp 1. Bojan Bogdanovic er ikke med Jazz til Orlando grunnet en håndleddsoperasjon.

Arnstein: Denvers jevne mannskap har lidd litt under skadefravær av Gary Harris, Will Barton og Jamal Murray. Sistnevnte spiller garantert mot Jazz, og Nuggets skal ha mer enn nok på lager til å knuse Jazz, som sårt mangler skytteren Bojan Bogdanovic, og ikke har fått det til å stemme de siste ukene. Kombinasjonen Nikola Jokic, Murray og boble-funnet Michael Porter Jr. gjør at Nuggets tar dette 4–1.

Philip: Två lag som är “gatekeepers” i väst – inte riktigt några topplag men kan man slå dem så vet man att man har något bra på gång. Jamal Murray och Nikola Jokic har sett bra ut för Denver sedan omstarten men deras försvar vid trepoängslinjen har varit stundtals katastrofal. Det kommer aldrig att duga i playoffs så en skärpning krävs. 

Ulrik: Dette hadde vært et spennende oppgjør om begge lag var skadefrie, men Utah har falt litt sammen etter skaden til Bogdanovic. Denver har slitt med å stille nok guarder til å spille i boblen, men skal ha det meste av laget tilbake til sluttspillet. Michael Porter Jr. har vist at han kan være en offensiv gnist hvis resten av laget sliter med å score. Det blir også kult å se ligaens beste offensive center mot den beste defensive centeren! Denver vinner 4-1.

Kjetil: Et lag som ikke akkurat har strålt, mot et lag som har falt sammen som et billig telt i bobla. Nuggets tar det, men de tåler ikke så mange arbeidsuhell. Jazz har spillere som kan score og en rå rim protector i Gobert. Gleder meg for øvrig veldig til duellen Gobert mot Jokic. Kommer trioen Mitchell – Clarkson – Conley i gang, skal nok Nuggets få jobbe litt. Tipper 4-1. Men dette kan slå ut veldig i alle retninger avhengig av hvilken versjon av seg selv Jazz kommer som!

Markus: Utah kan diskuteres til å være årets skuffelse, men tror de kan vinne både en eller to kamper i denne serien, men Denver vinner til slutt 4-2.

76ers Scandinavia: Dette kan bli et ganske spennende oppgjør! Jazz har ikke sett all verden ut i Orlando, men alle de tre tidligere oppgjørene i år har vært jevnspilte, sist i bobla da kampen gikk til double overtime! Riktignok har Nuggets vunnet alle de nevnte kampene og de bør vel også være favoritter her. Gode enkeltspillere på begge lag, men som lag virker Nuggets et par hakk sterkere. Mange rykter fra Jazz-leiren om dårlig stemning i laget, spesielt mellom Gobert og Mitchell. Det blir også spennende å se hvor godt Gobert greier å matche up med Jokic, og ikke minst om Michael Porter Jr. kan fortsette å levere storspill i Orlando! Anser Nuggets som storfavoritt i denne, til tross for jevne oppgjør sesongen igjennom. Nuggets etter fem.

Vinnith: Dette tar Nuggets etter fem kamper. Har ikke store troa på Jazz, det er mye som ikke funker i bobla for de.

Thomas: Jeg klarer ikke å sette fingeren på det, men det er noe med dette Jazz-laget som er så utrolig uinteressant. De er gode, men ikke god nok. Skyter godt, men ikke godt nok. God i forsvar, men ikke god nok. De er litt «meh». Denver er det motsatte. De har så mange kule storylines at jeg må begrense meg til noen få. Michael Porter Jr. har imponert stort i boblen. Hvis han kan holde seg skadefri har Nuggets fått spilleren som kan løfte dem helt opp i favorittsjiktet. Greit nok at han scorer 26ppg og drar ned 10 returer i boblen, men det sjukeste er at han skyter 57/50/94. Han er altså 2.10 og skyter 57% fra 2, 50% fra 3 og setter 94 % av straffene sine. Han er perfekt ved siden av skinny Jokic som tidenes høyeste PG. Til sist vil jeg bare nevne at Denver kan finne på å stille med lagoppstillinger som snitter over 2.10. Absurd! Håper og tror Denver tar denne serien, men Jazz kommer til å selge seg dyrt og kjedelig!

