Den første NBA-sluttspillsrunden er ferdig, og det er nå bare åtte lag igjen av bobla. Vi kjører lik mal på denne som forrige og hører med norske NBA-fanatikere om hvem de tror går videre og hvorfor!

Vipps gjerne til 90280763 for at vi skal fortsette å skrive saker på siden. Takk.

Vi har fått med oss Vegar Fjell, Frederik Gnatt, Kjetil Kleveland, Thomas Nordbø-Rasmussen

Vi har bedt dem tippe et utfall med begrunnelse, samt hvilken spiller som kan overraske/bli viktig (utenom de største).

PS! Det de har levert på Raptors-Celtics, som allerede er i gang, skrev de inn før den serien hadde begynt.

Eastern Conference

#1 Milwaukee Bucks – #2 Miami Heat (0-2)

Tidligere møter denne sesongen: 26/10 – 131-126 til Heat etter OT, 2/3 – 105-98 til Heat, 6/8 – 130-116 til Bucks (2-1 innbyrdes til Heat)

Skader og forfall: Ingen

Kamptidspunkter for serien: tirsdag 1/9 – 00.30 (115-104 til Heat), torsdag 3/9 – 00.30 (116-114 Heat), lørdag 5/9 – 01.00, mandag 7/9 – 01.00

Frederik: Jeg tror Bucks tar denne også i 6. Tror de rett og slett er bedre og at Giannis blir for mye for selv dette Heat-laget. Khris Middelton må møte opp, også er kanskje Eric Bledsoe x-faktoren. En god Bledsoe gir Bucks-seier, en dårlig kan sørge for at Heat stikker av med serien. Er Bledsoe svak må George Hill spille mer. Han ville jeg stolt mer på i sluttspillet i utgangspunktet.

Jeg har jo allerede nevnt Bledsoe som en spiller som kan bli avgjørende. Usikker på om han avgjør for det ene eller det andre laget. En annen jeg har lyst til å fremheve på Heat er Goran Dragic. En nydelig spiller som kan dominere kamper uten å dominere statsene. Og han kan putte poeng om han må. Mye handler om Butler og Bam og Heat, men jeg tror faktisk at det er en god serie fra Dragic som kan vippe serien i favør Heat.

Kjetil: Milwaukee var strålende i grunnspillet før korona, men jeg synes ikke de virker som at de har funnet seg til rette i bobla. De slår nok ut Orlando, men de skal få det veldig tøft mot et Miami-lag som oser av selvtillit og kampvilje, og som har noen veldig bra spillere som kommer inn fra benken. Miami kommer til å gjøre livet veldig surt for Milwaukee. Men det er vanskelig å tippe mot Greek Freak, så jeg tipper Milwaukee 4-3. Milwaukee har også en rå benk. Jo lenger inn i sluttspillet vi kommer, jo større vil fordelen være med å kunne sette inn sånne folk som Korver, Hill, Divicenzo og Ilyasova.

Duncan Robinson på Miami er helt åpenbar som kan gå under radaren. Får han komme i gang kan han i praksis være tunga på vektskålen. Lite varsko for Andre Iguodala også. Den ringreven der er gull verdt for Miami å ha med nå.

Bucks er litt vanskelig, synes jeg. Det kommer nok litt av at de har så MANGE som kan komme inn og endre kampbildet. Jeg er jo veldig farget her, fordi jeg simpelthen DIGGER Kyle Korver. For meg er han spotup-shooter numero uno. Og han har tonnevis med rutine. Men Milwaukee har også George Hill (en annen gammel Cavalier), Donte Divicenzo, Ersan Ilyasova, Pat Connaughton og Robin Lopez.

Men skal jeg plukke noen av disse, er det de to ex-cavalierene Korver og Hill. De har fortsatt så mye i seg og kan gjøre det rolig på sjøen når det stormer. Og det kommer til å trenges mot Butler og Miami.2:12 p.m.Et lite dessuten: hvis Miami, med den helt spinnville trepoengsskytinga til Herro, Robinson, Dragic, Butler og Crowder kommer i gang fra treern, må Milwaukee kunne svare. Hei på deg, Kyle Korver.

