Av Ulrik Sydnes

Med en drøy uke igjen til sesongstart (!!!!!!!!!) er NBA-lagene snart ferdig med sesongoppkjøringen. Men ikke alle spillerne er skadefri og klare for at alvoret starter.

Vi har tatt en titt på statusen til flere av de største stjernene som ikke avsluttet forrige sesong. Vi ser hvor mange kamper på rad de ikke har fått spille og hva som er status på spilleren før sesongen som er rett rundt hjørnet.

Paul George, Los Angeles Clippers

Har gått glipp av: 0 kamper

George holdt MVP-nivå gjennom mye av forrige sesong, men mot slutten av grunnserien og i sluttspillet var det tydelig at han slet med skulderen og ikke klarte å levere like sterkt. Han opererte begge skuldrene i sommer og har ikke vært med i oppkjøringskampene for Clippers. Målsetningen er at han kommer tilbake i midten av november.

Victor Oladipo, Indiana Pacers

Har gått glipp av: 39 strake kamper, inkludert fire sluttspillskamper

Røk en lårmuskel i januar og vil ikke være klar til sesongen starter. Indiana har ikke satt en klar dato for når han forventes tilbake, men det indikeres at desember eller januar er det mest sannsynlige.

Jusuf Nurkic, Portland Trailblazers

Har gått glipp av: 25, inkludert 16 sluttspillskamper

Var kanskje i sitt livs form da han fikk et fryktelig leggbrudd i slutten av mars. Det er fortsatt en stund igjen til han vil være klar, foreløpig tar man sikte på begynnelsen av februar.

Kristaps Porzingis, Dallas Mavericks

Har gått glipp av: 109, inkludert hele forrige sesong

Røk korsbåndet i februar 2018 da han spilte for New York Knicks og har ikke spilt NBA-kamper siden da. I mellomtiden har han blitt tradet til Dallas og det var snakk om at han kunne spilt på slutten av forrige sesong hvis det var nødvendig. I stedet tok de det med ro og Porzingis er klar for å debutere til sesongstart.

Kristaps Porzingis og Even Lübeck etter Knicks-Spurs i 2017. Fet sveis!

Klay Thompson, Golden State Warriors

Har gått glipp av: Null, men en quarter som var rimelig viktig…

Røk korsbåndet i kamp 6 av NBA-finalen og opererte 2. juli. Seks måneder regnes som det mest optimistiske man kan forvente etter en slik operasjon, så mer sannsynlig er det at han prøver å komme tilbake rundt All-Star pausen i midten av februar. Han kan bli en viktig mann i kampen om sluttspillplasser i vest.

Klay Thompson i duell med Paul George. Vi får ikke sett Klay på mange måneder og Paul på et par uker.

Dejounte Murray, San Antonio Spurs

Har gått glipp av: 89, inkludert syv sluttspillskamper

Det var store forventninger til at Murray skulle ta steg forrige sesong og bli en bærebjelke for Spurs, men sesongen endte altfor tidlig med et røket korsbånd i en oppkjøringskamp forrige oktober. I august ble han klarert for all basketaktivitet og han vil være klar til sesongstart for San Antonio.

John Wall, Washington Wizards

Har gått glipp av: 47

Han opererte hælen i desember og ville vært ute resten av sesongen, men i januar klarte han å skade seg enda mer alvorlig. Wall falt i dusjen og klarte å ryke akillessenen! Sannsynligvis vil han ikke spille en eneste kamp denne sesongen, spesielt hvis Wizards prøver å få et høyt draftpick.

John Wall er en farlig mann når han er frisk! Ikke glem…

Markelle Fultz, Orlando Magic

Har gått glipp av: 68, inkludert fem sluttspillskamper

Etter å plutselig ha mistet evnen til å skyte og hatt stor usikkerhet rundt hva problemet var, ble han diagnostisert med ”thoracic outlet syndrome” som beskriver et nerveproblem i skulderen. Han spilte sin siste kamp i november 2018, før han i februar ble tradet til Orlando. Fultz har spilt rundt 20 minutter i alle Magics oppkjøringskamper og ser klar ut til sesongstart, til tross for at han enda ikke har truffet en trepoenger.

Kevin Durant, Brooklyn Nets

Har gått glipp av: Siste kamp i NBA-finalen

Røk akillessenen i kamp 5 av finalen og ble operert to dager senere. Vanlig tid på å komme tilbake er ni måneder, men Brooklyn tar nok ingen sjanser og det er forventet at den tidligere MVPen mister hele denne sesongen