Sulus: To lag med litt varierende resultater i boblen, men med nok kvalitet hver for seg til å lage trøbbel for hverandre. For Jazz ser endelig Mike Conley ut til å ha funnet seg til rette og det er helt nødvendig for suksess. Mitchell og Gobert har begravd stridsøksen etter Covid-fadesen til Gobert og stemningen i troppen er god. Nuggets har en fysisk lettere Jokic, solide Murray og en spennende Porter Jr. klare for playoffs. Tror på en tett og jevn serie hvor Nuggets tilslutt drar det i land 4-3. Store forventninger til dette oppgjøret.

Superstjerner alle tre. Hvem går seirende ut?

#4 Houston Rockets – #5 Oklahoma City Thunder

Oppgjør denne sesongen: 28/10 – Rockets-OKC 116-112, 9/1 – OKC-Rockets 113-92, 20/1 – Rockets-OKC 107–112

Skader/forfall: Russell Westbrook (quadriceps) er usikker til de første kampene. Thabo Sefolosha er ikke med Rockets til Orlando.

Arnstein: Jeg stoler ikke på Houston for fem flate øre i playoff. For små, for sårbare og for dårlig skyting av Harden og Westbrook. De har ikke overbevist de siste ukene. OKC har derimot sett bra ut. Chris Paul overbeviser 100 % som «spielfuhrer», spillende gymlærer og pappa. De har et godt lag defensivt, og nok poengscorere. OKC tar dette 4–2.

Philip: En av baskervärldens största frågor är ju hur James Harden inte har vunnit mycket, mycket mer med tanke på hans kvalitéer. En otroligt begåvad spelare, han verkar vara väldigt svår att spela med och klubben har tagit in alla möjliga medspelare i ett försök att hitta en parhäst för honom.När OKCs Chris Paul, Dennis Schroder, Shai Gilgeous-Alexander, Danilo Gallinari och Steven Adams lirar tillsammans gör de nästan tre poäng mer för varje 100 anfall än deras motståndare – bäst i hela NBA. Kan de få till det offensivt så kan det här bli en riktig rolig serie – en rejäl “shootout”. 

Ulrik: “Chris Paul og Russell Westbrook revenge game”! Thunder er kanskje årets største positive overraskelse, mens Rockets vurderer seg selv som en ordentlig contender. OKC spiller smart og gjør de riktige tingene, men potensialet er litt begrenset. Det er det ikke for Houston, som i Harden og Westbrook har spillere som kan senke ethvert lag. Skal de bli tatt alvorlig så må det leveres fra start i denne serien, hvis ikke vil Thunder gjøre det vanskelig. Rockets vinner 4–2.

Kjetil: Absolutt alt sier at Rockets skal ta dette. Særlig all den tid Steven Adams ikke spiller. Meeeeen, hvis han kommer tilbake, og HVIS dette med Westbrook er alvorlig og tidkrevende (noe som det virker det er), da åpner dette seg opp. Chris Paul er utrolig i år, og har et entusiastisk mannskap rundt seg. Et Rockets-lag som er svakere inside og som kan finne på å mangle halvparten av superstjerneparet sitt, er mulige å slå. Men i utgangspunktet 4-2 Rockets.

Markus: Dette blir en spennende serie. Årets overraskelse mot et lag som er desperat etter å vinne alt. OKC er et bra lag, men de vinner ikke mer enn én kamp i denne serien. Rockets etter fem.