Vegar: Heat overbeviste mot Pacers, i et oppgjør jeg trodde skulle bli langt mer jevnspilt. Bucks tar seg fint videre fra første runde, men uten å overbevise. Men Giannis er i gang nå, og jeg er ikke helt sikker på om Heat kan stoppe han. Butler og Adebayo er gode i forsvar, men er heller tvilende til at Heat skal stoppe ligaens MVP. Men om de gjør det, så ligger veien åpen for Miami. Ingen av rollespillerne rundt Giannis har vært i nærheten av å levere som man bør i et sluttspill så langt. Spesielt Middleton og Bledsoe må opp et par knepp, for dette blir ingen walk in the park for Bucks. Heat har mange strenger å spille på med nevnte Butler og Adebayo, samt Dragic og solide skyttere i Robinson og Herro. Butler er dessuten en closer. Hvis kampene blir jevne ville jeg satt pengene mine på at Butler avgjør og Heat vinner. Giannis er supermann, men akkurat der tror jeg han fortsatt kommer til kort. Allikevel, Giannis er Giannis. Han kan avgjøre lenge før man trenger en clutch på slutten av kampen. Tipper Heat gir Bucks kamp, men at Bucks tar denne serien 4-1.

Seriens under radaren: Duncan Robinson – Alle snakker om Giannis og Butler. Men følg med på Duncan Robinson. Enorm skytter som snitter 44,6% fra 3 i regular season. Får han starte å prikke, skal Bucks få vanskeligheter med å stoppe han.

Thomas: Denne kan bli årets klassiker. To av de aller beste trenerne møter hverandre med spillerstaller som er godt bygget og som er sterke i begge ender. Celtics har en veldig sterk rekke med Tatum, Brown og Walker som, når de har dagen, nesten er umulig å stoppe. Legg til Smart som en av ligaens beste og mest avgjørende forsvarsspillere og man ser et lag som kan slå alle. De mangler Hayward og med det den spilleren som tar ballen litt ut av hendene på Walker, samt løser opp mye offensivt for Celtics med lure kutter og screener. Brown har tatt over rollen til Hayward i tillegg til egen rolle og imponerer stadig. Raptors på sin side imponerer enormt i forsvar. Nurse setter opp defensive oppsett på et nivå som jeg ikke har sett siden Pistons i 2004. Laget er sterkt, men den beste femmeren er ikke på nivå med Celtic sin. De har derimot en betydelig sterkere benk med Van Vleet, Powell og Ibaka i spissen. Blir spennende om Siakam kan heve seg. Han må være på nivå med Tatum i serien for at Raptors skal holde håpet om nytt mesterskap i live. Jeg tror at dette blir den jevneste og mest uforutsigbare serien i andre runde. Jeg blir overrasket hvis det ikke blir minst 6 kamper. Hvis jeg må velge en vinner så går jeg for Celtics.

Tror Tatum blir den beste spilleren i serien, men jeg tror faktisk det er Smart som blir den avgjørende spilleren. I de avgjørende øyeblikkene blir han satt på Lowry og gjør det han gjør, avgjør jevne kamper gjennom forsvar. Smart er altså seriens under-radaren spiller.

Daniel: Dette tror jeg kan bli en kjempekul serie. Miami Heat, som kanskje har imponert meg mest så langt i sluttspillet, spiller en type basketball som er hardtarbeidende og uredd. De har en stå-på-vilje som er helt nydelig. Det så vi eksempler på i kamp fire mot Indiana Pacers hvor Jimmy Butler pådro seg en skulderskade midt i første periode, men trosset smertene og kom utpå parketten igjen til andre halvtidsperiode, og fullførte kampen.

Bredden i laget til Miami imponerer, for det er ikke bare Butler som er verdt å nevne. Adebayo endte for eksempel kamp 4 mot Indiana med 14 poeng, 19 returer og 6 assists. Så han kan faktisk gi Giannis Antetekounmpo og hans Bucks en del motstand. Dragic, som har levert bra så langt i Orlando-bobla, og Herro og Robinson er også meget viktige bidragsytere på dette Heat-laget, og en av disse to sistnevnte har jeg som min under-radar-spiller.

