2018-draften er et halvt år unna, og NBA-sesongen har vært i drøye to måneder. Vi har tatt en titt på hvilke lag som angrer på sitt draftpick:

PS 2! Liker du arbeidet du gjør, setter vi stor pris på et bidrag til 90280763, som går til domene og vedlikehold av siden!

Husk å følg oss på Instagram!

Husk å lik oss på Facebook!

Husk å følg oss på Twitter!

1 – Phoenix Suns – Deandre Ayton

Denne skal bli spennende å følge i årene som kommer. Ayton vs Doncic var ikke bare et valg mellom to store talenter, men også et valg av spillestil. Offensivt er Ayton meget lovende. Han har vist frem kreative pasninger, solid fotarbeid, et godt touch rundt kurven og han plukker over ti returer per kamp. Defensivt er det derimot ganske katastrofalt, som var noe man fryktet før draften.

Han beskytter ikke kurven så godt som man forventer av noen med Aytons størrelse og fysikk (kun 0.8 blokkerte skudd per kamp). Han står ofte veldig oppreist i forsvar, noe som gjør det vanskelig å raskt bevege seg sidelengs og som Darren Collison utnyttet da han fintet Ayton på ræv forrige uke. Det bidrar til at Phoenix Suns er NBAs svakeste lag, samtidig som laget mangler en point guard. En playmaker som Doncic kunne gjort underverker for laget offensivt og gjort Devin Bookers liv mye enklere.

2 – Sacramento Kings – Marvin Bagley

Å gi Kings kritikk for et dårlig valg er som å stjele sukkertøy fra en baby, men denne kan de virkelig komme til å angre på. Bagley har gjort det greit og snitter 13 og 6 på 23 minutter fra benken. Selv om det er en del rusk der så viser han med eksplosivitet, returplukking og gode ballferdigheter at han kan bli en god NBA-spiller. Men han er reserve på et Kings-lag som er dårligere enn Mavericks, hvor Doncic allerede er den beste spilleren og viser potensiale til å bli en stor stjerne. Sacramento hadde allerede flere unge bigs på laget, men hadde et stort hull på small forward og et behov for flere kreative spillere.

5 – Atlanta Hawks – Trae Young

Atlanta Hawks valgte å trade ned og plukke Young, fremfor å bli på tredjeplassen og valge Doncic. Han har vist glimt av hvordan han kan bli en god scorer og Trae er allerede en smart playmaker. Men han er tvunget til å ta en stor rolle fra starten av i Atlanta og har slitt veldig med effektiviteten som følge av det.

Young skyter under 25% på trepoengere, samtidig som hans treffsikkerhet på drives til kurven har stupt. Kombinert med å kanskje være ligaens verste defensive spiller så bidrar ikke det til mange seiere for Hawks denne sesongen. Lyspunktet er at Hawks også fikk Dallas sitt førsterundevalg for neste års draft i byttehandelen, selv om det for øyeblikket ikke ser ut til å bli et like høyt valg som man trodde.

13 – Los Angeles Clippers – Jerome Robinson

Før han nylig fikk en skade i høyrefoten ble Robinson sendt frem og tilbake mellom Clippers og utviklingslaget deres. Han har bare spilt 40 minutter i NBA så langt. Laget hans har overrasket alle med sine gode sesongstart, men det kan være vanskelig å konkurrere og gi minutter til unge spillere for utvikling.

Han er heller ikke hjulpet av at Clippers har stor bredde på guardplass, med spillere som Lou Williams, Patrick Beverley, Avery Bradley og Shai Gilgeous-Alexander. Men det visste de om da de valgte Robinson som nummer 13 i årets draft. Det var en overraskelse da han ble valgt så tidlig, spesielt med tanke på at de hadde valgt SGA to plasser tidligere. Her burde de kanskje gamblet litt mer og tatt noen med høyere potensiale, for eksempel Mitchell Robinson eller Michael Porter Jr.

25 – Los Angeles Lakers – Moritz Wagner

Det er nok ikke mange som har fått like mye jubel som sine første NBA-poeng som det Moritz Wagner fikk da han satte to av to straffer mot Phoenix Suns. Akkurat den følelsen kommer nok centeren aldri til å glemme.

Likevel har ikke Wagner levd opp til forventningene etter at han gjorde en veldig god collegesesong i 2017/18. Han snittet på 14,6 poeng og 7,1 returer hans siste sesong, samt 52,8 % fra gulvet og 39,4 % fra trepoengslinja, for Michigan. Han har totalt spilt 21 minutter denne sesongen fordelt på fem kamper – alle i blowout-seirer eller tap (det vil si at ledelsen er så stor at starterne hviler). Han havnet bak JaVale McGee og Johnathan Williams i rotasjonen fra sesongstart, og da Tyson Chandler ble hentet fra Phoenix Suns uti sesongen, har han havnet helt ut av rotasjonen den siste tiden.

Tenk om Lakers heller hadde gått for Landry Shamet (gikk som nr 26 i draften), som snitter på 21 minutter og 37,8 % fra trepoengslinja på 1,7 treff per kamp. Og hva er det Lakers sårt trenger? Jo, en skytter…