76ers: Tid for Chris Pauls hevn? En uhyre interessant matchup med bakgrunn i Paul/Westbrook-traden. Mange levnet OKC absolutt ingen sjanse i år, men har nesten cruiset seg inn til playoff-plass. Så lenge Rockets har James Harden, er de alltid å regne med. Spørsmålet er vel fortsatt hvorvidt Rockets kan gå hele veien i sluttspillet når de har både Harden og Westbrook. Da skal vel ingen andre på laget få låne ballen? Det blir vel et oppgjør med et lag ledet an av Chris Paul mot hovedsakelig to enkeltspillere, hvis ikke Westbrooks skade viser seg å være alvorlig. Det artigste her blir Steven Adams (6’11, 2.11) mot Robert Covington (6’7, 2.01). Kan ikke forstå at dette small ball-greiene til Rockets kan funke. Med Harden som leverer 40+ poeng hver kamp vil det helt sikkert bli jevnt, men tror dette small ball-prosjektet krasjer før det er ordentlig i gang. 4-3 til OKC!

Vinnith: Med Westbrook ute noen kamper med skade, så åpner denne serien seg kraftig. Spent på om Harden endelig er i sluttspillsform. Er han det, vinner Rockets etter 6 kamper her. Men CP3 og unggutta har overasket meg, og hvis Westbrook er ute mange kamper, tror jeg på en overraskelse her – OKC vinner etter 7 kamper.

Thomas: Mange interessante storylines i denne serien. Kampen mot tidligere klubber? Paul mot Rockets og Harden og Westbrook mot OKC. Tror ikke du får mange kroner igjen hvis du setter penger på en «slåsskamp» mellom Paul og Westbrook. Ultra small-ball Rockets mot OKCs tre pointguarder osv. Dessverre tror jeg kampene blir litt antiklimaktisk. Det kommer til å bli enormt med straffeskyting og kampene avgjøres av laget som treffer treere den dagen. Tror kanskje OKC kan dra det lengste strået her. De har vært overdrevent god i clutch hele sesongen og i en jevn serie kan det bli avgjørende.

Sulus: Før sesongen var Thunder ikke engang tippet i playoffs i det hele tatt, nå er de en motstander alle helst vil unngå. Chris Paul har vært strålende og Shai Gilgeous-Alexander likeså. Westbrook mot sitt gamle lag er seerverdig i seg selv. Fungerer Rockets’ smallball? Harden må vel lykkes i playoffs til slutt vel? Ny, morsom serie tror jeg, med et Rockets-lag som er hakket vassere. 4-3 Houston, avgjort i siste kamp på en kontroversiell feil på Harden. Play ball.

Russell Westbrook og Chris Paul – da i OKC og Rockets – nå i Rockets og OKC.

Eastern Conference

#1 Milwaukee Bucks – #8 Orlando Magic

Oppgjør denne sesongen: 1/11 – Magic-Bucks 91-123, 9/12 – Bucks-Magic 110-101, 28/12 – Bucks-Magic 111-100, 8/2 – Magic-Bucks 95–111

Skader/forfall:
Wesley Matthews (hofte) er usikker til kamp 1. Jonathan Isaac (kne) er ute for resten av sesongen.

Arnstein: Orlando mangler skadde Jonathan Isaac, og er generelt for tynt besatt for å hamle opp med Milwaukee, selv om toppseedede Bucks har sett ruskete ut i matchene etter koronapausen. Dette blir 4–0. Kanskje, muligens Orlando stjeler én kamp, men det er maks.

Philip: Allt handlar om Giannis. MVP när han är i toppform, men han verkar vara lite tjurig i “bubblan” där matcherna spelas just nu. Svårt att bedöma var Milwaukee står för tillfället då de inte har haft någon press på sig. Mitt tips är att “The Greek Freak” vaknar till liv nu när det vankas playoffbasketball och att Orlando kommer snart att börja den korta resan hem innan semestern. 

Ulrik: Bucks har tatt det rolig de siste ukene og ikke brydd seg så mye om resultater siden plasseringen deres var sikret. Kan stille med skadefritt mannskap og bruke første runde som oppkjøring til den ordentlige motstanden begynner. Magic skuffet i boblen ved å ikke gå forbi Nets opp til 7. seed, og i tillegg har demistet Isaac med kneskade. De skal slite med å score 100 poeng i en eneste kamp mot det som var NBAs beste forsvar denne sesongen. Bucks vinner 4-0.