Bucks må steppe opp om de skal ta seg forbi Miami Heat.

#2 Toronto Raptors – #3 Boston Celtics (0-2)

Tidligere møter denne sesongen: 25/10 – 112-106 til Celtics, 25/12 – 118-102 til Celtics, 28/12 – 113-97 til Raptors, 7/8 – 122-100 til Celtics (3-1 i innbyrdes til Celtics)

Skader og forfall: Gordon Hayward er ute for resten av sesongen etter en stygg overtråkk mot 76ers. Patrick McCaw blir heller ikke å se etter en kneskade. Kyle Lowry er usikker til kamp 1 med vond ankel.

Kamptidspunkter for serien: søndag 30/8 – 19.00 (112-94 Celtics), tirsdag 1/9 – 23.30 (102-99 Celtics), fredag 4/9 – 00.30, lørdag 5/9 – 01.00

Frederik: Jeg tror Celtics tar denne i 6 kamper. Har en følelse av at Raptors er litt der de var før Kawhi kom til dem. Altså et meget godt lag, men som mangler spydspissen. Celtics har to spillere som kan få avgårde et skudd når som helst i Jayson Tatum og Kemba Walker, og det synes jeg Raptors mangler litt. Celtics hadde vært mye større favoritter for meg med Gordon Hayward, men nå er det ganske 50-50 med fordel Celtics.

Marcus Smart er alltid en unsung hero. Daniel Theis mot Marc Gasol blir fort avgjørende. Gasol er i en annen klasse enn Theis selvfølgelig, men de to er også utrolig viktige for sine lag uten nødvendigvis å putte opp masse poeng. Tør Theis skyte mer om Raptors tillater det, slik 76ers gjorde? Går Raptors til Gasol for å utnytte hans mismatcher?

Kjetil: Boston mot Toronto har så mye x’er og y’er at det er til å bli svimmel av. Lowry er småskadet, Hayward er usikker. Begge to essensielle brikker i hvert sitt lag. Toronto er laget som nesten har imponert meg mest, og jeg tror på dem. Men også i denne serien tipper jeg 4-3. Det kommer nok mest av at Toronto virker som en maskin som bare trommer på. Ser du på individuelt talent alene bør Boston ta dette lett. Men Toronto er helt rå på å få dette kollektivet til å fungere, og få maks ut av rollespillerne sine.

Jeg kan ikke la være å nevne Fred Vanvleet som en under-radararen-spiller. Han har vært helt strålende i første runde. Og pass opp for Norman Powell. Han har også gjort noen utrolige kamper nå. Jeg har ikke sett Boston i det hele tatt i første runde. Men kommentatorene sier jo at Hayward har vært +8 i de kampene han har spilt. Så egentlig er han den store under radaren-spilleren, fordi Kemba, Tatum og Brown er de store stjernene.

Vegar: Det er litt vanskelig å vite nøyaktig hvor man har disse to lagene etter 1. runde, selv om begge lagene kommer fra sweeps (Dette gjør vondt å ta opp…). Raptors kom seg komfortabelt videre mot Nets, uten å overbevise voldsomt. Det samme gjelder egentlig Celtics. Men man sitter med følelsen av at begge lagene har et par gir til inne og jeg tror denne serien kan bli fet! Tatum, Brown og Kemba var gode i serien mot 76ers, men de fikk også urovekkende mye plass. Det kommer de neppe til å få like mye av mot Raptors som har et veldig godt lag-forsvar. Men det har jammen Celtics også, så det blir ikke lett for hverken Siakam, Lowry eller VanVleet heller. Minuset for Celtics er at Hayward mangler. Det er en skade jeg tror mange tar litt for lett på. Marcus Smart, i mine øyne topp 3 forsvarere i ligaen, kommer inn, men de mister en viktig offensiv spiller som også er god i Celtics lagforsvar. Dette kommer allikevel til å bli et knallhardt oppgjør hvor den stjernen som blir heit kommer til å bli helt avgjørende. Den stjernen kan fort være Tatum. Han spiller med en helt ekstrem selvtillit og ser ut som en superstjerne allerede. Tipper Tatum tar helt av og Celtics vinner denne 4-3!

