Når den kommende NBA-sesongen avsluttes i juni neste år er det ti år siden Los Angeles Lakers sist vant NBA. Nå er bordet dekket for en ny triumf.

Foran sesongen 2018/2019 hentet Los Angeles Lakers verdens største basketstjerne til klubben. LeBron James tok hele flyttelasset med seg og byttet Cleveland, ved Lake Eries bredder i Ohio, ut med den amerikanske vestkysten i Los Angeles. Forventningene var enorme, men uro i klubben og en alvorlig skade til LeBron ødela alle muligheter for Lakers.

Basketball, Spalding, Ball, Sport, Spill, Runde
Kilde: Pixabay

Riktignok var det skader også på andre spillere, og klubbpresident Magic Johnson uttalte seg negativt om trener Luke Walton rundt juletider, før Johnson plutselig takket for seg på sesongens siste dag. Med både intern og ekstern uro endte grunnspillets 82 kamper med «kun» 37 seire, og dermed klarte ikke Los Angeles Lakers å kvalifisere seg til playoffs for sjette sesong på rad – en forferdelig statistikk for en klubb som har 16 mesterskap, stolt historie, global anerkjennelse og massevis av stjernestøv i gangene i Staples Center å vise til.

Utgjør Davis forskjellen?

I løpet av sommeren ble alle krefter i LA Lakers satt inn på å sikre seg underskriften til Anthony Davis, noe man også lyktes med. Med Davis på plass har Lakers fått enda en unik spiller i troppen, én som kan løse spillemessige floker og vinne kamper på egenhånd. 

Selv om prislappen på Davis ikke var den minste, har LA Lakers sikret seg en spiller med så store ferdigheter at supporterne i Staples Center igjen kan begynne å drømme om store ting. I tillegg er trolig Davis den beste lagkameraten som LeBron James noen gang har hatt, noe som kan vise seg å være gull verdt (bokstavlig talt) for James som går inn i sin 17. NBA-sesong.

Bookmakerne levner i alle fall Lakers gode muligheter. Plasserer du dine odds tips hos bet365 får du 5 i odds på at LeBron, Davis og resten av laget vinner denne sesongs NBA. Kun byrivalene fra LA Clippers gir mindre (odds 4,33).

Davis´ ego virker også å være kontrollerbart. Han er ikke en spiller som, til tross for sitt enorme talent, vil ha problemer med å stå i LeBron James´ skygge. Hans offensive ferdigheter er det få som betviler, men Davis er også en utmerket forsvarsspiller som har evnen til selv å ta styringen i en kamp, men også å «go with the flow» hvis det er mest gagnlig for laget.

Spørsmålet mange stiller seg med Davis er hans play off-evner. I løpet av seks sesonger i New Orleans Pelicans ledet han laget til play offs ved kun to anledninger.

Lakers player taking technical freethrow
Kilde: Unsplash

LA Lakers har også tilknyttet seg DeMarcus Cousins i løpet av sommeren, men en alvorlig kneskade kommer til å holde Cousins utenfor i store deler av sesongen. I tillegg har DeMarcus Cousins rotet seg opp i trøbbel med eks-kjæresten, hvor han angivelig er anklaget for å ha kommet med drapstrusler. Selv om LA Lakers nok kan klare seg uten DeMarcus Cousins på banen er klubben neppe, i alle fall ikke etter uroen forrige sesong, særlig glad for å innblandes i mer utenomsportslig rot.

Også trener Luke Walton er byttet ut. Ansvaret ligger i den kommende sesongen på Vogel som Lakers har hentet i Indiana Pacers. Kan Vogels erfaring og lune temperament være en bedre match enn det Walton var i Los Angeles? Kan han få Davis og LeBron til å fungere har han i alle fall et sjeldent godt grunnlag