Kjetil: Kan ikke tro annet enn at Bucks tar denne ganske lett. Selv om alt skjer i Orlando, synes jeg ikke Magic har overbevist. Det har ikke Bucks heller, men deres potensial er uendelig mye høyere. De bør ta denne 4-0 eller 4-1.

Markus: Kommer til å bli en kort serie, Bucks tar det på 4 kamper. Kan ikke se at Magic har noe å stille opp med.

76ers: Det skal være ganske grei skuring for Giannis og Milwaukee. Bucks har vunnet alle fire oppgjørene med klar margin tidligere denne sesongen. Både Giannis og Bucks har med seg viktige erfaringer fra playoffs i fjor og ingen blir vel overrasket om de finner veien minst til Conference Finals. Uten hjemmebanefordel (sett bort i fra at de er i Orlando), bør Bucks kunne ta denne på fire kamper og dermed få en relativt lett vei til semifinale i øst. Magic bør rett og slett være en rundingsbøye på vei til 2. runde for et ambisiøst Bucks. 4-0 Milwaukee.

Vinnith: Er det en større favoritt denne runden? Her tipper jeg Giannis og Bucks etter fire kamper, en “sweep”. Er ikke mer å si enn Giannis.

Thomas: Overkjøring, eller, det bør det i alle fall være. Magic er ikke i nærheten av nivået til Bucks, selv om de så hviler Giannis. Det mest interessante med denne serien kunne vært Jonathan Isaac, som så ut til å være i storform i starten av boblen, men han ble dessverre skadet. 4–0 til Bucks i en ganske uinteressant serie. Bucks har, naturlig nok, hatt en laber «boble» etter at førsteplassen var sikret. Forventer at de slår på bryteren og rett og slett maltrakterer Magic. Se kampene for de voldsomme dunkene til en Giannis som nesten har overtenning.

Sulus: En av de på forhånd klareste 4-0 seriene jeg kan huske å sett på årevis. Magic har sett mildt sagt svake ut, og Bucks har brukt tiden på å la spillerne akklimatisere seg i form. Nå har ikke alt sett like lett og lekent ut i boblen for de heller, men mer enn bra nok til å feie Orlando ut av boblen og inn i det koronafulle Florida. En soleklar 4-0 Bucks.

Giannis og Bucks er store favoritter mot Magic.

#2 Toronto Raptors – #7 Brooklyn Nets

Oppgjør denne sesongen: 14/12 – Raptors-Nets 110-102, 4/1 – Nets-Raptors 102-121, 8/2 – Raptors-Nets 119-118, 12/2 – Nets-Raptors 101–91

Skader/forfall: Patrick McCaw (kne) er ute til minst 24. august. Jamal Crawford (hamstring) er usikker til kamp 1. Kyrie Irving, Kevin Durant, Wilson Chandler, Spencer Dinwiddie, DeAndre Jordan og Taurean Prince er ikke med Nets til Orlando.

Arnstein: Toronto ser veldig skarpe ut, og har alle sine viktigste spillere skadefrie. Nets mangler fire av fem av sine potensielt viktigste spillere, i Durant, Irving, Dinwiddie og Jordan. Likevel har de gjenværende spillerne fightet knallbra og gitt ethvert lag tøff kamp. Men mot Raptors holder det ikke. 4-1 i kamper til Toronto.

Philip: Om ett år blir det här en dunderserie med det tillfrisknade paret Durant och Kyrie i Brooklyns dräkt, men just nu har de alldeles för lite firepower för att kunna hota de regerande mästarna från norr. Raptors har tappat Kawhi, men det här är fortfarande ett lag att räkna med – Brooklyn kommer att bli förrätten. 