Seriens under radaren: Norman Powell – Her kan man fort finne på å nevne VanVleet og Smart, men begge må vel kunne anses som for kjente nå, selv om jeg syns begge stadig blir undervurdert. Legger derfor alle kortene på Raptors Norman Powell. Har ikke helt fått det ut i sluttspillet, bortsett fra i game 4, men har utviklet seg masse siden i fjor og kan bli en viktig rollespiller for Raptors om han blir heit. Ganske god forsvarsspiller også og kan derfor bli viktig i å stoppe guardene til Celtics.

Thomas: Spennende serie dette også, men på en litt annen måte enn Raptors – Celtics. Spørsmålet her, som det alltid er når Bucks er involvert, er hvem som skal stoppe Giannis. Bam skal sikkert prøve, Butler likeså, Iguodala får noen minutter mot ham og de hiver sikkert inn Olynyk for å plage grekeren så mye som mulig. Laget er nesten satt sammen for å matche Bucks. Kan Heat slite ut Giannis er det store spørsmålet. Andre veien så kan Heat virkelig skyte. Bucks lar motstanderlaget skyte mye treere og mot Heat kan det straffe seg. Butler og Dragic kommer til å score sine poeng, men spørsmålet er om resten av laget er voksen for oppgaven. Hvis Herro og ikke minst Robinson griper øyeblikket kan Heat faktisk stjele dette fra Bucks. Når det er sagt så tror jeg at Bucks tar dette. De har minst et par gir ekstra i forhold til det de har vist i boblen og jeg kan fort se for meg at Giannis får nesten 10 minutter mer pr kamp og henter dette inn. Bucks er avhengig av at Middleton finner frem til formen fra regular season og starten av boblen, men det tror jeg han gjør.

Spilleren som kan gå under radaren er kanskje nevnte Duncan Robinson. Han er en litt uferdig versjon av Klay Thompson og hvis Bucks spiller samme type forsvar som tidligere i sesongen, kan unggutten fort snitte på 6 treere per kamp.

Daniel: Også dette kan bli en jevn serie. Dette er to lag som begge er gode defensivt, så her lukter det en sju-kamp-serie. Toronto har denne sesongen vist at de faktisk er tittelvinner og dermed tittelforsvarere, og det uten Kawhi Leonard. Boston har en ung og sterk trio med Walker, Tatum og Brown som har garantert kommer til å gi Raptors tung motstand. I første runde mot Philadelphia fikk ikke Boston all verdens motstand, men det får de nå mot Toronto.

Haywards fravær gjør Boston Celtics en del svakere, og det legger derfor et ekstra press på at Kemba Walker, Jaylen Brown og Jayson Tatum leverer godt på begge ender av banen. Siden Raptors har det dypeste laget og virker veldig samspilte og trygge, så tipper jeg Toronto Raptors går videre etter 4-3 i kamper.

En matchup vi gleder oss til å se – Jayson Tatum mot Pascal Siakam.

Tilleggskommentar fra Gnatt: Jeg gir mine tips til antall kamper, men mener faktisk at begge disse seriene er utrolig spennende og kan gå begge veier. Er heller ikke overrasket om det blir to 7 kampers serier. Jeg gleder meg så enormt til disse kommer igang etter det som var en ganske kjedelig førsterunde i øst.

Western Conference

#1 Los Angeles Lakers – #5 Houston Rockets

Tidligere møter denne sesongen:

Skader og forfall: Rajon Rondo har operert tommelen og er usikker. Avery Bradley er ikke med til Orlando grunnet at hans seks år gamle sønn tidligere har slitt med å bli frisk etter å ha ligget i respirator. Thabo Sefolosha er ikke med Rockets til Orlando, usikkert hvorfor.

Kamptidspunkter for serien: natt til lørdag 5/9 – 03.00, natt til mandag 7/9 – 02.30, natt til onsdag 9/9 – 03.00, natt til fredag 11/9 – 01.00.

