PS! Setter utrolig stor pris på Vipps-bidrag for de som ønsker å bidra til 90280763!

Halvt canadiske Chris Heggelund skal til Canada, nærmere bestemt University of Victoria, for å studere og spille basket. Laget heter Victoria Vikes og spiller på toppnivået i Canada (U Sports). Ved siden av skal Chris studere idrett og helse.

– Jeg kommer til å spille point guard. Rollen min kommer til å være å skape ting for andre, pushe ballen i transition og skyte.

Heggelund har vært en attraksjon i norsk basket de siste årene sine med hans silkemyke spillestil og hans treffprosent fra trepoengslinja. Han gjorde sakene sine godt for Miners sist sesong og bidro til den gode sesongen for de Kongsberg-laget.

– Jeg utviklet meg mye med å spille i Miners. Jeg var heldig som bodde med Niko Skouen, som pushet meg hver dag og hjalp meg mye med skuddet. Og Juan Ferrales som lærte meg om lesninger og spillsituasjoner.

Hans Miners-trener Stein Erik Rotegård sier følgende om overgangen:

– Chris er en super gutt og jeg er veldig glad for at han fikk drømmen oppfylt om spill/studier «over there». Chris kom til Miners i fjor for å utvikle seg og ha et år tilrettelagt med kun basketball. Chris ble med i Skouen sin breakfast club – ca 5 spillere som trente hver morgen sammen. Chris utviklet sine skuddferdigheter mye i fjor pga det miljøet. Regelmessig styrke trening var også positivt. Ønsker Chris alt godt og masse lykke til videre!!

Niko Skouen sier:
– Jeg er kjempeglad på hans vegne! Han har mye canadisk Steve Nash i seg, så han passer nok veldig godt inn! Han var med på utrolig mange tidlige treninger og klagde aldri. Jeg liker han veldig godt som spiller og person. Man ser han har lært av Mjøs og Echkoff og!

Guarden på 186 centimeter, som allerede har flyttet og som er i 14 dagers karantene på et hotellrom nå, forteller følgende om hvorfor det ble Canada:

– Fordi jeg er halvt canadier og fordi jeg fikk tilbud om å spille her. Det var Keith Omoerah (tidligere Bærum-spiller) som kontaktet noen skoler i Canada, også kom det frem til coachen på University of Victoria.

Skolen ligger bare en tre timers kjøretur unna storbyen Vancouver. Til Seattle i USA er det drøye fem og en halv time. Vikes har vunnet åtte U Sports Championships, sju på 1980-tallet og den siste i 1997.

Det har gått to spillere på skolen som har blitt draftet i NBA, men aldri spilt der:
* Eli Pasquale – levde fra 1960 til 2019. Ble draftet av Seattle SuperSonics som nummer 106 i femte runde i 1984. Spilte tre treningskamper før han ble kuttet. Var også på prøvespill med Chicago Bulls, men fikk ikke kontrakt. Spilte på studentlandslaget som i 1983 slo USA i semien med Charles Barkley og Karl Malone og Jugoslavia med Drazen Petrovic i finalen. Pasquale spilte i to OL og tre VM for Canada.
* Greg Wiltjer – født i 1960. Ble draftet som nummer 43 i andre runde av Chicago Bulls, men spilte aldri for laget. Var med på trainingcampsa til Pacers i 1990, Clippers i 91 og Cavs i 93, men fikk aldri spilletid i NBA. Spilte åtte sesonger i Europa, bl.a. for Barcelona. Spilte i en av de første kampene mot Dream Team, Canada tapte 61-105. Var nr. 2 i returer i 1984-OL da Michael Jordan og USA vant. Sønnen Kyle har 14 NBA-kamper for Rockets.
** Gerald Kazanowski – ingen NBA-referanse, men spilte i tre VM og to OL for Canada, spilte mot Dream Team i 1992.

Eli Pasquale og Greg Wiltjer.

Heggelund forteller følgende om karrieren så langt:

Jeg startet å spille for Sandvika/Lommedalen sitt 99-lag da jeg kom til Norge i 2012. Jeg gikk på videregående på NTG i Bærum. Det var der jeg begynte å utvikle meg mest som basketspiller, hvor det gikk i basket og styrketrening hver dag. Jeg spilte først for Bærum i BLNO fra 2016-18, før det ble Centrum fra 2018 til 2019. Så fikk jeg tilbud av Kongsberg Miners for 2019-20-sesongen. Der jobbet jeg med skolebasket ved siden av og bodde med noen av gutta på laget – Breakfastclub med Max, Niko og Jacob! I tillegg har jeg spilt på U16- og U18-landslaget.

Bildet kan inneholde: 9 personer, basketballbane
Flere kjente ansikter her – Mikal Gjerde med #15, Herman Nordeide rett bak, Sigurd Lorange med #13, Tobias Rotegård #33.
Bildet kan inneholde: 5 personer, inkludert Christoffer Heggelund og Håkon Telje, personer smiler
U18-landsen.

Heggelund har noen avsluttende og snille ord til Altom:
Synes det er bra at du skriver om norsk basket, ikke så mange som gjør det og det er viktig å bygge på basketball kulturen og interessen.
Takk!!!!

Lest hele saken og tenker at du synes vi gjør en god jobb? Bruk 1 min på å logg inn på Vipps og send over en valgfri sum til 90280763 da vel, bruker mange frivillige timer på dette!