Ulrik: Raptors har fortsatt å imponere i Orlando og har i skrivende stund den nest beste recorden i NBA, sammen med Lakers. Fred VanVleet har stått frem offensivt og i forsvar kan de regjerende mesterne matche ethvert lag. Nets har virkelig vært friske den siste tiden, til tross for at de stiller et lag med reserver, ferskinger og ungdommer. Nå starter alvoret og da tror jeg de skal slite med å skape gode nok scoringsmuligheter mot et Toronto-lag som er bunnsolide defensivt. På grunn av mindre hjemmebanefordel, siden alt spilles på nøytral grunn i Orlando, tror jeg det er vanskeligere for det svakere laget å stjele en kamp eller to. Raptors vinner 4-0.

Kjetil: Raptors er rene diesellokomotivet. De tygger veldig jevnt på. Nets er mer opp og ned, noe som ikke er så rart med et såpass ungt mannskap. Tror at det vil bli utslagsgivende her, og tipper Raptors tar dette 4-1 eller 4–2.

Markus: Toronto spiller bra, og Brooklyn har ikke spillere igjen nesten, Toronto tar dette etter fire kamper.

76ers: Raptors har spilt helt enormt bra forsvar i Orlando-bobla og har i det hele tatt vært imponerende hele sesongen. Nick Nurse viser at han definitivt er en av de beste trenerne i ligaen og er vel oddsfavoritt til å bli årets trener. Laget viser også at de er tøffe å bryne seg på selv uten Kawhi. Nets stiller i Orlando uten nøkkelspillere som Durant, Irving og Dinwiddie. De har riktig nok levert gode resultater i bobla, som seirer over Bucks og Clippers, men begge lagene hvilte helt eller delvis nøkkelspillere. Spørsmålet er hvor gode Raptors uten Kawhi er i et sluttspill. Bør allikevel kunne feie et reservepreget Nets ledet an av Caris LeVert, Joe Harris og Jarret Allen av banen på fem-seks kamper. Raptors vinner 4-1!

Vinnith: Hadde vært så sykt spennende med toppet Nets her, men uten Irving, KD og noen flere tipper jeg Raptors etter fem kamper. Den bredden til Reports er drøy, bli ikke overrasket om de vinner tittelen igjen.

Thomas: Er Raptors så god som mange tror? Lett å glemme at de er regjerende mestere og at de har hatt en svært god sesong, Coach Nurse imponerer meg voldsomt, spesielt i den defensive delen av spillet. De spiller usedvanlig mye sone og kan skape problemer for hvem som helst på den siden. Lowry styrer spillet og har et godt og dypt lag rundt seg. Nets har på sin side overgått alle forventninger i boblen. De manglet fem av de antatt åtte beste spillerne sine, blant dem Irving og Durant. De har likevel spilt med entusiasme i kontrast til mange andre lag, vunnet fem av sju kamper og går inn i sluttspillet med masse positiv energi. Når alt det er sagt skal de likevel få grisebank av Raptors.

Sulus: Dette er også en serie med en soleklar favoritt. Raptors har hatt en meget bra sesong og har sett solide ut også etter man startet opp igjen. Nets har sett ustabile ut, naturlig nok med alle skader, og har lite å stille opp her. Eneste spørsmålet er vel hvor mange som spiller for Nets i playoff her som også er i troppen til seriestart 2020/21. Jeg heller mest mot 4-0 Raptors, men siden situasjonen i boblen er såpass ukjent strekker jeg meg til 4-1.

Verken Kyrie eller KD er å se i bobla.

#3 Boston Celtics – #6 Philadelphia 76ers

Oppgjør denne sesongen: 23/9 – 76ers-Celtics 107-93, Celtics-76ers 109-115, 9/1 – 76ers-Celtics 109-98, 1/2 – Celtics-76ers 116–95

Skader/forfall: Ben Simmons (ødelagt kneskål) er ute for resten av sluttspillet. Zhaire Smith er ikke med 76ers til Orlando grunnet skade.

Arnstein: Dette ville blitt en knallbra duell med alle skadefrie. Det kan det muligens bli likevel, men etter at 6-ers’ Ben Simmons røyk på en kneskade, er det ikke til å unngå at Celtics blir storfavoritter. De er kjappere, mye mer samspilte og henger mye bedre sammen som et lag. Så, selv om Boston langt fra har overbevist de siste ukene, vinner de dette 4–1.