Frederik: En uhyre interessant serie. Houston har et system som jeg tror Lakers kan slite veldig mot. Samtidig har ikke Houston all verden å stille opp mot AD og LeBron. Skal sies at både Harden og Tucker er meget gode i post defense. Så blir litt vanskelig å bare overkjøre de der tror jeg for AD og LeBron. Noe som vel egentlig kunne vært naturlig. Kan Howard/McGee spille en vesentlig rolle her? Det som er litt gøy med denne serien er at den kan ende på mange måter. Lakers kan knuse Houston. Houston kan slå ut Lakers. Håper det blir spennende, men tror Lakers tar denne i 6. Det jeg er ganske sikker på er at Lakers nok hadde foretrukket OKC. Westbrook blir fort den avgjørende. Hvilken vei han vipper serien er derimot vanskelig å si.

Kjetil: Egentlig er jeg mer sikker på dem i denne serien enn mot Portland. Westbrook/Harden er scoringsmaskiner, ja, men som lag er det ikke nok. Dessuten, Rockets’ small ball mot det big ball-maskineriet til Lakers kan bare ikke gå. Lakers kommer til å tygge Rockets sakte i filler (for jeg tror det blir Rockets), og ta dette relativt komfortabelt tror jeg. Harden klarer alltid å skape så mye selv at det ikke blir sweep. Tipper 4-2.

Under radaren-spillere: Det høres jo koko ut, men i dette selskapet kan spillere som Danny Green og Javale McGee bli under radaren-spillere. Litt pga matchupen. Fordi Rocket er så små, kan disse få mye spillerom fordi de RELATIVT sett er mye større enn motparten. Under radaren Rockets: Eric Gordon kanskje. Alltid stabil, men i det laget der snakkes det bare om Harden og Westbrook likevel.

Daniel: I denne serien er jeg først og fremst spent på forsvarsspillet. For det er nettopp der Lakers effektivt kan stoppe Rockets. Lakers har bevist at de kan være et bra defensivt lag, og det skal de klare å være mot Houston Rockets. I denne serien kan Anthony Davis virkelig få vise seg fram, for hvilkee Houston-spillere skal stoppe Davis og LeBron James egentlig? En under-radaren-spiller i denne serien kan for Houston være Robert Covington, som både er en god skytter, men også en habil forsvarsspiller. Han hadde en veldig god kamp sju mot Oklahoma City i første sluttspillrunde. For Lakers er det vanskeligere å finne en under-radar-spiller. Man har jo alltids Caruso, men J.R. Smith kan fort bli en artig bidragsyter, for han har masse sluttspillerfaring. På godt og vondt. Jeg gjetter 4-2 til Lakers.

Vegar: LeBron James, James Harden, Russel Westbrook og Anthony Davis. Det er lov til å glede seg bare til å se disse fire isolert sett. Anser Lakers som favoritter i denne, men de skal jobbe hardt med å forsvare seg mot Rocket sin small ball og 3-poeng skyting. Men allikevel tror jeg først og fremst small ball`en blir et problem for Houston. De slapp billig unna mot OKC som ikke brukte Adams` størrelse overhodet. Er det noe vi kan være helt sikre på i dette oppgjøret, er det at Anthony Davis kommer til å få mye ball og Rockets har i utgangspunktet ingen god matchup. Og ikke minst ser LeBron James ut til å være i playoff-modus. Da finnes det få, om noen, i hele ligaen som kan stoppe han. Hvis Rockets treffer godt nok vil de kunne ta en kamp eller to og de skal ikke undervurderes. Harden er nærmest ustoppelig og Westbrook er verdensklasse på sitt beste. Men denne serien bør tilhøre AD og LBJ. Lakers tar denne 4-1.

Seriens under radaren: – Dette oppgjøret kommer i hovedsak til å handle om de fire nevnte superstjernene. De kommer til å få mye ball, men ikke minst kommer de til å kreve mye ball. Seriens under radaren-tips blir derfor en som ikke nødvendigvis scorer masse, men som kan gi deg fete øyeblikk. Hvis du ikke har sett Alex Caruso spille, eller sett lite av han, så kan han levere prestasjoner du ikke kunne forestilt deg når du først så han entre banen. Ser ut som en fan som har vunnet en eller annen sinnsyk premie, men kan finne på å levere atletiske prestasjoner og elite defense. Kos deg med stjernene, men kryss fingrene for Caruso-øyeblikk!

Vinnith: Tror Lakers tar denne etter 6 kamper, ser ikke hvordan Rockets skal stoppe Lakers sine store spillere og Bron i enda bedre form. Tror Caruso blir avgjørende i forsvar mot Harden.

Tommy: Kort omstilling for Rockets før de møter ett uthvilt Lakers til hva jeg tror blir en ny jevn serie. LeBron virker fokusert som bare det og leverer imponerende stats kveld etter kveld. Davis har vært vært varierende så langt, men tidvis også veldig god. Duellen her med Harden/Westbrook blir fin. Begge lag har rollespillene som kan levere eller blir borte. Tilslutt tror jeg likevel det blir Lakers som tar det 4-2.
Jeg går for Alex Caruso som en spiller som går under radaren. Mest pga at han ser ut som han hat gått feil, og at han er en undervurdert forsvarsspiller!

5 Can't-Miss Matchups: James Harden vs. LeBron James | NBA.com

# 2 Los Angeles Clippers – #3 Denver Nuggets

Tidligere møter denne sesongen: 12/1 – Nuggets 97-79, 28/2 – Clippers 132-103, 12/7 – Clippers 124-111

Skader og forfall: Patrick Beverley er usikker til kamp 1. Han kun spilt fire kamper siden oppstarten for en måned siden (16 mot LAL, 18 mot NOP, 8 mot PHO og 20 mot DAL) og sliter med en leggskade. Will Barton er ute til minst 1. oktober med et vondt kne.

Kamptidspunkter for serien: fredag 4/9 – 03.00, søndag 6/9 – 03.00, tirsdag 8/9 – 03.00, torsdag 10/9 – 03.00

Frederik: Nå sitter vi jo med noen svar i øst, men likevel tror jeg egentlig dette den minst spennende serien. Ser ikke mulighetene for at Murray kan være så helt mot dette Clippers-laget som han var mot Utah. Jokic kan spise opp Clippers, men jeg tviler veldig på at det er nok. Jeg så for meg at Clippers ville ha en stigende formkurve før sluttspillet, og de har vært veldig heldig med sine match ups synes jeg. Her tror jeg Clippers vinner i 4. Vanskelgi å si mye om unsung heroes i en serie jeg tror blir veldig ensidig. Zubac kanskje. Kan han gjøre en god jobb på Jokic? Jeg tror Harrell vil slite stort. For Nuggets så må det kanskje bli Michael Porter Jr.

Vegar: Nuggets skuffet meg litt i starten av serien mot Jazz og jeg hadde trodd de skulle ta serien på færre kamper. Men Jamal Murray – hvor kom det der fra? Har vært helt legendarisk god så langt i sluttspillet og det blir spennende å se hva han kan levere mot bedre forsvar. Han kommer neppe til å snitte nærmere 50 ppg også mot Clippers, men i den formen han er i, skal selv Clippers med sitt defensive potensiale få hendene fulle. Men dette Clippers-laget er bygget for å gå hele veien. De fikk delvis ganske god motstand mot Mavericks selv om den motstanden i stor grad besto av Luka Doncic alene, men allikevel virket det kontrollert og Clippers ser ut til å spare på et par gir. Kawhi ser helt ustoppelig ut og ligner på han som ledet Raptors til championship i fjor, og Paul George er i ferd med å finne rytmen igjen. Hvor mange kamper Clippers må gå for å ta denne serien avhenger helt av hvilket gir de gidder å sette inn, og det sier mye om hva Kawhi og gutta er i stand til å utrette i år. Clippers tar denne 4-2.

Seriens under radaren: Seriens store profiler blir selvsagt Kawhi, PG, Murray og Jokic. Men denne serien er fullt av sentrale rollespillere på begge lag. Derfor er det også vanskelig å plukke ut én spiller som seriens under radaren. Jeg velger å gå for Lou Williams, en av ligaens beste 6th men og en spiller som kan gi helt essensiell scoring og ikke minst fete handles. Viste ikke stort mot Mavericks, men jeg forventer at han får flere og større sjanser mot Nuggets.