Philip: Saknaden av Ben Simmons kommer att kosta Philly dyrt, inte minst defensivt. Han kan försvara sig mot vilken Boston-spelare som helst för att sedan ta bollen och börja en blixtsnabb kontring. Joel Embiid kommer att få dra det stora lasset för Philly och han kommer att lyckas, men inte fullt ut. Bostons “next man up”-filosofi betyder att det finns. Alltid någonn som kan steppa upp och vinna en match – Walker, Taytum, Brown, Hayward kan alla ta över när de behöver det. Hålla ett öga på Robert Williams – “The Time Lord” verkar ha utvecklats enormt under uppehållet och ser nu ut som en riktig NBA-center.

Ulrik: Dette var et oppgjør man virkelig hadde sett frem til, men skade på Ben Simmons er et skår i gleden. Han ville vært det beste valget til å forsvare Jayson Tatum, som virkelig har tatt steget opp blant stjernene denne sesongen. Celtics er stjernespekket på guard- og forwardplassene, men har sin største svakhet på centerposisjonen. Der bør Joel Embiid levere noen monsterkamper om 76ers skal ha en sjanse. Men Philadelphia har ikke klart å levere på det utrolige defensive potensialet som ligger i laget og minuttene uten Embiid på banen kan bli stygge. Stevens mot Brown er utklassing mellom trenerne, men Simmons sin skade kan være unnskyldningen som gjør at Brown beholder jobben. Celtics vinner 4–1

Kjetil: Inntil for et par dager siden ville jeg sagt at dette er en veldig jevn affære. Men med både Simmons og Embiid som stadig får seg en smell hist og her, tror jeg at Celtics bør klare dette relativt greit. Tipper 4–2 til Celtics.

Markus: Dette blir en jevn og spennende serie. 76ers mangler Simmons, men de bruker som oftest å spille mye bedre når en av de to stjernene i Philly er borte (Embiid eller Simmons). Tror dog at Celtics tar denne etter seks kamper.

76ers: Det er faktisk helt håpløst å beskrive hvor stor gleden er over at det snart er tid for Sixers i playoffs igjen! DÈT skuddet til Kawhi i fjor sitter fortsatt i, og tankene har vel for mange Sixers-fans stadig gått til «hva hvis». Det får vi aldri vite, og vi får aldri vite hvordan Sixers ville gjort det med fullt mannskap i årets sluttspill. At Ben Simmons er ute er et stort skudd for baugen for 76ers, både mot Celtics og i sluttspillet generelt. Simmons var av mange fortjent nevnt som kandidat til DPOY (beste defensive spiller) denne sesongen, og er uten tvil viktig for 76ers også offensivt med sin ball handling, playmaking og slashing. Men han virket veldig ukomfortabel i ny rolle før skaden i Orlando, og man har jo over lengre tid stilt seg spørsmålet om Embiid/Simmons er en duo som kan spille sammen. Derfor kan man kanskje, med Sixers-øyne, ha et medgjørlig håp om at med Simmons ute vil Embiid forhåpentligvis bruke mindre tid ute på perimeteren for å skape space for Simmons og dominere enda mer i painten, slik som bare han kan. I tillegg virker Horford endelig å ha funnet sin plass, både offensivt og defensivt, Tobias Harris virker å ha en bøtte mer selvtillit og 76ers har skyting av benken. Det er en longshot uten Ben Simmons, men ikke umulig.

Celtics skal selvsagt være favoritter her både sesongen sett under ett, og tatt skaden til Simmons og prestasjonene i bobla tatt i betraktning. Tatum og Brown har utviklet seg masse og ser sylskarpe ut. Det samme gjør Hayward, som virker å nærme seg gammelt nivå, og de har en Marcus Smart som i likhet med Simmons kunne vært nominert til DPOY. Min prediction bunner nok langt mer ut i håp og kjærlighet enn fornuft. Håpet lever i at dersom Embiid er skadefri og er mentalt på rett plass med alt det ekstra presset han nå får, så er jeg svært usikker på om Celtics kan stoppe han. De hadde Horford i fjor som effektivt stoppet han, men han er nå på motsatt lag. Celtics har alle forutsetninger for å avansere, men håpet trumfer fornuften: 4–3 76ers!