Tommy: Nuggets får kun en dag med hvile etter en utmattende serie mot Jazz før de møter ett uthvilt Clippers. Det tror jeg blir i tøffeste laget for Denvers helter. Her kommer de fort under 0-2 og denne gangen klare de ikke å snu dette. Clippers vinner 4-2 på bredde, rutine og starpower. Murray er på rask vei mot stjernehimmelen, men må denne gangen bryne seg på Beverly, Kawhi og PG13 i Clippers D. Men west-playoff har vært sinnsykt moro til nå, det tror jeg fortsetter her også.

Skal Nuggets ha noen sjans til å slå Clippers, må flere enn Jokic og Murray melde seg på. Kanskje kan Gary Harris, som har vært ute lenge men endelig er klar igjen, være den spillerene som har gått delvis under radaren her. Han har ihvertfall potensiale til et solid bidrag.

Daniel: Denver sleit mot Utah, og serien gikk til sju kamper. Utah Jazz spilte beinhardt forsvarsspill og gav Denver motstand med blod, svette og tårer. Jeg er spent på om Murray klarer å fortsette med det han gjorde mot Utah, og ta det meg seg inn i runde to mot Clippers. I kamp sju i første runde klarte Utah å stoppe ham, og Jokic måtte ta kontroll. I de to siste kampene Clippers spilte mot Mavericks i første runde så Clippers veldig bra ut. Paul George våknet endelig fra dvalen og Kawhi Leonard så ut som seg selv. Fortsetter Clippers der de slapp mot Mavericks så tror jeg Denver vil slite. Jeg tipper Clippers vinner 4-2 i kamper. Under radar-spiller: Gary Harris (ikke nødvendigvis på stats, men mye av det han bidrar med på banen, særlig defensivt.

Thomas: Nuggets har akkurat beseiret Utah i en fantastisk underholdende serie hvor Murray og Mitchell har fått vist frem sine potensialer. Den siste kampen endte med en knepen 80-78 seier til Nuggets, en score som er vanligere midtveis i tredje periode enn som sluttresultat. Dette skulle jo tyde på en skikkelig defensiv godbit og muligens noe hos Nuggets som kan stanse Clippers i neste runde. Dessverre blir det nok ikke slik. Nuggets slet defensivt i flere kamper mot Utah og jeg frykter faktisk en sweep her. Kawhi viste igjen mot Mavs at han er, som i fjor, akkurat så god som han trenger å være og i år har han et sterkere lag rundt seg. PG13% var et morsomt kallenavn på George etter de første kampene, men han er egentlig en perfekt styrmann på kaptein Kawhi sin båt. I tillegg til de to har Clippers et bedre lag på alle plasser utenom center og selv ikke jokeren kan oppveie så mye. Jeg tror at Murray vil ta med seg storspillet videre, men forsvarerne han møter hos Clippers er på et annet nivå enn Ingles, Mitchell og Grant hos Jazz. Dermed blir det Porter Jr. som må storspille for å gjøre dette til en serie. Han viste dessverre mot Jazz at selv om han er et kjempetalent og et råskinn offensivt, så er han for ung og for dårlig offensivt for Playoff basketball.

Tror ikke at noen av de mer ukjente spillerne blir avgjørende for serien, men ser for meg at mange kan få et godt inntrykk av Monté Morris hos Nuggets. En solid pointguard som «aldri» mister ballen og som kan blir meget viktig for at Nuggets ikke blir overkjørt når andrerekkene spiller.

Vinnith: Her kan jeg ikke se annet enn at Clippers tar det, tror de tar det etter fem kamper. Nuggets har ingen Doncic, selvom Murray og Jokic er veldig gode. Skal Nuggets ha noe sjans så må MPJ virkelig bli stjerne nummer 3 på dette laget, mens på Clippers så er Zubac en veldig undervudert spiller. Dette er serie Clippers må og skal vinne.