Vinnith: Synd at Simmons er skadet og Embiid tvilsom, dette kunne blitt nervepirrende, men tipper nå Celitcs tar det etter fem kamper. Celtics burde ha lag til å nå finale, men er bare noe med det laget som gjør at jeg ikke tror det skjer. Hva vet jeg ikke…

Thomas: Dette skulle vært den store førsterundeserien. Sixers skulle få sjansen til å vise at alt tullet de har gjort i grunnserien ikke spilte noen rolle i sluttspillet, at Simmons og Embiid egentlig kan spille sammen og at den, på papiret, sterkeste defensive lineup-en i ligaen kan slå hvem som helst. For Celtics sin side var det spennende om Tatum og Brown kan finne tilbake til innsatsen i sluttspillet for to år siden kombinert med den utviklingen spesielt førstnevnte har vist denne sesongen. Nå er alt dessverre uvisst. Simmons opereres i disse dager i kneet og mister resten av sesongen og sikkert litt av neste sesong. Embiid tråkket over og er usikker inn mot sluttspillet. Celtics bør ta dette.

Sulus: Klassisk rivaleri som får et nytt kapittel. Sixers er vel kanskje sesongens skuffelse totalt sett med konstant underprestering gjennom sesongen. Tapet av Ben Simmons er massivt og spørsmålet om hvor skadeplaget Joel Embiid er henger fortsatt ved. Er derimot Embiid frisk, rask og motivert har Celtics ingen defensiv match og selvsagt et stort problem. Hvilken versjon som dukker opp er ekstremt spennende og like spennende er det å se hvilken versjon av laget Sixers som entrer parketten.
Celtics på sin side har sett solide ut, med jevne tap mot Bucks og Heat og ellers greie seire. Celtics slo jo også også boble-heltene Suns lett i boble-preseason og ser mer ut som et lag enn noen gang. Spørsmålene i Boston er om Kembas kne holder og om Tatum kan fortsette å spille på et superstar-nivå. Kampene før playoffs har vist litt ymse, men det har vært mye positivt. Jeg tror at Simmons skade er avgjørende i denne serien og at Celtics vinner 4-2.

Det blir spennende mellom Celtics og 76ers. Hvor mye gjør det for 76ers at Simmons er ute?

#4 Miami Heat – #5 Indiana Pacers

Oppgjør denne sesongen: 27/12 – Heat-Pacers 113-112, 8/1 – Pacers-Heat 108-122, 10/8 – Heat-Pacers 114–92

Skader/forfall: Domantas Sabonis (fot) kanskje tilbake utover i runden. Jeremy Lamb (kne) er ute for resten av sesongen. Derrick Jones Jr. (nakke) er usikker etter skaden mot Pacers i siste grunnseriekamp. Jae Crowder (kne) er usikker til kamp 1.

Arnstein: Uten tvil det oppgjøret som ser mest åpent ut i Eastern Conference. Miami er noenlunde skadefrie og har oppdaget en ny storstjerne i Tyler Herro. Hardtspillende, utholdende Heat er absolutt en utfordrer til en plass i NBA-finalen. Men Pacers er gode. I skadefraværet til Domantas Sabonis (kanskje tilbake om 1,5 uke) har T.J. Warren stått fram som en storscorer. Dette kan meget godt bli knalljevnt, men jeg tror Heat tar det, 4–2.

Philip: Har väldigt svårt att se något av de här lagen gör ett stort intryck på playoffs. Ganska tunnt offensivt och det finns inte mycket som säger att allt kommer plötsligt att klaffa för något av dem. En slantsingling, men för mig är Miami snäppet bättre.

Ulrik: Heat er laget ingen av favorittene ønsker å møte. Blant de beste trenerne, et stjerneskudd i Bam Adebayo og en profil i Jimmy Butler som har levert i sluttspillet tidligere. De er et veldig fleksibelt lag med ulike type spillere som kan endre et kampbilde. T.J. Warren har vært blant de heiteste spillerne i Orlando-boblen, men sliter med en skade i foten. Hvis ikke han leverer vil det bli tøft for Indiana å score nok poeng her. Oladipo spiller, men er ikke seg selv enda og kan ikke være den som skal lede angrepet. Skal Pacers vinne dette oppgjøret må de virkelig låse igjen i forsvar og Nate McMillan har rykte på seg som en av de beste defensive trenerne. Heat var et middels defensivt lag denne sesongen, men de kan stille med noen lineups det lukter svidd av. Det kan bli noen ordentlige forsvarskamper i denne serien, hvis ikke Miami kan låse det opp med sin trepoengsskyting. Heat vinner 4-2.

Kjetil: Her er det helgardering i alle bauger og kanter. Denne er åpen. Begge lagene har vært positive overraskelser i år. Jeg synes egentlig det blir moro uansett hvem som går videre av disse. Men jeg har en snikende følelse av at T.J. Warren-esset kan tippe akkurat denne. Så 4-3 Pacers med alle mulige forbehold.

Markus: Dette er også en spennende matchup, men tror Heat tar dette etter fem kamper. Miami har vist gode takter når alle spillerne er med, og har i mine øyne det dypeste laget i NBA per nå.

76ers: Oppgjøret kanskje de fleste objektivt sett gleder seg mest til, med unntak av et evt oppgjør mellom Lakers og Blazers. Butler mot Warren blir så fett! Det er mange Sixers-fans som heller skulle sett Jimmy B i Philly enn Harris og Horford. T.J. Warren er het kandidat til bubble MVP! T.J. Warren!! Og med den forhistorien de to har, så er det bare å glede seg til duell. Blir veldig overrasket om Warren er i nærheten av å kunne fortsette med MVP-spill i sluttspillet, spesielt mot Butler. Men Warren har også med seg Oladipo, Brogdon og Turner, og i hele tatt et hardtarbeidende lag. Heat har et veldig spennende lag med blanding av vital rutine i Iggy og Dragic, skarpskyttere i Herro og Robinson og et beist i Adebayo. Det blir faktisk et helt vilt spennende oppgjør, men det er fryktelig synd at Sabonis ser ut til å være ute. Sabonis er nøkkelspiller for Pacers begge veier, og det, i tillegg til at Heat kan bli smittet av Jimmy Butler-mentalitet, vipper kanskje det hele i Heats favør. Heat etter syv!

Vinnith: Denne serien blir spennende, tipper Heat tar det etter sju kamper. Butler og Bam kan skade alle lag, og de unge skytterne kan sette ballen mot alle.

Thomas: Fokuset fra media vil ligge på T.J. Warren mot Butler! Tidlig Bubble MVP mot karen som alltid er MVP i eget hode. Dette er nok serien i øst jeg vil følge tettest. Ikke på grunn av det ovennevnte, men fordi det rett og slett er to veldig gode lag som spiller god basketball. Blir fort 7 kamper her hvor trepoengsskytingen til Heat kan være avgjørende for utfallet. Hvis jeg må tippe, tror jeg kombinasjonen Spoelstra og Butler drar dette hjem til slutt og at Heat vinner.

Sulus: For meg den mest åpne serien i første runde. God trenere, jevne staller, individualister. T.J. Warren har storspilt, Oladipo er på vei tilbake i form. Tapet av Sabonis er selvsagt tøft, men man har fortsatt Turner å spille på. Heat er ledet av Butler, men trenger at de unge skytterne står frem. Jeg tror en nøkkel også er at Dragic kan styre second unit og man her kan få et fortrinn på Pacers. Føler det kan gå alle veier, men har endt på seier til Heat 4-3.

Blir det tett og ampert mellom Warren og Butler?